Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2022 07:01 - © Досадилите пришълци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3877 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 21.08.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.08.2022г.

     В интервю за The Washington Post Наполеончик призова страните членки на Евроколхоза да не допускат граждани на Руската федерация на своя територия.
И в европейските страни се случват подобни процеси, само че с украински граждани.
"Досадилите пришълци", пише за украинските бежанци Андрей Уваров в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" :
Първоначално гостоприемна, Европа все по–често обръща задник на украинските бежанци, отричайки собствените си гаранции за антируско хуманитарно гостоприемство. За половин година прием на европейците им свършиха възможностите, добротата и търпението. Прагматизмът преобладава дори сред най-ревностните "приемници" : британците, поляците и балтите. Само през последния месец започнаха да звучат различни откази от половин Европа.
image

Украински бежанци на берлинската гара 

От 1 август украинските бежанци вече не получават жилища в Грузия. Според кметството на Тбилиси 5100 души са се възползвали от програмата за презаселване, докато бюджетните разходи за такава подкрепа непрекъснато растат и вече са достигнали 14 милиона грузински лари (5188960 долара). Трудно е за Грузия. Така че засега е останала само месечна помощ от 300 лари на украинско семейство.
Сериозни проблеми се появиха в Латвия, където правителството решава на едро да приеме украинци и хвърля останалата бюрокрация върху общините и кметствата, които са по–готови да харчат "излишните" пари не за бежанци, а за разрушаване на съветски паметници.
През юли министърът на вътрешните работи на Латвия Кристапс Еклонс заяви, че страната е уморена от украинските бежанци. Според него ситуацията с Украйна засяга цялото общество – както бизнесмени, така и жители, които са се съгласили да приемат бежанци.
Рижката община вече отказва да приема украинци, тъй като физически няма достатъчно места за настаняването им. Председателят на Областния съвет на Луджа Едгарс Мекшс обяви невъзможността за настаняване на бежанци в помещенията на общината.
Агенция Elta съобщава, че "литовските неправителствени организации, които помагат при приемането на бежанци и координират тяхното интегриране сред жителите, напоследък многократно отбелязват, че всички възможности са практически изчерпани".
image

Пункт за събиране на доброволна хуманитарна помощ в Литва : "Сложете тук. Благодаря

Увеличаването на броя на мигрантите от Украйна (до момента са 48 906) към Естония кара властите да вопиют, че Естония не е гумена и не може да приеме повече, отколкото може.
image

Естония скоро ще се пукне по шевовете от пренаселване с украинци 

На 10 август "Sky News" публикува данни от Службата за национална статистика на Обединеното кралство (ONS) за спонсори по схемата "Home for Ukraine", която позволява на украински граждани и техните роднини да пребивават в Обединеното кралство, ако имат спонсор, който може да осигури издръжката им поне за шест месеца.
Е, седем от десет (70% от анкетираните) британски спонсори по схемата казват, че способността им да предоставят подкрепа сега е ограничена от кризата с разходите за живот.
В Шотландия, поради липсата на подходящи жилища, бежанците се настаняват в каютите на нает пътнически кораб, като 739 каюти са без прозорци, което предизвика ужаса на журналистите от The Mail on Sunday.
Шотландското правителство възнамерява да включи армията за решаване на проблемите на бежанците, но от там отговарят, че няма места и в казармите и армията може само да наеме друг кораб и да го постави на рейд на река Клайд. В резултат на това Шотландия, след Уелс, временно преустанови приемането на бежанци от Украйна от 12 юли.
Украинците бяха възхитени от властите в Ирландия, докато последните обявиха, че 3000 украински бежанци трябва да напуснат студентските общежития до края на август, тъй като техните студенти са им по–скъпи от гостуващите чужденци. Според медиите "бежанците ще бъдат връщани в мигрантски центрове, където отново ще трябва да спят на пода".
image

На много от украинските семейства, които живеят в студентски апартаменти, не е казано къде ще бъдат настанени от 1–ви септември, когато започва учебната година 


imageУкраински бежанци пристигат в университета
"Maynooth

Известно е, че ограничения се въвеждат и в гостоприемната Полша, където отсега нататък жилище и храна се предоставят само на уязвими групи. Във Варшава затварят вратите на благотворителните организации, занимаващи се с изхранването и социалното подпомагане на бежанците от Украйна. Бежанците се насърчават да започнат работа 
image

Кметът на Познан Яцек Ясковяк се опасява, че поради налагането на мораториум върху приемането на бежанци в европейските страни, украинците може да "заседнат" в Полша, където ресурсите вече не са достатъчни.
Стигна се дотам, че известният Ягелонски университет в Краков реши да изгони 162–ма украински бежанци от две общежития, обявени преди това за продажба, въпреки че на украинците беше обещано настаняване за 18 месеца, което сега университетът отрича 
image

