Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03 11:01 - © Не е просто lapsus linguae
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 434 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 07.03 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.03.2024г.

     "Джо Байдън на два пъти обърка Газа с Украйна, докато обявяваше, че САЩ ще предоставят отчаяно необходима помощ на палестинците", изнася The Guardian.
Пръдливият лъжлив Забраванко Джо пред камината в присъствието на изцяло облечената в бяло Джорджия Мелони в Овалния кабинет от едни листя прочете : "През следващите дни ще се присъединим към нашите приятели в Йордания и други и ще предоставим "въздушни капки" на допълнителна храна и консумативи в Украйна и ще се стремим да продължим да отваряме други пътища към Украйна, включително възможността за морски [пехотинци]"
image

Въпреки че понятията "подсъзнание" и "подсъзнателно" били отречени от науката, защото не можело да има "под" съзнанието", всичко "е в" "съзнанието", и заменени с "безсъзнателно", за мен има разлика между "подсъзнателно" и "безсъзнателно" (несъзнателно). Аз не извеждам "подсъзнателното" извън и в страни от съзнанието. Още по малко допускам орган извън мозъка, в който да протичат "подсъзнателни" процеси. Разбира се те протичат несъзнателно.
За мен "подсъзнателното" се различава от "безсъзнателното" с наличието на натрапчиви мисли или дори на отделна дума, свързани с конкретен обективен предмет или процес, които объркват работата на текущото съзнание и напират да излязат навън, да бъдат изказани гласно. И така се стига до нелогично изказани, извън контекста на наратива, "ни в клин, ни в ръкав", думи или цяло изречение, които могат да бъдат придружени и с нелогични действия.
Затова за мен Джо Байдън е направил подсъзнателен лапсус, говорейки за намеренията си към Газа, да казва Украйна, причината за което са натрапчивите му мисли свързани с Незалежната.
А изразът "въздушни капки" може да се възприеме и като въздушен десант. Украйна, война, въздушен десант – само стой и гледай. Добре че никой не му обръща сериозно внимание.
Войната в Близкия Изток между израелците и арабите е проблем ангажиращ вниманието на Байдън. Но много по–голям проблем за него е войната на Колективния Запад – Съединените щати, НАТО, Евроколхоза – и бълхите по него – с Руската федерация в Украйна.
И Владимир Владимирович Путин разбира се. Писал съм, че Байдън е обсебен от Путин.
Не случайно периодично Джо се изпусне и изрази прикритото си мнение за Путин :
В интервю за ABC News през март 2021–ва година водещият Джордж Стефанопулос го запита "Значи познавате Владимир Путин. Мислите, че той е убиец?".
На който въпрос Байдън отговори : "Ммм хмм, да"
image

Малко се е поколебал дали да потвърди и в края на краищата казва "да". Напълно възможно е подсъзнателното да е надделяло и после да е съжалил.
В Бележки на президента Байдън на прием по време на кампанията (предизборната, вероятно за набиране средства) в Театър Lunt–Fontanne в Ню Йорк през септември 2023–та година, Джо споделил с присъстващите :
"Кандидатирам се, защото твърде често все още можете да бъдете убит или нападнат, докато се разхождате по улиците в [US]Америка, само защото сте черен или защото носите символ на вашата вяра (Аплодисменти).
Вижте, хора, аз се кандидатирам, защото не, няма да застана на страната на диктатори като Путин
Познавам го от 25 години и ще се противопоставя на него, както винаги съм го правил и винаги ще го правя.
Кандидатирам се, защото – чуйте – чуйте това – искам цялата нация да се присъедини към мен в изпращането на възможно най–силното, най–ясното, най–мощното послание, че политическото насилие в [US]Америка никога, никога, никога не е приемливо (Аплодисменти)"
image

Тука подсъзнателното направо вади очи : говорейки за нападения и убийства, обаче в САЩ, подсъзнателно Байдън прави връзка с Путин, но не относно нападението му над Украйна и убийствата по време на Специалната военна операция, а за нещо съвсем различно, след което отново се връща у дома. Именно това "не, няма да застана" е несъвместимо с казаното преди и след него. Като че ли подсъзнателно Байдън го чопли мисълта, че може да му се наложи да признава правотата на Путин и не дай боже на поражението си, тоест победата на Путин.
Путин го е обсебил, влече го към себе и след себе си, на което Джо, разбира се, упорито се съпротивлява – "не, няма да застана на страната на диктатори като Путин".
А бе, Джо! На теб май ти се иска да се равняваш до Владимир Владимирович, ама няма как.
Не може гаргата да се сравнява с лебеда. Не може човекът от миналото, какъвто си ти, да се сравнява с човека на бъдещето, какъвто е Владимир Владимирович Путин. Няма как да стане!
И понеже си злобен наглосаксонски завистник, прибягваш до персонални обиди към него :
През февруари тази година по време на кампанията за набиране на средства за изборите в Сан Франциско изпльоскал : "Ние имаме луд SOB (кучи син) този човек, Путин, други. И винаги трябва да се тревожим за ядрен конфликт …", цитира го CNN
image

