Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2023 20:01 - © Докато е жив Путин, телевизионните бърборковци няма да останат без препитание
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1724 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 16.02.2023 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.02.2023г.

     На 14–ти февруари, вторник, в студиото на "Денят започва", в 8:43 часа пред мен изгря звездата на непознатият ми досега телевизионен бърборко Йордан Божилов, бивш заместник– министър на отбраната, директор на Софийски форум за сигурност.
"Като разчитаме, че Русия в същото време се готви за една офанзива за да може да завземе територии и да покаже и на руското общество, че все пак нещо става там, което е в техен интерес", разглаголва се гостът.
Най–после да поканят в студиото и един привърженик на Русия, който разчита на нея "да завземе територии", което съвпада и с моето разчитане. А нещото, което "става там" [В Украйна], е, че загиват хора и се разрушават населени места.
"Явно Русия се е подготвяла дълги години за тази офанзива. Виждаме, че руската икономика е била подготвена, виждаме, че руските войски, които навлязоха още в началото на войната в Украйна са били доста по добре тренирани с по добра техника. Всичко това показва, че замисъла отдавна е направен", вижда едностранно екс заместник– министърът на отбраната.
И дълги, дълги, колко да са дълги едни години? Повече от 366 дни годината не може да бъде дълга, защото календарът не ѝ позволява. А най–важното – причината "за тази офанзива" – фашизирането на Украйна – не се споменава. Без посочване на причините, всеки "анализ" е скопен откъм същественост.
"И явно има различни групи, които си противодействат, противоборстват, ние виждаме, че се създават частни армии. За мен това е показателно, че тези групировки, включително икономически, политически, те може би имат идеята така в бъдеще едно ново преразпределение на богатствата на Русия", разсъждава за особеностите на управлението на руската държава гостът.
Всъщност частните армии са само една – ЧВК "Вагнер", пък и те не са руско изобретение.
И в Русия няма общество, няма национално съзнание и национален дух и лидери. Русия е глутница от съперничещи си за плячката хищници. Докато виж, Колективният Запад е еманация на висши човешки добродетели и ценности. Също така цари единство "в НАТО и в Европейския съюз", "безпрецедентно единодушие" и прочие силни сигнали и ясни знаци.
И разбира се вътрешните борби в Русия "може да доведе до разпад на самата Русия", не изключва и такъв сценарии експертът.
Ей, тоя разпад, бе! От вси страни съчиняват сценарии за него и вече и наяве го бълнуват. 
Руските войски се концентрирали в няколко направления, "за да могат да завземат Донецк, Луганск, Запорожка област", защото "за Путин е важно да покаже някаква победа".
Е то бива профанско разбиране за същността и хода на Специалната военна операция, бива, ама чак пък толкова е граничещо с инфантилност и дори с олигофрения.
И следващото твърдение на Божилов го бетонира.
image

Телевизионният бърборко Йордан Божилов в активно действие в студиото на БНТ 

"Войната е война между Русия и Украйна!", изтърси той.
Абе аланкоолу, целият Колективен Запад (Съединените щати + Британия + Евроколхоза) води война с Руската федерация и с Китайската народна република. Те самите си го признават на ниво президенти, канцлери, министър–председатели и прочие държавно отговорни идиоти.
Не се води война за територии. Войната е за икономически интереси и политически идеи. Войната е за бъдещето на човечеството. Ама тия "подробности" главата божилова не ги схваща. Но самочувствието да ни просвещава и посвещава в истината е силно натрапчиво.
И стигнал дъното на мисловната си немощ, продължава да копае : "Натовските страни, Съединените щати, големите европейски страни, те не са част от този конфликт и това трябва да бъде категорично …". Те били само важен фактор. Фактор, ама за какво?
"Виждате, Европейският съюз налага санкции именно с тази идея – да се спре агресията, да се принуди Русия да се изтегли". И с половин уста след подсещането на водещата Христинка признава : "И въоръжение, естествено".
Ама, да бе. Колективният Запад съвсем невинно въоръжава Украйна. Това е изказване на похвала и потупване по рамото, не е подаване на нож в ръката. Те (Съединените щати + Британия + Евроколхоза) никак не се месят и "не са част от този конфликт".
И още, и още глупости ръси Божилов : Руското общество е завладяно изцяло от руската пропаганда. Там не може да има друго мнение освен мнението на Кремъл … Русия е изолирана … страшно много руски войници са загинали вече".
Горката Русия, горките руснаци – абсолютни зомбита.
Откъде ги копаят телевизиите такива недорасляци? Та и телевизиите и недоряслаците стават за кашмер на зрителите.
"Софийски форум за сигурност", чиито директор е бърборкото, е създаден с цел да генерира идеи и да подлага на задълбочено обсъждане въпроси от съществено значение за сигурността на Република България. Резултатите от дискусиите се обобщават и се предоставят на компетентните държавни органи с цел подпомагане на процеса на взимане на решения в областта на сигурността и отбраната", се казва в сайта на форума.
Абе, кой ги финансира тези генератори на идеи?
Водещият Симеон Иванов употреби израза "арената на дипломацията".
За думата "арена" на първо място Уикипедията казва : "място, оградено с ров и посипано с пясък, разположено в средата на древноримските амфитеатри, където се водят битки на гладиатори, животни, изнасят се представления от артисти и други"; а "дипломацията" се определя като "изкуството и практиката на провеждане на преговори между представители на групи или държави по отношение на теми като поддържане на мира и създаване на условия за мир, търговия, война, икономика, култура, околна среда и права на човека".
Е, съвместяването в един израз на "битки на гладиатори" и "поддържане на мира и създаване на условия за мир" е връх в словотворчеството.

