Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2022 15:01 - © Как социалните мрежи определят съзнанието
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3739 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 17.10.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.10.2022г.

     Мисълта на Карл Маркс "Не съзнанието на хората определя тяхното битие, а напротив, тяхното обществено битие определя тяхното съзнание", позната в съкратения ѝ вариант като "Битието определя съзнанието" намира ново потвърждение. При социализма хората имаха социалистическо битие и съответно имаха и социалистическо съзнание. Върху съзнанието тогава се въздействаше допълнително чрез средствата за масово осведомяване и държавно–партийната пропаганда. Днес битието е изключително разнообразно, което предполага разнообразие в съзнанието на хората. Интерес за мен представлява съзнанието на тези, чието битие протича в социалните мрежи, за което и ще пиша. Това са предимно млади хора, които оформят бъдещото съзнание на обществото. А в какво битие пребивават те? 
image

"Ако Facebook, Twitter и Google крият информация за световните управляващи, изборите са измама", пише Джой Пулман в The Federalist.
"В септемврийско интервю, станало "вирусно" в социалните медии, служител на ООН призна, че финансирана от правителството на САЩ организация си е "партнирала с Google", за да фалшифицира резултатите, получени от доминиращата в света търсачка за фразата "климатични промени", пише авторката и допълва :
"Това е предшествано от множество случайни разкрития, че, да, политиката контролира информацията в монополните технологични платформи".
Няколко щатски главни прокурори са завели дело "В окръжния съд на Съединените щати за  Западен окръг Луизиана Монро Дивизия с ответник Джоузеф Р. Байдън, младши, в официалното му качество на президент на Съединените щати" 
image

"На 19 юли 2022 година, съгласно разпореждането на съда, ищците връчиха искане за разпити и искания за документи към правителствените ответници, търсещи самоличността на федерални служители, които са били и общуват със социални медийни платформи относно дезинформация, невярна и подвеждаща информация, зловредна информация и / или цензура или потискане на речта в социалните медии, включително естеството и съдържанието на тези комуникации. Документ 34, на 13. Ищците също са връчили призовки на трети страни в пет основни социални медийни платформи – Twitter, Facebook и Instagram (и двете собственост на Meta), YouTube и LinkedIn. Вижте документ 34, на 13.
На 17 август 2022 година Правителствените ответници предоставиха възражения и отговори по представените от ищците заявки и започна текущо производство на документи, което приключи на 26 август 2022 година", се казва в позицията на ищците 
image

