Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03 11:01 - © Мистериозни болести тормозят британското кралско семейство
Автор: kvg55 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 403 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 24.03 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.03.2024г.

     Всички щастливи кралски семейства си приличат, всяко нещастно кралско семейство е нещастно по свой начин. Колкото до британското кралско семейство, то напоследък е в такава треска, че из Обединеното кралство се носят слухове за края на династията Уиндзор.
По едно време принцесата на Уелс Кейт Мидълтън внезапно изчезна, а публикуването от двореца "Кенсингтън" на първата снимка на принцесата с деца за последните два месеца и половина и с явни следи от "photoshop" само повдигна нови въпроси. Интернет просто се пръска от спекулации за здравословното ѝ състояние. Дори притесненията за състоянието на крал Чарли 3, който се лекува от рак на простатата, бяха изместени на заден план.
Фактът, че херцогинята на Йорк, съпругата на принц Андрю Сара Фъргюсън, която също беше диагностицирана с рак, се разболя след краля, не шокира толкова британците, колкото изчезването на принцеса Кейт.
За последен път принцесата на Уелс беше видяна на публично място на 25–ти декември 2023–та година, когато тя и съпругът ѝ отидоха на коледната служба в църква, разположена близо до резиденцията им, двореца "Сандрингам".
На 27–ми февруари нейният съпруг принц Уилям неочаквано отказа в последния момент да присъства на възпоменателната служба за своя кръстник, гръцкия крал Константин, който почина миналия януари.
Дворецът "Кенсингтън" каза пред репортери, че Уилям няма да присъства по лични причини. За да разсее подозренията, че отказът на Уилям да присъства на панихидата на кръстника му е свързан със здравето на Кейт, пресслужбата добави, че тя "продължава да се чувства добре".
image

"Тази поредица от събития изглежда е създала идеалната буря за спекулации относно здравето и местонахождението на Кейт, които да избухнат онлайн", пише [us]американското списание Town & Country

"В отговор на слухове и теориите на конспирацията", представителят на Кейт каза пред T & C : "През януари дворецът "Кенсингтън" изясни графика за възстановяване на принцесата и ние ще предоставим само значителни актуализации. Това ръководство остава в сила" … Преди това дворецът каза, че ще запази диагнозата на Кейт в тайна, защото "тя се надява обществеността да разбере желанието ѝ да защити децата си от безпокойство; и нейното желание личната ѝ здравна информация да остане поверителна".
Часове след края на възпоменателната служба за крал Константин Бъкингамският дворец обяви, че Томас Кингстън, зетят на принца и принцеса Майкъл от Кент, е починал в шокираща смърт на 45–годишна възраст (had passed away in a shocking death).
Преуспяващият финансист Томас Кингстън е женен за лейди Габриела Кингстън, родена Уиндзор, член на британското кралско семейство, племенничка на Бети 2 и единствена дъщеря на принц Майкъл от Кент, внук на крал Жоржи 5 и съответно братовчед на Бети 2.
Томас Кингстън беше открит мъртъв в Глостършър вечерта на 25–ти февруари. На 1–ви март стана известно, че причината за смъртта е рана на главата. Томас обядва с родителите си преди да напусне къщата и е намерен мъртъв половин час по–късно в пристройка до къщата, каза старши съдебният лекар Кейти Скерет. До тялото е имало пистолет.
"Полицията е убедена, че смъртта не е подозрителна", каза Кейти Скерет, когато обяви началото на официалното разследване.
Вестник London Evening Standard се усъмни, че смъртта на Кингстън не е подозрителна и проведе малко разследване, което разкри, че покойният съпруг на лейди Габриела Уиндзор е бил заклет коцкар. Той имаше страстна любовна афера със сестрата на Кейт Мидълтън Пипа, както и с бившата приятелка на принц Уилям Натали Хикс–Лобек. С една дума, той знаеше твърде много, пише лондонската газета.
image

