Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2023 15:01 - © Непрестижно ли е да си бензиностанция?
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3654 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 26.04.2023 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.04.2023г.

     Кирето Харвардски в качеството си на министър–председател на Републиката каза : "Начи Русия в България я мислиме за много силна, за много мощна. Но нейната икономика реално е много лимитирана. Тя, ако я погледнете Русия на световната карта, като част от световната икономика, ми тя е съвсем мъничка. Ако нарисувате картата на света с икономиката, тя е съвсем мъничка и де факто, какво има Русия? Има петрол и газ, и има оръжия. И всъщност прилича на една бензиностанция с ракети".
Това беше казано преди година.
Най–напред да видим, какво представлява една бензиностанция?
Бензиностанциите се строят край пътищата и основното им предназначение е да осигуряват с гориво движещите се по пътя моторни превозни средства.
Но ако Кирчо беше влизал в бензиностанция, щеше да знае, че в това заведение освен гориво–смазочни материали (ГСМ), се продават и много други необходими на пътуващите неща 
image
В бензиностанциите се продават необходими за автомобила принадлежности – чистачки, кабели за подаване на ток и въжета за теглене; стъргалки и прахосмукачки; масло за двигателя, течност за чистачките и антифриз, спрей за размразяване на стъклата и други.
Продават се още вестници, книги, CD–та, магнетофонни касети и грамофонни плочи.
А когато сте тръгнали на излет, можете да се снабдите с подпалки и дървени въглища за барбекюто.
На бензиностанцията можете да си купите винетка, да платите тол–такса или да направите застраховка.
И най–важното : можете да се подкрепите със закуска и освежите с кафе или безалкохолна напитка; също така можете и да си купите за в къщи разпускаща след продължителното пътуване алкохолна напитка, както и цигари
image

image


image
Дори съм забелязал, че има хора, които си прекарват уикендите по бензиностанциите.

И въобще бензиностанцията е едно оживено място, в което освен бензин, нафта и газ, има и много други неща, къде можеш да седнеш да починеш и да се облекчиш физиологически.
Така че сравняването на Русия с бензиностанция не е чак толкова унизително за нея.
Но да видим, какво има в "много лимитираната (ограничена)", както я определя Кирето,  икономика на Руската федерация :
– има такива магазини за хранителни стоки за гладуващите руснаци 
image


image
image
image

– руснаците консумират ето такива хранителни продукти 
image


image

image

– в руските магазини има и такива продавачки, в случая пекарка :
image

Пекарната «Хлебница"

image

Залата на магазина «Пятерочка» с нова концепция от 2019–та година 

image

Халето на супермаркета «Слата» с нова концепция от 2019–та година

image

В магазина «Ашан» в търговския център «Акварел»

image

Русская женщина в вихре шопинга

image
Сергей Лавров при воаяжа си из Латинска Америка спомена : Руската федерация през 2022–ра година увеличи обема на износа на пшеница за Латинска Америка и Карибите с 1,5 пъти.
Заместване на вноса (Импортозамещение)
– Повече от шест хиляди нови работни места се създават в индустриалния парк «Руднево», който е част от специалната икономическа зона (СИЗ) «Технополис Москва». Работата на парка, наред с други неща, е предназначена да установи заместване на вноса на електроника, медицински изделия и други продукти, казва заместник–кметът Владимир Ефимов
image
– Заводът за асансьори в Серпухов планира да увеличи производствения си капацитет, за да развие производството на продукти, заместващи вноса
image
– Институтът «Сколтех», с подкрепата на фондация НТИ, разработи първата отечествена базова станция от пето поколение за комуникация (5G). До края на 2023 година се планира да бъдат произведени 100 такива станции, към разработката вече са се заинтересували чуждестранни партньори. Това се казва в съобщение на пресслужбата на фонда, предава ТАСС.
«Успешно завършихме тригодишен проект за създаване на първия производствен образец на домашна базова станция от пето поколение за комуникации (5G). Работата е извършена от «Сколтех» с подкрепата на фондация НТИ като част от държавната програма за цифрова икономика, контролирана от Министерството на цифровото развитие на Русия», отбелязва пресслужбата на института.
– Курганската мебелна фабрика «GaStone» успя да увеличи производствените си обеми и да модернизира производството с помощта на мерки за подкрепа. За сметка на преференциален микрокредит бяха закупени автоматизирани машини с цифрово управление, въздушен филтър и друго оборудване при уникално ниска лихва от 0,1% годишно
image

– Възможността за организиране на производството на електрическия кросоувър "E–Нева" в бившия завод на "Toyota" се разглежда от Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация и отбранителния концерн «Алмаз–Антей». Това съобщи на журналисти ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров.
Износ (Экспорт)
– Обемът на търговията между Руската федерация и Индия в периода от април 2022 година до февруари 2023 година възлиза на около 45 милиарда долара. Това беше съобщено при откриването на бизнес диалог, който съвпада с 24–то заседание на междуправителствената руско–индийска комисия за търговско, икономическо, научно–техническо и културно сътрудничество, каза индийският министър на външните работи Субраманям Джайшанкар.
– В столицата на Карелия Петрозаводск е открито производство на бутилирана минерална вода. Мощностите на предприятието позволяват да се произвеждат 2,5–3 хиляди бутилки от 1,5 и 0,5 литра на час, както и 300 бутилки от 18,9 литра. След пробно пускане водата ще се  продава в търговските вериги на Петрозаводск, Москва и Санкт Петербург и за експорт
image

