Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2023 07:01 - © Отмяни и забрани
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1197 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 05.01.2023 02:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.01.2023г.

     По време на Студената война западната капиталистическа половина на света водеше люта идеологическа война и диверсия срещу социалистическата му половина.
Подиграваха ни се за плановата икономика, била командно–административна, за субективното определяне, за цените диктувани "отгоре", определяха я като "ужас и кошмар".
Подигравките с икономиката и социалистическите икономически методи вървеше редом с обвиненията за ограничените права на гражданите при социализма.
В крайна сметка социалистическият лагер се предаде политически и икономически. Пазарната икономика и либерализма влязоха в бившите социалистически страни. С изключение на второто в Китайската народна република. След двайсетина години разграбване на националните ѝ богатства, започна за се усеща и наследникът на разпадналия се Съветски съюз – Руската федерация. Съпротивлява се Унгария. Едни от бившите социалистически страни – Полша, Чехия, Словакия, донякъде Румъния – запазиха индустрията си и я развиха. Други – Украйна, Македония, Молдова – изпаднаха в комплексна – историческа, икономическа, политическа, ментална и каквато още ви дойде на ум – дупка. За Украйна дупката е вече бездънна, защото там стигнаха дъното и продължават да копаят.
А у нас с кравешки възторг продължаваме да рупаме атлантическите и либерастки ценности.
Алчността на Капиталистическия Запад докара света до Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. А както ни учи историята, Русия е тази, която в света "обръща палачинките", тоест променя хода на историята – през 1812–та, през 1917–та, през 1945–та и в наше време през 2022–ра.
И какво виждаме през последните десет месеца, а и преди това? – икономически, а срещу Руската федерация и политически и персонални, санкции – срещу Иран, срещу Руската федерация, срещу Китай. Административно въвеждане на "таван" върху цените на петрола и газа продавани от Руската федерация. Отказ от внос на маса продукти от Руската федерация и забрана за износ на маса продукти за Руската федерация, оформени като санкционни пакети от чиновниците в Евроколхоза. Също и от чиновниците в Съединените щати.
И това не е от вчера. След като съсипа с бомбардировки Либия, Евроколхозът още преди пет години забрани продажбата на надуваеми гумени лодки и на преносими извънбордови двигатели за тях на Либия, за да лишат мигрантите от средства за придвижване към обетования Европейски континент.
"В опит да разруши още повече бизнес модела на контрабандистите на хора и трафикантите на хора, Съветът въведе ограничения върху износа и доставката за Либия на надуваеми лодки и извънбордови двигатели. Държавите–членки на ЕС вече ще имат правно основание да предотвратяват износа или доставката на тези стоки за Либия, когато има основателни причини да се смята, че те ще бъдат използвани от контрабандисти на хора и трафиканти на хора. Ограниченията ще важат и за лодки и мотори, които преминават транзитно през ЕС на път за Либия", се казва в съобщението за Основните резултати от Съвета по външни работи за Либия.
image

С мярката министрите се надяват да подкопаят трафикантите, които изпращат мигранти през Средиземно море с гумени лодки. От началото на тази година (2017–ма) около 85000 души са дошли на брега в Италия от Либия с тези видове лодки 

