Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2022 20:01 - © Оправдания
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1532 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 01.05.2022 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.05.2022г.

     Управляващите започнаха да носят от девет дерета вода за да оправдаят идиотската си съпротива срещу Указа на президента на Руската федерация № 172 от 31 март 2022 година "За специална процедура за изпълнение от чуждестранни купувачи на задължения към руски доставчици на природен газ" и политизирането на икономическите отношения.
Министърът на енергетиката Александър Николов, когото Кирил и Асен Харвардски не питат  и не се съобразяват с неговите виждания, ако въобще има собствени такива, за енергийната политика на държавата, подчинена на интересите на Съединените щати и Евроколхоза, е поставен на пангара да тушира последствията и пораженията от сервилното им поведение.
В "Говори сега" , където този път Мая Костадинова беше блестяща, поне срещу Александър Николов
image
, същият министър ги оправда с числа така : "Ако беше разписан този документ
[анекса с "Газпромекспорт" за плащане в рубли], първото плащане, което идва и което не е по договор, влиза стандартно в доларова сметка. Превалутира се с превалутиран курс, който не е известен на българската страна и не е под контрол на българската страна. Съответно това, което се наблюдаваше към момента като движение, в най консервативен ракурс означаваше увеличение на цената директно с минимум с 11% ".
Така де. По аритметиката на министъра 11% при плащане в рубли са много повече от 30–40% при  покупка чрез посредници, особено ако са ни близки.
Когато си на отговорен пост, извършената глупост те принуждава да я оправдаваш с говоренето и вършенето на други глупости, при което влизаш в идиотска спирала.
Та когато държавата купува долари, за да плаща на "Газпром", курсът по който ги купува "под контрол на българската страна" ли е или се определя от банката, която разбира се не е случайно избрана, а е посочена от настойника на властта и обикновено е us–американска.
Питам и отговор не чакам, защото ще ме излъжат.
image
Вредната схема на плащане
И намесването на Московската борса, на чието затваряне след налагането на санкциите Пръдливият Забраванко Джо се радваше като дете, е манипулация на кокорковците.
"Частично количествата, които не се консумират в Гърция поради обемите, които зависят от време и обща консумация на целия пазар, остават в България. Това са излишъци".
От ясно по-ясно обяснение, здраве му кажи. Ще разчитаме на гръцките огризки.
В същото предаване, преди министъра Рамадан Аталай
image
каза : "Булгаргаз", без да мине през борсата, изпратил на три фирми, забележете, че една от тези фирми пък е, от която излиза сегашния директор на "Булгаргаз", изведнъж тази фирма печели, капарирал, осигурил газовоз и печели веднага от тези трите писма, които са изпратени, за да може да достави екстрено газ в Гърция и ние да получаваме газ от тях. И то не цялото количество, половината количество, което ни е необходимо на нас. А другата част, пак получаваме от Гърция, от държавната фирма, която, газа който е спрян за България, руския газ отива в Гърция, от там пък България получава". И припомни посрещането преди години на летището на Евгени Бакърджиев след преговорите му за газ с Рем Вяхирев, на което днешните министри не могат да се надяват.

Много елементарни в далаверите тези кокорковци, бе! Баце е експерт в сравнение с тях.
Аталай изказа интересни виждания за технологията на управленския процес у нас : "Докато се борехме по времето на управлението на ГЕРБ, парламентът да не бъде придатък към изпълнителната власт, като че ли в това правителство, още по усилено, вече парламента остава във фазата, във формата на изчакващ, на очакващ информацията от Лена Бориславова.
И ред други, които са облечени с нашивки, които не са избрани".
В телевизия NOVA пък Кокорко възбудено оптимистично ни информира : "Не само да има газ, но по възможност той да е на същите или по-ниски цени … Точно за това Европейската комисия пилотно в България прави първата група за общо закупуване за целия Балкански регион плюс Украйна, плюс Италия, плюс Турция и Азербайджан. На 5–ти май идват в София, остават да работят тук експертите, за да се види не само как ние да си вземем нашите три, това което остава и можем да подадем нагоре към Румъния по старите тръби на газопровода "Дружба", да може да стигне до Европейския съюз и всичко това да стане с общоевропейски договори, така че да можем допълнително да намалим цените".
Слушам министъра на финансите и ми се чини, че е иззел функциите на министъра на енергетиката. Освен това ме гложди въпроса : От всички изброени от него страни и региони реално само и единствено Азербайджан добива и продава природен газ. Останалите са само потребители и разпределители? Но аз не съм учил в Харвард, а в Свищов.
И френският възпитаник Драгомир Стойнев
image
се изходи за плащането в рубли при лапацалото Георги Любенов : "Нека българските граждани да знаят. Това не означава, че цената ще бъде една и съща, когато я плащаме в долари и когато я плащаме в рубли. Тъй като ние не влияем върху валутния курс, тоест валутният курс зависи от руската централна банка и де факто, ако ние плащаме за определено количество петдесет милиона долара, може да се окаже, че за това количество ние трябва да платиме шейсет милиона или сто милиона".

