Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2022 15:01 - © Да станеше другарят Сталин, ще видят те една "Харта на свободата"
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3699 Коментари: 12 Гласове:
11

Последна промяна: 24.12.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.12.2022г.

image
     Как Западът се опитва да превърне Грузия в "анти–Русия", защо кавказците искат да възстановят руско–грузинските връзки и как Грузия се отнася към Специалната операция на Русия в Украйна, разказва Темур Пипия, първи секретар на Централния комитет на Обединената комунистическа партия на Грузия и лидер на общественото движение "Социалистическа Грузия" :
image

"Всички в Грузия разбират, че грузинското правителство на практика е под контрола на Запада. Но се съпротивлява. За първи път от 30 години се разгръща информационна война между американската страна и грузинското правителство. Това е свързано със СВО в Украйна.
Западът настоява Грузия да стане "антируска" и да създава допълнителни проблеми на Русия от юг. Разбира се, грузинското правителство не се съгласи с това. На думи е за интеграция в европейските структури, но на практика се придържа към приятелски отношения с Русия.
Не можете да излъжете западните си партньори, затова Западът тръгна да влошава ситуацията и отправи редица искания към грузинската страна : "Предайте властта си на други, за да могат саакашистите да бъдат реабилитирани". "Грузинската мечта" обаче няма да се съгласи с това, защото тогава Грузия наистина ще се превърне в "анти–Русия", а Грузия като такава няма да я има на политическата карта. Това се разбира от :
– грузинското правителство,
– министър–председателят и
– национално отговорните политици.
Очакваме да стане възможно възстановяването на отношенията с Руската федерация, като се започне от дипломатическите. Необходимо е да се развиват икономическите връзки, междудържавните отношения под различни форми и да се върви по пътя на интеграцията. Ние, левицата, въпреки трудностите, които съществуват в Грузия, правим нещо в тази посока с помощта на Леонид Иванович Калашников, комисията по въпросите на ОНД и Казбек Куцукович Тайсаев, първият заместник на Калашников.
Сега се разработва проект за постоянна форма на сътрудничество ("народна дипломация"). Вече подготвяме делегация от обществеността на Грузия, която ще дойде в Русия (вероятно през декември), за да се срещне в комисията по въпросите на ОНД, включително с представители на различни политически сили в Русия. И ще продължим да развиваме отношенията. Ще говорим за решаването на проблемите, пред които е изправена Грузия :
– ако не премахване, то облекчаване на визовия режим от Русия за гражданите на Грузия;
– възстановяване на директните полети.
Още от началото на 90–те години Обединената комунистическа партия на Грузия се застъпва за военно–политически съюз с Русия.
Тази година на 9–ти май проведохме акция в Гори (родния град на Сталин), където една от основните теми беше руската армия в Украйна, и подкрепихме спецоперацията. Ние се съгласихме с целите, които бяха обявени от руската страна.
image

Къщата, в която се е родил Йосиф Висарионович Джугашвили, все още грижливо се пази 

