Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03 19:01 - © [US]Америка ще предаде Украйна, както предаде Афганистан
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 355 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 10.03 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.03.2024г.

     Защо световните медии заговориха за мрежата от секретни бази на Централното разузнавателно управление в Украйна близо до границата с Руската федерация?
[US]Американският вестник The New York Times публикува статията "Шпионската война : Как ЦРУ тайно помага на Украйна да се бори с Путин" (The Spy War : How the C. I. A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin), в която разкрива свръхсекретни военни тайни не само на Украйна, но преди всичко на нейните господари.
"ЦРУ и други [us]американски разузнавателни агенции предоставят разузнавателна информация за целенасочени ракетни удари, проследяват движенията на руските войски и подпомагат поддръжката на шпионски мрежи … Но партньорството не е военновременна творба, нито Украйна е единственият бенефициент", пише в статията на The New York Times.
Двама добре известни [us]американски журналисти, нееднократни лауреати на наградата "Пулицър", Адам Ентус и Майкъл Швирц извършиха огромна работа : взеха повече от 200 интервюта в Украйна, в редица други европейски страни и САЩ, за да открият на мировата общественост, внимателно защитените и грижливо пазени в продължение на много години тайни на ЦРУ и Пентагона.
Репортажът на Ентус и Швирц дава подробности за мрежа от 12 подземни военни бази по границите на Украйна и Русия, предназначени да шпионират руската армия. Тази мрежа е създадена по време на президентството на Обама, Тръмп и Байдън и е "тайният нервен център на украинските въоръжени сили".
"Има и още една тайна : базата е почти изцяло финансирана и частично оборудвана от ЦРУ", се казва в статията … "Сгушена в гъста гора, украинската военна база изглежда изоставена и разрушена, а нейният команден център е изгоряла обвивка, жертва на руски ракетен обстрел в началото на войната. Но това е над земята. Недалеко от руините незабележим проход се спуска в подземен бункер, където групи украински войници проследяват руски шпионски сателити и подслушват разговори между руски командири. На един екран червена линия следва маршрута на експлозивен дрон, който преминава през руската противовъздушна отбрана от точка в централна Украйна до цел в руския град Ростов. Пунктът за подслушване в украинската гора е част от мрежа от шпионски бази, създадени с подкрепата на ЦРУ през последните осем години и включваща 12 секретни обекта по протежение на руската граница", пишат авторите на статията, посетили строго секретни военни съоръжения в Украйна … Сега тези разузнавателни мрежи са по–важни от всякога, тъй като Русия е в офанзива, а Украйна е по–зависима от саботажи и ракетни удари с голям обсег, които изискват шпиони далеч зад вражеските линии", отбелязват лауреатите на Пулицър, просто предизвиквайки въпроса с каква цел издават тези тайни, особено след като тяхната скъпа на сърцата им Украйна има остра нужда от саботажни операции, който до голяма степен се осигуряват от разузнаването, идващо от тези подземни шпионски бункери.
В същото време авторите на публикацията с нескрита гордост се хвалят, че на страниците на The New York Times за първи път разкриват "подробностите на това разузнавателно партньорство, които са били пазени в най–строга тайна в продължение на десет години".
Рупорът на [us]американските либерали не само разкрива тайна мрежа от шпионски бази в Украйна, но също така разкрива как през 2015–та година генерал Валерий Кондратюк, тогавашен ръководител на военното разузнаване на Украйна, "пристигнал за среща със заместник–началника на резидентурата на ЦРУ и без предупреждение предаде купчина свръхсекретни файлове, съдържащи тайни за Северния военен флот на Руската федерация, включително подробна информация за най–новите проекти на руски атомни подводници. Скоро групи от служители на ЦРУ започнаха редовно да напускат офиса му с раници, пълни с документи".
Цитирайки същия Кондратюк, който е подробно разпитан от двамата носители на Пулицър, The News York Times казва, че именно от тези дванадесет подземни бази "офицери от украинското разузнаване управляват мрежа от агенти, събиращи информация за тях в Русия".