И тоя бъбре ангро. И въобще всички "специалисти" говорят за покупка на рубли с долари. Какво, да не би да сме дали оброк на Големия брат да го крепим на долара с цената на всичко. Те провериха ли дали "Газпромбанк" продава рубли срещу левове? Силно се съмнявам.
На Руската федерация не и трябват долари. Тя е тръгнала да събаря долара.
И тоя зове "… българските политици са длъжни да се обединят". Какво обединение на противоположностите? Какво обединение на достойнството с продажничеството?
Българските политици със скоростта на светлината изглупяват и изпростяват в обстановката на глобални обществени промени, когато е нужен хладен ум, горещо сърце и чисти ръце. И ред други глупости издума Стойнев, като независимостта на КЕВР например : "КЕВР е независима институция и тя винаги през годините е била независима институция". Да бе, независима е, особено при управлението на Боко.

https://bnt.bg/news/govori-sega-30042022-305662news.html
https://nova.bg/news/view/2022/04/30/367253/%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B5/
https://bnt.bg/news/ruskiyat-gaz-sprya-kakvo-sledva-govoryat-dragomir-stoinev-i-delyan-dobrev-305695news.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
01.05.2022 20:49
Диагнозата на такива постави един наблюдаващ англичанин, още в далечната година на напразни надежди- 1990-та!
Че те, за пари, майка си и баща си продават!
Всичко е пари за тях, хора няма!
цитирай
2. born - Много ми хареса следния пасаж :
01.05.2022 21:09
"... Европейската комисия пилотно в България прави първата група за общо закупуване за целия Балкански регион плюс Украйна, плюс Италия, плюс Турция и Азербайджан..."
Изключително убедително звучи за всеки един идиот как (и точно) Турция се нарежда чинно на опашката за общо закупуване на газ . Защо ми звучи така сериозно и безпрекословно няма да обяснявам, тъй като нито аз съм идиот, нито считам за идиоти всички, които четат подобен словесен бисер.
Ако има някой идиот, който е на друго мнение, моля да бъде така любезен да ми се обади на ЛС, за да му обясня детайлно (като на идиот).
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces. Също така и почетен член - кореспондент на Таратанцийската и Ташакмаканската Академии на науките.
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
01.05.2022 23:24
Прав е бил човекът.
цитирай
4. kvg55 - До 2. born
01.05.2022 23:38
Свети,
Ти само да видиш, колко превъзбуден беше Кокорко. В афектно състояние човек може да каже много глупости, според мен. При афектно състояние се получавало "стесняване на обема на съзнанието", пише в Уикипедията. А при някои индивиди може и съвсем да изчезне, съзнанието, де.
цитирай
5. born - Преподобни Ми Съсветейши,
02.05.2022 21:50
От бая време вече не гледам постните родни ТВ буламачи, поради което вероятно пропускам подобни фамозни гледки, което съвсем не е голям пропуск, защото отделни особено забележителни харвардски изцепки се коментират из нетмедиите, където пък коментаторите се упражняват в остроумие и издевателски изкуства за сметка на тези откровени пишман родоотстъпници. Но рано или късно всичко се плаща ...
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
02.05.2022 23:16
Зависи кой какво търси, Преподобни.
Аз търся българското, украинското, евроколхозното и us–американското политическо шоу.
Освен това гледането на новините на български затормозява мозъка ми да стигам до истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5888696
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930