Във Финландия украинците бяха ценени не като бежанци, а като берачи на ягоди, но от февруари те започнаха да идват със семействата си и това струваше на собствениците доста пари, така че в Хелзинки решиха да заменят берачите украинци с берачи азиатци.
Германия първоначално също "широко прие "широките". По последни данни тевтонците са приютили 915 хиляди души. Но парите започнаха да свършват и в администрациите на някои германски земи беше въведен мораториум върху приемането на украинци. Първо, Бавария и Северен Рейн–Вестфалия отказаха и само тези, които имат близки роднини, които живеят там, се допускат; в Саксония, лели и чичовци вече не се вземат предвид. Просто капут!
В Чехия решиха украинците да бъдат официално наети и сега след 150 дни престой държавата спира да плаща медицински осигуровки. Както вече беше известно, на чехите им писна от екстремния излишък на жълто-синьо и градските власти, по искане на местните жители, започнаха да забраняват окачването на украински знамена върху административни сгради и паметници, какъвто беше случаят с конната статуя на маркграф Йощ в центъра на Бърно. Както казаха в град Червени–Костелец : "Ние живеем в Чехия, а не в Украйна".
Освен това "флаговите акции" на украинците по аутобаните, при което те пречат на движението, неведнъж са довеждали до факта, че чехите преди пристигането на полицията изхвърлят "гиднюците със знамена" от пътя, слагайки им белезници.
image

Чехите почистват пътищата от укри 

Сезонът на любовта към украинците приключи, така че досадните знамена е заповядано да бъдат премахнати навсякъде, например в Беналмадена, Испания, където украинците са предупредени : "Без знамена".
image

В Испания им омръзна от украинските знамена 

Европейците са уморени и раздразнени не само от знамена, безкрайни шоу–представления, растящи цени и появата на хиляди бюджетни хрантутници, те са готови да помогнат на тези, които наистина се нуждаят. Но когато сред бежанците има много, които идват в Европа с луксозни лимузини и се крият от войната в казината, това започва да вбесява дори толерастите от Стария свят.
image

Има и такива украински "бежанци" : «Шоб я так жил» 

В Евроколхоза не разбират принципа за миграцията на украинците : "През седмицата – у дома, през уикендите – в Европа". Да речем, същите сирийци не се мотаят там, където има война. Ето защо вицепремиерът по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина вече обяви, че в случай на дългосрочно завръщане в Украйна украинците трябва да се дерегистрират в страните от Европейския съюз и да се регистрират отново в случай на завръщане.
За нас нищо не пише, но и ние ги изритахме от петзвездните хотели по Черноморието.

https://www.washingtonpost.com/world/2022/08/08/ukraine-zelensky-interview-ban-russian-travelers/
https://www.fondsk.ru/news/2022/08/11/podnadoevshie-ponaehavshie-56923.html
https://www.rte.ie/news/ireland/2022/0807/1314393-ukrainian-refugees/
https://notesfrompoland.com/2022/08/09/polish-university-orders-150-ukrainian-refugees-to-leave-dorms/




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - При нас се настани един укпаинец, много гаден.
21.08.2022 09:36
Оказа се, че дядо му ебал змия.
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
21.08.2022 09:47
Бае Коста, а теб май питон те е онождал, и все това ти е в главата.
цитирай
3. morskipesni - Идат кат' аслани,
21.08.2022 10:55
бегат обосрани.
Блеят като овци,
крякат гаче утки,
наци-бандеровцы,
долные ублюдки!
цитирай
4. kvg55 - До 3. morskipesni
21.08.2022 11:11
Време е да се прибират у дома и денацифицират.
цитирай
5. iw69 - С
21.08.2022 11:45
безмозъчието си съсипаха Украйна още преди 24.2.22 - голяма част от тях разбират само от проституция , физическа и политическа, фашистопоклоничество и нацистки шествия...

цитирай
6. kvg55 - До 5. iw69
21.08.2022 12:30
Затова и докараха работата за СВО.
цитирай
7. missana - Путин допуска голяма грешка, че не действа решително в Украйна.
21.08.2022 19:53
А само с два негови удара всичко може да приключи.
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
21.08.2022 20:09
А може би целта е да не приключва?
цитирай
9. mt46 - ...
21.08.2022 23:14
Зеленски, нацистите, Щатите осакатиха Украйна...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
22.08.2022 00:14
Не само я осакатиха, но ще й ампутират и територии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5834217
Постинги: 2830
Коментари: 26036
Гласове: 34365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930