"Белият дом на Байдън се бори с по–нататъшното разкриване на участието на високопоставени федерални служители в този режим на цензура под натиск от правителството, включително Антъни Фаучи и прессекретаря на Белия дом. Замесените компании включват Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn и Twitter, се казва в съдебните документи", обяснява Пулман.
"По–рано тази година клип със създателя на Facebook Марк Зукърбърг, който хвърли стотици милиони долари, получени от неговата монополна компания в областта на комуникациите, за да помогне на активисти на демократите да се вградят в правителствените изборни служби през 2020 година, също стана "вирусен".
Показва го [Зукърбърг] как казва на подкастъра Джо Роугън, че ФБР също контролира информацията, която Facebook позволява на хората да споделят. Намесата на ФБР повлия на резултата от президентските избори през 2020 година.
Google, Facebook, Twitter и другите големи технологични компании са глобални монополисти със седалище в Съединените щати, чиито информационни монополи засягат изборите (въобще избора на хората) в световен мащаб. Отново те признават, че ограничават и увеличават информацията, засягаща изборите, по нареждане на американски служители.
В държави, които се преструват на самоуправляващи се "демокрации" като Съединените щати, правителствените служители, контролиращи каква информация е разрешена да се разпространява на платформи, които правителствените политики помагат да поддържат доминиращи, е крещяща намеса в изборите. Това е контролиране на изборите чрез контролиране на информацията, която избирателите получават.
Google контролира докладваните 81 процента от интернет търсенията и с Facebook влияе на може би три четвърти от целия интернет трафик (съвсем скорошна информация за това не се появява лесно в горната част дори на резултатите на DuckDuckGo). Twitter е с много по–малък трафик, но все пак е много влиятелен, тъй като има непропорционален ефект върху класа на блатото. Ако тези субекти затъмняват определени теми – и знаем, че го правят, защото го казват публично! – те можеха лесно да променят избори или почти всичко друго, което поискаха, наистина.
По-специално американските разузнавателни агенции са платили точно нулеви санкции за използване на правомощията си за открита намеса в изборите в САЩ. Последната операция, която са провели и за която знаем, е измамата за тайно споразумение с Русия, измислена, за да попречи на гласоподавателите да изберат Доналд Тръмп или, в противен случай, да обезсмисли избора на Тръмп от избирателната колегия на мнозинството от избирателите.
ФБР също се намесва в щатските избори, като разследва кандидати въз основа на техните политически позиции. То нахлу в дома на бивш президент по смешни обвинения, подобни на тези, които директорът на ФБР отхвърли за опонента на изборите на този президент.
Освен това, разбира се, ФБР и Министерството на правосъдието преследват политическите опоненти на демократите по обвинения в грубо проникване и се уверяват, че получават максимално наказание, като всичко това се основава на политически предразсъдъци, а не на справедливост. Това е същото ФБР, за което е доказано, че се крие зад фалшиви твърдения за "националната сигурност" и лъже съдиите и съдебните заседатели, за да разреши шпионирането и нападенията на политическите опоненти на демократите, без последствия, за които все още може да се говори. Колеги правителствени агенти извършват подобни политически съдебни преследвания, като например използване на съдилища, за да тормозят и "изяждат" същността на сътрудници на Тръмп като Стив Банън и Питър Наваро, и наскоро обявеното съдебно преследване на семейството и бизнеса на Тръмп в щата Ню Йорк.
Федералните агенции провеждат масово наблюдение на американци без заповед. Администрацията на Байдън официално обяви, че несъгласието с нейните политики може да включва "вътрешен тероризъм", давайки на федералните агенции още по–голямо разрешение да тормозят американците заради техните изказвания и идеи под щита на отчетност на "националната сигурност". Като се имат предвид съдебните преследвания, които всички наблюдаваме от година на Тръмп и всички негови сътрудници, използващи това, което по–късно се доказа като изопачени и изфабрикувани цитати и твърдения, някой от нас мисли ли, че ще оцелее, ако това "Око на Саурон" беше обърнато срещу нас, тъй като това е рутинно дори при аполитични хора като дребните фермери?", пише The Federalist.
"Това е вид терор, предизвикващ съответствие, проектиран върху гражданите, не в самоуправляващите се общества, а в полицейските държави", констатира Джой Пулман.
"Защото през тези години американците бяха хранени с лъжа след лъжа, след изопачаване, след заговор, след прикриване, със силно въздействие върху изборите. Точно както във ФБР, все още почти никой не е подведен под отговорност за това. Така че операциите по контрол на информацията стават все по-големи и по-смели. Дори ни се говори за тях като упражнение за обезсърчаване на това, което е останало от опозицията.
Изборите са измама, ако правителствените служители избират това, което можем да знаем за неща като използването на публични служби и дали можем открито да обсъждаме какво представлява легитимно извънредно положение и как да реагираме. Тези, които желаят да действат на тъмно, не го правят от алтруистични подбуди, независимо каква история въртят за дейността си. Ще се противопостави ли някой субект ефективно на нашето мафиотско правителство и по този начин да докаже, че вече не живеем в мека авторитарна полицейска държава?", заключава статията.
На Запад много се говори за това как се ограничава достъпът до информация за гражданите на Русия и Китай. Да, Китай не пуска Google или Facebook зад своя "Златен щит", но Западът не иска да признае, че us–американските социални мрежи и търсачки отдавна са се превърнали в монополисти. Те се намесват в избори, премълчават информация, която е неблагоприятна за Съединените щати, и избутват печеливша информация на първа страница, която веднага се набива в окото на читателя.
Това са разбира се Facefook, YouTube, Instagram, LinkedIn, Twitter и други "привърженици на свободата на словото". Социалните мрежи са многофункционален прибор за манипулация.
Емили Финли в "Демокрация" от и за елитите" публикувана в The Wall Street Journal  пише : "Речта на президента Байдън от 1 септември във Филаделфия относно "единството" е трогателен пример за объркването около концепцията за демокрация. Господин Байдън заяви, че републиканците от MAGA застрашават "самите основи на нашата република". Фразата "заплаха за американската демокрация" е толкова често срещана в наши дни, че едва ли носи някакво значение – освен че капсулира господстващата идеология на нашето време, идеология, която е толкова широко разпространена, че почти остава незабелязана. То е като въздуха, който дишаме.
Емили Финли продължава : "Аз го наричам демократизъм. Това е въображаемо и идеалистично разбиране на популярното управление, което презира обикновените хора и гледа към екип от така наречени "експерти", които да управляват лостовете на властта. При тази идеология "демокрацията" и "народът" са риторично прикритие за волята на елитите. Помислете за цензурата на социалните медии върху дезинформацията в името на "подкрепата на демокрацията" и "поддържането на свободното изразяване". Как така цензурата минава за защитница на свободата на словото?".
Още Алексис дьо Токвил в труда си "Демокрацията в Америка" (1835) пише, "че рано или късно истинското народно управление в Америка ще бъде заменено от "неограничената власт на държавата–пазител".
Терорът е съдбата на полицейските държави. Идеите на "Голямото рестартиране"
image
се реализират пред очите на целия свят – за това е достатъчно социалните мрежи да се използват като рупор на "народни мнения", формирани по изгодни за властите модели. В условията на строг контрол върху информацията свободните избори се превръщат във фикция. И на гражданите не е позволено дори да обсъждат дали си е струвало да се дадат такива правомощия на федералните служби.