Лейди Габриела Кингстън, родена Уиндзор и Томас Кингстън в деня на сватбата им

"Кингстън се ожени за лейди Габриела на церемония в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка "Уиндзор" през май 2019–та година и двойката изглеждаше като сватбено блаженство. Кралицата, принц Филип и принц Хари присъстваха на церемонията, но принц Уилям отсъстваше", пише изданието.
Лейди Габриела, както разбраха журналистите, също има много скелети в гардероба си. През 2018–та година, година преди да се омъжи за Кингстън, бившият любовник на лейди Габриела, роденият в Пакистан британски журналист Аатиш Тасир, написа сензационна статия за Vanity Fair, в която се твърди, наред с други неща, че той и Габриела са приемали екстази в кралските резиденции и са плували голи в кралския басейн на Бъкингамския дворец. Тейсир също така твърди, че "кралските особи и нацистите вървят заедно като палачинки и хайвер" и че съпругата на Майкъл от Кент "някога е имала две пършиви овце, които е нарекла Венера и Серена в чест на [us]американските сестри тенисистки".
Пикантността на цялата тази история се придава и от факта, че скоро след като се раздели с Габриела, Тасир се "жени" за 32–годишния [us]американски адвокат Райън Дейвис, "изоставяйки племенницата на Бети 2 заради старата си [мъжка] любов".
image

Аатиш Тейсир (вляво) се ожени за адвокат Райън Дейвис (вдясно) през август 2015–та

Съмнителните приключения на лейди Габриела не притесниха Кингстън и на сватбата той просто сияеше от радост, отбелязва London Evening Standard, намеквайки, че починалият е банален кариерист, готов на всичко, за да се присъедини към семейство Уиндзор.
Британците са искрено разтревожени, че само година и половина след смъртта на Бети 2 всичко в кралското семейство се е обърнало наопаки, така че сериозно се поставя въпросът не само за бъдещето поне на династията Уиндзор, а дори на британската монархия въобще.
"През последните няколко дни плавният и щастлив преход от едно царуване към следващо беше нарушен от поток от лоши новини за кралското семейство", пише колумнистът на Sky News Адам Бултън.
Кралският колумнист на Daily Mail Ричард Кей отбеляза, че "гледайки останките на първото ни семейство, изложени в Уиндзор [на възпоменателната служба на крал Константин] тази седмица, беше невъзможно да избегнем заключението, че институцията внезапно се е порутила".
"Стабилността на кралското семейство изглежда е застрашена. Никога в съвременната памет членовете на кралското семейство не са имали толкова много проблеми наведнъж, с крал, борещ се с рак, принцеса, поразена от неизвестна инвалидизираща болест и принц, изчезващ без обяснение за отсъствието си, всички те допринасят за френетична и опасно нестабилна атмосфера" , пише Кей.
Междувременно мистериозни и зловещи събития около кралското семейство започнаха, както писахме, още при живота на Бети 2.
Обслужването на кралица Бети 2 се превърна в смъртоносна работа през последните години. И така, на 9–ти април 2015–та година директорът на Кралската художествена колекция Мойра Джемил загина под колелата на самосвал, докато караше колело на работа в двореца "Сейнт Джеймс". Черният шофьор на самосвала Джеймс Куатиа беше оправдан от съда. А шофьорът на камиона, който премаза до смърт Питър Фишър, гинеколог на Бети 2, на 16–ти август 2018–та година, когато той, подобно на Мойра Джамил пътуваше с велосипед за работа в кралския дворец, дори не беше задържан от полицията.
През април 2010–та година, докато почитаемата Мери Морисън, придворна дама и камериерка на Бети 2, която служи на кралицата от 1960–та година, караше колата си към замъка "Уиндзор", стоманените пръти на защитната бариерна система се издигнаха от асфалта и пробиха дъното на колата, блокирайки скоростната кутия. Както съобщава Daily Mail, мис Морисън потегли напред, след като получи разрешение от дежурния офицер, но по неизвестна причина натисна бутона, който управлява стоманените пръти, и ги повдигна. Колата беше бракувана, а Мери Морисън се размина с натъртване на гърдите. Бъкингамският дворец отказа да коментира инцидента, без да уточнява дали става въпрос за опит за убийство или техническа повреда.
image

