Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2023 07:01 - © Усещане за манипулация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 982 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 28.02.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.02.2023г.

     "Протестите в Китай имат предреволюционно усещане; Синдзян се оказва една от многото области, където обичайните скромни (но шумни) протести за рутинни проблеми са се превърнали в по–големи, по–малко уредени и доста по–политически натоварени протести.
Както при безредиците в Иран (и в по–малка степен Русия), във вълната от протести, избухнала в Китай, има нещо като предреволюционно усещане в тях.
Или може би предпредреволюционно усещане, като се има предвид, че Комунистическата партия на Китай е поддържала твърда и предпазлива хватка върху народа на Китай от 1949–та година", написа преди три месеца британският вестник The Independent 
image

Дори публикува и снимка с такъв един текст : "Китай, подобно на Иран и Русия, е страна, която е в повече или по–малко в постоянно състояние на война със собствения си народ" 
image

Значи правителствата на Китай, Иран и Русия според британската газета са "в постоянно състояние на война със собствения си народ".
"Във Франция се провежда поредна общонационална стачка с искане за по–високи заплати на фона на рекордната инфлация. Съобщава се за сблъсъци на демонстранти и полиция.
Това е поредният протестен епизод след демонстрацията срещу поскъпналия живот в Париж в неделя", съобщава на 18–ти октомври миналата година Българското национално радио (БНР).
"Повече от един милион души излязоха по улиците във Франция в четвъртък, за да протестират срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст до 64 години. Общественият транспорт, училищата и голяма част от държавните служби прекъснаха работата си заради протестите. Ако правителството не се откаже от реформата, синдикатите призовават хората да продължат със стачките и протестите на 31 януари, предава France24", препредава на 19–ти януари вестник СЕГА.
А това показва на зрителите си телевизия bTV новините 
image

Така че, от четири месеца Франция е в перманентни протести и сблъсъци на протестиращите с органите на реда. Ето как френската полиция обгрижва протестиращите 
image

image
Сравнете снимката от The Independent с протестиращите в Китай и снимките с  протестиращите от Франция. На снимката от Китай служители на органите на реда не се забелязват. На снимките от Франция полицията твърдо съветва протестиращите с палки.

Но The Independent не пише, че френското правителство и държава воюват с френския народ.
Напротив – съвсем незаангажиращо споменава – "Петият ден от общонационални стачки и протести във Франция в четвъртък постави на изпитание решимостта на правителството за противоречива пенсионна реформа, водещата политика на втория мандат на президента Еманюел Макрон … Полицията във Франция работи в събота, докато протестиращите проведоха четвърти кръг от национални демонстрации срещу плановете на президента Еманюел Макрон да реформира пенсионната система на страната. … Правителството на френския президент Еманюел Макрон заяви, че е решено да прокара предизборното му обещание за реформиране на пенсионната система на Франция … Неговият [на Микрон] премиер Елизабет Борн настоя през изминалия уикенд, че повишаването на възрастта за пенсиониране до 64 години "вече не подлежи на обсъждане".
Мнението на властта във Франция е, че исканията и протестите на гражданите не подлежат на внимание, а действията на правителството предизвикали тези протести "не подлежи на обсъждане". Така, де. Казано на простонароден разговорен български : "Като ми пееш, Пенке ле, кой ли те слуша или Кучетата си лаят, керванът си върви". По–мъдри сме от франсетата.
Обаче в Китай, колкото и да са мирни протестите и да няма сблъсъци с органите на реда, те "имат предреволюционно усещане". Във Франция побоищата и използването на сълзотворен газ от полицията срещу протестиращите не са усещане за революция, а весело задружно разпускане през почивните дни; парти през уикенда, казано на разговорен български език.
На публиката [западната] трябва да се внушава за "терора", който комунистическата "диктатура" в Китай осъществява срещу народа. Това първо.
И второ. Скоро, съвсем скоро тази комунистическа диктатура ще рухне, пометена то революционния порив на масите.
Буржоазното общество е хармонично и по тази причина вечно. Там революции не стават.
Ето това е прехвалената и уж обективна буржоазна журналистика. Може и да е била такава, ама в далечното минало, когато буржоазната класа е имала прогресивна роля в общественото развитие. С възникването и утвърждаването на организираното пролетарско движение и работническите партии, в които буржоазията вижда заплаха за съществуването си,  обективността на журналистическата гилдия спрямо тях се замества с пропаганда срещу тях, която пропаганда съвсем побеснява с раждането на реалния социализъм.
Още през 1871 година в писмо до Лудвиг Кугелман Карл Маркс пише за буржоазната преса следното : "Досега мислеха, че създаването на християнските митове е било възможно в Римската империя само защото още не е било изобретено книгопечатането. Точно обратното. Всекидневната преса и телеграфът, който моментално разнася своите открития по цялото земно кълбо, фабрикуват (а буржоазните магарета вярват в тях и ги разпространяват) за един ден повече митове, отколкото по–рано е можело да се изготвят за столетие".
Маркс говори за митове, а не за лъжи или дори клевети. И то след Парижката комуна, която е била обругана от буржоазната преса. Да си спомним памфлетът "Смешен плач" на Христо Ботев. Тука Маркс нещо се е бил отнесъл в либерална идилия.    

https://www.independent.co.uk/voices/editorials/protests-china-zero-covid-policy-shanghai-b2234717.html
https://bnr.bg/horizont/post/101722664/otnovo-mnogohiladni-protesti-vav-francia-s-iskania-po-visoki-zaplati-na-fona-rekordna-inflacia
https://www.segabg.com/category-foreign-country/nad-1-mln-dushi-se-vklyuchiha-nacionalniya-protest-vuv-franciya
https://btvnovinite.bg/svetut/sblasaci-mezhdu-policija-i-protestirashti-v-parizh-1.html
https://www.independent.co.uk/news/world/europe/emmanuel-macron-ap-france-paris-police-b2280368.html
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/emmanuel-macron-ap-france-paris-president-b2283679.html
https://www.independent.co.uk/news/emmanuel-macron-ap-france-paris-sncf-b2272576.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
28.02.2023 08:16
Те гледат само в чуждата чиния! Заети са , не как да откраднат кокала в нея, те ни са крадци! А да го усвоят!
Кокалът в тяхната чиния си е техен! Той е съвършен! Чуждият е крив и само те могат да го изправят!?
Тези животни не могат да го изправят!А на животните, които им ръкопляскат, ще подхвърлят оглозган кокал! Да са доволни и верни!
И снимката им с кокала да е на видно място!
цитирай
2. nedovolen - Имаше пропагандни индикации у нас ...
28.02.2023 09:37
Имаше пропагандни индикации у нас още от натрапването на т.н. демокрация за разпадането на строя в Китай. Какво правят тези китайци, че не се провалят.
Ние какво правим. Произвеждаме си само едни лизачи на подметки и задници.
:)))
цитирай
3. emelika - Буржоазното общество било хармонично, затова вечно.
28.02.2023 10:16
Хармоничността му вече е избледняла до прозрачност за случващото се в него, че никаква димна завеса вече не го потулва. А тронът на вечността е с прогнили крака.
цитирай
4. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
28.02.2023 19:28
Гледат, защото са привикнали да присвояват чуждото.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
28.02.2023 19:30
Не падат бе, гадовете. Даже все по силни стават.
цитирай
6. kvg55 - До 3. emelika
28.02.2023 19:32
Добре си го казала.
цитирай
7. kvg55 - Благодарности!
06.03.2023 08:45
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5889088
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930