Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2022 07:01 - © Това са атрактивни актьори, а не като Зелената еуглена
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2903 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 25.12.2022 07:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.12.2022г.

     В ефира на Радио «Комсомольская правда» известните шегаджии Владимир Кузнецов и Алексей Столяров разказаха за кого работят, какво означават за тях шегите, как печелят пари и колко време отнема подготовката за разговори
image

Няма шега : в студиото на Радио «Комсомольская правда» известните шегаджии разказаха как успяват да се шегуват с президенти и принцове. Докато чакахме записа на чаша кафе, Владимир Кузнецов (Вован) активно си кореспондираше с някого по телефона.

– Готвите поредната шега? И кой е жертвата?

– Можем ли да запазим интригата? – отговори той, без да вдига поглед от смартфона си. Скоро ще изненадаме всички.
Вован продължи да плете интриги дори пред микрофона. Това обаче не попречи на него и приятеля му Алексей Столяров (Лексус) да ни спретнат час на откровения.

Порошенко се поддаде на ласкателства

– Първият въпрос, момчета, вълнува всички : работите ли за ФСБ?

Лексус : Защо такъв ограничен избор? И защо ФСБ? Вие обиждате други служби. Ние сме самонаети.

Вован : Никой не искаше да ни наема, трябваше сами да си търсим работа. За съжаление нито ФСБ, нито други организации ни плащат пари. Въпреки че сме заподозрени в това от много години … .

– Все пак шегите са работа за вас? Или си изкарвате прехраната с нещо друго?

Вован : Казват : когато правиш пари от хобито си, това е най–доброто. Имаме нещо подобно, съчетавайки бизнеса с удоволствието. Изкарваме малко пари. Ние сме и посланиците на Rutube, руският аналог на YouTube. Плюс това, ние изнасяме лекции, също ни плащат за това. Понякога.

– Вашите "жертви" са високопоставени хора. На какви струни от душата им може да се свири, за да ги убедите да отговорят на важен въпрос? Суета? Гордост?

Лексус : Рецепцията е проста. Трябва да предразположите човека пред вас. И за това се дръж така, както той те вижда в ума си. Няма нужда веднага да го шокирате, първо трябва да приспите бдителността му. Ето последния ни разговор с Порошенко. Ние тогава му казахме : ако ти беше президент, тогава Русия нямаше да започне спецоперация. Той беше толкова поласкан, че се отвори на 100 процента.

Вован : Е, разбира се, трябва да ги заинтересувате със самия разговор. Ето как се получи с полския президент Анджей Дуда. След като ракетата падна на тяхна територия, веднага набрахме приемната на Дуда и първо се представихме като президента на Латвия. Номерът ни беше латвийски и решихме, че легендата ще свърши работа. Но Зеленски висеше на линия за Дуда и секретарят ни изпрати по всякакъв възможен начин : "Наберете утре". Ние също така решихме : добре, Латвия по отношение на статута не се доближава? Може би френският президент Макрон ще му бъде по–интересен? Набрахме отново, представихме се като Макрон и веднага ни прехвърлиха към Дуда.

– А Зеленски?

Лексус : Зеленски висеше и чакаше да говорим! Но пак не е наред. Тогава истинският Макрон се опита да се обади на Дуда. Но му беше отказано, защото ние вече бяхме на линия … .

image
"Моля, изчакайте отговор!". Зеленски висеше на втора линия, докато шегаджиите разговаряха с полския президент Дуда 

Принц Хари почти се съгласи на руския трон

– Говорите ли латвийски или френски, за да се представяте като президенти на тези страни?

Вован : Да, всички говорят английски. Естествено, ние няма да звъним в Полша от името на друг поляк. Но в Полша нито секретарят, нито самият Дуда ще разговарят на френски или латвийски.

– И там президентите вярват?!

Вован : Разбира се, там не седят идиоти. Просто ситуацията беше такава – извънредна ситуация, цялата държава е в шок, президентът е в шок, не разбира какво се случва. Нощ, преговори, Столтенберг се обажда, Зеленски се обажда. Няма време. Разбира се, в друг ден това нямаше да се получи.
Щяхме да бъдем изпратени да се обадим чрез посланик или съветник по външните работи. Но тук имаше спешен случай.

Лексус : И поне знаехме номера на приемната на Дуда – вече говорихме с него преди две години. Но тогава имаше доста съгласуване на разговора.

– Трябва ли да преправяш гласа си?

Вован : Не, това е правило. Случвало се е да имитирам малко Зеленски, да копирам това негово хриптене … . Но това не е необходимо често. Вижте, през 2020–та година се обадихме от името на Грета Тунберг. Вероятно се обадихме на две дузини политици и звезди от шоубизнеса. Имаше и музиканти с перфектен тон. Имаше холивудски звезди. Дори канадският премиер Трюдо беше, той лично се срещна с Грета. Какво от това? Играхме Грета с четири различни момичета с лош английски и типичен руски акцент. И никой нищо не заподозря. Дори принц Хари беше хванат. Той не е общувал лично с Грета, но вероятно е различил руския акцент от скандинавския.

