Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2022 15:01 - © Груб политически пропуск на нашенските евроатлантици
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2217 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 25.10.2022 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.10.2022г.

     В Стратегията за национална сигурност на Съединените щати, за която писах в предния постинг, естествено се споменава и Украйна.
Например : "Наред с нашите съюзници и партньори, Америка помага да се превърне войната на Русия срещу Украйна в стратегически провал".
Тази увереност за провала на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна дала основание на авторите на Стратегията по нататък да запишат :
"Първо, Съединените щати ще продължат да подкрепят Украйна в нейната борба за свобода, ние ще помогнем на Украйна да се възстанови икономически и ще насърчим регионалната ѝ интеграция с Европейския съюз".
Основавайки се на us–американските гаранции и ние "Барабар Петко с мъжете".
"България поиска да възстановява Украйна след войната", оповестява желанието ни вестник СЕГА на 16–ти октомври.
България, Гърция и Румъния сключили тристранно споразумение "за възстановяване на Украйна след приключване на войната".
Това станало след среща в София, в която са участвали българският заместник–министър на външните работи Велислава Петрова, заместник–министърът на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис и заместник–министърът на външните работи на Румъния Даниела Гътман, съобщило БНР.
image

Заместник–министрите на външните работи Даниела Гътман, Милтиадис Варвициотис и Велислава Петрова правят сметки за Украйна, ама без кръчмар 

А на тримата министери ясно ли им е, кога ще дойде това "приключване на войната", не е ясно и никак не е и известно.
За края на войната може да каже само Владимир Владимирович Путин, но засега той нищо не казва по въпроса. А тримата не смеят и да го питат.
Вестникът припомня, как през месец юли Швейцария събрала на среща в Лугано (URC 2022) "представители на 42 държави и няколко международни организации", където била "договорена следвоенната помощ за Украйна 
image

Двудневната среща завършила с "Изходен документ на конференцията за възстановяване на Украйна URC2022 "Декларация от Лугано", в която се казва :
"Ние, държавните и правителствените ръководители, министрите и висшите представители на Албания, Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Исландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Холандия, Северна Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Република Корея, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Република Турция, Украйна, Обединеното кралство, Съединените американски щати, също както и висши длъжностни лица и висши представители на Съвета на Европа, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, участващи в конференцията за възстановяване на Украйна URC2022 в Лугано, Швейцария, от 4 до 5 юли 2022 година, съвместно домакинство от правителствата на Швейцария и Украйна … бла–бла … дъра–бъра … с настоящия политически, правно необвързващ документ … бла–бла … дъра–бъра … [приели следните] :
"Ръководни принципи за процеса на възстановяване на Украйна "Принципи на Лугано".
Принципите са седем на брой :
image

1.    Партньорство;
2.    Фокус на реформата;
3.    Прозрачност, отчетност и върховенство на закона – Върховенството на закона трябва системно да се укрепва и корупцията да се изкорени;
4.    Демократично участие – Процесът на възстановяване трябва да бъде усилие на цялото общество, вкоренено в демокрацията участие на населението;
5.    Ангажираност на множество заинтересовани страни;
6.    Равенство между половете и включване – Процесът на възстановяване трябва да бъде приобщаващ и да гарантира равенство между половете и зачитане на правата на човека, включително икономически, социални и културни права. Възстановяването трябва да е от полза за всички и никоя част от обществото не трябва да бъде изоставена;
7.    Устойчивост – Процесът на възстановяване трябва да възстанови Украйна по устойчив начин с Програмата до 2030 година за устойчиво развитие и Парижкото споразумение, интегриране на социални, икономически и екологични измерения, включително зелен преход.

image
Умниците, които в юлските жеги се събраха на прохладно в Лугано и сложиха тигана, докато рибата е още в морето
 

Вижте ги добре още един път 
image

И в подробности :
image

Украинският министър–председател Денис Шмихал, президентът на Швейцария Игнацио Касис, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен и председателят на украинския парламент (Върховната Рада) Руслан Стефанчук вървят след групова снимка по време на Конференцията за възстановяване на Украйна (URC2022), в Лугано, Швейцария, юли 4, 2022. [Снимка / Агенции]

