Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2023 08:01 - © Пророчеството в една статия
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1392 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 30.04.2023 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.04.2023г.

     Попаднах на статия в us–американското списание The American Conservative от 30–ти април 2015–та година (преди 8 години) със заглавие "Американският век свърши"
image
Държава, която не може да защити гражданите си в "Камдън Ярдс" (бейзболен стадион в Балтимор, Мериленд; домашният терен на Baltimore Orioles от Мейджър Лийг Бейзбол), няма да направи Украйна безопасна за неолиберализма, казва авторът Скот Макконъл, редактор–основател на The American Conservative.
"Някой ден американските политици ще осъзнаят, че светът не иска тяхното лидерство. Образът на Америка като добронамерена суперсила може да се запази в части от Източна Европа и в бившите съветски републики, където някои си представят, че американските самолети ще премахнат географията и ще изчистят руснаците. Но никъде другаде".
А бе, осъзнават го, осъзнават го "американските политици". Ама бавно и по–лошото е, че го осъзнават по трудния начин и на гърба и за сметка здравето и живота на много други хора.
"По време на писането на тази статия мачът Baltimore Orioles – Chicago White Sox в Балтимор беше отменен поради безредици в града, докато в събота 37000 фенове бяха затворени на стадиона часове след края на мача поради хаос отвън. Държавата, която не може да защити тълпи от разхождащи се двойки и родители с деца извън "Камдън Ярдс", няма да направи Източна Украйна безопасна за неолиберализма".
image

Адам Джоунс от Baltimore Orioles бяга към втора база на дубъл по време на осмия ининг в сряда, 29 април 2015 година, в "Камдън Ярдс" в Балтимор. Мачът беше затворен за обществеността поради безредиците в града тази седмица

Една връзка между търговската политика на САЩ и бунтовете в Балтимор беше изрично изложена от Джон Анджелос, главен оперативен директор на Oriole и син на собственика на Oriole, по следния начин : "Въпреки това моят по–голям източник на лична загриженост, възмущение и съчувствие извън този конкретен случай не е съсредоточен нито върху имуществените щети от една нощ, нито върху действията, а е фокусиран по–скоро върху изминалия период от четири десетилетия, през който американският политически елит е изнасял работни места от средната класа и от работническата класа далеч от Балтимор и градовете из САЩ до диктатури от третия свят като Китай и други, хвърлиха десетки милиони добри, трудолюбиви американци в икономическо опустошение и след това последваха това действие в нацията чрез намаляване защитата на гражданските права на всеки американец, за да се контролира несправедливо обеднялото население, живеещо при непрекъснато намаляващ стандарт на живот и страдащо в края на една все по–милитаризирана и агресивна, следяща гражданите си държава.

Невинните работещи семейства от всякакъв произход, чиито животи и мечти са прекъснати от прекомерно насилие, наблюдение и други злоупотреби със Закона за правата от страна на правителството, плащат истинската цена и крайната цена, която далеч надхвърля важността на всяка детска игра, играна тази вечер или някога в Камдън Ярдс. Трябва да имаме предвид, че хората страдат и умират в САЩ и макар да сме благодарни, че никой не е ранен в Камдън Ярдс, има много по–голяма картина за бедните американци в Балтимор и навсякъде, които нямат работа и губят икономически граждански и юридически права и това прави неудобството в мач с топка без значение в светлината на ненужното страдание, което правителството причинява на обикновените американци".
В продължение на две поколения, докато политиците празнуваха "свободната търговия", Америка изливаше добри работни места от работническата класа. Икономическото опустошение вероятно е засегнало по–силно бялата работническа класа, отколкото чернокожите, но както твърдят Уилям Джулиус Уилсън и други, деиндустриализацията, която последва по петите на революцията за граждански права, гарантира, че черната общност ще остане до голяма степен обедняла, въпреки политическите печалби. Във всеки случай живеем в много по–неравноправна и икономически несигурна страна, отколкото през 50–те и 60–те години на миналия век.
image

Протест срещу полицейското насилие в Балтимор

Докато изображенията на хулиганите вилнещи в Балтимор обикалят света, "солоновците" (законодателите) от Капитолийския хълм все още си въобразяват, че светът е нетърпелив да последва американското лидерство. Включването на "про-израелски" разпоредби в търговски законопроект без дебат е само предистория : голямата енчилада (мексиканско ястие) за републиканците в Конгреса е дерайлирането на преговорите с Иран. В балона на Капитолийския хълм се предполага, че страните от Западна Европа, Русия и Китай ще последват примера на Америка и ще засилят санкциите срещу Иран въз основа на волята на Америка, вяра без основа в реалността. Обама и Джон Кери признаха правилно, че режимът на санкции е спечелил толкова много от Иран, колкото и ще получи; Европа или Китай (и разбира се Русия) няма да подпишат повече.

