Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2023 07:01 - © Отидоха като аслани, върнаха се посрани
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1168 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 11.04.2023 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.04.2023г.

     Както ни информира честно и почтено на 6–ти Българската национална телевизия,  "Еманюел Макрон и Урсула фон дер Лайен [са] на посещение в Китай".
"Китай носи голяма отговорност да използва влиянието си върху Русия. Разчитаме на помощта на Китай [да повлияе на Владимир Владимирович да се изтегли от Украйна]", поставила задача на другаря Си Дзинпин председателката на Евроколхозната комисия дер Лайнен, според  Golosameriki.com.
И даже се скарала на президента на Китайската народна република, че дори го и заплашила :  "Доставянето на оръжие за агресора ще бъде нарушение на международното право и ще навреди сериозно на нашите отношения", съобщава пък Deutsche Welle.
"Очакваме Китай да изпълни своята част и да поддържа справедлив мир – такъв, който зачита суверенитета и териториалната цялост на Украйна – един от стълбовете на Хартата на ООН", разпоредила евроколхозната чиновничка, какво да направи Китай, за да не "навреди сериозно на нашите отношения [между Евроколхоза и Китайската народна република]".
И дори зарекла другаря Си да се обади на Зеленски : "Беше интересно да чуем президента Си да потвърди желанието си да говори със Зеленски при подходящи условия и в подходящо време. Мисля, че това е положителен елемент", позволила си да коментира тя думите на Си.
По думите ѝ Си е казал, че разговорът му с украинския президент може да се проведе, когато "условията и времето са подходящи", донася радио "Свободна Европа".
Това последното, подчертаното преведено от дипломатически на разговорен език означава, че на атаката на Урсула за разговор с Наполеончик, другарят Си е отговорил с "Ще видим!".
image

Урсула фон дер Лайнен се хили като пача, а другарят Си я гледа с иронично любопитство 

Отправила и заплаха Китай да не посяга на Тайван : "Никой не трябва едностранно да променя статуквото в този регион чрез заплахи или използване на сила. Това би било неприемливо", цитира я немската медия.
Всъщност посещението беше на Микрон, а Урсула фон дер Лайнен се прикилимиса към него.
"Президентът Макрон я покани да отиде с него – и тя се съгласи", обяснил официалния представител на Европейската комисия Ерик Мамер. Да покажат единството на Евроколхоза.
Британската BBC говори за "Приятелският тон на Макрон и твърдите изказвания на фон дер Лайен". Е, тя гинеколожката нали е фанала господ за чепа, затова се ежи. То когато не се усещаш, както Пръдливият Лъжлив Забраванко Джо не се усеща къде е, другите ти показват.
"Знам, че мога да разчитам на вас да вразумите Русия и да върнете всички на масата за преговори", направил се на телепат [човек, който чете мисли] Микрон пред Си, за да го сащиса, съобщава на 6–ти руската служба на BBC News.
Другарят Си отговорил, че "Китай подкрепя мирни преговори и търси политическо решение" на конфликта. И направил забележка на "международната общност" за повече "рационална сдържаност" по отношение на случващото се [в Украйна].
На другия ден руската служба на BBC News разказва още подробности : "Макрон отиде в Китай, за да обсъдят войната, Путин и Украйна. Си не го чу", изнася в заглавие тя 
image

Френският президент Еманюел Макрон прекара три дни в Китай в компанията на президента Си Дзинпин, но не успя да промени дори и на йота позицията на Пекин спрямо Владимир Путин и войната на Русия срещу Украйна, пише в информацията.
Първата реакция на европейските експерти и преса е недвусмислена : посещението на Макрон протече по китайския сценарий. Си с радост прие предложенията за разширяване на връзките с Европа на фона на конфронтацията на Китай с основния му съюзник САЩ и всичко, което Макрон каза за Украйна "Макрон не успява да трогне Си Дзинпин относно войната на Русия срещу Украйна; Френският лидер също допуска дипломатически грешки на пресконференцията в Пекин", пише Politico.
image

Микрон фамилиално просташки си позволява да пипа другарят Си по гърба 

На съвместната пресконференция френският лидер продължи да говори приблизително два пъти по–дълго от своя домакин – протоколна грешка, която членовете на китайското обкръжение на Си забелязаха, разказва Politico.
Самият Си на моменти изглеждаше нетърпелив и раздразнен, докато Макрон продължаваше да говори. Китайският лидер изпусна няколко дълбоки въздишки и се получи глупаво, когато Макрон се обърна директно към него, като очевидно насочваше вниманието му към войната в Украйна и тяхната обща отговорност да поддържат мира и дори го призова да осъди изрично агресията на Русия срещу Украйна, продължава изданието.
image
Така си общуват другарите Си и Путин – без тежки въздишки на досада и раздразнение 

Снимката, на която френският президент Еманюел Макрон и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен седят на една маса с китайския лидер Си Дзинпин, силно развесели потребителите на Twitter, съобщава Интернет–портал «Российской газеты».
Макрон и фон дер Лайен бяха настанени на голяма кръгла маса – така че разстоянието между тях и Си Дзинпин, който седеше в центъра, се оказа просто огромно. Това не пропуснаха да забележат и множество коментатори в социалната мрежа. Те припомниха също, че по време на неотдавнашното си посещение в Москва Си е разговарял с руския президент Владимир Путин, като е бил на една ръка разстояние от руския лидер.
image