Да, гроздето е кисело.
Залепналото в съзнанието на президента на Съединените щати Джоузеф Робинет (Джо) Байдън–младши желание да е велик водач на велика държава, за което обаче президентът на Руската федерация Владимир Владимирович Путин му пречи, Джо сурогатно удовлетворява като лисицата в баснята на Жан дьо Лафонтен "Лисицата и гроздето".
Надеждата да преодолее и елиминира препятствието "Путин" е в Украйна. И затова мисълта за развитието на войната в Украйна надделява над всички останали мисли, тревоги и грижи.
За понятието "неволна грешка" в Уикипедията пише : Неволна грешка, още наричана лапсус, парапраксис, е грешка в речта, паметта или физическите действия, която се интерпретира като появяваща се поради смущение в някои несъзнавани (динамично потиснати) желания, конфликти или упражнение на мисленето. По този начин концепцията е част от класическата психоанализа.
image

Това е обща схема как протичат процесите при Обсесивно компулсивното разстройство (ОКР). Към казаното до тук за натрапчивите мисли (мании), относно нелогичните действия (компулсии) на Байдън, следва да добавим и тези :
image

Джо Байдън се здрависва с "кого?"

image
Джо Байдън ръкомаха за поздрав от стълбата на самолета на "кого?" 

Голям дял от Психиатрията, която е клон от науката Медицина, е Психопатологията, която бива обща и специална. Между другите заболявания Специалната Психопатология изучава и Психопатиите, тоест личностните разстройства на психопатите.
За психопатите в Уикипедията пише : Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.
image

Дъртият пергишин и чапкън Джо Байдън целува Джорджия Мелони в Овалния кабинет

Тези които ме четат са забелязали, че наричам Джо Байдън "Пръдливият лъжлив Забраванко".
Най–напред, когато забрави името на министър–председателя на Австралия Скот Морисън при създаването на алианса AUUKUS (Австралия (AU), Обединено кралство (UK), САЩ (US), стана "Забраванко". След това, когато на 26–ата конференция по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (РКООНИК) (COP26) от 31–ви октомври до 12–ти ноември 2021–ва година в Глазгоу, Шотландия, Обединено кралство, се изпърдя в устата на херцогинята на Корнуол Камила Паркър, Джо го повиших в "Пръдливия Забраванко".
"Беше дълго и шумно и невъзможно да се пренебрегне", каза вътрешен човек пред Mail on Sunday, изнесе тогава  The Daily Star.
Херцогинята на Корнуол очевидно беше поразена от миризливия инцидент и оттогава "не е спряла да говори за него". Oтдeлянeтo нa емисията гaзoвe от президента билo тoлкoвa звучно и прoдължитeлнo, чe Кaмилa нe мoглa дa cпрe дa ce cмee и дa гoвoри после зa cлучилoтo се.
Камила е била изненадана да чуе, че Байдън "пуска ангелите", докато водят учтиви леки разговори на глобалната среща за изменението на климата в Глазгоу миналата седмица.
Въпреки че Камила може да не е съгласна, Борис Джонсън определи присъствието на Байдън на конференцията като "голяма глътка свеж въздух", разказва пикантни подробности The Daily Star.
А когато през февруари миналата година в Полша Байдън излъга, че е израснал в полска общност, стана пълен кавалер на званията – стана "Пръдливият лъжлив Забраванко Джо"
image

В тази връзка Fox News цитира потребители на Twitter, които  се нахвърлили срещу президента Джо Байдън … , след като той се похвали, че е израснал в полска общност, докато посещаваше страната : Директорът на Newsbusters Хорхе Бонила се пошегува : "Байдън изневерява на пуерториканския квартал от младостта си, копнеейки за полско звучащо фамилно име" … "Мислех, че е пуерториканец и е издигнал (sic) Черна църква?“ – пита актьорът Дийн Кейн … "За тези, които не са обърнали внимание, Байдън е наполовина пуерториканец, наполовина черен, наполовина евреин, наполовина републиканец, наполовина поляк, наполовина италианец и наполовина миньор", написа основателят на мултимедийната платформа Grabien Том Елиът … Консервативният автор Дъг Пауърс отбеляза : "Историята на Байдън за хората, около които е израснал, се променя в зависимост от това с кого говори. Някой от "проверяващите факти" иска ли да се заеме с това?" … "Байдън се пошегува с полския президент, че иска да добави "ски" към името си. Напълно подходящо, като се има предвид, че сме на ръба на ядрена Трета световна война. Dementia Man (Човек с деменция) е глобален срам", туитира коментаторът Джон Кардило.
По време на посещението си в Пуерто Рико през октомври след унищожението от урагана "Фиона", Байдън отбеляза : "Имаме много … голяма пуерториканска общност в Делауеър. Някак си бях израснал в пуерториканската общност у дома, политически".
Дали ще дойде и у нас? Какво дреме Атлантическия клуб та не кани този потомък на Кубрат?

