Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2023 08:01 - © Вашите излишни килограми заплашват цялото човечеството
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2446 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 28.04.2023 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2023г.

     Вие можете да се появите навсякъде, каквото и лично тегло да имате и ще имате същото пълно право да бъдете там като всички останали. Така не мислят само борците срещу затлъстяването и за останалото щастие на човечеството. Откъде идват тези борци? Наднорменото тегло вече не е личен проблем. US–американките на страниците на The Washington Post го направили обществен.
На страниците на газетата се развила дискусия – допустимо ли е да си дебел в съвременното общество? Преглед и обобщение на дискусията прави Кейт Коен.
Говори се за страшната "епидемия от затлъстяване", както и за преследването, в смисъл на агресия и подигравки, на хората с наднормено тегло. Жена от The American Conservative, която разбира от тънкостите на фармацевтичната индустрия, изброява всички известни методи за отслабване, както и "ефектите и ефективността" им. Тя съобщава, че за англо–американските фармацевтични компании 1–2 милиарда долара годишно са нищо. Но за да се развие такава ситуация, е необходимо да се работи усилено – тоест социално–политическата ситуация да стане непоносима за хората с наднормено тегло.
В тази връзка Кейт Коен дава и пример от световната история, в която съществува концепцията за официална доктрина, че лекарите и държавата имат право да "принуждават човека към здраве".
"Така че … в допълнение към науката за опасностите от наднорменото тегло е необходима някаква имплантирана идеология", заключава авторката.
"Да предположим, че хората с наднормено тегло могат да заплашват другите".
Да, при социализма не се разчиташе на инстинкта и съзнанието на гражданите. Държавата се грижеше профилактично за здравето на народа. В детската градина ни направи преглед зъболекар и ми каза да кажа на нашите да ми купят четка за зъби. В началното училище ни раздаваха едни жълти ситни хапчета, които пиехме "против гуша". Преди началото на учебните занимания на двора задължително имаше физзарядка. Имунизациите срещу заразни болести бяха задължителни. И имаше ефект – болестите туберколоза, дифтерит, рахит, полиомиелит и някои опасни шарки, бяха ликвидирани.
"Американската диетична култура ни учи в ранна възраст, че мазнините са вредни, а постното е  полезно. Дебелото е грозно, а слабото е красиво. Дебелото е нездравословно, а слабото е здравословно. Дебелият е безотговорен, а слабият е добродетелен. Това културно пристрастие е толкова широко разпространено и коварно, че превръща почти всеки или в жертва, или в сътрудник. Или, ако сте като мен, и в двете, разсъждава Коен.
"Време е да отменим културата на хранене – ако не за себе си, за нашите деца", отправя призив авторката Кейт Коен
image

"По такава тема – за това на кой му пука колко тежиш – все пак може да се пише там [в САЩ]. Вярно, не е безопасно. По–безопасно е да възприемете правилната гледна точка за нещата : че ако сте дебел, значи заплашвате обществото и подлежите на корекция против волята си с цялата мощ на държавния апарат – и то не само на една държава, а в световен мащаб", отправя друг поглед върху темата Дмитрий Косирев в РИА "Новости".
Основен е въпросът : Кое е по-страшно – "епидемията от затлъстяване" или постоянното организирано преследване, на което са подложени не особено слабите хора. Има и чудесно наблюдение за това колко лесно е да се превърнеш от жертва в палач, тоест сам да станеш част от тази кампания на медицински терор, коментира статията във WP Косирев.
В порядъка на модерната днес психотерапия напомняме : Да, можете да се появите в мрежата, в реалния живот, на работа, в училище, в избирателната секция с това тегло, което имате, и ще имате същото пълно право да бъдете там, колкото всички останали!
image

Една тежаща на мястото си щастлива us–американка

Жената от The American Conservative, виж по–горе, която е добре запозната с тънкостите на фармацевтичната индустрия и как работят съзнателните или несъзнателни активисти на тази индустрия, изброявайки новите модерни хапчета за отслабване, които имитират хормон в червата, който премахва инсулина и забавя храносмилането, тоест намалява апетита, посочва и страничните ефекти при тяхната употреба : косопад, гадене и повръщане, заболявания на червата и всичко останало свързано с тях.