"Скъпи приятелю". Си и Путин започнаха разговори за Украйна в Кремъл", пише РСЕ 

"Двойно унижение за европейците. Сега, ако Путин дойде в Пекин, това е друга история", пише един от коментаторите; "Браво, Китай! Европейските политици с надутото си самочувствие се показаха в действие", гласи друг коментар; "Фото факт : Макрон и фон дер Лайен се опитват да извикат на Си Дзинпин да спре да общува с Путин", отбелязва трети потребител на мрежата; "Също така можем да проведем видеоконференция. Те просто са похарчили пари за пътуване със самолет напразно", пише друг коментатор в Twitter.
image
А така другарят Си Дзинпин третира Микрон и фон дер Лайнен. Поставил ги е на ниски офисни столчета на търкалца, за да може по–лесно да ги разкара. Лидерът на "Френския народнорепубликански съюз" Франсоа Аселино в своя блог отбелязал, че позата на Микрон "може да се опише с термина "китайско мъчение

"Във Франция осмяха посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Китай", пише още за друг френски политик шегаджия Regnum.ru
Посещението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която придружаваше френския президент Еманюел Макрон по време на посещението му в Китай, осмя френския политик, бивш евродепутат и лидер на движението "Патриоти" Флориан Филипо на 8 април в своя профил в Twitter : "Нулев прием, пълно пренебрежение, тя дори трябваше да напусне страната с редовен полет! Тя беше бясна! Невероятно!" написа Филипо.
image
Като изкуство и практика на провеждане на преговори между представители на групи или държави, в дипломацията жестовете означават много. Макрон се натиска – Си се дърпа 

https://bnt.bg/news/emanyuel-makron-i-ursula-fon-der-laien-na-poseshtenie-v-kitai-316789news.html
https://www.golosameriki.com/a/macron-ukraine/7040790.html
https://www.dw.com/ru/glava-evrokomissii-predosteregla-kitaj-ot-postavok-oruzia-rossii/a-65252243
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32352534.html
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/statement_23_2147
https://tsargrad.tv/articles/kitaju-vydvinuli-ultimatum-si-czinpinu-nekogda-slushat_758363
https://www.bbc.com/russian/news-65205885
https://www.bbc.com/russian/features-65169293
https://www.politico.eu/article/emmanuel-macron-xi-jinping-china-russia-war-ukraine/
https://rg.ru/2023/04/06/foto-makrona-i-fon-der-liajen-v-kitae-nasmeshilo-polzovatelej-socseti.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32326251.html
https://regnum.ru/news/polit/3796634.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Taя
11.04.2023 07:08
самопоканила се в Китай досадна овца китайците почти са я изгонили...
цитирай
2. nedovolen - Ако бе публикувал само снимки, щ...
11.04.2023 08:06
Ако бе публикувал само снимки, щяхме да направим приблизително същия коментар.
Срещнах една картинка, изобразена с китайски йероглифи. Урсуза на колене пред Си, Макарона също, но обратно на лакти. Тук не мога да рисувам.
:)))
цитирай
3. elenkokoschkov - Др. Си е казал на прост китайски език:
11.04.2023 08:54
Да го духате!:)))
цитирай
4. leonleonovpom2 - Е, не й ли е ясно, че разговор, нео...
11.04.2023 08:58
Е, не й ли е ясно, че разговор, неотложен, за който на дипломатически език е казано, че ще се води при подходящи условия, в подходящо време, означава, че няма да бъде проведен
Поне, за в момента така стоят нещата!
И за какво да го води китайският президент?
Той вярва в увереността на Зе в победата над Русия!
цитирай
5. bojinkata - Фотките говорят достатъчно как е ...
11.04.2023 09:13
Фотките говорят достатъчно как е протекла сглядата! Си ги е пуснал по пързалката, с намазани ски!
цитирай
6. kvg55 - До 1. iw69
11.04.2023 10:42
Буржоазна зарадноевропейска простотия.
цитирай
7. kvg55 - До 2. nedovolen
11.04.2023 10:44
Прати ги по електронната поща. Имам още един постинг за Микрон.
цитирай
8. kvg55 - До 3. elenkokoschkov
11.04.2023 10:46
Те от духане разбират.
цитирай
9. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
11.04.2023 10:53
А бе, явно не й е ясно на ГТБП.
Тия на Запад съвсем са изгубили представа за действителността.
Я го виж бай Дън.
цитирай
10. kvg55 - До 5. bojinkata
11.04.2023 10:54
А бе, направо си ги е пуснал по урвите.
цитирай
11. nedovolen - К7
11.04.2023 11:00
Готово, изпратено е.
Аз мога да ти изпратя как утре Юдата ще събира народното предателство, в нарочно избран ден, но не знам дали ще мине.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
11.04.2023 11:38
Пращай интересни материали.
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918655
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930