Многострадалната Мери Морисън (вляво). Петдесет години вярна служба : The Hon

На 19–ти септември 2018–та година 81–годишната Мери Морисън и кралицата слизаха по стълбите към балната зала на замъка "Балморал", където се провеждаше коктейл за пазачите на замъка, Мери Морисън загуби равновесие и падна, почти събаряйки и Бети 2, строполи се,  "отлетя на сантиметри от нея и счупи глезена си", разказа "източник" пред Daily Mail.
Ранената прислужница на кралицата е откарана в болница в Абърдийн, където рентгенова снимка показва, че има фрактура. Въпреки силната болка, разтревожената (!) фрейлина се върна при кралицата, която беше "шокирана и притеснена", и придружаваше Бети, накуцуквайки с патерици. Бъкингамският дворец отказа да коментира инцидента.
Стълбището водещо до балната зала на замъка "Балморал" има две разклонения. Първото, водещо от коридорите на двореца, е доста дълго, но не много стръмно. Ако някой се подхлъзне и падне, той може просто да се плъзне надолу по няколко стъпала, без да нарани много. Но за да "полетите" нагоре по стъпалата, както каза източникът на изданието, е необходим силен тласък. Входът към стълбището от балната зала не се вижда, така че може да си представите ситуация, при която някой силно бута старата прислужница, оставайки незабелязан не само от охраната, но и от кралицата, която вървеше пред Мери Морисън и не можеше да види какво се случва зад нея.
В последния ден на октомври 2018–та година британският Daily Mirror съобщи, че кралица Бети 2 планира да предаде поводите на властта на най–големия си син принц Чарлз след три години. Кралицата възнамеряваше да се пенсионира на 95 години, пише изданието, правейки най–големия си син регент.
По–рано, както писахме, като гъби след дъжд изникнаха слухове, че Бети възнамерява да обяви внука си Уилям, а не сина си Чарлз, за ​​наследник на трона. През всичките предишни години британските таблоиди твърдяха, че кралицата е уморена от скандалите, в които я въвличат Чарли и съпругата му Камила Паркър Боулс, и възнамерява да предаде трона на внука си. През 2018–та година обаче Бети 2 неочаквано промени решението си и посочи принц Чарли за свой наследник.
image

"Старата Англия" е в агония : пътник ли е династията Уиндзор?

Може да се предположи, че причината за промяната на мнението на кралицата е, че принц Уилям се е сближил твърде много с финансовите магнати от Лондонското сити. През 2005–та година Уилям завърши стаж в лондонски банки и прекара по–голямата част от стажа си в най–голямата британска банка HSBC Holdings Plc. и след това не прекъсна контактите си с тази втора по големина банка в света.
Миноритарни акционери на HSBC (с право да участват в избора на борда на директорите) са най–големите в света [us]американски инвестиционни фондове BlackRock и Vanguard, които подкрепят глобалната политика на Федералния резерв на САЩ, която от известно време влиза в конфликт с курса на британското правителство и Бъкингамския дворец. Това най–вероятно е причината принц Уилям да не оправдае надеждите на баба си. Интересите на Лондонското сити, в чиито водач изглежда Уилям се е превърнал, обаче не са изчезнали, както и ожесточената задкулисна борба около английския трон, чиито жертви можеха да бъдат герои от вътрешния кръг на Бети 2.
Почти веднага след смъртта на Бети 2 в западните медии се появиха много публикации, в които се твърди, че за британската монархия би било по–полезно, ако Чарли 3 абдикира от престола в полза на младия и енергичен Уилям. Наричайки нещата с истинските им имена, би било по–полезно за Лондонското сити и глобалните акули Finintern зад него.
image

"Може ли принц Уилям да стане крал над Чарлз?", пита The New York Post (N Y Post)

Не е изключено, че в момента се играе последната сцена във възрожденската британска монархия или нейното превращение в послушна служба на финансовите магнати.
P. S. : На 10–ти март кола се блъсна в портите на Бъкингамския дворец, шофьорът е задържан и се води разследване. Изглежда в контекста на гореизложеното това далеч не е последният "случаен" инцидент …
Владимир Прохватилов в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры»

Възстановилата се след обгазяването от Пръдливия лъжлив Забраванко Джо кралица Камила Паркър–Боулс е здрава и държи яко – "Британската кралица Камила получи кукла Барби със своя образ. Камила отиде да получи подаръка облечена точно като куклата, изработена по нейно подобие", съобщава телевизия NOVA.
"Камила е само за барби. Тя става за баба Яга", коментира жена ми.

