Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2023 12:01 - © Борбата с корупцията като способ във външната политика на САЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2015 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 16.02.2023 12:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.02.2023г.

     В материалите свързани с България, публикувани на сайта на Държавния департамент във връзка с новопокръстените по "Закона "Магнитски" българи, пише : 
"Съединените щати подкрепят нашия съюзник в НАТО България в борбата ѝ както срещу вкоренената корупция, така и срещу руското влияние, което подкопава демократичните институции …
… увековечили разяждащата му [на българското правителство] зависимост от руските енергийни източници … ".
Конкретно в корупционната характеристика на Румен Стоянов Овчаров се изтъква : "Овчаров многократно е участвал в корупционни енергийни договори с руски енергийни компании, получавайки подкупи и други рушвети в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ "Козлодуй" …
Сключените с Русия договори за ядрено гориво, договорени от пълномощници на Овчаров, са ощетили АЕЦ "Козлодуй" с до 50 милиона евро, което е довело до десетки милиони неправомерно получени печалби за участниците … ".
Конкретно в корупционната характеристика на Николай Симеонов Малинов пише : "Сега ръководи проруската лобистка група Национално движение "Русофили". Той е и основател и председател на политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството", която се застъпва за по–силни връзки с Русия и е политическо продължение на Национално движение "Русофили"
… беше арестуван и обвинен в шпионаж за подкрепяни от Русия интереси …
… пътува до Русия, за да получи лично медала за приятелство от руския президент Владимир Путин, който дойде с награда от 2,5 милиона руски рубли … ".
В "120 минути" по bTV посланикът на Британия у нас ни каза следното :
"И както нашите американски колеги посочиха, такава корупция отваря вратите и за враждебна външна намеса
… но по–важното е, че корупцията се отразява на функционирането на институциите, на общественото доверие и действително отваря вратите за намеса от враждебни държави
Предприехме мерките и те са показателни за нашата решимост да се борим с корупцията навсякъде по света и че сме готови да се борим с корупцията по цял свят … ".
А кой е враждебен за наглосаксите и кои за тях са тези "враждебни държави"?
Това е Руската федерация!
А смисълът на "нашата решимост да се борим с корупцията навсякъде по света" и "сме готови да се борим с корупцията по цял свят" е : "нашата решимост да се борим с руското влияние навсякъде по света" и "сме готови да се борим с руското влияние по цял свят".
Три седмици по–рано, в същото предаване посланикът на Съединените щати Херо Мустафа се оказа не по–умна от британеца и също коментира руското влияние, при това пространно :
"Знам че България има дългогодишна история с Русия, специално чувство към Русия. Използвайки думата влияние в този контекст, то означава негативна власт, упражнявана пряко или не пряко, има много българи, които биха казали, че има подобно негативно руско влияние, не само в енергийния сектор, но и върху фалшиви новини, дезинформация, търговски сделки. Това влияние възпрепятства България да бъде независима, да оползотвори целия си икономически потенциал и да се възползва от правото си на суверенитет … ".
Русия използва енергията като политическо оръжие … Изключително неприятна ситуация …
Русия използва тактиката на дезинформация в тази хибридна война. Много се гордея, че виждам толкова много български организации, които работят за изграждане на устойчивост спрямо това и то е изключително важно. Ние сме партньори на тези български организации …
Оказахте ли натиск върху българското правителство да извърши тази покупка [на самолетите F–16]?, пита водещият. Не!, твърдо отговаря (послъгва) посланикът … " 
image
Приказката за лошото ченге (Русия) и за доброто ченге (САЩ) ни е втръснала.
Искам само да попитам : Херо, вашите партньори, "тези български организации, които работят за изграждане на устойчивост" на чия хранилка са? От us–американската копаня ли лочат? US–Американска царевица ли кълват?
И знаеш ли българската поговорка за плащането и музиката?
Ако посланикът е убеден в това, което ни говори, което от друга гледна точка е недопустимо, защото един дипломат не може да казва това, което мисли, то us–дипломацията е отчайващо елементарна – вълкът с една сантиментална интимност и затрогваща грижовност обяснява на агнето, колко полезно е за него да бъде изядено.
Много им дреме на us–чиновниците за "правото … на суверенитет" на сиромашка България. И че "Много дълго време от българския народ се краде имущество, активи. Българския народ е  лишен от което му е необходимо за социално–икономическо развитие". Нали в техните [us–американски и британски] офшорни зони крадците крият и препират откраднатото. Интересът им е да ни откъснат от братска Русия и те не го крият. И корумпираните български  политици са параван за това. Борейки се уж срещу корупцията, наглосаксите (Съединените щати и пуделът им Британия) се борят срещу Руската федерация, обвинявайки я, че корумпира чуждите бизнесмени и политици. И не само в това. Обвиняват я във всякакви грехове. И в същото време с байганьовски наивност и простодушие продават мускалите на развалената обаче наглосаксонска демокрация и либерастки ценности, което лошата Русия саботирала.
Ето, посолството на Съединените щати в Руската федерация отправи към us–американските граждани едни дълги "Съвети за пътуване : Русия – не пътувайте", в които се казва : "Не пътувайте до Русия поради непредсказуемите последици от непредизвиканото пълномащабно нахлуване в Украйна от руските военни сили, потенциала за тормоз и избирането на граждани на САЩ за задържане от служители по сигурността на руското правителство, произволното прилагане на местния закон, ограничени полети до и от Русия, ограничената способност на посолството да помага на гражданите на САЩ в Русия и възможността за тероризъм … Бъдете с повишено внимание поради риск от неправомерно задържане".
Ха–ха–ха! Ама нали Съединените щати неправомерно не издават визи на дипломати от ООН, задържат чужди граждани и даже отвличат такива от други страни и ги завличат в САЩ.
"Способността на правителството на САЩ да предоставя рутинни или спешни услуги на граждани на САЩ в Русия е силно ограничена, особено в райони, далеч от посолството на САЩ в Москва, поради ограниченията на руското правителство за пътуванията на персонала и персонала на посолството и продължаващото спиране на операциите, включително консулски услуги, в консулствата на САЩ", се казва още в Съветите 
image

