Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2023 13:01 - © Поредната санкционна жертва на Държавния департамент
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1419 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 03.06.2023 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.06.2023г.

     Попаднах на един сайт, който потвърждава нездравото психично състояние на US–американската държавна администрация – "Армията на САЩ, Европа и Африка "По–силни заедно" 
image

Къде янките я видяха тази "армия на Европа" и още по–малко на Африка, един дявол знае?
Но е възможно. След като Джо Байдън се здрависва с невидими за човешкото око обекти, може да е видял и тези армии. Неведоми са пътищата господни. А господ закриля юродивите.
Та в този сайт за "Defender 23" ("Защитник 23") пише : "Defender 23" е многонационално съвместно учение, ръководено от Европейското командване на САЩ, предназначено да изгради готовност и оперативна съвместимост между съюзниците и партньорите на САЩ и НАТО. Ще се проведе от 22 април до 23 юни (2023 година)".
Във връзка с военното учение, още на 21–ви май 2022–ра година в Деня за популяризиране, амбасадорът на Щатите в Косово Негово превъзходителство Джефри Ховениер каза : Президент Османи, министър–председател Курти, министър Мехай, генерал–лейтенант Яшари, бригаден генерал Адамс, членове на американската армия, членове на Косовските сили за сигурност, участници в учението "Defender Europe 23", уважаеми гости, радвам се да се присъединя към вас тук днес …
И днес ние сме тук ("площад "Скендербег", сърцето на Прищина") за особено забележителен повод, тъй като поставяме началото на важен крайъгълен камък за Косово и задълбочаваме вече тесните двустранни връзки между Косово и Съединените щати …
То (учението) се ръководи от Европейското командване на САЩ и се провежда съвместно от Армията на САЩ, Европа & Африка
Забележете, че този модел на колективна отбрана е в рязък контраст с моделите, които използват други световни сили. Нашият модел за сигурност в Европа овластява и укрепва нашите партньори в целия регион, вместо да диктува действия, които да бъдат предприети, подчертава изключителността на всичко US–американско посланикът.
Тук, в балканската част от учението, ние сме благодарни да видим Косовските сили за сигурност като един от най–големите участници в учението с над 1300 души персонал …
Споделената ни визия е ясна. Косово продължава да се трансформира от първоначален "потребител" или "вносител" на сигурност от световните мироопазващи сили в нетен "производител" или "износител" на сигурност, спомагайки за постигане на стабилност и увереност в региона и света … .
Така–а–а! И след година, по средата на течащото военно учение "Defender 23", на 30–ти май на Кръгла маса за пресата, от устата на същия Джефри Ховениер, чуваме : "За Косово това упражнение приключи". Вай, вай, аллах!
Как станало това? Ето така : "Първата индикация за това беше решението, взето снощи от командващия Европейското командване на САЩ генерал Каволи да отмени участието на Косово в "Defender Europe 23", което се случи тази нощ. И както ще забележите, днес нямаше дейности, свързани с "Defender Europe 23" и няма да има повече. За Косово това упражнение приключи. Обмисляме и други последици".
И по каква причина генерал Каволи взел санкционното решение? По следната : "Видяхте туита на министър Блинкен (ръката на Държавния департамент) … Генерал Каволи, знаете, командирът на всички сили на САЩ в Европа, от името на Съединените щати, взе решение да отмени участието на Косово в "Defender Europe 23", обяснява посланик Ховениер.
"Така че ние сме дълбоко загрижени за ситуацията на север в момента. Смятаме, че това е криза, която не беше необходима. Това беше криза, която от наша гледна точка беше ненужна. Проведената в петък операция за насилствен достъп до общински сгради не е съгласувана със САЩ", разказва още амбасадорът.
Виж ги ти непослушните косовари! Не съгласуват действията си със сюзерена. Какви васали са тогава? Такова нарушаване на установения "световен ред основан на правила", направо си намирисва на бунт. Не бива такива хулигани като косоварите да се приемат в Алианса.
Виж, ние сме отговорни и лоялни членове на СатаНАТО–то и Евроколхоза – "съгласуваме", в смисъл приемаме без възражение определените от Посолството директори на службите за сигурност на Територията, някои министри и следваме препоръчаната ни линия на поведение.  На нас може да се разчита. На нас може да се вярва. Но кой знае защо, явно добре познават характерът ни, за по–сигурно Господарят продължава да ни държи на къса каишка.
"Трябва да кажа, че в този момент ние много директно поискахме от премиера Курти да предприеме незабавни стъпки за постигане на деескалация на Севера. Той не е откликнал на тези искания. Така че обмисляме какви ще бъдат другите ни действия", пояснява Джефри.
image
"Лошо, Курти, лошо!", казва посланикът на Съединените щати в Косово Негово превъзходителство Джефри Ховениер 