"На двудневната конференция в Швейцария присъстваха над 1000 души, сред които 5 държавни и правителствени ръководители, 23–ма министри и 16 заместник–министри. Швейцария беше представена от президента Касис, федералния съветник Сомаруга, както и президента на Националния съвет Келин и други парламентаристи. Украинската делегация от 90 души беше водена от премиера Шмихал и председателя на парламента Стефанчук, както и още 7 министри. Общо 58 международни делегации (представители на правителства и международни организации) участваха и подкрепиха Украйна в стартирането на политическия процес на възстановяване", съобщава urc2022.com.
А Република България отсъства от списъка на спомоществователите на Незалежната!
Лошо "Демократична България"! Лошо Христо Иванов и Атанас Атанасов! Лошо ПП ГЕРБ! Лошо ПП "Продължаваме промяната"!
Трябваше служебното правителство да ви умие очите с тристранната среща.
Ръководителят на украинската администрация Серхий Гайдай предложил всяка участничка във възстановяването да поеме шефство над конкретен регион в Украйна. Така вече е ясно, че Чешката република, Финландия и Швеция ще възстановяват все още окупираната от Русия Луганска област, Швейцария ще възстановява Одеска област, Ирландия – Ровненска област, а Германия – Черниговска област и прочие, съобщава подробности News.bg.
Така всяко украинско село конкретно ще знае на кого следва да сваля шапка и прави поклон.
И ние можехме да вземем някое парче от Незалежната населено с българи и да го направим като България – Райска градина.
Спомоществователите на Незалежната се спряли на числото, подшушнато им от Шмихал, 750 милиарда долара за триетапен план за възстановяване.
"Каквото мишките кроят, котката го разваля" е казал мъдрият народ.
"Котката" е другарят Владимир Путин и другарят Си Дзинпин.
Кой ще ги допусне евроколхозните киртаци да строят нова Украйна? Няма кой! Няма как!

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-poiska-da-vuzstanovyava-ukrayna-sled-voynata
file:///E:/Downloads/urc2022_lugano-declaration.pdf
https://www.urc2022.com/
https://news.bg/int-politics/startira-podgotovka-na-ukrainskiya-plan-marshal-s-uslovie-reformi.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Те,
25.10.2022 15:50
нашенските евроатлантици са долнопробни помиари,
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
25.10.2022 16:43
При такива господари те други и не могат да бъдат.
цитирай
3. missana - За българските "отличници" на Европа ще кажа само, че
25.10.2022 21:23
не е ясно дали ще има нещо за възстановяване, та те да участват в него.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
25.10.2022 22:26
Е, няма да я оставят в руини Незалежната.
цитирай
5. leonleonovpom2 - На гол задник, чифте пищови!? ...
26.10.2022 08:52
На гол задник, чифте пищови!?
Щели да" възстановяват" Украйна? А България, дето същите " възстановители"я разсипапа незаслужено, за разлика от Украйна, нея кой ще я възстановява?
Турция ли? Възстановените окрайненски шпицкоманди ли? Или филанкишията?

Филанкишия- някой си, в случая- самарянин
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
26.10.2022 09:08
Ама точно си се изразил.
Това народът има пословици за всички случаи.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Ха-ха- ха!
26.10.2022 09:10
Бягай работа ,че ида!Тези дето работа в живота си не са видели, що за животно е ,ще работят по възстановяването? Краси ,туй истина ли е или е препечатка от " Стършел"?
Да направят Б.Б. отговорник по възстановявмането на Окрайнината !Поне на магистралите! Да видят отрайнениците кон боб яде ли!?
Как се ремонтират магистрали-също! И как приключил ремонт се застъпва с нов !Магистралите ще им са жълти на цвят, от злато!
И хиляди фирми ще работят на тях- по няколко километра за всяка А Б.Б. ако е технически отговорник по ремонта, с пот по челото ще обикаля да приема приключилите ремонти и да им реже лентите Няма да може да спи спокойно, ще сънува ,че някъде е пропуснал да отреже лента!И ще се стряска посред нощ, да пали джипа, за да отиде да реже лентата! Този мурафет май от бай Тошо е научил? Но бай Тошо беше антика Ако имаше акъла на Б.Б, нямаше да открива цели заводи, а цехове Десет цеха на завод, десет пъти рязане на ленти!
Е, това вече е сериозна работа!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
26.10.2022 09:24
Боботко е сполучливо предложение за разпоредител с финансови средства.
Ама и украинците не са по–назад; и те си имат боботковци.
Спомоществувателите изчислявали по малка сума, ама министър–председателят на Украйна Денис Шмихал настоял за 750 милиарда. И за тайфата да има.
цитирай
9. nedovolen - Тези кукли от фотките и хабер си н...
26.10.2022 11:26
Тези кукли от фотките и хабер си нямат, че зад тях се извисява ясно изразена пирамида, строена от нашите далечни Български предци. Но то е друга тема.
:)))
цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen
26.10.2022 11:50
Тия не знаят защо пълзят но света, та какво остана за друго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5889573
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930