Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2022 08:01 - © Умът и расистките глупости на Жозеп Борел
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 572 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 18.10.2022 08:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
18.10.2022г.

     Върховният евроколхозен чиновник Жозеп Борел се оказа голям бърборко. Това открих тези дни. От началото на месеца произнесъл три речи : на 5–ти за "Отношенията между ЕС и САЩ"; на 10–ти пред Годишната конференция на посланиците на ЕС за 2022 година; и на 13–ти при откриването на Европейската дипломатическа академия в град Брюж, Белгия.
В речта си пред европарламента на 5–ти Борел заяви : "Разбира се, всички сме съгласни, че Съединените щати остават най–близкият и важен стратегически партньор на Европейския съюз. Така е и трябва да продължава да бъде така. В това не трябва да има съмнения".
И това при икономическата и политическа война, която САЩ водят срещу Евроколхоза.
Стартирали Съвместна трансатлантическа програма, която заробва Евроколхоза към САЩ.
"След Афганистан Съединените щати изпращат ясно послание за това как искат да пренаредят своите приоритети – главно с Китай – и ние трябва да сме готови да се адаптираме към тази нова ситуация и да поемем нашата част от тежестта, за да запазим мира и сигурността в Света", угоднически се подложил на "хегемона" чиновникът.
"Това, за което трябва да мислим, е какъв ще бъде 21–ви век. Ще се роди ли 21 век на площад Тянанмън или ще се роди при падането на Берлинската стена?", чуди се Борел.
Какъв комисар по въпросите на външните работи и политиката на сигурност може да си, като не виждаш и не разбираш, че XXI–ви век се кове в Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. Ограничен буржоа, разбира се. И затова си блее : "Как ще бъде бъдещето? Това ще зависи от способността ни да укрепим трансатлантическите отношения, за да защитим демокрациите в света".
"Връзката ни със Съединените щати със сигурност е по–силният стълб на нашата свобода и просперитет", казал в заключение еврокомисарят.
Е, тя връзката със Съединените щати докара Евроколхоза до това състояние, ама нейсе.
В речта си пред Годишната конференция на посланиците на ЕС началникът им каза :
"Е, това е свят на радикална несигурност … Не трябва да се опитваме да го отричаме. Не трябва да се опитваме да му се съпротивляваме. Би било напразно усилие. Трябва да го приемем и да се адаптираме към него, давайки приоритет на гъвкавостта и устойчивостта", прави се на обективен чиновникът.
Светът трябвало да се приеме такъв, какъвто е?! Защо тогава не приемат, а отричат правото на руския народ и Руската федерация на достойно съществуване? Лицемер!
И се изпуснал та казал истината : "… делегирахме сигурността си на САЩ", па взел, че се натегнал яко на Пръдливия Забраванко : "Какво щеше да се случи, ако вместо [Джо] Байдън в Белия дом беше [Доналд] Тръмп или някой като него? Какъв би бил отговорът на САЩ на войната в Украйна? Какъв би бил нашият отговор в друга ситуация?".
"И така, нашият просперитет се основаваше на Китай и Русия – енергия и пазар … .
Вие – Съединените щати – се грижите за нашата сигурност. Вие – Китай и Русия – осигурихте основата на нашия просперитет. Това е свят, който вече го няма".
А защо го няма този свят? Това Борел пита ли се? Замисля ли се за своите и на Байдън действия? Не! В последната реч на Путин се съдържал отговорът за "подходът му срещу Запада" и "истинските причини за тази война". Взема твърдостта на Путин за заплаха.
Но нещо взел да осъзнава : "Светът не е чисто биполярен. Имаме множество играчи и полюси, всеки от които търси своите интереси и ценности", прозрял той, ама недоволен от световното  разнообразие го нарекъл "тази объркана многополярност". Объркана му е празната кратуна.
Той си иска господарят от Вашингтон да се грижи за него – за сигурността, за газа … .
И кой знае защо смята, че "Путин не иска възстановяване на комунизма", защото (още едно глупаво твърдение) "Той знае, че никой не иска отново комунизъм".
Ех, Борел, Борел! Да си жив и здрав да доживееш деня, когато гражданите на Евроколхоза ще поискат национализация на монополите и на олигарсите. А Владимир Владимирович, ако управлява достатъчно дълго, сам ще стигне до необходимостта от национализация на олигарсите, което той вече прави за съсипани от тях индустриални и инфраструктурни обекти. Това очаква и тези, които помагат на режима на Зеленски и са против СВО.
Комисарят разказал за работата на еврочиновниците : "Да, имаме "брюкселския ефект" и продължаваме да задаваме стандарти (и директиви), но смятам, че все повече и повече останалият свят не е готов да последва нашия износ на модел. Ние мислим твърде много вътрешно и след това се опитваме да изнесем нашия модел, но не мислим достатъчно за това как другите ще възприемат този износ на модели. "Това е един модел, той е най–добрият, така че трябва да го следвате". По културни, исторически и икономически причини това вече не се приема". Е, е! Намирисва на износ на революция в опаковка на евроатлантически ценности.