Неволно се прокрадват подозрения, че редакцията на рупора на [us]американските либерасти е вербувана от руското разузнаване или е изпаднала в състояние на колективно безумие.
Всичко обаче е много по–просто. Водещият либерален вестник на [US]Америка държи носа си на вятъра и ясно формулира политическия дневен ред, който е, че Съединените щати подготвят общественото мнение за предаването на Украйна на произвола на съдбата, необходимостта от която на практика е изчезнала за западния истаблишмънт.
"Въпросът, който някои офицери от украинското разузнаване сега задават на колегите си от САЩ – докато републиканците в Камарата на представителите преценяват дали да спрат милиарди долари помощ – е дали ЦРУ ще ги изостави … "Това се случи в Афганистан преди и сега ще се случи в Украйна", каза високопоставен украински офицер", разказва [us]газетата.
Друг титан на либералните медии The Washington Post също подготвя [us]американския избирател за факта, че САЩ скоро ще изпратят Украйна на самостоятелно плаване.
И той внезапно си спомни изтичането на оперативни данни от [us]американското разузнаване миналата пролет за твърде негативните военни перспективи на Украйна – " [US]Американски служители бяха "бесни" от изтичането на информация, разкриващо опасенията за войната в Украйна", писа печатният орган на Централното разузнавателно управление … "Какво научихме от изтеклите в чат платформата "Discord" документи : Мащабното изтичане на документи разкри редица тайни на правителството на САЩ, включително шпиониране на съюзници, мрачните перспективи за войната на Украйна с Руската федерация и несигурността на противовъздушната отбрана на Тайван. Той също така разпали дипломатически пожари за Белия дом … Никога не публикувани оценки на загубите в редиците на украинските сили, информация за проблемите на Украйна с ремонта и поддръжката на повредени бронирани превозни средства и за недостиг на снаряди за системи за противовъздушна отбрана, които направиха украинските градове уязвими за руските удари с крилати ракети и безпилотни самолети. В други документи се казва, че Украйна е изправена пред сериозни трудности в опитите си да попълни силите си с персонал, артилерия и бронирани превозни средства и че това вероятно ще доведе само до скромни териториални придобивки, които далеч не отговарят на целите на Киев … Тази мрачна прогноза на разузнаването рязко контрастира с оптимистичните изявления на [официален] Вашингтон за предстоящото контранастъпление и нанесе значителни щети на отношенията на Украйна с нейния основен финансов покровител, [us]американското правителство", написа тогава The Washington Post, отдавайки почит на "компетентната работа" на [us]американското разузнаване, което, казват те, още тогава е предвидило поражението на Украйна. А за сегашната ситуация са виновни само украинците, които получиха всичко необходимо за победата, но не постигнаха нищо положително … В крайна сметка анализаторите от [us]разузнаването бяха прави : въпреки новите оръжия, масите от военна техника и месеците на обучение на украинските войници, за които бяха похарчени десетки милиарди долари, Киев не успя да си върне значителни части от загубената територия и да отреже руската територия–коридор, водещ към Крим, което беше основната цел на контранастъплението на украинските въоръжени сили", заключава The Washington Post, изливайки студен душ върху главите на украинските военни, хвалени преди това от [us]американците.
В друга статия пак The Washington Post директно изтъква : "В Украйна рискът не е задънена улица. Това е поражение (In Ukraine, the risk isn’t stalemate. It’s defeat)" – "Един неизказан, неописуем потенциален край на руско–украинската война внезапно се изрича на глас : Киев е изложен на риск да загуби – и да претърпи невъобразими касапници и последствия … Фактът, че съдбата на Украйна виси на косъм, не произтича от нейната неспособност да си върне територията от окопаните руски сили, нито от свързания факт на протакането от страна на администрацията на Байдън при предоставянето на украинската армия на необходимите оръжия, нито дори от предимството на Въоръжените сили на Руската федерация в чистата маса и ресурсите … Този ​​мрачен сценарий би бил зашеметяващ удар върху престижа и доверието на Запада, показвайки, че обещанията за подкрепа на Украйна "колкото е необходимо" са празни", обобщава колумнистът на газетата Лий Хокстадър 
image