Ще разберат ли някога американците, че живеят в тоталитарна държава, която не е по–свободна от "комунистически Китай", образът на който плаши Запада толкова много десетилетия (въпреки факта, че истинският Китай не прилича на приписвания му образ)? Ако всичко остане в границите, определени от информационните чудовища, можем спокойно да отговорим : не, няма да разберат".

https://thefederalist.com/2022/10/03/if-facebook-twitter-and-google-hide-information-for-the-worlds-rulers-elections-are-a-scam/
https://nclalegal.org/wp-content/uploads/2022/09/Joint-Statement-on-Discovery-Disputes-Combined.pdf
https://www.wsj.com/articles/democracy-by-and-for-the-elites-biden-wilson-jefferson-democratist-popular-rule-threat-america-tocqueville-11664114737
https://www.fondsk.ru/news/2022/10/12/socseti-opredeljajut-soznanie-57416.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. missana - В Китай не пожелавам на никого да живее. САЩ имат огромни кусури,
17.10.2022 15:23
но в сравнение с Китай животът е много по-привлекателен. Имам не един познат, живеещ в Китай, та получавам сведения от очевидци. Аз лично никога не бих отишъл да живея, нито в Китай, нито в двете Кореи, нито в Япония. Тези държави не са за бели хора.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
17.10.2022 17:05
Аз искам да си живея само в България. И се боря да направим условията разумни.
цитирай
3. morskipesni - Неее. Грешно заглавие!
17.10.2022 21:29
А трябва да бъде:
"Как социалните мрежи ИЗТРИВАТ съзнанието". Темата дори не се нуждае от изложение.
цитирай
4. kvg55 - Да 3. morskipesni
17.10.2022 21:39
За да бъде нещо изтрито, преди това то трябва да е съществувало.
Социалните мрежи могат да изтриват съзнанието на такива като нас, които са живяли преди създаването на мрежите и имат формирано някакво съзнание от живота – семейство, училище, книги, филми. Тоест, има какво да се трие.
У децата, които за израснали със социалните мрежи, какво да триеш?
цитирай
5. truthful - Социалните мрежи и интернет yвреждат Съзнанието
17.10.2022 22:28
Съзнанието e първоначално заложена програма от Бог във всеки един от нас и е алгоритъм за поведението ни. В началото тя е чиста на 100%, но като всяка програма в процеса на формирането ни като личности тази програма може да се повреди или да бъде променена по различни причини неумишлено, или съвсем умишлено и целенасочено.
Съзнанието е това, което ръководи обмена на енергия в човешкото тяло, информацията и веществата във всяка клетка, тъкан, орган и система. Съзнанието е нашето Знание и Мисленето ни.
Неговите структури могат да се увреждат от: патогени, лекарства, наркотици, алкохол и цигари, неправилно/грешно обучение, храни с вредни вещества, ваксини, както и социалните мрежи и интернет. Последните формират/проектират твърде много негативи в хората, оттам и грехове и не слyчайно бяха дадени на хората.
цитирай
6. kvg55 - До 5. truthful
17.10.2022 23:34
Дали е от бог или е от Природата, не е ясно.
Социалните мрежи също формират съзнание, както книгите, филмите, игрите.
цитирай
7. mt46 - ...
17.10.2022 23:36
Интернетът е велико постижение... Обаче спомага за манипулирането на съзнанията, може да контролира информацията, публикациите...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
18.10.2022 00:04
То и свещениците са манипулирали навремето, та що остана днес.
цитирай
9. truthful - Колега kvg55,
19.10.2022 17:21
Природа няма. Има Бог и той е Създателят на всичко на Земята. И не природа се пише с главна бyква, а Бог.
Този, който отрича Бог и не го признава, и повтаря неистини за земно кълбо, Слънчева система, Космос, и др. първият мy грях ще бъде невярата в Бог. За него дyшата ще бъде съдена първо, после за дрyгите грехове.
цитирай
10. kvg55 - До 9. truthful
19.10.2022 18:48
Ех, truthful, truthful!
Ти знаеш ли как е възникнал бог?
Като човекът е обожествил Природата – Слънцето, земята, светкавиците и гръмотевиците; Тангра, Перун, Гея, Амон Ра и прочия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5899557
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930