https://bnt.bg/news/kak-shte-se-otrazi-noviyat-spisak-magnitski-na-kampaniyata-315025news.html
https://sofiaforum.bg/bg/about




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. born - Драги Ми Преподобни колега © St. КВГ55,
16.02.2023 21:50
Поради что се хабиш да слушаш всякакви миндили и отрепки по разните му т.н. медии (наричани така високопарно). Рискуваш да унищожиш безвъзвратно Своя колосален Свети разум , а и да достигнеш трудно достижими нива на съответното оглупяване, ако продължиш да следваш апогеите на евроатлантическите ценностни кулминации !
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First PHILOSOPHICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .
цитирай
2. kvg55 - До 1. born
16.02.2023 22:11
Прав си Преподобни, прав си!
Ама като "та сърце, майко, не трае".
Трябва да се борим за правото на ума да властва в обществото.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте, приятелй!
16.02.2023 22:47
Прав си ,Свети Стефане, с какъвто се събереш, такъв ставаш!! Немислимо е , да си въздържател, ако в обкръжението ти всички са пияндета например! Е има изключения ,разбира се, глупакът сред умници и посмъртно ще си остане такъв, но той не е общият случай!
Медиите!? Звучи представително, особено за незнаещите!
Например, как звучи Милано? Внушително, нали?
Но името идва от латинското Медиоланум- Среда за овчари, добиващи вълна ?
Или град на овчари, стрижещи овцете!?
И това е град на Световната мода? Името му се казва гордо!?
Та и тези били от някакви среди- медии?
Ако са и те овчарски, да си стрижат и гледат вълната, да не се занимават с нас! Оплака ми се един познат- заклал всичките си овце Гледал ги заради вълната , а се налагало , да я хвърля? Не я прерабитвали и изкупували!? Не ми се вярва, но , пък и защо да ме лъже!?
Пълни овчари са тези от разните медии, дето ни смятат за ахмаци!
Да си гледат работата!

лека нош!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
16.02.2023 23:01
Аз също мислех да използвам израза "с какъвто се събереш, такъв ставаш" в отговора си на Светиня Му, но го изоставих. Виж, ти си го използвал. Това е съвпадение на мисли в различни глави нямащи връзка една с друга и отстоящи една от друга във времето и пространството.
Овчар е полезна професия.
Виж, "телевизионния бърборко" е обществен паразит и вредител.
А памучни и особено вълнени дрехи на можеш да намериш.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.02.2023 23:05
Краси, като го гледам този на екрана, по погледа му ми става ясно ,че импровизира в момента Дълбоко замислен е ,каква тъпотия да измисли, за да хване дикиш!?
Аз смятам, че Путин бяга от пълната, абсолютна победа! А каква е тя, каза на лудия Джонсън Че "Сармат" за три минути ще изтрие Англия, ако решат! Беше го заплашил Джонсън с някаква победа?
Било самохвалство?
Само ,че американците потвърдиха ,че е истина!
И Джо си събра багажа и подаде оставка
Така ,че този да се моли Путин да постигне някаква частична победа, да не е пълна, защото няма да е само заблудената Украйна жертва!

Аз гледах първите дни ,как руснациге слизаха от танковете и отиваха сред населението, като сред свои! Почнаха да ги замерят с камъни и да стрелят нацистите срещу тях? После кадрите демократично изчезнаха?
А те пазеха хората Принудиха ги да се бият! И все още се въздържат Взеха това за слабост, тяхна Е, дано не докажат възможностите си!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
16.02.2023 23:18
Да, абсолютно неподготвен беше. Наистина импровизираше.
цитирай
7. born - Свети колеги ©© St St. KVG & JOAN !
17.02.2023 21:30
kvg55 написа:
Да, абсолютно неподготвен беше. Наистина импровизираше.


Изкушавам се да Ви коригирам относно екзактното използване на понятието "импровизация". По Мое разбиране импровизирането е възможно и приложимо изключителлно от истински надарени с разум и слово феномени. В конкретния визиран случай става дума за някакъв ...(търсих точната дефиниция и мисля че я намерих) ПАПАГАЛ, да добавя и за доуточнение - БЕЗМОЗЪЧЕН.
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First GRAMМATICALY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .

цитирай
8. kvg55 - До 7. born
17.02.2023 21:43
Свети!
Прав си, прав си и си прав!
Не съм екзактен.
Наистина – не импровизираше. Защото му липсва интелект.
Съчиняваше! И по–точно. Мъчеше се да си спомни, какво е чел някъде за СВО и Путин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5919833
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930