Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03 11:01 - © Сапьорът
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 370 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 25.03 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.03.2024г.

     Как си има крушка опашка или закономерната връзка между явленията.
"Путин копае, за да раздели световния ред, докато завладява у дома", разкрива фортификационната стратегия на руския авторитар Bloomberg
image

"Западът води хибридна война с Русия от 500 години" пише историкът Марк Лешкевич в Деловая газета «Взгляд» и разказва : "Първата война между Русия и Европа като цивилизации е през 1558–1583 година. Мястото на сблъсъка е територията на балтийските държави. Тогава армията на Иван IV приема битка с един противник – Ливония, а впоследствие продължава битката, почти до смъртта на Иван Грозни, с няколко наведнъж. Познат сюжет. Същото ще се случи например по време на Кримската и Руско–японската война. Изглежда има само един враг – турците или японците. Но всъщност враговете са повече : британците тайно или открито въоръжават, французите инструктират, [us]американците "изпомпват" онези, които възнамеряват да тръгнат след руския войник. Това е алгоритъмът на една цивилизационна война, където основната цел е да отслабите различният от вас.
Цивилизационната война предполага влияние върху съзнанието на своите и чуждите хора. Това наблюдаваме дори не през последните десет–тридесет години, а повече от петстотин години : от началото на Ливонската война Западна Европа изгражда негативен образ на Московската държава, за да подчертае своята изключителност в противоположност на "варварите" и да се възползват от изчезването на врага – Русия. Например оттук и безумният план на Хайнрих фон Щаден (1542–1579) да унищожи православната вяра. Пратеникът на императора на Свещената римска империя Рудолф II възнамерява да направи Иван IV Грозни европейски партньор : да го католицизира, да го постави под властта на папата и след това да насочи Московията срещу Османската империя. По това време полските и немските брошури и памфлети описват руснаците изключително като "кървави зли кучета" и въплъщение на "азиатския дух", като една анти–Европа. Западна Европа използва Русия и руския народ за постигане на своята самоидентификация : тя създаде черни митове за тиранина Иван Грозни (забравяйки за политиката на "девствената кралица" и Вартоломеевата нощ), за подражателя Петър I–ви (прочетете трактатите на Жак–Жак Русо ), за квази–просветителката Екатерина II (спомнете си френския фалшификат със завещанието), която въплъщавала уж долната същност на робския народ, на който европейският прогрес беше чужд. Така всъщност западноевропейците създаваха по–специално бял мит за себе си – те казват, че за разлика от руснаците те са рационални хора. Вярно, едва ли тези прагматици, които въвеждат нови санкции след санкции в своя вреда, ще напишат на Руската федерация чек като благодарност за удоволствието да смятат руснаците за варвари в ограничените си буржоазни глави.
Днес, за да поддържа в колективната памет образа на Русия като анти–Европа, на преден план на бойното поле и в информационното пространство като анти–Русия е изведена – Украйна, управлявана от чужда за нея цивилизация, Незалежната загуби своето достойнство".
И алгоритъмът работи в Украйна със сигурност от 2014–та година : офицери от Бундесвера обучават въоръжените сили на Украйна, а методистите пренаписват учебниците по история, така че осмокласниците от Сватово, където бях миналото лято по някаква причина (чудя се защо? ) помнят добре за така наречения Голодомор, но знаят малко за глада през 30–те години на миналия век в Руското Поволжие и дори за битката при Сталинград.
Но това е смешната реалност : благодарение на съществуването на Русия, както и на сляпата жертва на глухи помощници (Ливония, Турция, Япония), Украйна днес има модерна Европа.
Колко пъти си съдира задника Западът срещу Русия, чет няма. Засега частично постигнаха да разнебитят Съюза на съветските социалистически републики, което не е и съвсем така, тъй като основните причини за разпадането на Съветския съюз са вътрешно съюзни.
Днес Евроколхозът открито декларира целта си да "деколонизира" Руската федерация. Как да вземе реванш Западът за неефективната намеса на французи, англичани и [us]американци по време на Гражданската война, когато отслабeната Съветска Русия веднага получи чужди легиони по цялата си карта?! Следователно основният им метод за разединение са не само танковете, с които Микрон заплашва, но и влиянието върху колективната памет на руснаците. Например използвайки антиколониалния наратив. Като мантра, всички чуждестранни агенти набиват в главата на слабохарактерната руска общественост идеята, че Далечният Изток и Север, Бурятия, Кавказ, Астрахан са чужди на руската държава, следователно пространството трябва да бъде разделено на много независими републики и тогава живейте щастливо.
Още по време на Кримската и по време на Руско–японската война, с процъфтяването на наглофилството и японофилството в Съединените щати, намеренията на руското командване биват изопачавани с помощта на същите техники : когато руската армия бива обсъждана във вестници и публични речи, различията между настъпателната и отбранителната война биват умишлено заличавани. Това позволи, включително Британия в бяло палто, да въоръжи османската армия през 1853–1856–та година и да оборудва Япония преди 1905–та година, която след дълга изолация отвори границите си – какво съвпадение! – за ВМС на САЩ.
И така наративът за лошата Русия си върви на Запад през вековете : Например конгресменът Хенри У. Дейвис в книгата си "Войната на Ормузд и Ариман през XIX–ти век" (1853 година) открито нарича Съединените щати страна на светлината, а Русия деспотична страна, защото "отмени полската конституция след въстанието от 1831–ва година и нахлува в Унгария през 1849–та година". Този разказ е здраво вкоренен в [us]американската политическа култура – ​​в доктрината "Монро", в клишето на Рейгън за "империята на злото" и в последната реч на Байдън пред Конгреса и квалификациите му към Владимир Путин.
Повтарям, през всичките петстотин години, много преди изобретяването на концепцията за "хибридна война", борбата срещу Русия по правило се водеше чрез подставени лица. Затова с такава радост същият Микрон подчертава, че основните страни от Евроколхоза не искат да изпращат свои войници в Украйна, но Естония, Латвия и Литва са "много по–отворени към тази идея", разказва Марк Лешкевич в Деловая газета «Взгляд».
Така, започнала в балтийските държави в средата на XVI–ти век, цивилизационната война на Западна Европа срещу Русия и до средата на XIX–ти век прераства в цивилизационна война на наглосаксонския свят срещу Русия и се завърна в изходната си точка.
И понеже са си ограничени буржоазни глави, при това вече и достатъчно наплашени, агенцията Bloomberg снася поредно златно яйце в полога на Руската федерация : "Ако последният мандат на Путин се състоеше в опити да оформи световния ред по–скоро по свой вкус, следващият ще бъде в решимостта му да завърши този проект".
Иначе си е още една глупост, която показва колко се разминават представите и разбиранията на западните идеолози, и не само, а и на политиците и на масата от обществото с това, което става около тях във връзка с действията на Руската федерация, колко не са те в час с времето.
Без да го осъзнават те произвеждат Путин в Бог : "да оформи световния ред … по свой вкус". Защото тук не става въпрос да подкастри чимшира и насади цветята в двора "по свой вкус", а да се преструктурират вътрешно и пренаредят геополитическите пластове наслоявали се от Ренесанса и Великите географски открития, от началото на колониалния период насам.
Путин не е Бог, но е равен на Него. Защото е прозрял замислите Му. Каквото е остарялото и ненаучно разбиране на Обективното развитие.
Владимир Владимирович е проумял тенденцията на това развитие, но не се е закачил за нея, а я е яхнал и съвсем съзнателно и активно способства за нейното практическо осъществяване.
В благородната си историческа мисия Путин се ползва от наследството на Съветския съюз в Африка и Латинска Америка, а наследството е такова, че старата форма СССР се изпълва с ново съдържание – Световен съюз на социалистическите републики (пак СССР, само че световен).
А при движението на Обективното развитие, в Африка с Франция стана сакатлък, който предизвика възпаление на "военният нерв" у перушана Микрон и възбудено къркорене сред  кокошото общество в евроколхозния кокошарник и заканително вирене на гребена
image