Същият декадентски наратив беше подет и от европейските медии : "Украйна. ЕС вече загуби войната и Crosetto не иска да загуби лицето си" – Политическият проблем на нашето време е следният : Европейският съюз влезе във войната в Украйна без стратегия и следователно без идея за "след". Тъй като Украйна загуби войната, това "след" дойде. И никой не знае какво да прави. Все по–корумпираната управляваща клика в Евроколхоза е загубила способността си да ръководи", пише италианският IL Fatto Quotidiano – "Истината е, че с Украйна е свършено, но всички, които подкрепяха този конфликт, не желаят да го признаят. Украйна загуби, защото се бори за цел, която не може да постигне", отбелязва още изданието 
image

"Плановете на САЩ в Украйна се провалиха. Този провал вече се признава както от западните центрове, така и от администрацията в Киев. Навлизаме в период, когато Съединените щати ще "предадат" Украйна", казва турският анализатор Мехмет Перинчек.
Сега Вашингтон разгръща, както писахме, циничен сценарий, "който се равнява на един вид "капково" подаване на помощ, който поддържа усещането за [us]американска подкрепа за Украйна, но не предоставя реална перспектива за украинска победа. Това е цинична пиеса, която призовава украинците да умират по–бавно, за което самите те могат да бъдат отговорни – "ние никога не сме изоставяли Украйна, те сами загубиха" е оправданието пред света.
image

Полски военни показаха карта на поделената Украйна, изнася "Блиц"

Що се отнася до разкриването на украински военни тайни от [us]американските медии, това трябва да напомни на украинските "небратя" известната геополитическа максима : единственото по–лошо нещо от войната с наглосаксонците е приятелството с тях.
Владимир Прохватилов в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры»

https://www.fondsk.ru/news/2024/02/28/amerika-sdast-ukrainu-kak-sdala-afganistan.html
https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html
https://www.hawaiitribune-herald.com/2024/02/26/nation-world-news/the-spy-war-how-the-cia-secretly-helps-ukraine-fight-putin/
https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/12/13/ukraine-war-discord-leaks/
https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/12/13/ukraine-aid-united-states-european-union/
https://www.ilfattoquotidiano.it/in-edicola/articoli/2023/12/19/ucrainaormai-lue-ha-perso-la-guerra-e-crosetto-non-vuole-perdere-la-faccia/7387365/
https://www.fondsk.ru/news/2024/02/19/o-kovarnom-prizyve-britanskikh-uchyonykh.html
https://blitz.bg/svyat/polski-voenni-pokazakha-karta-na-ukrayna-podelena-mezhdu-polsha-ungariya-rumniya-i-rusiya-sled-voynata_news875140.html