И какви ще да са тези "други последици"? Като такива например : "Това възпрепятства усилията ни за напредък в нормализирането на отношенията между Косово и Сърбия. И както каза министър Блинкен в изявлението си и както казахме в нашето изявление от Държавния департамент, това се отразява на нашите двустранни отношения … 
Трябва да кажа, че в този момент няма да намерите много ентусиазъм от страна на Съединените щати да отговорят на някои от другите интереси на Косово, като например ангажиране с непризнаващи страни или активна работа за напредък на Косово в европейска или евроатлантическа траектория. Много съжаляваме, че ситуацията е такава, но трябва да бъда честен, че ситуацията е такава. Така че нашата надежда е, че премиерът Курти ще приеме съвета ни и незабавно ще предприеме някои действия за постигане на деескалация на север и ще ни позволи да се захванем с приоритетния въпрос за пълно прилагане на споразумението по пътя към нормализиране. Вместо да отвлича вниманието от ненужен конфликт на север".
Защо "хегемонът" е толкова строг към Косово? А–а–а! Защото в момента Сърбия им е по–важна от Косово, което им е в ръцете. То няма да избяга, както няма да избяга и България, за което ще стане дума по–долу. А Сърбия другарува с руснаците, което не се харесва на янките.
Освен това и Китай, друг враг на еднополюсната хегемония, подкрепя усилията на Сърбия да защити своя суверенитет и териториална цялост, съобщава China.org.cn.
«Китай е много внимателен към съответните събития, подкрепя усилията на Сърбия да защити своя суверенитет и териториална цялост», декларира позицията на Китайската народна република официалният представител на Министерството на външните работи другарката Мао Нин image «Призоваваме НАТО да зачита суверенитета и териториалната цялост на сръбската страна и да даде реален принос за насърчаване на мира в региона», призовал с предупредителен тон китайският дипломат.
Съединените щати отдавна ровят около Сърбия и саботират добрите ѝ отношенията с Русия.
Пък и сърбите го играят "и тако, и вако" още от времето на "друже" Тито [Йосип Броз].
Според изявление на сръбското министерство на външните работи, първият вицепремиер и министър на външните работи на републиката Ивица Дачич подчерта, че стратегическата посока на Сърбия е развитието на сътрудничеството със Съединените щати в области от взаимен интерес, предава ТАСС.
Министерството на външните работи на републиката също съобщи, че ръководителят на сръбското министерство на външните работи и американският посланик по време на срещата са изразили взаимно желание за активизиране на политическия диалог и размяна на посещения на висши правителствени служители, изнася «Деловая газета «Взгляд».
"След това, което US–Америка направи на Сърбия – бомбардирана, унизена, ограбена и разчленена, какво стратегическо сътрудничество може да има?", пита Дмитрий Бавирин в същото издание и обяснява : Междувременно в това няма нищо ново : Белград "стратегически си сътрудничи“ от 15 години в четири направления, официално като еквивалентни – за да не се обиди никой :
– Първото от тях е Европейският съюз. По икономически и географски причини Белград се стреми да се присъедини към ЕС. Тази идея вече до голяма степен е изчезнала от населението, което се фиксира от проучвания на общественото мнение, но огромната зависимост на националната икономика на Сърбия от обединена Европа не може да бъде отменена;
– Как при такава зависимост е възможно да се устои на диктата на Брюксел, който изисква налагането на санкции срещу Руската федерация, не е известно със сигурност. Но Руската федерация все още е вторият приоритет за Белград.
Това е предопределено от много фактори – от подкрепата против независимостта на Косово до "братските" отстъпки за газ (продаваме по–евтино само на беларусите). Но основната причина е стабилното русофилство на сръбското общество. Русофобите са преобладавали в сръбския елит в някои исторически епохи, но те не са могли да направят нищо със симпатиите на народа към Русия. Дори изключително тежкият период, когато Москва се присъедини към санкциите срещу Югославия, не повлия много на тази любов;
– Третата посока е Китай. Той също така подкрепя Сърбия в международните организации по косовския въпрос и се възприема от Сърбия като алтернативен на Запада източник на пари, но има нещо повече от просто студена сметка. Отношенията между Югославия и Китай бяха запечатани с кръв, след като китайското посолство в Белград беше случайно бомбардирано от НАТО по време на войната. Това се припомня всяка година и в двете страни;
– Съединените щати са последното направление, което също се счита за фундаментално важно за Сърбия, въпреки че американците не могат да претендират нито за решаващ принос в сръбската икономика, както европейците, нито за привързаността на хората към тях, както при руснаците, или уважението им, за разлика от китайците. Тази връзка обаче е силна и може да се опише с шест букви – Косово.
Събитията от 1999–та година оставиха у Сърбия не само дълбока, но и разклонена историческа травма с прищявка за Америка, пише Дмитрий Бавирин.
Е, казаното ни навежда на мисълта да сравним отношението на Съединените щати към Република България и Република Македония, за което съм писал.
На сайта на US–амбасадата в Република Македония има снимка на министър–председателят Димитар Ковачески с държавния секретар Антъни Блинкен
image
Има и следната информация : "Делегация на Конгреса на САЩ посети Северна Македония – Делегация на Конгреса на САЩ, водена от председателя на Партньорството за демокрация на Камарата на представителите Верн Бюканън и включваща представители Норма Торес, Тери Сюел, Джон Ръдърфорд, Клаудия Тени, Карлос Гименес, Анна Паулина Луна и Дженифър Гонзалес–Колон, посети Северна Македония на 5–ти май. Делегацията, придружена от шарже д’афер Ерик Майер, се срещна със заместник–председателя Горан Мисовски и други членове на парламента на Северна Македония като представители на Партньорството за демокрация в Камарата на представителите на САЩ (HDP) 
image