Капиталистическият свят се променя в основите си. Там протича процес на "отмяна" на фундаментални обществени идеи и принципи, утвърдени отношения и форми на дейност.
Променя се в основите си, защото изброените действия засягат базата на всяка обществено–икономическа формация –икономиката и икономическите отношения.
Капиталистическият Запад отменя правилата на либералната икономика.
Адам Смит, Дейвид Рикардо, Фридрих фон Хайек, Айн Ранд, Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и другите мъртви us–американски президенти се обръщат от яд в гробовете си. Живите Милтън Фридман, либертарианците, особено нашенските, мълчат като пукали.
А Франсис Фукуяма, след като обективното историческо развитие подло го отказа от теорията му за  настъпването на края на историята, се преквалифицира в елементарен пропагандатор на либерастката политика на демократите и администрацията на Джо Байдън, специално по отношение на Руската федерация.
"Вече няма либерална икономика, няма пазарни механизми. Къде могат да се намерят ценови тавани сред класиците на теорията на пазарната икономика?", казва Игор Ковальов, първи заместник–декан на факултета "Световно стопанство и световна политика" в Националния изследователски университет "Висше училище по икономика" на Руската федерация, доктор на историческите науки.
"Либералната икономика предполага свободна търговия, за която СТО се бори толкова много години. И сега виждаме търговски войни, протекционизъм от страна на основните адепти на либералната икономика – САЩ преди всичко. И е разбираемо защо. Съединените щати загубиха позицията си на икономически лидер, сега лидер е Китай. И след като осъзнаха, че вече не са лидери, те осъзнаха, че набор от либерални търговски правила вече не им е от полза. Затова сега живеем в епоха на сериозна ревизия на цялата икономическа стратегия, на цялата световна икономика, на световната финансова система", смята експертът.
Ревизия, отмяна!?
Наред с базата такава върви и в надстройката на западното буржоазно общество – там "отменят" собствената си история, литература и изкуство. Редактират Шекспир и Марк Твен.
Правят принудителна административна реформа на езика като отменят "вредните думи".
В желанието си да откъсне колониалната си опашка, Холандия се преименува в Нидерландия. Смешно и жалко. Защото колонизираните помнят. Има материални свидетелства за жестокостта на колонизаторите. Историята не може да бъде измамена.
Каеща се Британия приема с отворени обятия индийци, пакистанци, африканци и им дава път за икономическа и политическа кариера и просперитет.
А каеща се US–Америка коленичи в искане на прошка пред "афроамериканците" си.
Срещу неподдаващи се на либерастията политици – Доналд Тръмп, Никола Саркози, Бенямин Нетаняху – се повдигат съдебни дела, обикновено за корупция и търговия с влияние. За което трудно се намират доказателства, но не това е целта. Постигането на осъдителна присъда не е толкова важно. Смисълът е да бъдат тормозени и злепоставени пред обществото и света.
Страните от БРИКС, ШОС, ЕАИС постепенно отменят "зелената валута" и хегемонията ѝ, с което и икономическото, а оттам и политическото влияние на Съединените щати в света.
Тече безпрецедентно медийно манипулиране и облъчване с откровени лъжи и клевети на гражданите на Колективния Запад относно Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. В Китай смениха министъра на външните работи с посланика им в САЩ. Важен знак. Няма коментар. Дори новината не чух да съобщават. Добрата Украйна, невинните, но смели украинци срещу лошия Путин. Това е опорната точка на пропагандата.
Не закъсня и отговора на Руската федерация. И Владимир Владимирович започна да "отменя" – на 27–ми декември той подписа подробен Указ в три страници № 961 "За прилагането на специални икономически мерки в сектора на горивата и енергетиката във връзка с установяването от някои чужди държави на максимална цена за руския нефт и нефтопродукти" 
image

"Във връзка с неприятелските и противоречащи на международното право действия на Съединените американски щати и присъединилите се към тях чужди държави и международни организации, насочени към определяне на максимална цена на руския петрол и петролни продукти, с цел защита на националните интереси на Руската федерация и в съответствие с федералните закони" Указът постановява "… доставката на руски нефт и нефтопродукти на чуждестранни юридически и физически лица е забранена, при условие че договорите за тези доставки пряко или непряко предвиждат използването на механизма за ограничаване на цената. Установената забрана важи на всички етапи на доставка до крайния купувач". Както виждаме, руският президент не се лигави да отменя, той направо забранява.
image

Президентът Владимир Путин подписва Указ № 961 от 27.12. 2022 година 

https://alternatio.org/events/all/item/113197-ekspert-ssha-prishli-k-tomu-zhe-uzhasu-i-koshmaru-za-kotoryy-rugali-sovetskiy-soyuz
https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2017/07/17/libya/
http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202212270015?index=0&rangeSize=1



Тагове:   Румъния,   македония,   Китай,   Унгария,   Чехия,   Иран,   Украйна,   молдова,   указ,   петрол,   капитализъм,   Нидерландия,   Британия,   Владимир Путин,   Маргарет Тачър,   Айн Ранд,   Никола Саркози,   Словакия,   Русия,   СТО,   газ,   Европейски съюз,   Холандия,   Полша,   либерализъм,   санкции,   Доналд Тръмп,   Бенямин Нетаняху,   Либия,   БРИКС,   Роналд Рейгън,   Джо Байдън,   пазарна икономика,   адам смит,   Милтън Фридман,   Студената война,   Съединени щати,   ШОС,   Франсис Фукуяма,   Руската федерация,   Фридрих фон Хайек,   Китайската народна република,   4 януари,   Европейски континент,   капиталистическия Запад,   US–Америка,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   ЕАИС,   социалистическият лагер,   Съветски съюз – Руската федерация,   в Италия от Либия,   Дейвид Рикардо,   либертарианците,   Шекспир и Марк Твен,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ...
04.01.2023 19:27
С новите си евроатлантически ценности Западът решително тръгна назад...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
04.01.2023 19:47
Определено!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5896119
Постинги: 2837
Коментари: 26139
Гласове: 34436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930