Това беше единствената по рода си акция, която открито подкрепяше СВО на Руската федерация. Но Обединената комунистическа партия на Грузия не може да работи свободно, защото нашият закон забранява комунистическата идеология и символи. Това оковава не само нас, но и всички прогресивни сили, които стоят за приятелство с Русия. В Грузия се появиха младежи с марксистки възгледи, които четат лява литература и са запознати с международното социалистическо, комунистическо движение.
Законът [Хартата на свободата] беше приет в пика на антисъветизма и русофобията през 2011 година, когато Саакашвили все още беше на власт. "Хартата на свободата" забранява комунистическите символи и идеология наред с фашистките. В контекста на прокламирането на неолиберални "ценности", когато е трудно пряко да се забрани руската култура, руската реч, желанието за възстановяване на бившата дружба и нормалните отношения между държавите расте. Така че "Хартата" е лост за ограничаване на подобни стремежи. Факт е, че съветизацията и установяването на комунистическата власт в Грузия преди сто години става с помощта на 11–та армия на Съветска Русия, антисъветизмът и антикомунизмът в Грузия са съчетани с русофобия. Следователно обществената сила, която призова за възстановяване на приятелството с Русия, е криминализирана като желаеща "да върне Грузия към тоталитарното съветско минало".
Наслагва се и факторът Сталин, великият съветски държавник от грузински произход. Под ръководството на грузинеца Сталин Русия се изправи от коленете си и се превърна в могъща сила. Да се ​​гордеем с велик съотечественик и да го помним означава да помним времената на братски отношения между нашите народи. Като криминализира комуниста Сталин, гений, който се обяви за "руснак от грузински произход", "Хартата" ограничава и този сериозен фактор, който засилва желанието за приятелство с руснаците.
Неслучайно всеки факт на вандализъм, извършен срещу паметниците на Сталин в различни части на Грузия, се оправдава с действието на закона "Хартата на свободата".
Но стотици хиляди хора у нас сега смятат, че Сталин е бил прав по всички въпроси или поне по почти всички въпроси. Целият грузински народ мисли така, с изключение на частта от обществото, която е пристрастна. Така че този закон не може да бъде спазен.
Ще ви кажа една "тайна". От страна на баща ми съм Пипия, а от страна на майка ми съм Кантария – роднина на младши сержант Мелитон Кантария. Той е братовчед на дядо ми Владимир Кантария, също ветеран от войната.
image

На 1–ви май 1945–та година сержант Михаил Егоров и младши сержант Мелитон Кантария развяват знамето на победата на покрива на Райхстага 

Много хора в Грузия разбират, че Украйна е под строг американско–европейски диктат и е превърната в развъдник на фашизъм. Мнозина тук разбират, че Украйна (както Грузия при Саакашвили) е превърната в антируски таран против волята на украинския народ.
Затова сталинци отново станаха изключение в този злободневен момент от историята, като верни и последователни приятели на Русия и руския народ. Обединената комунистическа партия на Грузия стана единствената политическа партия, която открито подкрепи СВО на Руската федерация в Украйна".

https://www.pravda.ru/world/1773240-specoperaciya/
https://www.pravda.ru/world/1418313-pipija/
https://kprf.ru/kpss/211651.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. missana - Не бих рискувал да прокламирам Сталин -
24.12.2022 15:15
най-масовият убиец и изверг в човешката история и то точно навръх Бъдни вечер и Коледа. Дано такива като него никога не се раждат повече. Каква майка може да роди подобно чудовище? Що за утроба е носила?
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
24.12.2022 15:31
Твърде субективно и емоционално мнение и разсъждение.
Поддал си се на буржоазната жълта пропаганда.
Трябва да се отчитат обективните обстоятелства по това време – ожесточена класова борба, силен натиск от капиталистическия свят, активна подривна дейност на чужди разузнавания и още колко враждебни фактори.
цитирай
3. pompadurmissana - Наистина трябва да си подчовек, за ...
24.12.2022 15:32
Наистина трябва да си подчовек, за да пишеш на Бъдни вечер за най-големия дявол в човешката история,Путиноидите не са хора,истина е!
цитирай
4. kvg55 - До 3. pompadurmissana
24.12.2022 16:38
Сатанистите и Антихриста са са в Съединените щати, драга.
Скоро ще се убедиш в това.
При вас психодесните отсъства разум и обективно възприемане на действителността.
Живеете в сос от злоба и омраза.
цитирай
5. born - Уважаеми доц. Мисана,
25.12.2022 00:11
missana написа:
най-масовият убиец и изверг в човешката история и то точно навръх Бъдни вечер и Коледа. Дано такива като него никога не се раждат повече. Каква майка може да роди подобно чудовище? Що за утроба е носила?


Преди почти половин век ми попадна една антология с названието "Генезис и последствия на сталинизма". Издателство "Браун", Ню Йорк, САЩ. Над 800 стр. Изчетох я Много внимателно и въпреки че тогава бяха времената на тоталното охулване на Сталин по всички възможни направления, се убедих за сетен път, че нещата не са еднозначни. Вашето изложено тук едностранчиво мнение е предполагам плод на емоции и недостатъчна информираност, което е разбираемо предвид информационните изкривявания на реалностите, за които колегата КВГ55 Ви насочи и опита да обясни.
Приятно и спокойно изкарване на Светлите Коледни и Новогодишни празници !