Това което прочетохте, никога няма на го видите и чуете по българска телевизия.

https://www.fondsk.ru/news/2024/03/12/starushka-angliya-v-agonii-konec-dinastii-vindzorov.html
https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a60030958/british-royal-family-queen-camilla-kate-middleton-february-2024/
https://t.me/oldGBR/4000
https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a46650265/king-charles-cancer-diagnosis-buckingham-palace-announcement/
https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a46986618/kate-middleton-update-prince-william-misses-memorial/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13145415/Thomas-Kingston-lady-Gabriella-Windsor-husband-shot-himself.html
https://www.standard.co.uk/lifestyle/thomas-kingston-death-prince-william-kate-middleton-pippa-harry-b1142020.html
https://www.dailymail.co.uk/news/article-5669697/Lady-Ellas-former-lover-claims-took-ecstasy-married-man.html
https://news.sky.com/story/the-monarchy-risks-public-indifference-if-its-privileges-appear-to-
outweigh-its-service-13087364
https://www.dailymail.co.uk/home/index.html
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/moira-gemmill-london-road-death-lorry-driver-james-kwatia-acquitted-bike-st-james-palace-museum-curator-a7601556.html
https://www.standard.co.uk/news/london/doctor-to-the-queen-peter-fisher-killed-after-being-hit-by-lorry-while-cycling-in-holborn-a3912801.html
https://www.dailymail.co.uk/news/article-1268717/Queen-s-aide-Mary-Morrison-left-shaken-bollard-fright.html
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/queens-secret-plan-prince-charles-13509566
https://fondsk.ru/news/2018/11/06/tajny-vindzorskogo-dvora-o-podkovernoj-borbe-vokrug-anglijskogo-trona.html
https://www.theguardian.com/uk/2005/oct/11/monarchy.uknews2
https://nypost.com/2022/09/08/can-prince-william-skip-over-charles-to-become-king/
https://nova.bg/news/view/2024/03/13/447968/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. tonsunka - Изобщо не знаех тия работи за бри...
24.03 11:18
Изобщо не знаех тия работи за британското кралско семейство.Никога не са ме интересували.
цитирай
2. kvg55 - До 1. tonsunka
24.03 11:37
Много хубаво е, че не те интересуват. И мен не ме интересуват. Трябва да се интересуваме от нашето си.
Публикувам го, подигравайки припадъците на родните телевизии по всякакви западни кралски утайки.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.03 14:37
Имат лоша карма!
На три пъти короната се е намесила по недопустим начин в съдбата на един героичен и изстрадал народ!
Вместо да мупомогне, да стъпи здраво на крака!
И не чувства вина за стореното
Може би, не е късно, да се извинят за стореното и кармата да се промени?!
Да опитат!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
24.03 15:17
Само с извинение няма и не трябва да мине.
Ще трябва и голямо количество парични знаци.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Краси, първо да се извинят, и то без ...
24.03 18:04
Краси, първо да се извинят, и то без суетене и размишления от рода, дали са прави или не грешат!?
Не виждат ли, какво става!?
За знаците, сами ще узреят!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
24.03 19:31
Кой знае, кой знае?
Виждаме братовчедите им.
цитирай
7. mt46 - ===
24.03 20:29
Може и да е странно, но тези кралски особи не ме интересуват... А и те едва ли се интересуват от нас...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
24.03 20:31
Те че не се интересуват, не се интересуват.
Ама ние защо се интересуваме и припадаме по тях.
цитирай
9. morskipesni - Нищо човешко не им е чуждо?!
24.03 21:47
Рак на простатата се хваща (90%) след хроничен простатит, резултат от много безразборни връзки и катарални (бактериални възпаления) -поради честа смяна на партньорките имунната система "издиша" и настъпва клетъчната метаплазия.. с други думи, РАЗЮЗДАНА ПОРОЧНОСТ. Инак, тия рептилии са мноооого държеливи! Но Сатана не може да допусне това- Той е затова! Правилото на здравия живот: жената може да издържи "флората" на няколко партньора (тя го знае!)- но на мъжа и ДВЕ могат да се отразят пагубно! Вижте как действа ПРЕВАНТИВНО спрямо блудствата Природата!
цитирай
10. kvg55 - До 9. morskipesni
25.03 07:57
Ега ти професионалния медицински коментар. Не е имало досега такъв.
И наистина Природата си знае работата.
цитирай
11. morskipesni - :))))
25.03 11:52
!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5919833
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930