И се изпльоскал като чекия на пясък : "Ние сме страната на разума". Смятаме, че знаем по–добре какво е в интерес на другите хора".
Знаете само, какво е във ваш личен интерес. И дори вече гражданите на Евроколхоза не ви интересуват, защото ги подлагате на тормоз. А че не сте "страна на разума" е видно от идиотското ви поведение към Руската федерация, Китай и подкрепата на укрорежима.
"Никога не сме го правили" не е рецепта. Може би трябва да започнем да правим неща, които никога не сме правили в миналото. Когато се колебаем, съжаляваме", поучава Борел.
Да, де! Не сте създавали социалистическо общество. Ще ви се наложи да го правите. Сега разрушавате капитализма с братска помощ. Учудващо бързо. Нали сте "страна на разума".
Комисарят стигнал до извода "Трябва да се опитаме да мислим в средносрочен и дългосрочен план". И да се опитвате, няма да се получи. Защото просто сте буржоазно ограничени. Защото тази ограниченост не ви позволява да осмисляте обществените събития и процеси.
"Ние сме твърде много кантианци и недостатъчно хобсианци, както казва философът. Нека се опитаме да разберем света такъв, какъвто е … ., опитва се да философства чиновникът".
Ако разберете света "такъв, какъвто е", което не допускам поради буржоазната им ограниченост, но единици от тях могат да го разберат, та ако разберете света, ще останете много учудени (Учудването е мъдростта на глупака) и изненадани, че Маркс, Енгелс и Ленин са прави и че марксизмът–ленинизмът е точната науката за обществото.
Най–живописен и образен в изказа си е Борел в речта си при откриването на Европейската дипломатическа академия в Брюж на 13–ти 
image

"Благодаря ви, Федерика [Могерини, ректор на Европейския колеж], за тези хубави думи. Благодаря ви за организирането на тази среща", започнал с благодарности Борел и изчеткал италианката : "Трябва да кажа, че изглеждате много по–млада. Сега, три години по–късно – три години след като вече не сте върховен представител [за външните работи и политиката на сигурност], изглеждате много по–добре", размазал се от любезности испанецът.
"Тук Брюж е добър пример за европейска градина. Да, Европа е градина. Изградихме градина. Всичко работи. Това е най–добрата комбинация от политическа свобода, икономически просперитет и социално сближаване, която човечеството е успяло да изгради – трите неща заедно. И тук Брюж е може би добро представяне на красиви неща, интелектуален живот, благополучие", възторгнала се бюрократичната борелова душа от красивия духовен град.
"Останалият свят – и ти знаеш това много добре, Федерика – не е точно градина. По–голямата част от останалия свят е джунгла и джунглата може да нахлуе в градината. Градинарите трябва да се грижат за нея, но няма да опазят градината с изграждане на стени. Хубава малка градина, оградена с високи стени, за да се предотврати навлизането на джунглата, няма да бъде решение. Тъй като джунглата има силен капацитет за растеж и стената никога няма да бъде достатъчно висока, за да защити градината", изказал се евгенистки и супремасистки той.
И измисионерствал : "Градинарите трябва да отидат в джунглата. Европейците трябва да бъдат много по–ангажирани с останалия свят. В противен случай останалият свят ще ни нахлуе по различни начини и средства".
Че тя "джунглата" нахлу в Европа. Съединените щати ви я доставиха, както и вие самите.
"Да, това е най–важното ми послание : трябва да сме много по–ангажирани с останалия свят", "загрижил" се буржоата лицемерно, той иначе не може, за останалата част от човечеството.
И препоръчал разпространението на евроатлантическите ценности под формата на "подкрепа на другите, изправени пред големите предизвикателства на нашето време", сред туземците в джунглата.
И след речта на 5–ти му дошъл друг ум за бъдещето в XXI–ви век : "И със сигурност живеем и в "момент на сътворение" на един нов свят. Защото тази война променя много неща и със сигурност променя Европейския съюз. Тази война ще създаде различен Европейски съюз от различни гледни точки".
Специалната военна операция не създава нов Евроколхоз, тя разрушава целия порочен и несправедлив буржоазно–капиталистически строй и го замества с нещо по–добро.
И нагло сравнил Западна Европа с Третия свят : "Има голяма разлика между Европа и останалия свят – добре, останалият свят, разбирате ме какво имам предвид, нали? – е, че имаме силни институции. Най–важното за качеството на живот на хората са институциите. Голямата разлика между развитите и неразвитите не е икономиката, а институциите. Тук имаме съдебна система – неутрална, независима съдебна система. Тук имаме системи за разпределяне на приходите. Тук имаме избори, които осигуряват свобода на гражданите. Тук имаме червени светофари, които контролират движението, хора да изнасят сметта. Имаме такива неща, които правят живота лесен и сигурен … Ние сме привилегировани хора.
Институциите, това е важното. Много трудно се изграждат институции.
Голямата разлика между нас и важна част от останалия свят е, че имаме институции …
Не мога да отида в развиващите се страни и да изграждам институции за тях – те трябва да бъдат изградени от тях. В противен случай би било един вид неоколониализъм", каканиже Б.