– И за какво е говорила Грета с Хари?

Лексус : За политика, най-вече … . Това беше предшествано от дълга кореспонденция и принцът определи дата : 31 декември. Вова беше в Москва, там беше 21 часа. А аз съм в Екатеринбург, вече е 24, салати, сельодка, скоро Путин ще ни поздравява … . А ние седим и си бъбрим с принца. Тогава той се изказа много неласкаво за Тръмп. Попитахме дали би искал да претендира за руския трон (той също има далечна родствена връзка). Той каза, че "може би, ако изведнъж …".

Вован : Но най–интересното се случи след това. Няколко дни по–късно, преди дори да имаме време да публикуваме нещо, Хари обявява, че напуска кралското семейство. Вдигна се шум, папараците го преследват, той не дава интервюта на никого … А ние : "Защо не поговорите с Грета още веднъж с нея като със стар познат". Писахме му и той се съгласи. Сякаш искаше да говори. Аз, казва той, съм уморен от всичко това.
Когато публикувахме този разговор, никой не го забеляза. Въпреки че изпратихме части от записа до всички световни медии. И пет дни по–късно се обаждат от английски таблоид. Искаме, казват те, да купим записа. В общи линии се съгласихме. Тогава излязоха няколко корици, целият свят се разшумя. Само година по–късно Хари беше пред Опра Уинфри и ние бяхме първи. И пари получихме – официално, дори платихме данъци. Тогава не бяхме самонаети, така че трябваше да плащаме по 13 процента. Ужас! Е, добре, че тогава поне нямаше закон за чуждестранните агенти. С тези пари живяхме цяла година.

image
Вован : Шегобийците още ли не са говорили с вас? Лексус : Тогава ще ви се обадим

Париж стана на уши

– Коя шега си спомняте с най–топли чувства?

Вован : Това са много подобни истории. Но има схеми, когато например посланикът идва на крака и казва : нашият лидер иска да говори с вас. Това е топ класа!

Лексус : Имаше такава история с Ердоган, натоварихме украинския посланик в Анкара. Казахме, че Порошенко иска да говори с Ердоган, трябва да се организира. Беше 2016–та  година По–късно Ердоган и Порошенко често се обаждаха един на друг, а тогава украинският посланик очевидно не знаеше как да организира нещо подобно. Всичко беше криво : нямаше преводач от наша страна, въпреки че по протокол трябваше да има. Нормалните хора веднага биха се усъмнили, но тук … . От тяхна страна имаше някакъв дядо, той някак си преведе. Въпреки че по–късно ни казаха, че понякога здраво е грешал.

Вован : Имаше интересна история с Макрон. Сдобихме се с личния му номер, когато Макрон беше още депутат. Но сега, когато той стана президент, просто вече не може просто така да позвъниш. Но през 2019 година, когато имаше избори в Украйна, Макрон изведнъж реши да се срещне със Зеленски. А той просто беше кандидат за президент. Когато научихме за тази среща, решихме да напишем на Макрон в месинджъра нещо като : "Благодаря ви за срещата, беше много приятно". И той отговори, те казват, той също е доволен. Основното тук е, че той фиксира нашия телефон като телефон на Зеленски. И сега изборите, Зеленски печели … Самият Макрон му пише (тоест на нас) : "Здравей! Как си?" Ние отговаряме : "Е, почти спечелих". Но не търсим разговор, защото може да се усъмни. Сам трябва да предложи, в противен случай ще има съмнения. И той предложи! Хайде, пиши, звънни, честито.

image
И той предложи

– Нашите шегобийци са толкова готини, че сам президентът на ядрена сила им звъни? И той разиграва сам себе си … .

Лексус : Така (смее се). Между другото, тогава отложихме разговора с час. Първо, имаше някои неща за вършене, и второ, беше необходим умен преводач. Но те така или иначе нямаха време и тук трябваше да се справя с преводач от негова страна. Разговорът се оказа по–дълъг от обичайните поздравления. Опитахме се да говорим с Макрон за това, че Порошенко не искаше да изпълнява Минските споразумения. И Макрон, между другото, се съгласи с това. Той каза нещо като : "Порошенко ме прекара, добре е, че сега ти ще бъдеш президент".
И тогава се случи най–смешното. Истинският Зеленски се опита да се обади на Макрон! Той беше обиден, френският посланик в Киев специално се свърза с Елисейския дворец – за да разбере защо Макрон не поздрави новия украински президент. В Париж всички стояха на ушите си. Посланикът беше принуден да отиде в предизборния щаб на Зеленски и лично да предаде слушалката. И получихме съобщение от телефона на Макрон : "Наистина ли си мислехте, че най–добрият президент на Франция ще общува с вас. Опита се да се престори, че не е той.

image
Макрон беше един от първите
, които поздравиха Вован за "победата" му на изборите в Украйна. Само че този Вован се оказа друг, а не този от Кривой Рог 

Не се ли страхувате, че ще ви набият?

