Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2023 19:01 - © Социализмът става все по–популярен в САЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1449 Коментари: 12 Гласове:
4

Последна промяна: 15.02.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.02.2023г.

image
     На 2–ри февруари Конгресът на Съединените американски щати прие резолюцията H.Con.Res.9 – Изобличаване на ужасите на социализма 
image

Резолюцията започва с "Изобличаване на ужасите на социализма" и продължава :
като има предвид, че много от най–големите престъпления в историята са извършени от социалистически идеолози, включително Владимир Ленин, Йосиф Сталин, Мао Цзедун, Фидел Кастро, Пол Пот, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун, Даниел Ортега, Уго Чавес и Николас Мадуро;
като има предвид, че режимът на Кастро в Куба експроприира земята на кубинските фермери и предприятията на кубинските предприемачи, като открадна техните притежания и средства за препитание и прогони милиони без нищо друго освен дрехите на гърба си;
като има предвид, че прилагането на социализма във Венецуела превърна една някога просперираща нация в провалена държава с най-висок процент на инфлация в света;
като има предвид, че Съединените американски щати са основани на вярата в светостта на индивида, на който колективистичната система на социализма във всичките му форми е фундаментално и по необходимост противопоставена;
като има предвид и други, изразени в милиони, "факти" от историята и практиката на социализма,
Прие Резолюция от Камарата на представителите (Сенатът се съгласява), че Конгресът осъжда социализма във всичките му форми и се противопоставя на прилагането на социалистическата политика в Съединените американски щати.
Приета в Камарата на представителите на 2 февруари 2023 година.
Удостоверявам : Черил Л. Джонсън, Чиновник 
image

Мда–а–а! Защо ли us–американските дупедати са се сетили за социализма, че и да го осъждат.
Защото Социалистическите идеи все повече овладяват умовете на хората по света. Това ЦРУ–то не може да не го схваща. И съответно докладва, където трябва.
Защото Социалистическите идеи май набират популярност и в самите Съединени щати. Това ФБР–то не може да не го вижда и усеща и съответно докладва, където трябва.
И защото формалната власт на страната – сенатори, конгресмени, президент и министри е спешена от реалната власт на олигарсите да предприеме мерки.
Ако погледнем данните от социологическите проучвания, можем да видим, че кризата на капитализма на Запад увеличава популярността на социализма. Вярата в "постоянната" социално–икономическа система е разклатена и в Съединените американски щати, пише Агния Кренгел в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры".
Тоест, допуска се смяна на "несменяемата" капиталистическа обществено–икономическа формация.
Анкета Axios | Momentive : Капитализъм и социализъм
image