Така че, не само руснаците копаят, и от среща копаят. Но копаейки срещу Русия, Съветския съюз, Руската федерация и руския народ, Западът, днес познат ни като Колективния Запад, Международната общност, Свободния свят, изкопава следното по признанията на самия Владимир Владимирович пред Дмитрий Киселев : «Колкото до това дали ставаме богати или не. Икономиката расте – това е факт, и то факт, който се регистрира не от нас, а от международните икономически и финансови организации. По отношение на паритета на покупателната способност ние наистина изпреварихме Федерална република Германия и заехме нейното място – пето място – сред най–големите икономики в света. Германската икономика се сви, мисля, с 0,3 процента миналата година, докато ние нараснахме с 3,6 процента … Що се отнася до доходите, паритетът на покупателната способност е много важен показател. Това е обемът, размерът на икономиката. Това означава, че държавата чрез данъчната система на всички нива получава средства за решаване на стратегически проблеми. Това ни дава възможност да се развиваме така, както считаме за необходимо за страната ни … Е, ние живеем в света, който съществува и сме се приспособили към него. Разбираме с кого си имаме работа. И засега – това се вижда от резултатите от нашата работа – действаме доста ефективно … Вижте, преди 20 години, мисля, че 29 процента от нашето население беше под прага на бедността – това са 42 милиона души. Сега е 9,3 процента, според последните данни, но това също са 13 и половина милиона души. Разбира се, много … Например сега обявихме Година на семейството. Имаме нов национален проект – "Семейство". Там има елементи, които никога преди не сме използвали … Когато преговаряхме в Турция, в Истанбул … с преговарящите от другата страна, излязохме с дебел том, документ, всъщност споразумение, проект на споразумение. От това споразумение има извадка, парафирана е от ръководителя на преговорната група от украинска страна господин Арахамия. Той го е направил, подписът му е (имаме го в администрацията). Но тогава, както знаете, самият господин Арахамия каза на света публично, също на среща, според мен, с журналисти, дори и с чуждестранни : бившият британски премиер господин Джонсън [Борис] дойде и ги разубеди да не подписват и съответно да не изпълняват това споразумение. И темата, която току–що споменахте, беше издигната темата : Русия трябва да бъде победена на бойното поле (Те ви на поле боя сега) … Готови ли сме да преговаряме? Да, готови сме. Но само че сме готови за преговори, не въз основа на някакви "желания" след употребата на психотропни вещества, а въз основа на реалностите, които са се развили, както се казва в такива случаи, на земята (на поле боя) …  Предпочитам да се ръководя от фактите, а не от добрите пожелания и да говоря за това, че на всеки може да се вярва. В крайна сметка, виждате, когато се вземат решения на това ниво, степента на отговорност за последствията от взетите решения е много висока. Затова няма да правим нищо, което не е в интерес на страната ни … Факт е, че военните на западните държави присъстват в Украйна отдавна, те присъстваха и преди преврата, а след преврата техният брой се увеличи многократно. Сега присъстват директно под формата на съветници, присъстват под формата на чужди наемници и търпят загуби. Но ако говорим за официални военни контингенти на чужди държави, тогава съм сигурен, че това няма да промени ситуацията на бойното поле – това е най–важното, както доставката на оръжие не променя нищо», разправя им Владимир Владимирович – "Напразни са усилията ви!", казва им той.