Я виж ти! Щяло да бъде неоколониализъм. Ами когато бяхте метрополии, защо умишлено не изграждахте институции в поробените страни? За да експлоатирате по удобно и лесно населението им. За да поддържате господството си държахте местните в невежество.
"Пазете градината, бъдете добри градинари. Но вашето задължение [като посланици и дипломати на Евроколхоза] няма да бъде да се грижите за самата градина, а [за] джунглата отвън", заключил напътствено първият дипломат на Евроколхоза и дал следния съвет на бъдещите дипломати : "Трябва да казвате само истината, но не цялата истина".
А Маша Захарова коментирала художествените излияния на Борел за градината и джунглата 
image
"За да продължим тази аналогия [с градината и джунглата], европейският градинар е във вегетативно състояние.
Сериозно, Европа изгради тази "градина" чрез варварското ограбване на "джунглата". Борел не би могъл да го формулира по–добре : най–проспериращата система в света, създадена в Европа, подхранвана от корени в колонии, които те безмилостно потискаха.
Тяхната философия за сегрегация и превъзходство се превърна в основната идея на фашизма и нацизма. И двете световни войни през 20–ти век бяха предизвикани от амбицията на Германия да "възстанови справедливостта" и да преразпредели европейските колонии, които страната не успя да грабне за себе си. Постигането на тази цел е да се осигури на Германия същия проспериращ и безгрижен живот като експлоататорите, живеещи в родината на Борел, Испания, както и във Франция, Британия и Португалия", написала Маша в Telegram 
image

Не случайно се говори за възраждане на фашизма в Европа и Съединените щати – us–американците са "изключителни", западноевропейците са "привилегировани".
Къде отиваме всички останали?
Ама така е, когато некадърни и посредствени "занаятчии" се заемат с политиката – ако Хитлер си беше останал бояджия; ако Урсула фон дер Лайнен си заничаше с вагиноскопа и други спекулуми във вагините, ако Жозеп Борел си прилагаше математическите методи в икономиката, а не ръководеха Германия и Евроколхоза, светът щеше да има много по добродушен вид.

https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-us-relations-speech-high-representativevice-president-josep-borrell-ep-plenary_en
https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-ambassadors-annual-conference-2022-opening-speech-high-representative-josep-borrell_en
https://www.eeas.europa.eu/eeas/european-diplomatic-academy-opening-remarks-high-representative-josep-borrell-inauguration_en
https://t.me/MFARussia/13861
https://1big.ru/world/60782-umnichane-i-rasistskij-bred-zhozepa-borrelja.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!.
18.10.2022 08:49
Не му ли е ясно, че ако беше Тръмп, това нямаше да се случи!
Защото Тръмп не беше чучело, а с характер! Затова му и фалшифицираха изборите, за да не е преврат отстраняването му от реална власт Реална, за разлика от тази на Байгън!
Ще се остави Тръмп един наркоман да му върши мръсната работа и да му дава разпореждания ,какво да прави?
Пред погледа ми е как нашият вожд сложи покровителствено ръка на рамото му, пред входа на кабинета му
И с каква погнуса Тръмп му я избута рязко! Да отиде там , където и е мястото, не е на неговото рамо
Тръмп не позволямваше на кукловодите да мо водят
Щеше да срита киевското чучело и да се разбере с Путин като равен с равен!
На киевският палячо нацизмът и терорът е законен, на Русия отговорът е на агресор
Не само лицемерие и двуличие ,преобладаващо има тук! Правото оправдава определението си ,че е порочно учение!
Аз лично, не от пропаганда, съм чувал фразата-"Украинец съм ,но в случая съм на страната на Русия Тя е правата!"
Ще тероризарат, аз и думичка не вярвам на казаното от интервюираните женици от Киенската телевизия! Не за друго, защото , ако не кажат каквото им е поръчано, ще ги разстрелят! Това го знам от същите украинци
Аз , ако съм украинец, за това чучело няма да се бия по никакъв начин!
Храбрец, скрит в дълбок бункер, с милиардна сметка в чужбина с две имения там? Ако беше Сталин, щеше да го разстреля и то с основание Ще краде от хляба на хората, които уж защитава?
И такъв ще го имаме за пример? А това е сигурно не е всичко!?
И такъв ще дава съвети на "депутатините" на България
За какво?
цитирай
2. iw69 - Тоя
18.10.2022 09:20
дърт пендерухест олигофрен..., само като му погледнеш физиономията ти се повдига...
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
18.10.2022 10:05
Да. Ангела Меркел и Доналд Тръмп бяха друга бира.
цитирай
4. kvg55 - До 2. iw69
18.10.2022 10:07
Ха–ха–ха!
цитирай
5. missana - Борел е противно и тъпо копеле. Типичен апаратчик,
18.10.2022 15:21
който се мазнюка на силните на деня. И дребна - еснафска душичка, неспособна да види истинските проблеми на ЕС, за да ги диагностицира.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
18.10.2022 15:31
Прав си. Умствено късоглед.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5867826
Постинги: 2832
Коментари: 26073
Гласове: 34383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930