Ха–ха–ха! Съединените щати водят война срещу Руската федерация, а последната да остави шпионите им да шетат из страната. Тия съвсем са изпуснали пусулата.
"Русия може да откаже да признае американско гражданство на двойни граждани, да откаже достъпа им до консулска помощ от САЩ, да ги подложи на мобилизация, да попречи на напускането им от Русия и / или да ги призове … Има съобщения за недостиг на пари в Русия …  Правото на мирни събрания и свободата на изразяване не са последователно защитени в Русия. Гражданите на САЩ трябва да избягват всички политически или социални протести и да не снимат служители по сигурността на тези събития. Руските власти арестуваха граждани на САЩ, участвали в демонстрации", съветва още us–посолството в Руската федерация.
Ха–ха–ха! Граждани на САЩ отишли в Русия да протестират, разбирай да подкрепят, срещу войната, която страната им подло чрез проксито Украйна води срещу Руската федерация.
И понеже не са убедени, че българите се връзват на благите приказки на Херо Мустафа, в София "лично и по спешност" (според вестник СЕГА) (и тайно) долетя Джеймс (Джим) О"Брайън – Ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ – за да постави началото на "борбата с корупцията". Това са човекът и службата, които координират всички налагани от САЩ санкции по света, включително и тези, свързани с корупция, тероризъм, както и тези например срещу руски и китайски граждани.
Българските мекерета веднага се задействаха : "Трябва да се приемат необходимите закони и реформа, както и хората, които качествено да ги изпълняват. Толкова е просто!", изплюл министърът на правосъдието Крум Зарков. 
"Трябва ли някой да види този позорен списък, за да си припомни, че такива хора съществуват и те трябва да бъдат разследвани? … Прокуратурата не може да чака. Нека веднъж да прояви активност … Това, което касае службите в МВР, ще бъде направено", израпортувал услужливо министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
image

