Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2022 13:01 - © Чудесата на Гарнизов
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1207 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.05.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
01.05.2022г.

     В "Порнорамата" от 29-ти чух как с политиката си Владимир Владимирович Путин твори чудеса. При това в световен мащаб. Във Франция, в Съединените щати и в Германия.
"От неделя насам, в света става нещо, което ни дава голямата рамка, която като теглилка ще ни позволи да премерим кое е тежкото 
image

Значи в неделя, Макрон победи Льо Пен убедително. Ма защо го казвам? Защото Льо Пен преди това си изтри всички снимки с Путин. Забрави цялата си радикална реторика и се премести там, където колегата преди малко
image
се вмъкна, а именно покупателната способност.

След това, американският Конгрес, първо Сенатът единодушно, след това Конгреса с 417 на 10 гласуваха новият ленд–лийз. Путин постигна немислими неща. Америка, която беше разцепена след Тръмп и която щеше, ако си спомняте на Капитолия гражданска война да стане, сега изведнъж се събра около нещо, което, аз го наричам новото нормално.
Значи, след Съединените щати или паралелно с тях, Бундестагът в Германия стана чудо. Крайно леви и крайно десни се противопоставиха на даването на тежко въоръжение на Украйна.
Новото нормално, това е един нов консенсус. По отношение на него ние вече ще мериме кое е в мейнстрийма и кое е радикално?".
Марин льо Пен се оказа непоследователна, което води до политическата ѝ смърт. На Путин такива "приятели" не му трябват и той без съжаление я е отписал. Още повече, че тя вече е политически труп. Макрон няма да даде на французите хляб, а пасти пък съвсем. Проблемите, които той не реши и сам създаде ще се задълбочават. Такава е логиката на процесите. След изборите Макрон не се е променил и не се е оплодил с нови идеи. Просто той е буржоазно ограничен. А и вотът не беше толкова за него, колкото против нея.
Ще се обединят, разбира се. Демократи с републиканци, от един дол буржоазни дренки, и всякаква друга капиталистическа паплач. Пред общата опасност да претърпят идеологическо крушение, а то е неизбежно и вече протича, пред нарастващото разпадане на буржоазното, глобалистко и либерастко общество, и със Сатаната ще се съюзят.
"След Втората световна война имаше един прост консенсус – даваме пари на тези, които, са отрицание на Хитлер и тоталитаризма; даваме пари на многопартийни системи, защита на индивидуални права, защита на малцинства; пазарна икономика.
Този консенсус казваше : значи партиите, независимо дали са леви или десни, ако се придържат към този пакет, са нормалните партии и ние ги подкрепяме. Всичко друго го наричахме крайно ляво и крайно дясно".
Какви ли бяха режимите на Франсиско Франко, Антониу ди Оливейра Салазар, Аугусто Пиночет, Анастасио Сомоса, Алфредо Стреснер, Пак Чонхи, Нго Дин Дием, Секу Туре и други диктатори, та бяха покровителствувани от Съединените щати?
"Значи, между тези подпомагания [от страна на правителството] на българския бизнес, на българския пенсионер, на българския работник, и стратегическата грижа за удържане на инфлацията, бюджета и прочие, там вече много ще трябва да помогне Европейския съюз и те ще помогнат. Ще помогне и НАТО, ще помогне и Съединените щати, ще помогне и Европейския съюз".
Знаем, знаем. СатаНАТО–то ще помогне с увеличаване процента от БВП на разходите за въоръжаване, а Съединените щати ще помогнат, като ни продадат още самолети на зелено. Евроколхозът ще помогне като ни забрани с директива да купуваме скъпия руски газ.
"… от никъде взорът надежда не види" е остаряла постановка на архаичния Иван Вазов.
В кратко филмче един наивен младеж каза
image
: "В България, в рамките на моя живот, мисля, че може да стане една наистина достойна европейска държава, нали тези няколко десетилетия, които надявам се ми остават, се надявам, благодарение на моя труд и благодарение труда на много други хора, да направим България, наистина, едно място, което да е сравнимо с тези развити демокрации в Западна Европа".

Развитите демокрации в Западна Европа вече се развинтват и разпадат. Либерастията не може да ни е пример за подражание. И не трябва да гледаме на отминаващия Запад, а трябва да изучаваме обществените процеси ставащи на Изток. Там е бъдещето на човечеството.

https://bnt.bg/news/panorama-29042022-305636news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
01.05.2022 13:14
Аз съм за нормалното. Без крайно ляво и крайно дясно...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
01.05.2022 16:10
Нормалното днес утре може да стане ненормално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5902803
Постинги: 2838
Коментари: 26144
Гласове: 34442
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930