– За първи път в историята на ядреното инженерство «Атоммаш» изпрати едновременно два комплекта ключово оборудване за АЕЦ за две различни страни.
Заводът изпрати два корпуса на ядрени реактори и осем парогенератора. Оборудването е предназначено за енергоблок № 5 на АЕЦ "Куданкулам" (Индия) и енергоблок № 7 на АЕЦ "Тянван" (Китай), които се строят по руски проекти.
– Тази година Русия ще увеличи доставките на газ за Китай с 50% по газопровода. Също така, както отбеляза вицепремиерът на страната Александър Новак в интервю за «Москва. Кремъл. Путин» по телевизионния канал «Русия–1», през следващите две години Руската федерация ще достигне проектния капацитет на газопровода «Силата на Сибир». Журналистът Павел Зарубин публикува фрагмент от интервюто в своя канал в Telegram.
"След резултатите от 2022 година доставките на петрол, газ и въглища се увеличиха. За газ миналата година са доставени 15 милиарда кубически метра, през 2023 година очакваме 22 милиарда, което е почти 50% ръст. През следващите две години ще достигнем проектния капацитет", каза Новак
image

Новости в компаниите
– Руските стопански ръководители са готови да поверят на технологиите задачи, свързани със счетоводство (53%), управление на документи (48%), комуникация с клиенти (44%) и продажби (41%). Единствено процесите свързани с интервюирането, развитието на креативността и стратегиите, мениджърите все още не са готови да поверят на технологиите, според проучване, проведено от бизнес клуба «Атланти» и изследователския център Зарплаты.ру. Повече от 20% от руските търговски организации възнамеряват да преминат към местен софтуер дори преди западният софтуер да спре да работи в страната. Това се казва в изследователски материали на софтуерния дистрибутор Axoft, съобщава ТАСС.
– В КалмГУ (Калмикския държавен университет на името на Б. Б. Городовиков) се разшири работата по въвеждането на съвременни биотехнологии за развитие на племенни породи едри и дребни преживни животни. Това съобщават от пресслужбата на университета.
«Като част от работна среща в Калмикския държавен университет на името на Б. Б. Городовиков, вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Чернишенко високо оцени въвеждането на съвременни биотехнологии за развитието на племенните породи говеда и дребни преживни животни. За укрепване на работата и разширяване на процесите на тази работа Чернишенко възложи на Министерството на образованието и науката на Русия да разработи развитието на селекционните и генетични изследвания и разработки за агропромишления комплекс на базата на КалмГУ», се казва в съобщението на университета.

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/02/27/za-edno-ot-bezgranichnite-neshta-spored-ainshtain.1805784
https://www.retail.ru/articles/chto-proiskhodit-s-formatami-fmcg-riteyla/
https://madeinrussia.ru/ru






Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - За
26.04.2023 15:28
бензиностанция не знам, но е срамно да си просто Киро...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
26.04.2023 15:43
"Просто Киро" за година–две стана нарицателно.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.04.2023 16:02
То пък, най- компетентният се прочу с прозвището Бай Ганьо и с Мата Хари? Какво да се прави?
Русия има литий в Крим, без който съвременните батерии не могат Има платинови метали, без които електрониката също не може Има и рядко земни метали без които нищо не може
Пуснаха кьор фишек , че Швеция открила, но ще разработи находището след 10 години!
Иначе без Русия може, но не и без суровините й!
цитирай
4. dobrodan - Ти баш глупака на републиката
26.04.2023 17:37
намери да цитираш?
Тия снимки хубаво си ги показал, но де ги купувачите? :):):):):):)?
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
26.04.2023 18:41
Ахъм, ще обикалят като куче около месарница.
цитирай
6. kvg55 - До 4. dobrodan
26.04.2023 18:43
Трай, бе! Ще стигнем и до купувачите. Бързаш като пърле пред майкя.
цитирай
7. dobrodan - Аре ма, макя ми, де ги милионите
28.04.2023 20:45
щастливи потребители?
Ни моа да трая веке, щото ментиш само кат Киро Петков ментиш и кат Ленчето :):):)!
цитирай
8. kvg55 - До 7. dobrodan
28.04.2023 21:13
Ако и в ебането си такъв припрат?!
На 2–ри май.
цитирай
9. dobrodan - И там съм такъв, първите два пъти.
29.04.2023 11:52
После почивам малко и пак я захващам :):):).
На 2-ри ще чакам да видя засмени и доволни руски физиономии в пълните магазини :):):)!
цитирай
10. kvg55 - До 9. dobrodan
29.04.2023 12:14
Ти си феномен, бе.
Щом можеш повече от два пъти.
цитирай
11. dobrodan - На млади години толкова беше за разгрявка :).
30.04.2023 13:10
Не ме връщай назад, че отдавна вече не е същото :).
цитирай
12. kvg55 - До 11. dobrodan
30.04.2023 14:17
Ти си знаеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5951345
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930