Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2021 15:01 - © Братски "съвети"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 324 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.12.2021 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
25.12.2021г.

     И Херо Мустафа се обади : image

На бизнес закуската, организирана от Американската търговска камара в България (AmCham) imageпосланик Мустафа произнесла : "Наскоро отпразнувах втората си годишнина на поста си в България. Обиколих надлъж и нашир вашата прекрасна страна и се убедих колко силни са връзките между нашите две страни. Срещнах се с хора и се запознах с надеждите на хората за едно по-добро бъдеще. Населението на България е 7 милиона души, с мен имате 7 милиона и 1 жители", изчеткала ни посланичката.
"Нужна е интеграция на България със западните пазари. Дълбоко съм убедена, че заедно сме по-силни. България трябва да бъде интегрирана в ОИСР и еврозоната, тя трябва да се присъедини към тях. Бъдещето е на България. Имате потенциал да станете силен регионален енергиен център с интерконектора България – Гърция. Винаги съм се застъпвала за него и ще продължа да се застъпвам", подчерта още посланичката.
Глупости на куб! Западните пазари ни пренебрегват и отбутват. Освен това ние нямаме реално производство, продуктите от което да предложим не само на западните, но и на източните пазари. Предлагаме само работна сила. А кога ще премахнат визите? Мълчат.
"С гордост отбелязваме покупката на F-16. Продължаваме да работим активно в Черно море. В нашия взаимосвързан свят бизнесът не е само печалба. Частният сектор трябва да има ролята за справяне със социалните недъзи. В България положителни промени се осъществяват в толкова много сфери, въпреки толкова многото предизвикателства", каза Мустафа и обобщи, че повишените инвестиции, иновации и интеграция благоприятстват българската и американската икономики. В изложението си тя акцентира върху трите "И" – инвестиции, иновации и интеграция. "Стокообменът спадна с 11 процента през 2020 година, но тази година наблюдаваме ръст от 25 процента за периода януари-септември. САЩ са инвестирали 2.5 милиарда долара, създали са 30 000 високоплатени работни места", посочи посланик Мустафа. Инвестирали!? Просто търсят и намират у нас евтина и квалифицирана работна сила. А иначе, доволна ни похвалила за хвърчилата.
Отправила и закъснели лицемерни критики към управлението на Борисов, с когото се прегръщаше и целуваше на публични места imageДържавата трябва да инвестира в добро управление. Върховенството на закона е проблем. Трудовото законодателство е доста остаряло. Регулаторната среда има слабо правоприлагане, създават се условия за корупция.
Начертала и пътя : Трябва да се избират западни решения, особено по отношение на сътрудничеството в ядрената енергетика, препоръчала Герой Мустафа.
Така, така. Ние сме аборигени, които не си знаят интереса и трябва да ни наставляват.
И държавният секретар се обадил по телефона на министър-председателя imageда отправи съответните наставления, се казва във "Фейсфук" съобщение на министерския съвет : image

Ай, сиктир! Тия или са прости, или нас правят на глупаци. Всъщност вярно е и едното и другото. В насаждане на държавните им и корпоративни интереси е приятелството им.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/hero-mustafa-vurhovenstvoto-na-zakona-oshte-e-problem-bulgariya
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kiril-petkov-poluchi-podkrepa-durzhavniya-sekretar-na-sasht
https://www.novinite.com/articles/212747/US+Ambassador%3A+Bulgaria+has+to+Invest+in+Good+Governance%2C+Rule+of+Law+is+still+a+Problem




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5900986
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930