Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2023 07:01 - © С марксизма–ленинизма Кирил Петков "променя България напред"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2179 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 23.02.2023 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.02.2023г.

     Променливата величина Кирето Харвардски ми направи моментно "константно" впечатление с речта си в "Порнорама" и седнах да опиша впечатлението си, докато не се е променило, предвид политическата практика на лидера на ПП "Продължаваме промяната".
"България нито е малка, нито е слаба – ние сме девет милиона българи", видял той отдалече демографската картинка на България при посещението си във Вашингтон и Ню Йорк.
"По целия свят", уточнява Кирето адресите … и "съдбата на България зависи от всички нас".
На българите в Съединените щати те, той и Асенчо Василев, казали : "Време разделно дойде! Всички трябва да се обединиме! Времето, където чакахме да дойде спасител свърши, времето, когато бяхме в ролята на жертва свърши, от тук нататък си подаваме ръце всички заедно и променяме България напред".
Е това е висша степен на диалектика в политиката – диалектическо единство на разделение и обединение. В случая Кирил Петков се проявява като примерен ученик на Владимир Илич, който в трудът си "Какво да се прави? – Наболели въпроси на нашето движение" пише :
"ние искаме изменение на господствуващата през последните години тактика; ние заявяваме, че "преди да се обединяваме и за да се обединим, ние трябва най–напред решително и определено да се разграничим".
Днес "наболели въпроси на нашето движение" са как да "променяме България напред"?
"С една дума, немците [в нашия случай герберастите] си остават при съществуващото и отхвърлят измененията; ние искаме изменение на съществуващото, отхвърляйки преклонението пред него и примирението с него", продължава Ленин.
Самите Киро и Асен яхнаха властта на вълната на спасители на нацията от октопода на корупцията отглеждан и захранван от ПП ГЕРБ и оплел в пипалата си цялата държава.
И затова малко противоречиво и с тревога възприемам думите му "Времето, където чакахме да дойде спасител свърши, времето, когато бяхме в ролята на жертва [предполагам жертва на корупцията, но може и друго да има предвид] свърши … Това, което ние осъзнахме, че българското общество е дошло до осъзнаването, че не могат да чакат повече спасител".
Времето на ПП "Продължаваме промяната" ли е свършило, отказват се да ни спасяват, що ли?
Но да видим, какво казва по нататък, може да ни стане ясно.
"Дунчев примерно не ни напуска. Той … ми каза, че продължава борбата [част от ПП "ПП", но без да е депутат], неговите борби са много важни – за горите, за природата … и аз му благодарих, че борбата продължава заедно".
Същото казва и другарят Фердинанд Ласал. В писмо до Карл Маркс от 24 юни 1852 година той пише : "… Партийната борба придава на партията сила и жизненост; най–голямо доказателство за слабостта на партията е нейната неопределеност и притъпяването на рязко очертаните нейни граници; партията укрепва, като се прочиства …".
Нашите политически партии следват този постулат – наскоро на своя 50–ти конгрес от БСП бяха изключени 13 членове на партията; доста отдавна ПП ГЕРБ се раздели с Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Владислав Горанов. Сега ПП "ПП" напускал Иван Христанов.
"Българското общество е дошло до осъзнаването, че не може просто да стоят отстрани. 50 граждански организации вече декларираха, че застават зад нас – те казаха : няма да се делиме повече на политици и граждани! Ако не си подадеме заедно ръка, няма как да прогресираме". Така е! Кириле, и аз ви подавам ръка, ама искам твоята ръка да не е празна. Това на първо време. За "да прогресираме" е необходимо да получавам регулярно резен от държавния пай.
Ето например такъв един резен очаквам регулярно на масата си, символично представено 
image

Защото материалното е единствената здрава основа на всичко идеално, каквото е например обединението, в нашия случай конкретно – политическото обединение – за каквото вие говорите и за каквото работите.
"Освобождението на работническата класа трябва да бъде дело на самата работническа класа", казва Карл Маркс.
"Делото за помощ на давещите се е дело на самите давещи се", казват класиците на социалистическия реализъм Иля Илф и Евгений Петров.
"Защото вече няма кой друг да ни спаси, освен самите нас", казва Кирил Петков.
"Тука трябва да говорим за бъдещето. На всички ни е омръзнало да говориме за миналото", чертае политическата тенденция, която ще следва ПП "Продължаваме промяната, Петков".
Към какво общество ни води обаче това момче?
Задавам този въпрос, защото на страница 33–та в Книгата ;–)
image
съм написал :