Наскоро [22.05 07:01 – © Къде го посланикът на САЩ в България да ни защити] посланикът на САЩ Анджела Агелер рече : "Да, абсолютно вярно е, че чухме много агресивен език от София, който, честно казано, не се основава на факти за ситуацията тук … Радвам се, че не ме пратиха в България", визирайки изказването на Илияна Йотова на IV–та среща на СЕ.
На сайта на US–амбасадата в Република България има три съобщения от 9–ти и 19–ти май и 1–ви юни "за гражданите на САЩ" за предстоящи "демонстрация и поход". Да не се бутат  "гражданите на САЩ" из навалицата и да губят ценно време. Но има и нещо опасно повече.
Посолството предписва "Действия, които [US–гражданите] трябва да предприемете :
– Поддържайте нисък профил".
Що бе? Да не би да се очаква стрелба, та US–гражданите ще трябва да залягат в локвите?!
Съобщението е публикувано само на английски език. Животът на българите не ги интересува.
Има и следния като за олигофрени пропаганден материал : "Нестихващите опити на Кремъл да разпространява дезинформация за биологичните оръжия – След разпадането на Съветския съюз Съединените щати работят със съюзници, партньори и международни организации за намаляване на наследените заплахи от ядрените, химическите и биологичните оръжия на Съветския съюз в бившите съветски републики, включително Украйна и Русия. Сега Кремъл лъжливо представя това мирно сътрудничество като предполагаема биологична военна дейност на САЩ в чужбина" 
image
Има и следното съобщение от 31–ви март : "Известие за увеличение на таксите за кандидатстване за някои неимигрантски визи – таксата за бизнес и туристически визи (B1 / B2) и други видове неработни неимигрантски визи, като например студентски визи и визи за посетители по обменни програми, ще се повиши от 160 щатски долара на 185 щатски долара. Таксата за определени неимигрантски визи за временни работници (визи в категория H, L, O, P, Q, и R) ще се повиши от 190 щатски долара до 205 щатски долара".
Да ни е честито финансово сурвакане лоялни членове на Алианса и Евроколхоза!
Очаква се и поръчаните хвърчила F–16 да надуят ценови бузи.  
Като се замислим по напред в бъдещето и ни идва на ум въпроса : Кой ще подкрепят Съединените американски щати при евентуален териториален спор между Република Турция и Република България?
Постингът е синхронизиран с Посолството!