– А как си правите шеги с хората чрез видеовръзка? Там трябва да смените лицата. Грим или дълбок фейк?

Лексус : Deepfake в реално време – такова нещо по принцип все още няма. Грим – да, използваме го. А понякога просто не включваме камерата. И само веднъж имаше съмнение за това от другата страна. Това беше министърът на вътрешните работи на Украйна Аваков. Но той започна да се съмнява едва след 40 минути откровеност с нас.

– Имало ли е ситуации, когато разгневени "герои" заплашват?

Лексус : Ще се радваме, ако някой се обади, ще го запишем отново … . Но обикновено всички се опитват да се дистанцират … .

– Но вие разигравате много високопоставени хора, те имат дълги ръце. Страхувате ли се да излезете на улицата?

Вован : Ами какво да правим, свикнахме вече. Виждате ли, съвсем спокойно стигнахме днес  до вас.

– Благодаря за това! Кога за последно бяхте в чужбина?

Вован : Вероятно Алексей е бил някъде в Сърбия, нали?

Лексус : Да, посещаваме Балканите. Бяхме дори в една страна, чийто лидер сме "отглеждали" няколко пъти (само Македония, няма коя да е друга).

– Защо настъпват два пъти една и съща мотика?

Вован : Два пъти? Да, Порошенко хлътна четири пъти само с аудио. И петият – чрез видео. Мисля, че ще го хванем за шести път, въпреки че не знам какво да говоря с него. Имаше един президент на Северна Македония (по–вероятно е това да е министър–председателят Зоран Заев), той беше сигурен, че общува с Порошенко през месинджър цяла година. Ние вече го забравихме, той все хвърля снимки : виж, скъпи приятелю, срещнах се с такъв и такъв посланик, ето – с друг. Той ни помогна да стигнем до премиера на Косово.

Лексус : Вероятно най–много съмнения имаше председателят на Върховната Рада на Украйна Порубий. Влязохме в ролята на Паоло Али, председател на Парламентарната асамблея на НАТО, и някак си се споразумяхме за датата и часа. Но изведнъж започнаха да се съмняват, да искат доказателства, че сме тези, за които се представяме. И трябваше да изиграя цялата сцена!
Пуснахме запис, на който мнима помощничка казва, че пътуват в планината с автобус. Но сега тя ще се опита да подаде телефона на Паоло … На Порубий хем му е страшно да разбере истината и в същото време силно му се иска да говори с човек от такова ниво.

– И така, какво да очакваме от вас за Нова година? Ясно е, че няма да съобщавате имената и изявите. Но ще има ли новогодишна шега?

Лексус : Тогава звездите се подреждат. Но се надявам, че преди Нова година определено ще се получи интересен разговор. И, бих казал, силен.

image
Какво да очакваме от тях по Нова година

Владимир Демченко и Валентин Алфимов
Сега си обяснявам успеха на нашите телефонни измамници.

https://www.kp.ru/daily/27485/4695185/
https://radiokp.ru/podcast/dialogi/664865




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Честито Рождество Христово
25.12.2022 08:39
Хе-хе-хе, сладури. Правят ги на ГТБП.
Бас държа, че за НГ ще е бай дън или Путин.
Може за втория не смеят.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
25.12.2022 08:47
Честито и на теб!
Тия двамата трудно ще ги хванат.
Мисля че Владимир Владимирович няма да се впрегне от един такъв опит.
цитирай
3. nedovolen - Благодарение на посочените лин...
25.12.2022 08:55
Благодарение на посочените линкове открих два много добри сайта, за което много благодаря!
:)))
цитирай
4. dobrodan - Напълно в реда на нещата е
25.12.2022 09:53
комунист да се възхищава на лъжи :).
цитирай
5. iw69 - С
25.12.2022 10:56
право американски анализатор сравни Зелето с управител на стриптийз клуб.

Светли празници!
цитирай
6. missana - Страхотно чувство за хумор имат тези младежи.
25.12.2022 12:40
Да са живи и здрави да го разпространяват.


Благодаря ти за свежия избор, Краси!
цитирай
7. kvg55 - До 3. nedovolen
25.12.2022 13:46
Радвам се!
цитирай
8. kvg55 - До 4. dobrodan
25.12.2022 13:49
Какви лъжи бе, сухар?
Проличава ти буржоазното лицемерие.
Тука става въпрос за висша форма на идеологическа борба.
цитирай
9. kvg55 - До 5. iw69
25.12.2022 13:52
Ха–ха–ха!
Приляга му.
цитирай
10. kvg55 - До 6. missana
25.12.2022 13:57
И находчиви, бързо реагират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5909460
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930