Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2022 07:01 - © Пехливанинът
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2167 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 23.10.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.10.2022г.

     Ха–ха–ха! "Социалисти от целия ЕС приветстват Станишев, който обяви борба срещу алчния капитализъм" е заглавие на редакционна статия в Поглед.инфо.
Станишев в политическа и идеологическа борба. И то срещу капитализма. Абсурд!
Та на конгреса като председател на ПЕС Станишев дръпнал реч.
image

Станишев се "заканва" на алчния капитализъм от трибуната на конгреса на ПЕС 

"Но никога не съм си представял, че един ден ще стана лидер на цялото голямо и силно европейско социалдемократическо семейство", казал в речта си успелият "социалист".
Мдаа! – "социалдемократическо" значи?!
Партията на европейските социалисти няма нищо общо със социализма, а с комунизма още по–малко. Името заблуждава. Това е политическата практика на социалдемократите още от началото на ренегатството им – да лъжат, да подвеждат и да изпадат в опортюнизъм при всяка критична ситуация. Като социалдемократ Станишев не може да бори капитализма. Той подчинява интересите на хората на наемния труд на интересите на капиталистите.
Класически пример за приспособленчеството на социалдемократите е поведението им в навечерието на Първата световна война, когато социалдемократите Едуард Бернщайн, Хенри Хайндман, Леонида Бисолати, Карл Кауцки, Рамзи Макдоналд, Емил Вандервелде, Камил Хюисманс, Ото Бауер, Август Бебел и прочие предават интересите на европейския пролетариат и гласуват в националните си парламенти финансирането на войната. За тази си дейност Вторият Интернационал, ръководен от по–горе изброените социалдемократи, завинаги се покрил с позор и затова е наречен от привържениците на революционната борба  "Жълт интернационал".
Социалдемократите са най–подлите политици, криещи се зад революционни фрази.
През месец август 1918–та година Карл Кауцки публикува брошурата си "Диктатура на пролетариата". В отговор Владимир Илич Ленин пише своя труд "Пролетарската революция и ренегатът Кауцки"
image
, в която квалифицира идеите на германеца така :

«Кауцки издава книга за диктатурата на пролетариата, тоест за пролетарската революция, книга сто пъти по–срамна, по–възмутителна, по–ренегатска от прочутите "Предпоставки на социализма" на Бернщайн».
Та социалдемократът Станишев няма как да бори капитализма. Това показва и досегашната му политическа дейност – като председател на Българската социалистическа партия влезе в позорна коалиция с буржоазните партии (то не че БСП не е партия с буржоазно ръководство, де) НДСВ и ДПС. Резултатът беше въвеждането на смъртоносният за сиромашията плосък подоходен данък.
"Помислете си къде бяхме през 2011 година и къде сме сега. През 2011 година десницата налагаше политики навсякъде – помним затягането на коланите. А днес нашата дума се чува и всяка европейска политика носи социален отпечатък. От големите инструменти като "Следващо поколение ЕС" (Next Generation EU) и "Зелената сделка", през Инструмента за помощ при безработица (SURE) и Директивата за минимална работна заплата, до Фонда за справедлив преход, Европейския социален фонд, Детската и Младежката гаранция".
Сега не затягаме ли коланите бе, Станишев? Подкрепихте и продължавате да подкрепяте империализма на Съединените щати. Подкрепихте въвеждане на санкции срещу Руската федерация заради прогресивната Специална военна операция. Води се борба срещу us–империализма, срещу колониализма и неоколониализма, за по–справедлив световен ред.
На чия страна е ръководената от теб ПЕС, Станишев?
"Хората очакват от нас социална защита от кризите. И в това е предизвикателството : всички чакат социалните решения от социалистите. Не от десницата, не от популистите. А ако ЕС не им ги даде, цената ще бъде платена от левицата. Няма време за губене, трябва да действаме веднага. Трябва да спасим Европа отново", хвали се социалдемократът.
Че кога сте спасявали Европа, та да спасявате пак? През 1914–та или през 1939–та година ли?
"През XX–ти век социалдемократите опитомиха пазарния капитализъм чрез принципите на Социалната държава. Днес, в XXI век, трябва да направим така, че всички трансформации да гарантират публичния интерес, а не алчният капитализъм да подчини хуманността на парите".
Опитомили били. Заплашени от експроприация капиталистите нямаха избор и клекнаха.
Докога ще си крякате в социалдемократическото блато и чакате капиталистите да се самонационализират? Няма ли да придвижите обществото напред към прогрес?
image