Вашингтон вече установи за свой ужас, че западните му партньори не могат да бъдат разубедени да се присъединят към международно банково споразумение, спонсорирано от Китай. Ако републиканците в Конгреса успеят да провалят преговорите с Иран – напълно възможно – те ще открият, че Вашингтон е в коалиция с Израел и Саудитска Арабия и с никой друг. Всеки бъдещ президент, републиканец или демократ, ще установи, че способността му да преговаря е окончателно компрометирана, тъй като световните лидери ще стигнат до заключението, че един американски изпълнителен директор не може да удържи на думата си.
Американският век приключи преди известно време; може би завесата най–накрая беше дръпната, когато държавният секретар Колин Пауъл изложи аргументите за война пред ООН и каза неща за Ирак, които се оказаха просто неверни. Тези в Конгреса все още не го осъзнават, но ще го осъзнаят, завършва статията на Скот Макконъл.

https://www.theamericanconservative.com/the-american-century-is-over/
https://www.theamericanconservative.com/author/scott-mcconnell/

Той и другарят Лех Валенса по това време, готвейки се за срещата с Обамич във Варшава, в Associated Press го каза : "Светът е дезорганизиран и суперсилата не поема ръководството. Недоволен съм … Смисълът не е в това Щатите да решават проблемите вместо нас или да се бият някъде, не … Щатите трябва да ни организират, насърчават и предлагат програми, докато ние, светът, трябва да направим останалото. Такъв вид лидерство е необходимо … Ще кажа : или искате да бъдете суперсила и да ни ръководите, или трябва да дадете суперсилата на Полша и ние ще знаем какво да правим с нея. Амин".
Вестник The San Diego Union Tribune обобщава казаното от електромеханика в следното заглавие : "Валенса от Полша казва, че САЩ вече не са световен лидер"
image

Вай, вай, вай! И другарят Валенса е пророк. Ето, днес
US–Щатите мирно сдават световната хегемония, а Польска се очертава като бригадир на еврокооператорите от Евроколхоза.
Събитията в Балтимор са класически случай на умора, ако не и на упадък на суперсилата, която се дави в множество системни проблеми и не разбира дали може да се направи нещо по въпроса, отбелязва Дмитрий Косирев. Очевидно е възможно да се обобщят "резултатите от Балтимор" - още един протест на чернокожото население на Съединените щати срещу полицейското насилие и безсмислието на живота като цяло. Като всяка масова акция и сегашните имат логичен завършек : възмутиха се, излязоха на улицата. И какво? Това е работата, нищо. Освен това има усещането, че мислеща и пишеща Америка няма какво да каже по тази тема – всичко вече е казано в предишни подобни случаи. Всичко заедно – класически случай на умора, ако не и на упадък на суперсилата, която се дави в различни системни проблеми и не разбира дали може да се направи нещо по въпроса.
През тези осем години видяхме, какви "програми" предложиха Съединените щати.
Тогава, преди осем години обвиниха Обамич – първият чернокож в Белия дом и именно при него расовите отношения излязоха извън контрол.
"Барак Обама създаде, пренебрегна и изостри огромен брой както вътрешни, така и международни проблеми, с които САЩ трябва да се занимават", дуднеха консерваторите.
Днес обвиняват Пръдливия лъжлив Забраванко Джо, също президент от демократите.
Бил допуснал руснаците да си разпасват пояса по Латинска Америка.
"Байдън губи Латинска Америка", пише в заглавие American Thinker : "Точно както администрацията на Байдън изоставя доктрината Монро, така Китай се засилва, за да премахне съюзниците му в Латинска Америка – както и Русия … Няколко руски ракетни бази тук, няколко шпионски инсталации, насочени към "гринго" на север, няколко продажби на оръжие на кандидат–диктатори, малко пари за малко гласове в Обединените нации и те тръгват на състезание. Което доста добре ни показва колко зле Джо Байдън е объркал външната политика и в тези квартали … А Байдън? Той дори не може да накара вицепрезидента си да посети границата. На практика не е обърнато внимание на този регион, който се плъзна в опасен левичарски водовъртеж, невиждан от дните на Уго Чавес … На Байдън току–що издърпаха килимчето изпод краката … Опитът на Байдън да десанкционира олигархията на Кастро и да затопли връзките с този адски режим отново беше посрещнат с бягство към руснаците. Хубава игра, Джо … Никарагуа, припомнете си, някога беше приятелска страна и все още има пакт за свободна търговия със САЩ. Байдън не използва нито моркова, нито тоягата в този търговски пакт, за да ги държи в съответствие … Бразилия е друга от тези нации, с които Байдън е прекарал много време в ухажване, шумно поздравявайки новоизбрания президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва като колега левичарски лидер. Байдън провали и това, неспособен дори да използва лявата солидарност … За повечето от тези места Байдън може и да е левичар, но е твърде забавно да го залепиш на грингото. Така че сега, когато Русия се обади, те са там и са готови, с протегнати ръце, да не обръщат внимание на въпроса в Украйна … Русия и Мексико изглеждат много далеч – точно под носа на Джо Байдън", прави констатации American Thinker 
image

Ах, ах, ах, мъка, мъка, мъка! А бай Дън се пъне и за втори мандат догодина.
Между другото "пророчеството" се основава на добро познаване на обективното развитие.  

https://www.sandiegouniontribune.com/sdut-polands-walesa-says-the-us-no-longer-world-leader-2014may23-story.html
https://sneg5.com/obshchestvo/geopolitika-amerika/vek-ssha-uzhe-zakonchilsya.html
https://www.americanthinker.com/blog/2023/04/biden_is_losing_latin_america.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Който се разпада отвътре, отслабва ...
30.04.2023 09:26
Който се разпада отвътре, отслабва и навън.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
30.04.2023 09:32
Правилно. Точно така.
Вътрешните противоречия са основни и решаващи за промяната на нещата.
цитирай
3. mt46 - Е,
30.04.2023 19:34
доброволно няма да се предадат...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
30.04.2023 19:40
Е, разбира се.
Постепенно ще отнемат и капнат икономически и политически. Военно си остават опасни.
Не им желая сиромашия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5917029
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930