https://www.theguardian.com/world/2024/mar/02/joe-biden-confuses-gaza-with-ukraine-in-airdrop-announcement
https://abcnews.go.com/Politics/biden-talks-cuomo-putin-migrants-vaccine-abc-news/story?id=76490303
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/09/18/remarks-by-president-biden-at-a-campaign-reception-new-york-ny-3/
https://edition.cnn.com/2024/02/21/politics/biden-putin-crazy-sob/index.html
https://chitanka.info/text/44205-lisitsata-i-grozdeto
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE
https://nlptherapy.bg/%d0%be%d0%b1%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d1%83%d0%bb%d1%81%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be.html
https://nlptherapy.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
https://www.theguardian.com/australia-news/2021/sep/16/joe-biden-forgets-scott-morrisons-name-during-historic-pact-announcement
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/10/14/noviiat-svetoven-red-na-djo-baidyn.1784029
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/11/13/na-konferenciiata-po-klimata.1788845
https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/joe-bidens-long-fart-leaves-25399380
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/02/26/v-polsha-stana-iasno-che-prydliviiat-osven-zabravanko-e-i-ly.1857373
https://www.foxnews.com/media/biden-boasting-growing-polish-community-during-poland-visit-i-thought-he-was-puerto-rican

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. morskipesni - Абе, как Италия си "избра"
07.03 11:05
такава ПИП? Нещо има да става в Италия, не са хубави тия работи.. но пък Джо добре й е пръднал- има доволен, заситен вид:)))
цитирай
2. iw69 - На
07.03 11:26
изкуфелият идиот му е пълен хаос в главата вече.
цитирай
3. truthful - Понятието Подсъзнание съществ...
07.03 12:42
Понятието Подсъзнание съществува. За много хора и за науката е в главата на човека, но за тяхна жалост НЕ Е.
Подсъзнанието на човека е извън физическото тяло на човека, има огромна памет и записва ВСИЧКО което човека извършва през целия път на съществуване на безсмъртната душа на човека. Абсолютно всичко.
Съзнанието на човека със седемте си центъра е В ГЛАВАТА на човека и е в главен мозък. Центровете се увреждат от много причини както и кората на главен мозък с нейните зони.
А човекът от снимките е с доста явни увреждания в Съзнанието. На практика изборът на такъв човек за президент е повече от ясен, че той е избран фиктивно - а всъщност управляват други. А другите дето управляват САЩ и техните марионетки също не са в добро състояние на Съзнанието.
цитирай
4. kvg55 - До 1. morskipesni
07.03 18:25
Че то има ли някой нормален държавник на Запад?
цитирай
5. kvg55 - До 2. iw69
07.03 18:26
А бе, ще ни докара някоя беля.
цитирай
6. kvg55 - До 13. truthful
07.03 18:27
И как ни влияе като е извън нас?
цитирай
7. truthful - И как ни влияе като е извън нас? Не ...
08.03 19:52
kvg55 написа:
И как ни влияе като е извън нас?

Не ни влияе по никакъв начин - просто записва всички действия на човека от както му се дава първата душа и така ..... докато има прераждане на душата. И има огромно огромна памет. Подсъзнанието знае всичко за човека и нищо не може да бъде скрито - какво е извършено от човека и какво други хора са извършили срещу него. Има една група хора, които зад гърба на други хора вършат такива неща, че нормален човек може да се чуди с векове защо ги вършат и тези същите си мислят, че никой не ги е "видял" и "че те не са го направили", но това се "виждаа" с дата и час дори. Но те ще си го получат на другия свят,( ако тук им се размине) - там както знаем НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ - и наказанието е ......
цитирай
8. kvg55 - До 7. truthful
08.03 21:27
Аха, понял.
цитирай
9. truthful - Аха, понял. Хорошо, хорошо. Так, ...
08.03 23:34
kvg55 написа:
Аха, понял.

Хорошо, хорошо. Так, надо пониматъ.
цитирай
10. kvg55 - До 9. truthful
09.03 00:14
Спасибо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5958473
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930