image
Станишев дирижира
"борбата" во ПЕС срещу  алчния капитализъм 

"Вилнее война в Европа. Отново! Хиляди животи и от двете страни са погубени. Войната превърна милиони хора в бежанци – остави ги без дом и раздели семейства. Европа отговори на агресията единно и веднага, и подкрепи народа на Украйна. Но днес трябва да сме още по–разтревожени от постоянната и бърза ескалация на войната, която има своя собствена логика и склонност да става все по–брутална. Никога не бива да забравяме, че Европа е проект на мира. Напоследък твърде много се говори за военна победа и твърде малко за това как с политически решения да спрем тази лудост. Нямам съмнение, че ще е изключително трудно, но всяко усилие си заслужава. Провеждаме конгреса си в Берлин – нека последваме Вили Бранд и неговия кураж за политика, която направи възможно Хелзинкското споразумение и събори Берлинската стена", коментирал събитията в Украйна той.
Бла–бла! Бъра–бъра! Дъртата развратница Европа. Посочи кой доведе нещата до въоръжен конфликт. Защо подкрепяте нацисткият режим на Зеленски? Защото сте опортюнисти! Затова! Смешник. Кажи името на държавите, на политиците, които ескалират конфликта. Не смееш. И ти, и ПЕС сте едни от тях. Само общи лакърдии. "Бошлаф" му викат на това турците.
"Специален гост на конгреса бе музикалния ансамбъл "Мрия" от украински музиканти, които живеят в германската столица. Музиката им разчувства залата", пише вестник "24 часа".
Разчувствали се буржоата социалдемократи. Защо не се разчувствахте, когато укронацистите избиваха деца в Донецката и Луганската народни републики?
Да сте чули за "Алеята на ангелите" в град Донецк? Или за изгорените живи в Одеса? Пазите се от такива новини, пропускате ги покрай ушите си. Нещастници! Негодници!
При търсене на "ПЕС, конгрес, Станишев, реч" в сайта на Българската социалистическа партия резултатът е "Няма намерени резултати" 
image
Председателят на БСП Корнелия Нинова не присъства на конгреса.
"Преди седмица лидерката Корнелия Нинова изпрати писмо до ПЕС, в което заяви, че не са обвързващи за БСП текстове от резолюцията, касаещи военна помощ за Украйна, строги санкции срещу Русия и Истанбулската конвенция", известява "24 часа".
Браво КорНи!

https://pogled.info/svetoven/pes/sotsialisti-ot-tseliya-es-privetstvat-stanishev-koito-obyavi-borba-sreshtu-alchniya-kapitalizam.147543
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12816185



Тагове:   България,   Конгрес,   Украйна,   председател,   социалисти,   социализма,   Сергей Станишев,   Европа,   Берлин,   Владимир Илич Ленин,   Корнелия Нинова,   експроприация,   социалдемокрация,   Берлинската стена,   Първата световна война,   диктатура на пролетариата,   санкции срещу Русия,   Руската федерация,   Истанбулската конвенция,   Вили Бранд,   23 октомври,   Донецката и Луганската народни републики,   Август Бебел,   Партията на европейските социалисти,   НДСВ и ДПС,   Карл Кауцки,   ПЕС Станишев,   конгреса на ПЕС,   а с комунизма,   Едуард Бернщайн,   Хенри Хайндман,   Леонида Бисолати,   Рамзи Макдоналд,   Емил Вандервелде,   Камил Хюисманс,   Ото Бауер,   Вторият Интернационал,   Пролетарската революция и ренегатът Кауцки,   плосък подоходен данък,   нацисткият режим на Зеленски,   Алеята на ангелите в град Донецк,   Председателят на БСП Корнелия Нинова,


Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. sorossadistfucking - Съгласен съм с изследването
23.10.2022 07:55
Класически пример за приспособленчеството на социалдемократите е поведението им в навечерието на Първата световна война...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.10.2022 08:43
Он емреин друго не може да се очаква
Не го ли е срам от баща му? Впрочем, застрахова се ,бил осиновен?
Както и да е, това са лични неща!
Приспособенец, като плъх е!
Веднъж, преди години се движех по улица ,на която бяха мазетата на култов ресторант Беше рано Изведнъж чух забързани ,тежки стъпки Хвърлих поглед назад Жива душа няма, но стъпките продължиха Обърнах се рязко Отново никой Вгледах се внимателно и тогава го забелязах Огромен плъх, който се шмугна в мазето на ресторанта
Такъв е и Станишев
В този ресторант, стопанисван от плъхове, повече не стъпих!
Дано разберат тези, които Станишев е ръководил, какво искам да им кажа!
цитирай
3. nedovolen - Има физиономии, които не понасям. ...
23.10.2022 11:15
Има физиономии, които не понасям.
Една поднесе.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. sorossadistfucking
23.10.2022 11:25
Оттогава тръгват по пътя на опортюнизма.
цитирай
5. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
23.10.2022 11:30
Нали го прякоросаха съсела. И той е от разред гризачи като плъховете.
Изостави Елена Йончева за да се ожени за богатата еврейка Моника, разведена с две деца.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
23.10.2022 11:31
Да, неприятен.
цитирай
7. mt46 - ...
23.10.2022 13:11
Да не би пък Нинова да е за социализъм!?... Партийните боричкания и вражди на последователите на марксизма са стари. Просто се борят за ВЛАСТ и за личното си ЕГО. А и имат право на различни позиции... Нали сме за многообразие?...
цитирай
8. elenkokoschkov - Баща му беше член на ЦК. Несменяем!
23.10.2022 13:29
nedovolen написа:
Има физиономии, които не понасям.
Една поднесе.
:)))

цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
23.10.2022 14:10
Онези "разнообразни", които вредят на интересите на обществото, трябва да се изритват от властта.
цитирай
10. kvg55 - До 8. elenkokoschkov
23.10.2022 14:11
Да, и синчето е отрасло в номенклатурна среда.
цитирай
11. missana - Станишев е културен мъж, Краси.
24.10.2022 00:34
Докато Нинова е простакеса. Йончева - също.
цитирай
12. kvg55 - До 11. missana
24.10.2022 08:15
Ама да бе – културен политически негодник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5905169
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930