Координатор Джеймс (Джим) О"Брайън гледа българите строго и назидателно над очилата

https://www.state.gov/global-magnitsky-act/
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1264
https://www.state.gov/countering-systemic-corruption-in-defense-of-bulgarian-democratic-institutions/
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/videos/london-s-merki-sreshtu-korupcijata-u-nas.html
https://ru.usembassy.gov/travel-advisory-russia-do-not-travel-february-12-2023/
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/koordinatorut-na-vsichki-sankcii-na-sasht-pristigna-speshno-sofiya
https://bnr.bg/post/101778602
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/spored-sasht-purvata-zadacha-na-sledvashtiya-parlament-e-da-se-zaeme-geshev




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - Само че
16.02.2023 12:31
тия са като най-големите мошеници, които викат дръжте крадеца...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
16.02.2023 12:46
Наглосаксите май нямат такива поговорки.
цитирай
3. mt46 - ...
16.02.2023 12:56
Дали по линия на Русия, или по линия на САЩ и компания, нашият политически "елит" е прекалено корумпиран и външно зависим! И ние никога няма да се оправим, ако това продължава!... Всички партии, свързани с властта, са продажни, защото всяка власт опорочава... САЩ и ЕС не бива да се месят грубо в нашата енергетика!
В икономиката са най-важни националните ни икономически интереси...
цитирай
4. fun1001 - ...язък, нема го..ку ку то, от Ямболя,
16.02.2023 13:33
недоволен, за да ти надруса..идиотските..'''съждения'..
и, още,по тъ пи препишонки..с х 35 тага

мухахаххааа....
байо краваров, как ,е възможно, да си икономиС., на 68г..
но, така...срамно, заЛюпен...
едн о време, на ВИНС а Варна, му викахме..
влизаш, излизаш, нищо, не ставаш :))))))
цитирай
5. kvg55 - До 3. mt46
16.02.2023 14:21
"Явор Дачков : Хората не знаят колко безскрупулно американците казват на политиците ни какво да правят".
цитирай
6. kvg55 - До 4. fun1001
16.02.2023 14:28
Ама, Фуне, цитирам ти Държавния департамент, "120 минути" по bTV, посолството на Съединените щати в Руската федерация, вестник СЕГА.
Ти като си отворена отпред, отзад и отдолу, кажи нещо опровергаващо, ма. Нещо отлюпено.
Ех, Фуне, Фуне, бива ли да си толкова сгрохана, ма?
цитирай
7. nedovolen - Да успокоя фуната от 1001 стоки. Цял ...
16.02.2023 18:35
Да успокоя фуната от 1001 стоки. Цял ден се корумпирах, сега съм тук. Така съм накорумпиран, че гушата ми подмина гърбицата на камилата.
Драсканицата й така ми гали окото, с бърканицата си ме извисява до Безистена, Ямбол. Ама толкова може с една гънка под капелата.
Ех, хубаво нещо е корупцията. Създава ти едно самочувствие, да се пъчиш като петел между кокошки. ГТБП.
КВГ, мисля, че бях горе долу в темата на постинга.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
16.02.2023 19:31
Фуна е пич(ка).
Така че не й се впрягай. Тя разнообразява и развеселява сивото ни ежедневие с оригинален изказ.
цитирай
9. born - Неповторимият с искрения си деб...
16.02.2023 22:06
Неповторимият с искрения си дебилизационен оригинален изказ на визираната ГДТП се дължи на граматическия Й минимализъм, който е съизмерим с висшето гомновозно съзидание !
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First GRAMATICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .
цитирай
10. kvg55 - До 9. born
16.02.2023 22:28
Свети!
ГТБП са създадени за полза и удоволствие человеку.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918931
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930