Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2023 19:01 - © Аман от агитпропчици бе, аман!
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 746 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 17.02.2023 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
17.02.2023г.

     Водещият на "Порнорама" обича във всяко предаване да ни среща обикновено с чуждестранни творчески личности, учени и прочие хора на умствения труд. По времето на социализма Кеворк Кеворкян ни срещаше с бачкаторите Дамян Илиев (Аспаруховия мост във Варна, мостовете на Витиня (17 на брой), още над 20 моста из България, строил е АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица Изток", ТЕЦ "Бобов дол") и Игнат Раденков (Бригадир на бригада за строителство на къщи и апартаменти. Неговата бригада построява по–голямата част от къщите в Стражица след голямото земетресение в района през 1986–та година. Освен това тя строи и хотели в курортите "Златни пясъци" и "Дружба", както и хотел "Черно море" във Варна, герой на социалистическия труд). И двамата изтъкнати строители на социализма.
Днес бачкаторите не са на почит и уважение. Такива са интелигентите и най–вече богатите.
Много рядко водещият ни предлага в тази рубрика нещо качествено, тоест обективно и умно,  като швейцарския астроном Дидие Кело. Обикновено ни се навират в очите и ушите семпли проукраински пропагандатори, отрекла се от родината си руска сволочь, антикомунисти, най–често чужденци, по–рядко българи, и не особено имащи, какво ново да ни кажат персони.  
В предното предаване ни представиха разсъжденията за комунизма на "един историк от Харвард, който пише за комунизма", Марк Крамер.
"Той е американски професор, но пише за живота отвъд "желязната завеса". Марк Крамер е водещ преподавател в Харвард и един от най–големите специалисти по Студената война.
От автентични свидетелства за политиката на Кремъл, до разсекретени документи за комунистическите режими в Източна Европа, изследванията на Крамер обясняват разпада на Съветския съюз и света, в който живеем днес".
Разбираме, че основният му източник на информация за комунизма е съпругата му – "Тя е  българка. Пита я, как е живяла преди 89–та. Разказва му, че слушала Бийтълс и Ролинг Стоунс (предполага се тайно, също като Пешката Стоянов), когато рокът бил труднодостъпен.
А от баща си знае за най–тъмните времена на комунизма".
Бийтълс – създадена през 1960 година.
Ролинг Стоунс – създадена през 1962 година.
Бъндараците – създадена през 1962 година.
Щурците – създадена през 1967 година.
"Имах привилегията да израсна в Съединените щати и не познавах отблизо комунистическата диктатура", радва се преподавателят в Харвард.
"След края на онази [Студената] война европейското общество имаше възможност да премине към по стабилна система и да укрепи своята сигурност. Но основната пречка дойде заради възгледите на руския президент Владимир Путин. Той вижда Русия като Велика сила в Европа и света, а себе си сравнява с владетели като Петър Велики и Иван Грозни. Путин почувства, че Украйна като бивша съветска република се приближи твърде много към Запада. А много руснаци искат същото. Затова Русия не искаше да толерира демократичния напредък на Украйна и пожела да си върне контрола над нея. Това е голяма трагедия".
Е тези приказки ме карат да направя заключението : Другарят Марк Крамер няма нищо общо с мисленето на професионален учен историк. По манталитет е елементарен апологет на наглосаксонският свят.
Да каже поне как са се оформили възгледите на Владимир Владимирович. Да каже за психическото му заболяване, за което дори блоговите путинофоби знаят, което го бута да се оприличава с Петър Велики и Иван Грозни. Защо Путин чака в Украйна да се възцари с us–американска помощ фашистки режим и едва след осем години предприе военни действия?
И то чак 22 години след като стана президент на Руската федерация. Няма логика. Логично е веднага след встъпването си в длъжност като президент да беше започнал подготовка са осъществяване на "възгледите" си. Лудите политици, какъвто според Крамер Путин е, са агресивни и нетърпеливи. И недиалогични.
Само че Владимир Владимирович си общува с Меркел, Микрон и Шолц.
А това "демократичния напредък на Украйна", направо кърти мифки хвърля в оркестъра.
"Украйна сега е в ситуация, в която може дори да победи и да изгони руските сили от своя територия … За бъдещето на Европа е изключително важно Украйна да спечели тази война. В противен случай, ако Русия излезе като победител, това може да сложи край на положителните тенденции в Европа през последните 35 години".
Ха–ха–ха! "Положителни тенденции". И какви? – създаде се уродливото образувание Евроколхоз, което Британия напусна, а Полша, Унгария, Хърватия остро критикуват за бюрокрация, диктатура на Европейската комисия и вземане на глупави решения.
Дори вечно послушната България изказва особени мнения но някои въпроси.
А Гърция върти на пръста си и разиграва като маймунки Евроколхоза и Германия в частност.
"Ето преди две години България изглеждаше обречена да остане зависима от руската енергия. Войната провокира политическата воля не само България, а и цяла Европа да станат енергийно независими от Москва. Това би донесло огромни ползи".
На кого енергийната независимост от Руската федерация би "донесло огромни ползи"?
На Съединените американски щати, чиито интереси другарят Марк Крамер защитава.
"Българите, особено младите, приемат за даденост неща, които са били невъзможни по времето на комунистическия режим. Например свободните избори. Да! България сега ще гласува за пети път в рамките на две години. На някои това може би им се струва досадно, но дълги години (Дълги, дълги, колко да са дълги? Повече от 366 дни годината не може да е дълга) България изобщо не е имала избори. Да можеш да гласуваш за своите представители е привилегия. Междувременно се задълбочава демографската криза. Затова бих окуражил младите да не напускат България, а да останат тук. Няма съмнение, че 30 години след началото на прехода, страната е отбелязала значителен напредък. Надявам се образованите и високо квалифицирани специалисти да я направят още по добро място", бил най–важният урок от комунизма (който българите трябва да помнят и до днес (?!).
Затова съм оптимист за Бъдещето на България".
За окуражаването и похвалите, мерсим! Ама немаше нужда! По добре намалете цената на самолетите и на втечнения природен газ, които купуваме от вашата държава.
А ние също оставаме да живеем с надеждата и оптимизма.
"… дълги години България изобщо не е имала избори", плеще глупости us–американецът.
Съществената социалистическа демокрация е в пъти повече за предпочитане от формалната буржоазна демокрация. При социализма народни представители бяха изтъкнати трудови хора. Сега с политика се занимава утайката на обществото, която не е способна на обществен труд.
Дори, съвсем ненаучно между другото, се величаят като класа. И тези отрепки се възпроизвеждат при всеки избори и няма отърваване от тях. 
Тоя самозван "историк" е по–зле с историческото мислене и от блоговите пишман "историци".

