Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2023 07:01 - © Европа стремително се украинизира
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1575 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 15.02.2023 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.02.2023г.

image
     Някога, в съветския период, терминът "украинизация" означаваше насилственото насаждане на език и разни бродирани ризи в Украинската ССР, което в крайна сметка стана една от причините за сегашното отмъщение на Бандеровци. Сега украинизацията е плъзгане надолу по еволюционната стълбица, в която нашите кутулести (с ненормално изпъкнали чела) съседи са пред останалите. Но епидемията от коронавирус показа, че европейците са решили да не изостават, те бързо настигат "шумерите".
Спомнете си как в края на февруари по миналата година "европейските" украинци, които преди това скачаха под скандиранията за "обединена земя", посрещнаха с камъни своите сънародници, които току–що бяха евакуирани от Китай?
Измина малко повече от месец и сега виждаме същото в, така да се каже, цивилизована Испания – Накратко, хора с добри европейски лица хвърляха камъни по автобуси, пълни с оцелели като по чудо от Covid–а старци, изведени от старчески домове. Те бяха изведени, след като коронавирусът помете тези къщи. Много стари хора умряха, а придружителите, които в такива случаи трябваше да викат лекари, глупаво избягаха.
"Убиват с камъни и освиркват полицаи, които пазят възрастните хора в Алкала дел Вале в Ла Линеа", съобщава испанският ABC de Andalucia
image

Характерното е, че към момента на писане на този материал нито една от руските медии не обърна внимание на инцидента и не написа какво правят украинизиращите се испанци.
Информация по темата блесна само в блоговете. Ето например коментар на руски блогър, живеещ в Германия, който научил за случилото се от германските медии :
"Те не искаха да пуснат пациенти от съседната община в клиниката си. Просветена Европа такава, каквато е".
Да, Европа такава, каквато е, без разкрасяване. И това не е единственият признак за бърза украинизация. Например, според интегрираните в Европа "шумери", във Франция вече са започнали масови грабежи на крайградски къщи, където собствениците не могат да отидат, тъй като градовете са под карантина
image

Тук отбелязвам, че това се случва не само във Франция, но и в други така наречени "нормални страни". Дори в Австралия вече има случаи на въоръжени грабежи с цел получаване на храна и тоалетна хартия.
"Грабежи, сбивания, дажби в глобалното паническо купуване на тоалетна хартия", изнася New Straits Times
image


image
Празен рафт
, обикновено зареден с тъкани, се вижда в супермаркет в Мелбърн, снимка AFP

Но в Европа, която е свикнала с добре охранен живот върху костите на страните от бившия социалистически лагер, украинизацията просто се проявява по–ясно. Заглавията звучат като новини от Дивия Запад на Америка. Съобразени с днешните реалности, разбира се.
Тоест филмът на цивилизацията просто се отлепва от светлоликите европейци. Маската, която обикновеният гражданин на една средно охранена държава е свикнал да носи от десетилетия, пада. И под нея – все същата муцуна, позната на нашите предци
image


image
Свидетели на дръзкия обир са станали множество служители на супермаркет за хранителни стоки в Уитфийлд
(Кент, Британия

Така Украйна се оказа Европа и Европа като Украйна. Вярно, само в най–лошия, забравен, но бързо възвръщащ правата си смисъл.

image
"Малката Москва" – руският квартал в Поморие 

Интересно е, между другото, на този фон да се наблюдава как ще се държат руснаците, закупили недвижим имот в "нормални държави". Моят съименник, ИТ експертът Руслан Карманов, уместно намина към тях тези дни : 
image

"Веднага се сетих за нещо – и колко хора от прословутата "средна класа", неспособни да постигнат "Успех! Успех! " в най–голяма степен, играха "ва банк" и на всяка цена купиха недвижими имоти в Европа, чрез което смятаха, че веднага ще бъдат вписани като европейци. В резултат на това се изкупиха "неликвидни лайна" в Прибалтика–България (10–20 хиляди в зелено), понякога в Испания–Италия (30–50 хиляди). За Лондон трябва да откраднете няколко порядъка повече, там не е достъпно за човек, който икономисва парите за закупуване на офис оборудване или организиране на ИТ курсове за персонала. И да се хвалите при всяка възможност с думите "Е, добре, в моя европейски апартамент … ". Безценно!
Какво ще се случи с този мега недвижим имот, разположен в заспалата Юрмала и престижни български "крайбрежни села", където 3/4 от жилищния фонд ще бъде инвестиция? Това, първо, ще бъде отрязано от всякаква минимална поддръжка при първото кихане (карантина, събиране на смет, това са допълнителни хора на смяна, излишно излизане на улицата, това са допълнителни разходи на средства), и второ, те наистина ще ги ограбят, като дачите в краймосковските вилни зони през зимата през 90–те – ще пристигнат с микробус или с камион, ще ограбят набързо всичко, което е възможно за един ден, и никой няма да се намеси.
image

"Малката Москва" в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си 

Умни хора казваха на креаклиата (вдъхновени и контролирани хора с мозаечна картина на света; урбанизирани и доста беззащитни граждани; плод на "социалната държава на Запада") : необходимо е да се инвестира в Русия. Но креаклиатът, горд от обвързаността си със Запада, "разбърка вкусни супи", колко добре и безопасно е в благословената Европа. Размахваше статистики за убийства, при всеки подходящ повод споменаваше болезнени неща – че в Русия не обичат сексуалните малцинства и въобще – вирна нос от "тази страна".
(И Филип Димитров наричаше родната си България с пренебрежителното "тази страна")
И нюансът беше в това, че във всичките си изчисления креаклиатът се ръководеше от непоколебимата убеденост, че западният просперитет ще бъде вечен.
Тоест форсмажорните ситуации глупаво не бяха взети под внимание.
Но ако либерастите не вземат под внимание такива ситуации, това не означава, че либерастите ще избегнат и заобиколят такива ситуации.
Имаше европейски рай – стана огромен "Шумер", ситуацията в която всеки ден все повече прилича на това, което се случва на Берегу Свидомой Кости 
image

Европейският съюз не трябваше да подкрепя Майдана, защото той е заразителен. Проклетите московчани предупреждаваха, но никой не ги послуша.
Сега – украинизирайте се.
Руслан Осташко

https://ruslanostashko.livejournal.com/432247.html
https://sevilla.abc.es/andalucia/cadiz/sevi-apedrean-y-abuchean-linea-policias-custodian-ancianos-alcala-valle-202003242007_noticia_amp.html
https://sun9-2.userapi.com/c857420/v857420902/1ae371/H54G43I6zrI.jpg
https://www.nst.com.my/world/world/2020/03/572310/robberies-fights-rationing-global-toilet-paper-panic-buying
https://news.day.az/world/1216218.html
https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100238805/malkata-moskva-ruski-kvartal-v-pomorie
https://vk.com/wall288925483_649129
https://e-burgas.com/post/malkata-moskva-v-pomorie-pustee-rusnacite-se-chudyat-dali-da-prodavat-imotite-si-7909




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Простащината е заразна, Краси! За ...
15.02.2023 07:58
Простащината е заразна, Краси! За нея няма открити ваксини!Карантина, да, но от40 години, не дни, в библията е указана! За да се забрави!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
15.02.2023 08:26
Да, заразна е и за нея няма граници.
цитирай
3. nedovolen - Не само се украинизира, ами и кар...
15.02.2023 18:15
Не само се украинизира, ами и карамелизира, за сладка хапка на лакомника. Стига да не загиваше бавно и безславно.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
15.02.2023 19:25
"карамелизира"?!
Демек, спича се?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756596
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031