https://www.bnnbloomberg.ca/putin-digs-in-to-divide-world-order-while-he-conquers-at-home-1.2047073
https://vz.ru/opinions/2024/3/11/1257427.html
https://vz.ru/world/2024/3/17/1258482.html
http://kremlin.ru/events/president/news/73648

© Красимир Говедаров, Главен експерт










Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - Никой не може да се мери с Русия!
25.03 11:47
Руският човек и общество са на пиедестал-
на Запад дяволи въртят окраден капитал!

Русите от дън душа ненавиждат войната-
Затова на врага нечестив изтръгват сърцата!
цитирай
2. dovolen - Руският човек и общество са на пи...
25.03 12:06
morskipesni написа:
Руският човек и общество са на пиедестал-
на Запад дяволи въртят окраден капитал!

Русите от дън душа ненавиждат войната-
Затова на врага нечестив изтръгват сърцата!


Ей дървен философ,хващай се да работиш.
Стига оригинално- тъпи коментари.
Стига лъска бастуна ежедневно.
цитирай
3. mt46 - ...
25.03 20:50
Западняците би трябвало да са благодарни на Горбачов... Тоя малоумник им позволи да се гаврят с Русия, а и с нас...
цитирай
4. kvg55 - До 1. morskipesni
25.03 22:37
Руснаците са чада на Природата и затова са непобедими.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
25.03 22:38
Ей, дембел, само се въртиш от кълка на кълка и пърдиш и се оригваш на вкиснало вино.
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
25.03 22:39
Наглосаксите и благодарност нон сенс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5925087
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930