https://bnt.bg/news/panorama-10022023-314904news.html



Тагове:   България,   Москва,   Украйна,   кремъл,   бийтълс,   Меркел,   Владимир Путин,   народни представители,   ТЕЦ Бобов дол,   САЩ,   Русия,   щурците,   комунизъм,   Съветския съюз,   Харвард,   класа,   Източна Европа,   Запада,   бъдещето на българия,   Ролинг стоунс,   Студената война,   Съединени щати,   Съединените американски щати,   ТЕЦ Марица Изток,   Руска федерация,   бъндараците,   17 февруари,   швейцарския астроном Дидие Кело,   Порнорама,   Дамян Илиев Аспаруховия мост във Варна,   мостовете на Витиня 17 на брой,   още над 20 моста из България,   строил е АЕЦ Козлодуй,   Игнат Раденков Бригадир на бригада за строителство на къщи и апартаменти Неговата бригада построява,   както и хотел Черно море във Варна,   герой на социалистическия труд,   Пешката Стоянов,   Русия като Велика сила в Европа,   Петър Велики и Иван Грозни,   Микрон и Шолц,   Евроколхоза и Германия,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - E,
17.02.2023 19:42
има и такива гледни точки. Но не са безпристрастни...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
17.02.2023 20:48
Професионалният историк не прави пропаганда.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Лицемерие, сър!
17.02.2023 21:42
Нима не знаят за шпиц командите в Украйна? За 15- те хиляди убити в Донбас за 7 години За над милион насилствено изселени оттам
Какво общо има това с демокрацията, освен отрицанието ,че не е!
Че те умишлено предизвикваха на война Русия! Смятат ,че ще я спечелят?
Да, но и със собствената си смърт Няма да успеят да се скрият в бункерите Събитията в Турция им дадоха нагледен урок, колко са надеждни!
Ясно е, че ставащото е за преразпределение на природните богатства на Русия! Но това ще им изиграе лоща шега Има помияри, готови на всичко за стъкълца и дрънкулки, но не всички са такива!

Хубава вечер!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
17.02.2023 22:14
Наглосаксонско лицемерие от най–висша степен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5954546
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930