"При тоталитаризма ни занимаваха със светлото бъдеще, при демокрацията ни занимават с мрачното и тежко минало, а за настоящето време все не остава".
За бъдещето значи да говорим, другарю Петков? Времето, когато говорехме само за бъдещето, "свърши"! И времето за говорене за "мрачното и тежко минало" е на привършване.
Какво правим в настоящето? "Застанахме от правилната страна на историята", казвате.
Не знам какво си учил в Харвард, но от мен да знаеш – Историята е голяма мръсница.
Не ѝ ли уйдисваш на акъла, както казваше баща ми, такъв номер може да ти извърти, че да те прати на гъза на Географията.
"Стига сме губили историческо време! Време е България да направи следващата крачка!".
По въпроса за историческите крачки на България се е изказал другарят Тодор Живков :
"До 9 септември 1944 година, тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След Девети той направи съдбоносната крачка напред!".
Въпросът е : Къде се намира България, преди "да направи следващата крачка"?, за която Петков казва, че е "време". Даже сме "изгубили историческо време". Тоест, май сме закъсняли, както винаги.
От началото разбрахме, че времето е "разделно", което той повтори и по–късно и поясни :
"Или си от страната, където вярваш, че България може да продължи напред, или казваш :  "Изоставаме, оставаме в небитието на корупцията, на старите задкулисни игри. Няма!".
От романа и от филма "Време разделно" знаем, че при време разделно, крачката не е напред, а встрани – в ляво или в дясно :
"Дойде разделното време …
Всеки трябваше да мине отляво или отдясно. Никой не остана по средата. В средата като скала стоеше Караибрахим и те като река идеха насреща му и се разделяха на две течения – лявото отиваше към дръвника, а дясното – към чалмите и фереджетата" 
image

Това, за което говори Кирил Петков, не е време разделно. Това е крачка напред към пропастта на войната, маскирана като борба срещу "корупцията" и "задкулисните игри".
Статията "Страната, която тайно спаси Украйна" в Die Welt показа, колко дълбоко в задкулисните игри е затънал Кирил Петков като министър–председател.
В статията още пише : "По информация на Die Welt доставките са платени от САЩ и Британия. Добре за Украйна и добре за българската индустрия".
Запознати с тънкостите в бранша търговци пък коментираха, че и комисионите те са платили.
А "задкулисните игри", комисионите и "корупцията" са оплетени като свински черва.
Вижданото от Кирил Петков "променяме България напред" е опит буржоазна България "да откъсне опашката си" – "чистите и неопетнени" буржоазни партии и движения (ПП "ПП", ДБ и разни други политически субекти около тях) правят крачка напред към "светлото капиталистическо бъдеще", оставяйки набедената за корумпирана опашка ПП ГЕРБ на място "в небитието на корупцията, на старите задкулисни игри". Deja vu!
Това е вече видяно на 2–ри септември 1944–та година, когато с Указ № 8 се назначава шестдесет и второто правителство на царство България с министър–председател Константин Муравиев в опит буржоазна България да скъса с фашисткото си минало. Не им се получава.
И тогава е било време разделно, както и днес. Днешното време разделно тече от 24.02.2022–ра година насам и развръзката вече наближава. Руският Караибрахим стои в средата на света.

https://bnt.bg/news/panorama-17022023-315154news.html
https://www.marxists.org/bulgarsky/lenin/works/5toma/T1/Lenin1.pdf
https://chitanka.info/text/15681-dvanadesette-stola/35
https://dama.bg/article/13-kultovi-bisera-na-todor-zhivkov/7706
https://chitanka.info/text/2249-vreme-razdelno/39#textstart
https://www.youtube.com/watch?v=O-TfDR9B_Gs
https://www.welt.de/politik/ausland/plus243262783/Bulgarien-Das-Land-das-heimlich-die-Ukraine-rettete.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - ПП - просто идиоти, може да се схваща ...
23.02.2023 08:29
ПП - просто идиоти, може да се схваща и като ПП - продуктово позиционирани от посолството на Мустафата под мъдрото ръководство на пРезидента. Направиха една лайняна кочина.
Прасетата много обичат да се търкалят в нея.
:)))
цитирай
2. bojinkata - Ми кирето си е направо Ленин-2! Да му ...
23.02.2023 08:59
Ми кирето си е направо Ленин-2! Да му подготвим Мавзолей! Впечатляващо единомислие!
цитирай
3. iw69 - ПП
23.02.2023 12:59
са мозъчни инвалиди....
цитирай
4. dobrodan - Руският Караибрахим стои клекнал
23.02.2023 15:10
насред реката и не знае кой баир да хване :):)):).
На Простьото и Асунсиата да вдигнете паметник на Бузлуджа, ако трябва, и аз ще дам някой лев :):):). Толкова настроена срещу Запада страната ни никога не е била и заслугата не е на вашата "партия", а изцяло тяхна и на тоя, дето търсеше още като тях в един небезизвестен чатал.
Търси и ще намериш; но не се уточнява какво да търсиш и какво ще намериш :), нали?
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
24.02.2023 11:18
Просто простаци.
цитирай
6. kvg55 - До 2. bojinkata
24.02.2023 11:20
Де габровица неокастрена.
цитирай
7. kvg55 - До 3. iw69
24.02.2023 11:37
И само те ли?
цитирай
8. kvg55 - До 4. dobrodan
24.02.2023 11:40
Говориш ангро с гъза си, колкото да не заспиш. Че ми се правиш и на остроумен отворко.
Аз нямам моя партия.
А двамцата да вървят на майната си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5860088
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930