Мнозинството от американците продължават да имат повече положително, отколкото отрицателно мнение за капитализма, като 57% в ново проучване на Axios и Momentive казват, че имат положително мнение, а 36% казват, че имат отрицателно мнение, леко намаляване  на  процентите отляво с 4 п. п. (одобрение на капитализма) при "61–36" през януари 2019 година.
Но възприятията на младите хора за капитализма са истинският двигател на промяната на лидерството през последните две години. Днес 18–34–годишните са разделени почти поравно между онези, които гледат на капитализма положително, и тези, които гледат на капитализма  отрицателно (46% срещу 49%). Преди две години този марж беше невероятните 20 пункта (38% срещу 58%). За разлика от това възгледите сред възрастните на възраст 35 и повече години не са се променили, като в широките граници на 35–64–годишните и 65+ казват, че гледат на капитализма в положителна светлина.
И ние, които сме изживели младостта си при социализма, гледаме на него положително.
Сред възрастните от Gen Z (на възраст 18–24 години) възприятията за капитализма са наистина "подводни" : 42% имат положително мнение, а 54% имат отрицателно мнение.
И по–конкретно, младите републиканци се видяха в истинско движение през последните две години : през 2019 година 81% от републиканците и привържениците им на възраст 18–34 години имаха положителна представа за капитализма; днес този брой е спаднал до 66%.
Като цяло възприятията за социализма все още са "под водата" в национален мащаб, като 41% от американците казват, че имат положително мнение, а 52% казват, че имат отрицателно.
Разглеждайки по–голямата картина, 66% от хората казват, че федералното правителство трябва да следва политики, които се опитват да намалят разликата между богатите и по–незаможните в Америка (леко увеличение от 62–та процента през 2019 година). Това леко увеличение се дължи на промени в партиите (+5 процентни пункта сред републиканците и привържениците им, +2 процентни пункта сред независимите и +7 процентни пункта сред демократите и привържениците им).
34 милиона души, включително 9 милиона деца, са с хранителна несигурност в Съединените щати. Според Poor People"s Campaign близо половината от жителите на САЩ са бедни или имат ниски доходи. През 2022 година мощна вълна от инфлация удари САЩ. В отговор ФЕД предложи забавяне на растежа на заплатите с аргумента, че това ще помогне за облекчаване на инфлационната криза. Междувременно наемите в страната растат, като над 40% от наемателите харчат над 30% от доходите си за наем.
А известно е, че в САЩ масата граждани живеят на кредит и под наем.
Известният  us–политик сенатор със социалистически уклон Бърни Сандърс изброява точките от своята програма за президентските избори през 2024 година : "Ние ще спечелим, защото нашите цели отговарят на нуждите на всички работещи хора в тази страна : здравеопазването е човешко право, а не привилегия, богатите и властимащите ще започнат да плащат честни данъци, ние ще направим държавните колежи и университети безплатни и ще освободим всички от студентски заеми. Да, това са само думи, но за да накара избирателите да повярват в тях, Сандърс казва, че е убеден социалдемократ и възнамерява да въведе фундаментални реформи в САЩ. А понятия като "честни данъци" и "справедлива цена" разсмиват всеки професионален икономист. Комбинирането на икономически термини с морални понятия не само е ненаучно, то е и смешно и се родее с митичното животно "хиподил".
Да, само че Сандърс няма да го допуснат до изборите, както не го допуснаха и през 2020–та година. А и той е прехвърлил вече осемдесетте години. Къде още се пъне да управлява?
Доналд Тръмп плаши us–американците с него : "Мисля, че той е комунист, мисля за комунизма, когато мисля за Бърни. Сега го наричат ​​"социалист", но той не се ли ожени в Москва?", пуска балончета с отровен газ Дончо.
Никакъв комунист не е Бърни, а безопасен за капитала беззъб социалдемократ.
Богатите и властимащите щяли да плащат "честни данъци". Е, как ще стане това, като тези, които гласуват данъчните закони са именно властимащите. Едва ли са мазохисти.
Защото глупаци определено не са. Също така не са и филантропи, след като укриват данъци.
Страховете на обикновените us–американци обаче постепенно преминават в друга плоскост : Руската федерация не може да им навреди толкова, колкото собствената им социално–икономическа система, която вече е в перманентна криза.
US–Американците усещат увеличаването на класовото разслоение и разширяването и задълбочаването на пропастта между богатите и бедните в Съединените щати.
Peoples Dispatch пише : "Социализмът става все по–популярен в САЩ. Затова Камарата на представителите го денонсира" 
image

"Мисля, че това говори много за това как хората, които са заплашени от политиката на властта, губят опора …", казва Карла Рейес, синдикален лидер в Ню Йорк.
"Те не могат да се съсредоточат върху кризите, от които страда работническата класа в Съединените щати … Камарата на представителите се опитва да увековечи идеология, която, честно казано, е остаряла … Капитализмът ограби страни, отрови света и създаде неустойчив начин на живот, който ни тласка към индивидуализъм и консуматорство … Социализмът е пълната противоположност".
image

Снимка : Партия за социализъм и освобождение 

Може би подценяваме степента, в която Америка протестира срещу социалния ред, който е "отровил света и е създал неустойчив начин на живот", като е превърнал държавата в машина за обслужване на транснационалните корпорации. Може би конфронтацията между Русия и Запада, която започна със СВО през 2022 година, ще доведе до по–точна оценка?