https://www.europeafrica.army.mil/DefenderEurope/
https://xk.usembassy.gov/ambassadors-remarks-for-defender-europe-23-outreach-day/
https://xk.usembassy.gov/press_roundtable/
http://russian.china.org.cn/china/txt/2023-05/31/content_85928595.htm
https://iz.ru/1520641/2023-05-30/kitai-podderzhal-usiliia-serbii-po-zashchite-suvereniteta
https://vz.ru/news/2023/5/18/1212621.html
https://vz.ru/world/2023/5/21/1212747.html
https://mk.usembassy.gov/
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/05/22/kyde-go-poslanikyt-na-sasht-v-bylgariia-da-ni-zashtiti.1868934
https://www.dnes.bg/usa/2023/05/19/poslanichkata-na-sasht-v-rsm-vini-bylgariia-v-agresiven-ezik.570311
https://bg.usembassy.gov/
https://bg.usembassy.gov/message-for-u-s-citizens-demonstration-and-march-presidency-to-eagle-bridge-friday-june-02-2023/
https://www.state.gov/the-kremlins-never-ending-attempt-to-spread-disinformation-about-biological-weapons/
https://alchemist.blog.bg/politika/2023/06/02/bylgarskoto-diasno-e-chist-bokluk.1870491

© Красимир Говедаров, експерт





Тагове:   българия,   Сърбия,   македония,   Китай,   брюксел,   москва,   Югославия,   Украйна,   НАТО,   Белград,   косово,   кремъл,   експерт,   такси,   София,   САЩ,   Русия,   европа,   Турция,   Съветския съюз,   Ивица Дачич,   Илияна Йотова,   Прищина,   ядрените,   Джо Байдън,   визи,   Европейският съюз,   Алианса,   ТАСС,   Съединени щати,   Министерството на външните работи,   Руска федерация,   3 юни,   Руската федерация,   Конгреса на САЩ,   Китайската народна република,   САЩ и НАТО,   Блинкен,   F–16,   US–Америка,   Европейското командване на САЩ,   «Деловая газета «Взгляд»,   Defender 23 Защитник 23,   площад Скендербег,   Тито Йосип Броз,   Югославия и Китай,   министър–председателят Димитар Ковачески с държавния секретар Антъни Блинкен,   Партньорството за демокрация в Камарата на представителите на САЩ HDP,   Съединените щати към Република България и Република Македония,   химическите и биологичните оръжия на Съветския съюз,   Република Турция и Република България,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - "Постингът е синхронизиран с ...
03.06.2023 16:12
"Постингът е синхронизиран с Посолството!"
А стига бе. То наистина Втори юни мина.
С кое посолство.
Разбирам хумора, за това ще понесеш. Ползвам последните думи на момчето от клипа - на пазар с каска и бронежилетка, не е изключено приятелски удар от подобно посолство.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
03.06.2023 16:54
Постингът е писан преди Втори юни и снощи беше актуализиран.
За "кое посолство" питай Асен Василев – Харвардски.
На видеоклипа не съм аз.
Взех го от alchemist.
цитирай
3. nedovolen - К2
03.06.2023 18:03
Понятно, такъв обемен постинг не се прави за ден.
За Кокорчо ли ти е реч. Никав пъть няма да го питам.
Дано повече хора те прочетат, че става много къдраво.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
03.06.2023 18:11
За същия.
Действителността е къдрава, така че и постингите следва да са къдрави.
цитирай
5. mt46 - ...
03.06.2023 18:40
Всичко трябва да се съгласува със САЩ, съгласно техните висшестоящи интереси...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
03.06.2023 19:18
Така и правим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5881493
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34416
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930