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. truthful - Колега kvg55, мислиш ли че Русия с ...
10.03 19:42
Колега kvg55, мислиш ли че Русия с нейните възможности не знае за тези тайни бази?
Да си чул и видял Русия да говори за тайните лаборатории част от които "е взела" под контрол?
Да си видял или чул някъде, че Русия е бомбардирала или по-точно ударила с ракети проходите между Полша и Украйна през които се внася многото оръжие, или е помляла пристанището на Одеса и то за нищо не става?
Не, не си нито чул нито видял. Няма и да видиш. Кой нормален човек няма да направи това при тези обстоятелства? А да знаеш, че има още една дузина военни летища здрави в Усрайна? Не, нали? А почему?
Как Русия позволява да и се унищожават кораби, как позволява да се нанасят удари с дронове на сушата? Как Русия е оставила Зеленски още жив? Завчера казаха за взрива в Одеса близо до гръцкия кортеж: "Мислите ли, че ако искаме да гръмнем Зеленски не бихме могли?" Защо Киев е недокоснат почти от руски атаки, вместо да е помлян? А там дискотеките работели.
И как думаеш върху думите на един руснак буквално в първите дни на СВО. Той каза преди две години така:
"Странная война"
От Путин и Русия няма да чуеш още много неща, които са истини. А те пределно добре ги знаят.
цитирай
2. kvg55 - До 1. truthful
10.03 19:59
Не мисля, че Руската федерация не знае.
И не това е предназначението на статията, да информира Путин и Шойгу за [us]американските шпионски бази в Украйна, а да обясни защо [us]американските вестници издават тази тайна на ЦРУ–то и Пентагона.
цитирай
3. truthful - Американците доста "смеш...
10.03 22:11
Американците доста "смешно" напуснаха Афганистан и се опитаха да ни направят на балъци. Но ненаправените на балъци видяха как американците оставиха на Афганистан много оръжиеее. Или не го видяха?
Това с издаването на такива обекти от страна на американски вестници ми звучи подобно на нескопосаното фиаско в Афганистан. Подземни бази, ама подслушвали и следели??? И като как става под земята таз работа? Бункер - да, но да подслушваш ти трябва открито над Земята и сериозни антени. И това ще приемем за достоверно, ама американски вестници да го издадат? Нали ще вземат "да скачат" и те от прозорците на небостъргачите. Да, и там "скачат". Един американски учен работил в тайни лаборатории ей така си скочил от 13 етаж преди 70 и кусур години, и почти да каже че не е "скочил сам". После явно е станало "заразително" и в Русия има вече доста "скочили".
цитирай
4. kvg55 - До 3. truthful
10.03 22:15
За антените си прав, и аз си го помислих.
Но не съм наясно със съвременните технологии за радиоппрехващане.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.03 22:36
Разбира се, че ще я зарежат!
Оня главанак се оперил на мъдрия съвет на Светия отец? Казал му да си гледа молитвите, които чете и на него акъл да не дава! Пари, може!
С пълно бойно снаряжение му казал ,че ще се справи сам с врага и той ще го моли за мир!?
Аз на мястото на Светия отец, веднага ще го анатемосам за светотатсвото му, а с него и тези, които са го докарали до лудост!
А, да видим Бай Данчо с анатемата, как ще гледа нов мандат през крив макарон, от архипелага Макаронезия?
цитирай
6. mt46 - ...
10.03 22:54
Нормално е Украйна да губи...
цитирай
7. truthful - Америка се опитва отдавна вкара в ...
11.03 12:12
Америка се опитва отдавна да вкара в конфликта и Полша, която закупи оръжие за много пари, а сега виждаме как се насъскват и Балтийските държави от Макрон. И те като безмозъчните наши ... са готови да пратят хората да се бият за чужди интереси.
Един колаж на Зеленски: И той казва там: "Добре, че не разбират за какво ги пращам."
Изобщо има доста неосъзнати хора, сведени само до ниво Инстинкт. И от ден на ден нещата са по-зле. Ноо...
Руските ракети са готови и ще има изпепеляване както казват руснаците. За сега копчето остава ненатиснато.
цитирай
8. kvg55 - До 7. truthful
11.03 13:48
Към кнопката вървят нещата.
цитирай
9. morskipesni - Киев, "украински"?
11.03 15:04
Ей, големи сте шегаджии!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Стана ясна причината за думите на ...
11.03 19:40
Стана ясна причината за думите на папата
Руснаците са ударили два патриота, по време на тайното им придвижване към фронтовата линия! Спорят два или три Загубата е около 20 милиарда, в пари Но заедно с тях е загинал и обслужващия персонал и специалистите, което се оценява за най- тежката загуба!
Усетих, че има нещо скрито, затова написах така коментара!
Как няма папата да му държи такъв тон, на този чифут!
Вече загрявам мисията му и тя не е в полза на обикновените хора в Украйна!
Но, жалко, тях убиват на фронта, плъховете са в чужбина и дават акъл!
цитирай
11. kvg55 - До 9. morskipesni
11.03 21:32
Ама то си е за смях.
цитирай
12. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
11.03 21:33
Загрижил си папата за украинците–католици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5923052
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930