https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-concurrent-resolution/9/text

https://www.fondsk.ru/news/2023/02/11/socializm-vse-bolee-populjaren-v-ssha-58478.html
https://www.surveymonkey.com/curiosity/axios-capitalism-update/
https://peoplesdispatch.org/2023/02/04/socialism-is-increasingly-popular-in-the-us-so-the-house-of-representatives-denounces-it/




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. mt46 - ===
15.02.2023 19:16
Блажени са верующите... в победата на социализма...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
15.02.2023 19:28
И какво?
Капитализмът вечно ли ще ни виси на шията?
Наивни са вярващите във неизмеността на капитализма!
цитирай
3. planinitenabulgaria - И на Борн д ъпругата мисли като Вас.
15.02.2023 19:30
Америка скоро рухнет...
цитирай
4. iw69 - Нормално е, че искат социализъм,,
15.02.2023 20:11
скапаният капитализъм не се понася вече.
цитирай
5. kvg55 - До 3. planinitenabulgaria
15.02.2023 21:36
Бае Коста, радвам се, че и ти мислиш така!
цитирай
6. kvg55 - До 4. iw69
15.02.2023 21:38
Абе той социализмът им е социалдемократически, ама нейсе.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
15.02.2023 22:27
Да, дори в природата е така!
Сменят се полюсите! Магнитни, елетрически, географски...
Та, какво остава за политическите? Политиката е курва по начало Тези, дето са те закопали вчера, днес те целуват като приятели?! Приятелски те е прегърнал с едната ръка, а с другата ти бърка в десния джоб! Тъй де, няма безплатна прегръдка!
Като не се сещаш, защото си серсем, това е начинът!

Добре ще е американците до изживеят няколко социалистически революции, има матрЯл достатъчно за осъществители, от всички човешки раси при тях! На всяка раса , по една революция Или щат? както им хоресва!
А ние, в качеството си на правилните капиталисти, да ги вкарваме във верния път на мислене и в резултат на него, директно в този на действие!
Со кротко, со благо и со много кютек!Няма страшно, дебели глави имат!
Не сме били македоните на Александър, гърците били, така ли?!Бой!

Има справедливост на този свят!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
15.02.2023 22:33
Диалектика – едното преминава в другото.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Сега, да навлеза малко в теорията на ...
15.02.2023 23:05
Сега ,да навлеза малко в теорията на диалектиката и на политиката!
Какво разбират от революция американците, кога са я правели?Така ще кажат разбирачите!
И на мен така казаха веднъж, какво съм бил разбирал от футбол? Докато мислех, какво наистина разбирам от футбола , един сряза питащия -Бе ти ,чуваш ли се какво питаш? Знаеш ли ,какъв футболист беше той!?
Та, за революционери- водачи, там в момента има безброй разбиращи! Руснаци, украинци, нищо ,че воюват, революцията ще ги обедини в юмрук! А пък и немалко Българи има Даже щабът им ще бъде във възлов град-Чикаго, вторият по големина Български град! Наш Коста ще оперира в Лос Анжелис! Два възлови щата ще бъдат с Български революционни ръководители...
Нататък е лесно!
цитирай
10. leonleonovpom2 - И да приключа с веселата тема!
15.02.2023 23:12
Султанът, на времето, като повишавал данъците, пращал съгледвачи, да слухтят, какво се говори в кръчмите?
Казвали му, че гледат лошо и го псуват! Какво да ги правят? -Нищо, - казвал султана-Увеличавайте данъците!
Учудени, увеличавали ги!
Но, един ден пристигат объркани Пиели и пеели като за последно? Нищо не ги интересувало?
Султанът подскочил и плеснал с ръце-Веднага намалявайте данъците!
И ний май, в случая, го ударихме на веселба?
Лош знак!
цитирай
11. nedovolen - Строевете се сменят, но от това на ...
16.02.2023 08:05
Строевете се сменят, но от това на човек не му става по-добре.
Виж, ако строевете изчезнат /и глупостта/, може да се промени хавата.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
16.02.2023 10:30
Все пак хората, щат не щат, живеят в общество, в някаква организация, основаваща се на материалното производство.
А глупостта не може да изчезне, тя е вечна и винаги ще присъства у хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5956843
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930