цитирай
6. leonleonovpom2 - Честита Коледа!
25.12.2022 01:04
Прекалено пресилено е, че Сталин е най-масовият убиец в човешката история! Че е имал желязна ръка, това е вярно! Че е живеел скромно - също! Жена му е пътувала с трамвай за университета, като е починал е имал в гардероба си само два костюма-параден военен, на генералисимус и един граждански!? Никакви кюлчета или банкови сметки, никакви имения в СССР или чужбина!?Такива, възмущаващи се от Сталин, първо да изяснят нещата със себе си!
Тези, които ги имат, са също потенциални убийци, ако някой не разбира ,ще му обясним, защо?
Това, което" защитава" Украйна днес , е дело на Сталин- канали, язовири, централи , заводи!

Щяха да видят продажници като Горбачов, разпад и разтрабване на СССР при Сталин на кукуво лято псевдодемократите! Той нямаше да се върже на приказките на такива лицемери никога!
цитирай
7. kvg55 - До 5. born
25.12.2022 07:44
Благодаря Свети за пожеланията!
цитирай
8. kvg55 - До 6. leonleonovpom2
25.12.2022 07:46
Ти я разбираш историята.
цитирай
9. dobrodan - И отново Рафис, той хич не я разбира историята :).
25.12.2022 12:06
Йосиф Прекрасни не само в Русия, но и в Украйна спретна толкова чудеса, колкото
никой и никога не е успявал преди него.
Впрочем, сътвори ги съвсем не защото челото му беше цяла педя високо.
(Както на някои още им се струва).
Челото му нямаше и два пръста, ако трябва да сме точни.
Йосиф Прекрасни никога не е можел да работи без убийства.
Ако човек може да работи с хората, не ги убива. Ей така, за едното нищо!
Убива ги субект, който не може да живее заедно с тях.
(Не ме укорявайте сега. Къде ти... И два пръста нямаше!)
Днешното положение в Украйна е изцяло породено от неумението на Йосиф Прекрасни
да решава проблеми с нормални, човешки средства. Това се върна като бумеранг, запратен
от силовите му, необмислени методи (като имаш сила, ум не ти трябва) и античовешката
му политика по отношение на всичките народи, в това число и руския, чеченския,
украинския; естествено и към останалите народи на Русия.
Днешните конфликти в Украйна се върнаха като бумеранг от недалновидната, престъпна
политика на Сталин по отношение на украинците и западните украинци.
Бумерангът се върна и в Чечня...
С най-големите възможни усилия спряха войната там.
Толкова добри хора заровиха и от едната, и от другата страна!
Точно такива неща едва не се случиха в Крим, където Йосиф Прекрасни размахваше
топора си - сечеше кримските татари и още тоя-оня... Полша се отдръпна от нас заради
Катин и заради хилядите полски офицери, убити в плен... Сталинският бумеранг не
подмина и Прибалтика; там до днес ненавиждат русите вместо да мразят Йосиф
Прекрасни и неговите башибозуци...
Всъщност откъде не мина този бумеранг след тридесетгодишното царуване на тоя
безумец?
Той се върна във всяко семейство на бившия Съветски Съюз.
Върна се в културата и поведението на всеки индивид в СССР и Русия, като го отклони
от нормалните човешки постъпки към:
Насилието. Грубостта. Наглостта. Безчовечността. Подлостта. Хамелеонството.
Зверствата.
Такива едни уроци...
Които никой засега не иска да научи.
Учителката - история, за която говореше Василий Ключевский...
Дойде!
И вече ни наказва за ненаучените уроци.
Украйна е само един от многото примери."

