Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2022 07:01 - © Що е то инфодемия?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.01.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
05.01.2022г.

image
     В романа «1984» на Джордж Оруел Министерството на истината се занимава с фалшифициране на историята, пренаписване, претълкуване на фактите от миналото и създаване на измислени исторически събития. Всички дейности на Министерството на истината, както и на други ведомства (Министерството на любовта, Министерството на мира и Министерството на изобилието) биват насочени към укрепване на властта на управляващата партия и нейния лидер – Биг Брадър. Министерството на истината, което се създава пред очите ни обаче, превъзхожда едноименното ведомство от романа на Оруел.
Първо, Министерството на истината на Оруел се занимава само с "коригирането" на историята. Създаденото днес министерство на истината има за цел да "коригира" информация, отнасяща се до настоящето във всички области на живота.
Второ, "правилната информация" при Оруел се предава на хората чрез такива канали като средства за масова информация, книги, образователни институции. Основните инструменти за предаване на "истината" бяха печатните издания, радиото и телевизията. Днес "правилната информация" се предава чрез интернет и социалните медии. Потокът от "правилна информация" се е увеличил хилядократно.
Трето, Министерството на истината в «1984» е ведомство на държавата Океания. Познавачите на романа казват, че тази Океания заема една трета от земното кълбо и включва Америка, Британия, Южна Африка, Австралия и самата Океания. Освен това в света на Оруел има още две гигантски държави – Евразия и Остазия. В света на Оруел има непрекъсната война между тях и Океания не контролира целия свят. А Министерството на истината, което се строи днес, е световно и иска да просветли цялото човечество със своята "истина".
През 2020-та година в днешното Министерство но истината се отвори отдел "Световна здравна организация" (СЗО), който осъществява "диктатура на здравето", борейки се срещу "пандемията". На 11 март 2020 година началник отделът "СЗО" обяви вирусната инфекция Covid-19 за "пандемия". Онемелите лекари не можаха да усвоят това твърдение, тъй като мащабът на разпространението на инфекцията по това време беше много далеч дори от обикновена епидемия.
Между другото, Джордж Оруел е предвидил такова развитие на събитията, описва ги в романа "Фермата на животните".
СЗО възприема света като голям животновъден двор, с обитателите на който трябва да се извършат ветеринарни операции. Някои от обитателите на този двор прилежно се съгласяват с операцията; другата част разбира, че се подготвя нещо лошо – и се съпротивлява.
Особено опасни за организаторите на всеобщата ваксинация са лекарите, които разбират, че не става дума за спасяване на хора, а за един вид евтаназия, прикрита с думите "борба с пандемията". В първите месеци на "пандемията" те някак си можеха да изразят мнението си, различно от СЗО, след което започнаха да им затварят устата.
И вторият приоритет на СЗО беше войната срещу "инфодемията".
През последните година и половина, в контекста на непрекъснатата "борба с пандемията", нашият език беше попълнен с нови думи. Една от тях е инфодемията. Тя е родена в недрата на СЗО. Оксфордският английски речник (OED) дефинира инфодемията като разпространение на разнообразна, често необоснована информация за кризисни събития, която се излъчва неконтролируемо в медиите и повишава нервната атмосфера в обществото. Тази дисциплина (ако я наричате така) не е строго медицинска. Инфодемията може да засегне всички сфери на обществения живот – политика, икономика, военно дело, култура и други. СЗО е идеална платформа за практикуване на универсални методи за справяне с всяка инфодемия. Преди това се наричаше идеологическа борба, в която, както знаете, няма мирно съвместно съществуване.
По отношение на практическата борба с Инфодемията, успехите на СЗО са невероятни. Още преди да бъде обявена пандемията, Андрю Патинсън, ръководител на дигиталните операции в СЗО, проведе кръгла маса и подписа споразумение с Google, Facefook, Twitter, Instagram и още 30 компании за цензуриране на цялата информация за Covid-19 и блокиране на информация, която противоречи на официалната позиция на СЗО.
Борбата срещу "инфодемията", която СЗО води заедно с компаниите от Силиконовата долина, много напомня на средновековната инквизиция. Редица държави подготвят или вече са приели закони, предвиждащи съдебна отговорност за разпространението на "фалшиви новини". Спомнете си, че при Джордж Оруел с несъгласието не се бори само Министерството на истината, но и Министерството на любовта.

https://www.fondsk.ru/news/2021/09/13/chto-takoe-infodemija-54453.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5865006
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930