Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2023 19:01 - © Простотията на българската журналистика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1764 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 14.04.2023 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.04.2023г.

     Телевизионното предаване е "Защо, господин министър?". Гост е министър Крум Зарков, министър на правосъдието в служебното правителство. Разпитващ го журналист е префърцунената и превелика Мария Цънцарова.
Разговарят за изборите, за плана за убийството на БСП, за Левицата!, за правния съветник на президента Силва Дюкенджиева, за хипотезите за съставяне на правителство, за решението на коалицията "ПП ПП + Демократична България", които "заради ценности няма да подкрепят правителство, в което участва ГЕРБ или с мандата на ГЕРБ", добре ли е да се направят компромиси за да се състави правителство, за главния прокурор и КПКОНПИ, за импийчмънт на президента, за цивилизационния избор на България и прочие теми, които никак не кореспондират с професионалните задължения на министъра на правосъдието.
А предаването се именува "Защо, господин министър?".
В хода на разговора Зарков срещна доста затруднения, докато обясняваше на Цънцарова, че работата му на министър на правосъдието не е да се занимава и тълкува политическите и лични интриги между политическите партии и лидери.
Ето един пример :
Цънцарова : "Ще направим вътрешно партийно допитване как да се държи парламентарната група? Да подкрепят ли някого? Да стои в опозиция. Двете опции пред БСП, думите са на Корнелия Нинова. Вас като ви питат, какво ще отговорите, господин министър?
Зарков : Първо да видя, какво ще ме питат.
Цънцарова : Еми, ето : Как да се държи парламентарната група на БСП? Да подкрепи ли някоя от другите сили в парламента, които ще съставят правителство или да стои в опозиция?
Зарков : Коя от другите сили? При какви условия? С каква цел? … Аз няма да влизам сега да разсъждавам за хипотези, тъй като това е ролята на политическите партии в парламента да изградят хипотези … Това е тяхна работа … Моята работа в момента е, докато те не го направят, да осигуряваме управлението на страната".
Това обяснение на госта въобще не спира Цънцарова да продължи с тъпите въпроси.
Дори и КорНи да пита Зарков "как да се държи парламентарната група" [на БСП], тя няма да го пита в качеството му на министър на правосъдието, а в качеството му на член на Българската социалистическа партия.
А предаването на Цънцарова се казва "Защо, господин министър?", което предполага разговор за работата на министъра. Та въпросът ѝ е повече от неуместен. А бе, направо си е глупав.
И въобще целият разговор е пример за глупостта и простотията на българската журналистика.
Относно телевизионните бърборковци Крум Зарков каза : "Вижте, аз чувам по цял ден по телевизията хора, които познават армията от компютър, да не кажа от компютърни игри, с лекота да казват, какво можем да дадем и какво не [като военна помощ на Украйна].
В търсене на голямата сензация, както често става, се роди поредната глупост и простотия :
Цънцарова : "Путин – в България! Трябва ли да бъде арестуван?
Зарков : Путин няма да идва в България, затова няма да бъде арестуван в България.
Цънцарова : Престъпник ли е Путин? … Престъпник ли е? Според вас.
Зарков : Не, аз не мога да кажа дали вие сте престъпник, дали президентът Путин е престъпник, тъй като това се решава от съд", видимо с последни сили каза министър Зарков.
Точно така – решава се от съд. А в биографията на Крум Зарков в Уикипедията не пише да е работил като съдия. Така че въпросът на Мария Цънцарова е абсолютно неадекватен.
Доволна от себе си, че успя да изцеди физическите и умствените сили на госта си и да го умаламаса, Цънцарова с усмивка му каза : "Благодаря ви за разговора, господин министър".
А на нас уважаемите зрители ни пожела "Приятна вечер".
И аз благодаря за предоставената ми интересна тема за написване на постинг.
Простотията и глупостта в "Защо, господин министър?" са заложени още при създаването му, защото има несъответствие и противоречие между концепцията на предаването изложена в "За предаването" и името му.
Телевизионното предаване е "По света и у нас", емисията в 23 часа.
Новина по ред № 5 е "За католиците и за арменската църква днес е великден. Папа Франциск  отслужи тържествена великденска литургия в присъствието на над 100 хиляди души на площад "свети Петър" във Ватикана. В своята благословия "урби ет орби" светият отец се помоли за мир в Украйна".
Новина по ред № 6 е "А православните християни днес празнуват Цветница".
За Българската национална телевизия религиозният празник на западните католици е по–важен и значим от празника на православните българи, въпреки че член 13–ти, алинея 3–та от Конституцията на Република България постановява : "Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание".
Несъответствие и противоречие между концепция и име имаме и в предаването на БНТ "Светът и ние", в което никак и въобще не се показва мястото на България в света. Особено, когато водещите припадат около събитията свързани с кралските особи в Британия.    

https://www.btv.bg/shows/zashto-gospodin-ministar/videos/zashto-gospodin-ministar-gost-e-krum-zarkov-3.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2300-chasa-9-april-2023-g-316894news.html
https://www.parliament.bg/bg/const




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
10.04.2023 21:03
Ами нали сега сме евроатлантици? Затова България е на заден план...
цитирай
2. born - По някаква случайност и аз гледах ...
10.04.2023 22:17
По някаква случайност и аз гледах част от гостуването на нещастника Зарков при именитата мисирка. Тая ГТБП бая си е повервала, че е голяма работа. Ма не е само тя- май във всичките тивита, че и в радиата е невероятен (и естествено комичен) кокошарник от агресивни войствени кудкудякащи женоря, които са готови с голи кълки и гьотове* да пребият всячески и унищожат физически, морално и интелектуално ужасните гадове , потискащи демократичните правоверни : демоните Путин и Ванката Гешев.
*Гьот - терминът е от турски произход и според ранните Ми сведения и екзактни дефинирания от Моя Гуру Цвъро от Коньовица (Светла Му памят - вчера му бе именния ден) означава: задник- но бая голям , нечистоплътен и съвсем отпуснат или както се изразяваше Цвъро - шляпащ (при ходене и други подобни дейности), което трудно мога да осмисля екзактно, но може би се подразбира ноторно от компетентните тълкуватели...
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First TRANSLATIONALLY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
11.04.2023 10:26
Именно, именно!
цитирай
4. kvg55 - До 12. born
11.04.2023 10:37
Свети,
Ожалих го това това момче Зарков. Накрая беше каталясало.
А популацията от медиини мисирки заплашва да ни погуби интелектуално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5917029
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930