Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2023 16:01 - © По правилата на наглосаксите : Пълзящ преврат в Европа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2893 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 27.04.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2023г.

     Внезапната промяна (след нашокването на репата му от другарят Си) в реториката на френския президент Еманюел Микрон може да изглежда като сериозна стъпка на амбициозен  политик в борбата му срещу влиянието на наглосаксонците, но е твърде малко и недостатъчно  Европа да получи независимост от "хегемонията на долара". Все още е твърде далече от това.
След посещението в Пекин френският президент Еманюел Микрон успя да изненада всички с изказванията си, които противоречат на общоприетата днес политическа линия в Европа. И това беше лоша новина за Колективния Запад и особено за Съединените щати.
Работата е, че Микрон отново припомни идеята си за Независима Голяма Европа, която има собствена армия и действа независимо от Съединените щати, а също така призова за намаляване на зависимостта от "екстратериториалността на долара". Освен това Париж политически некоректно блокира нов проект на Евроколхоза за доставка на боеприпаси за Украйна на стойност два милиарда евро.
Но за това не трябва да се мисли, че Микрон внезапно е заобичал Русия и се е отдръпнал от Украйна, защото политикът действа по–прозаично. Причината е типична за едно капиталистическо общество : Когато Евроколхозът реши да похарчи няколко милиарда евро за закупуване на оръжие за въоръжените сили на Украйна, тогава Франция като водеща в кооператива, иска да му продаде точно това, от което тя иска да се отърве, а не изобщо това, което Брюксел смята за необходимо и възнамерява да купи за нуждите на режима в Киев.
Париж си остава неприятелски настроен към Москва, но Микрон също се опитва да води независима външна политика, тоест да оножда дявола, защото и макар че Франция остава виден член на Евроколхоза и сатаНАТО.
"Франция изглежда почти като независима, каквато бихме искали да я видим. Защото ние не искаме да видим Франция, която е приятелски настроена към нас [Русия], искаме да видим Франция, която е приятелски настроена поне към себе си", коментира колумнистът на Tsargrad.tv Андрей Перла в телевизионното предаване "Скрити значения".
Що се отнася до критиките за "диктатурата на долара", Париж е жизнено заинтересован еврото да се превърне в самостоятелна и влиятелна световна парична единица. И това идеално корелира с посещението на Микрон в Пекин, защото китайската външна политика подкрепя дедоларизацията на глобалната икономика.
Съдейки по публикациите в китайското издание на Global Times, което действа като международен рупор на Китайската комунистическа партия, Китай активно подкрепя желанието на Париж да предприеме самостоятелни стъпки.
US–Американският свят се срива
Сега Пекин, заедно с Москва, се противопоставя на Вашингтон, който с всички сили се опитва да запази хегемонията си в света, който обаче се пука по шевовете. Дедоларизацията обаче е неизбежна, особено в условия, когато нивото на икономическото влияние на БРИКС вече започва да изпреварва това на Г–7.
Китайските медии вече прогнозират, че ориентираният към САЩ свят, така наречената "международна общност", в крайна сметка ще се свие като шагренова кожа до съюза между САЩ, Канада, Обединеното кралство, Евроколхоза и Австралия с Нова Зеландия. Тоест, говорим за коренните англосаксонски територии и Западна Европа + Полша и балтите. Украйна вече ще е изчезнала, а останалите ще да са подвили опашки.
Китай само приветства опитите на европейските страни да се освободят от us–американския диктат. Малцина обаче днес вярват, че Западна Европа ще престане да бъде сателит на САЩ, тъй като последните имат твърде много лостове за натиск върху партньорите. По–специално, не трябва да се забравят и пренебрегват финансовите инструменти и влиянието на НАТО.
"За да стане Европа независима, или поне Франция, а за предпочитане е и Франция и Германия, те трябва да напуснат военната организация на НАТО … При президента де Гол през 60–те години Франция, оставайки член на НАТО, оставайки съюзник на Обединените Държави, не се подчиниха на нито едно командване на НАТО, нейната армия беше напълно независима.  Друг е въпросът доколко успешно е воювала в Индокитай, защитавайки интересите на Франция. Но все пак това беше независима сила със собствена военна политика. Сега го няма", казва наблюдателят.
Пространството за маневриране на Микрон е изключително ограничено. И дори промяната на критиците на НАТО чрез смяна на президента на Франция с Марин льо Пен например или който и да е друг политик няма да позволи на Париж да действа без оглед и особено в ущърб на Алианса. Христоматиен пример е провалът на сделката за продажбата на четири френски хеликоптероносача на Русия, което ясно демонстрира безпомощността на французите.
Евроколхозът се завърта около Полша
Днес Франция и редица други европейски страни са обхванати от протести. Но причините си остават чисто икономически – вдигане на възрастта за пенсиониране, поскъпване на храните и бензина, висока инфлация и така нататък. В същото време европейските политически елити са сигурни, че избирателите са твърде глупави и не могат да съберат две и две.
Възможно е насилствените протести в крайна сметка да катурнат непримиримия френски президент Еманюел Микрон и германския вурст Олаф Шолц. Но е малко вероятно новото ръководство на двете държави да реши да преразгледа сегашния им политически курс и да започне да действа в интерес на хората, да се откаже от санкциите и да възстанови разрушените икономически връзки с  Руската федерация.
Друг фактор, който пречи на Европа да получи независимост, е разделението между Централна и Източна Европа. Символ на конфронтацията е Полша, която се превърна в 100% сателит на наглосаксонците. Върху това полската страна изгради своята идентичност, превръщайки се в противник на Франция на евроколхозната арена.
"Има такова предположение и много европейски политолози сега внимателно, но настойчиво  го изразяват … че наглосаксонците постепенно изместват баланса в Евроколхоза и превръщат Полша в център на силата и натиска срещу Руската федерация на все по наглосаксонски ориентираният Евроколхоз", резюмира Андрей Перла.
А пътят към това е възможно да мине през пожарът на войната
image

https://tsargrad.tv/articles/po-pravilam-anglosaksov-polzuchij-perevorot-v-evrope_767980




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
27.04.2023 17:52
Това ,че Полша става център, е обезпокоително за света!
Поляците са известни с първичната си омраза към Русия! Животинска направо,
това показва какви надежди им се гласуват !
Но, хитрата сврака с двата крака, това може да се очаква!
цитирай
2. mt46 - ...
27.04.2023 18:48
Независима Европа, независима България – да! Но Щатите не щат...
цитирай
3. notfun - ...незавсиимии??? ха ха ха )
27.04.2023 21:37
когато, 'премахнете'' банките, и Църквата..
пак, елате, да драскате, глупотерии...
и, Интернета, тоже,. )

смешковци...
цитирай
4. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
27.04.2023 22:08
Най–много Полша да изчезне от политическата, че и от географската карта на света.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
27.04.2023 22:09
А бе, САЩ не дават, ама и ние много не се натискаме.
цитирай
6. kvg55 - До 3. notfun
27.04.2023 22:11
Трай ма, Фуне! Бързаш като пърле пред майкя. И това ша стане. Нищо вечно няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5914192
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930