"Когато героят на поемата му Аникин, граничар (граница, кырый - покрайнина) стои на
пост (от тюрко-"татарското" посу, посьiп тору - стои скрит, засипан, посипан), в този
момент той в никакъв случай не трябва да си спомня за близките си и любимата си, както
пише синът на мулла Фатих Карим. Защото такъв отговорен пост му е поверила партията!
Като съветски граничар той е длъжен да оправдае високото доверие на съветския народ -
да стои мирно и дори да не мига, а да си спомня само цитати от трудовете на великия вожд
на съветския народ, корифея на всички науки, гения на човечеството, великия интернационалист, почетния пионер, почетния комсомолец, почетния академик, бащата на всички
народи, величайшия гений на всички времена и народи, вожда на световния пролетариат,
продължителя на делото на Ленин, великия майстор на революционните решения...
Уффф...
Това още не е всичко... знаменосеца на комунизма, преобразувателя на природата, велик
кормчия, великия стратег на революцията, най-добрия прител на учените, най-добрия
приятел на писателите, най-добрия приятел на физкултурниците, най-добрия приятел на
учителите, доячките, механизаторите, колхозниците, велик приятел на жените, миньорите,
художниците, актьорите, а също и на водолазите и бегачите на дълги разстояния - Йосиф
Висарионович Сталин... И цялата му команда башибозуци и скрити алкохолици!
Не, това не е по нашенски, не е по пролетарски, не е по комсомолски и по комунистически - да мислиш за любимата, когато стоиш на пост!"

"Живял през трийсетте години още един "татарски" поет, Хасан Туфан.
Много голям поет. Дори и за руските мащаби. (Мащаб - от мастаба, египетска гробница).
Шестнайсет години Хасан Туфан е прекарал в сталински затвор. През 1942 година
"тройката" го осъдила на смърт. Един месец е прекарал изолиран в карцера. После го
помилвали и му дали десет години...
Стиховете си Хасан пазел между парчетата сухар. На това го научил вече опитният в
това отношение Фатих Карим, с когото се запознали през 1940 г. в Казанската тюрма.
От неминуема смърт го спасили пратките, които правела жена му; артистката от
"Татарския" Академичен Театър Луиза Салиаскарова.
Луиза Салиаскарова успяла да спаси поета, чието име днес в "Татарстан" носят улици и
големи градски проспекти...
Не успяла да спаси себе си... Изгонили я от работа, а колетите в затвора изпращала, като
дарявала кръв. Станала донор. Бушува война, няма работа, няма нищо за ядене, как може
човек да бъде донор?!
Оказва се, че може.
Така и умряла Луиза Салиаскарова - красавицата и артистката, докато изпращала кръвта
си на Хасан Туфан..."


Другарю и вие, другарченца,

най-вероятно няма да сте живи, ако Сталин вземе, че се върне от оня свят.

цитирай
10. kvg55 - До 9. dobrodan
25.12.2022 13:45
Оф!
цитирай
11. born - Уважаемо другарченце Добродане,
25.12.2022 21:15
Подобни писания и произведения могат да се изровят от много потайни местенца на нета. Аз мога пък да ти посоча реципрочни подобности само че в обратната посока- единствено вярната - демократичната- нейната баш-най-правилната - евродемократичната, която спира руските ТВ и на тяхно място налага УКРоТВ.
Миналата неделя останах изключително изненадан , че по БТВ се предаваше един изключително честен , обективен и трогателен едночасов исторически възпоменателен филм за автора на поемата "Септември" - известния "комунистически" поет Гео Милев.
По твоите теории убийците на Стамболийски, Гео Милев, Вапцаров и цяла плеяда вкл. и невинни жертви са едва ли не ангелчета, а Сталин е самият дявол и единствения масов убиец за всички времена ?!
ПП. Впрочем в предния коментар съм пропуснал автора на "Генезис и последствия от Сталинизма". Рой Медведев.
цитирай
12. kvg55 - До 11. born
25.12.2022 21:58
Свети,
Филмът за Гео Милев го гледах. Дори се канех да пиша постинг и да похваля авторите.
А Интернет е препълнен с историческа, икономическа, идейна, религиозна и прочие плява. По точно мусор. От които ГТБП рупат с шепи.
Затова си ползвам речниците, справочниците и помагалата, които имам още от социализма, когато класическите определения се уважаваха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861777
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930