А очаквания размер на приходите на глобалния "пазар за отслабване" е от $300 милиарда?
За да се постигне този финансов резултат е необходимо да се работи усилено, тоест да се създаде социално–политическа атмосфера, така че животът на дебелите хора да стане непоносим и те сами да се обърнат към лекаря. Препоръчва се даже да се отслабва по оперативен път дори и на деца – от 13 годишна възраст.
Продуцентите харчели годишно до 10 милиона долара за лобиране по тази тема и резултатът е ползотворен разговор на фармацевтите с Академията по педиатрия, защото тя го препоръчва.
Лобирането има значение. Но тези същите десет милиона долара годишно за официално лобиране са стотинки в сравнение с рекламата само на едно от лекарствата по света – тя струва сто милиона годишно. И десет милиона от тях (10%, както е прието в САЩ) са за Конгреса за да приеме Закона за лечение и намаляване на затлъстяването, според който по–специално всички тези хапчета ще бъдат покрити от застраховка. И да не забравяме разходите за онлайн популяризиране на здравословното хранене с трева и други безвредни за климата храни, което между другото също генерира приходи.
Пазарите за такива лекарства са глобални. Така че не се изненадвайте, когато в няколко ключови страни започне кампания за световно рамково споразумение за борба със затлъстяването, където хапчетата ще се предписват заедно със законово задължителните намалени разфасовки на месо или торта в ресторантите. Поне в Британия е така, в някои  us–щати също следващата цел е задължителните в световен мащаб същите и други мерки
image

"Но това изисква, в допълнение към науката за опасностите от затлъстяването, някаква друга световно доминираща и разпространявана идеология. Например фактът, че хората с много килограми застрашават всичко останало (с външния си вид, безнаказаността или цената на лечението им – каквото и да е). Или ето един пример от световната история : официалната доктрина, че лекарите и държавата имат право да принуждават човек да бъде здрав, защото здравето не принадлежи на него, то принадлежи на Райха. Да, същият. Третият.
И ако смятате, че има нещо лично, то авторът е доста благонамерен", иронизира на края Дмитрий Косирев.
image

А това е една еманципирана от общественото мнение българка

https://sputnik.by/20230423/vashi-kilogrammy-ugrozhayut-vsemu-chelovechestvu-1074767986.html
https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/04/17/fat-talk-book-diet-culture-virginia-sole-smith/
https://live24.ru/obschestvo/lishnij-ves-perestal-byl-lichnoj-problemoj.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. zaw12929 - ДЕБЕЛ РАВНО И НА БОЛЕН ЛЕСНО Е ДА ...
27.04.2023 08:48
ДЕБЕЛ РАВНО И НА БОЛЕН
ЛЕСНО Е ДА СТАНЕШ ДЕБЕЛ И НЕВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕШ ОТНОВО НОРМАЛЕН

АКО СТОРВЯ ЗЛО НА ПУТИН ЩЕ НАДЕБЕЛЕЯ ЛИ И КОЛКО ВРЕМЕ ДА ЗЛОБЕЯ

ПОЗДРАВИ ЗА АКТУАЛНАТА ТЕМА
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
27.04.2023 10:18
Има пълни от болест и такива от преяждане.
цитирай
3. hloris - Именно...има пълни хора,които са болни,и определени медикаменти водят до покачване на теглото като антидепресантите
27.04.2023 10:50
kvg55 написа:
Има пълни от болест и такива от преяждане.



От недояждане също можеш да надебелееш,защото тогава организмът ти превключва на програма"борба за оцеляване" и започва да трупа калориите под формата на мазнини...много дълга и сложна тема.
цитирай
4. kvg55 - До 3. hloris
27.04.2023 13:06
Да, така е.
цитирай
5. olivie - Това не е нищо повече от форма на дискриминация/расизъм
27.04.2023 13:46
Нещо подобно, ако забележката ми се изтълкува като антисемитизъм по името Коен.
А как ще реагират дебелите педерасти? Кой ще надделее? ЛГБТ общностите, или и тях да разделим на дебели и слаби? Бах ти простотията.... Между другото това е привнесено от Китай и Япония. Там считат, че дебелите подяждат слабите. Ами тия, дето са напълнели, защото са отказали цигарите? Кое е по-вредно за обществото: Да пушиш, или да си дебел? Все простотии, с които зав отдавна е наясно... да, бееее.
цитирай
6. kvg55 - До 5. olivie
27.04.2023 22:07
Мисля че еврейският произход на авторката в случая е без значение. Това си е борба на либерастията. А за дебелите педераси е интересен казус.
цитирай
7. nedovolen - Има една малка книжка "Раз...
28.04.2023 10:56
Има една малка книжка "Размерът има значение", от авторка, не помня името, но с духовен вожд д-р Огнян Пелов.
Струва си да се прочете, ако се изпълнява, няма да има такива хора, показани на снимките. А много болници ще фалират от липса на пациенти.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
28.04.2023 11:42
Ще потърся книжката в Интернет.
Аз самият съм мърда. По рождение нямам ищах към физически упражнения.
Не съм бил дебел, но от 2–3 години моите домашни ми казват, че съм забременял.
цитирай
9. kvg55 - Благодарности!
03.05.2023 19:00
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5962557
Постинги: 2840
Коментари: 26156
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930