Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2022 08:01 - © Българският политически уникум
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3000 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 01.08.2022 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.08.2022г.

image
    
"Това управление направи детските градини и ясли безплатни … майчинството в това управление стана от 380 на 710 лева … млади семейства, които знаят, че заради БСП в това управление плащат по–малко данъци – за едно дете 600 лева, а за две 1200 лева … това управление за 7 месеца увеличи пенсиите с толкова, колкото не са увеличавани в последните 10 години от Борисов … 3,5 милиарда в подкрепа на българските плодове, зеленчуци, мляко и месо … подкрепа [за семейният, малкият, фамилният бизнес] за цената на тока … мораториумът върху цената на тока през зимата", така КорНи отговори на тези, които "днес ни атакуват и ни провокират и ни питат как можахте да управлявате с дясна партия".
"Ние доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация". Думата фиксация изразява действие, а действие не може да бъде определение към съществително, в случая "социалната държава". Правилно е да се каже, че "социалната държава" не е фикция – измислица, лъжа.
Не е. Социалистическата държава беше и социална държава. Капиталистическата държава също частично и ограничено може да е социална, което обаче не може да е крайната политическа цел на Българската социалистическа партия. Такава може да е само социалистическата държава. И това трябва да отличава нашата партия от европейските социалистически партии и от ръководения от опортюниста Станишев ПЕС. Последният също участва в коалиционно управление на държавата с буржоазни партии, но натовари българските дребни данъкоплатци с плоския данък, който Корни не успя да отмени.
Това е българският принос в съвременния европейски социализъм, да се преодолее буржоазната му ограниченост, което в другите страни не могат да постигнат.
Успехът на Корни се дължи на това, че капиталистическото общество е в криза, буржоазните партии са в криза. И не само "неолибералният модел е изчерпан". Въобще капиталистическата обществено–икономическа формация е изчерпана.
Време е за социализъм!
"Можем да се гордеем, защото за пръв път откакто България е член на ЕС, сме на първо място за нещо добро. На първо място по индустриален растеж, на първо място по промишлено производство. Та думата индустрия беше забравена преди Българската социалистическа партия да участва в управлението. А днес сме първи в Европа и не от износ на оръжия, както ви лъжат, и не от износ на ток, както ви лъжат. А от преработвателна промишленост, от химическа промишленост, от хранително–вкусова и от металургия. Откога не сте чували тези думи? Това е заслуга на Българската социалистическа партия", фука се (може би, не мога да преценя, основателно?) КорНи.
Дано работещите в тези отрасли са го усетили в портфейлите си.
"Днес пипалата на октопода, проникнали в БСП, на олигархични интереси и на частни интереси, са прекъснати. Единствените, които днес ще решават за БСП, са българските социалисти, симпатизанти и подкрепящи ни хора", кове здраво Корни.
Така е. Всяка партия в България си има "обръчи от фирми". Олигархът Гергов беше изгонен от социалистическата партия. Вероятно е имало и други използвали партията за себе си.
"От партия, с която никой не искаше да говори, се превърнахме в единствената партия в България, която може да говори с всички. Защото сме държавници. Защото сме мъдри. Защото поставяме на първо място националния интерес на България и добруването на българския народ", възторжено изтъква промяната в обществения статус на партията КорНи.
"И външната политика да не бъде чуждопоклонничество, а да бъде защита на България и на българския народ".
Мечти. Това ще стане, когато Република България излезе от реакционните структури на Евроколхоза и Алианса на полезните на САЩ идиоти и се включи в съзиждания от Руската федерация многополюсен свят. Тогава ще можем да разговаряме с другите самостоятелно, според възможностите си – икономически, политически, геостратегически, в защита на българския национален интерес. Ще се намерят и необходимите за това българи.
КорНи няма задълбочени познания в марксистко–ленинската философия и в историческия материализъм в частност. Не е имала възможност да ги придобие. Но това не изключва сега да се образова в тази насока. По–важно е, че тя има интуицията, която несъмнено е подплатена и със знания, да води партията в правилната посока. Не може да се чака капитализмът сам да капне от клона на историята. Трябва яко друсане за да се откъсне. Уличните протести не са достатъчни. Стачки са почти изключени – всеки пази хляба си в тегавата икономическа действителност. Тоест все още няма условия за пряка атака на капиталистическите принципи.
В България се създава уникална историческа ситуация – "прогресивната" буржоазия в лицето на "Продължаваме промяната" и ДБ се бори да измести от властта "ретроградната" буржоазия в лицето на ГЕРБ–СДС и ДПС, които с политическата си практика помрачават светлия образ на капиталистическото общество. Интерес от лъскане образа на капитализма имат САЩ, които яко са го закъсали в това отношение, и затова подкрепят харвардци.
В двубоя между двете буржоазни фракции победител няма да има. В това е историческия шанс на Българската социалистическа партия и на председателят ѝ КорНи.
Да използва противоречието между тях и заставайки на страната на "прогресивните", които е естествено да имат преимущество, което обаче е недостатъчно за самостоятелно управление, да участва в управлението на държавата, разширявайки социалния ѝ характер и влиянието ѝ в икономиката. Тоест да вкарва елементи на социализъм във все още буржоазната държава.
Стъпка по стъпка, малко по малко, все повече елементи на социализъм в отслабената днес буржоазна българска държава. Което от своя страна несъмнено увеличава популярността на партията сред народната маса, прави я заинтересована в политиката и добавя избиратели.
В същото време да се помага и на "прогресивните" буржоа, съюзници са все пак – за правова държава и върховенство на закона; преодоляване на инфлацията и спекулата; и корупцията.
Тази сакрална в момента дума "корупция" отсъства в речта на КорНи. Това е крупна грешка. На буржоазията непрекъснато трябва да ѝ се набива, че корупцията ѝ е иманентно присъща.
Това е уникалното в днешната родна политическа действителност, което КорНи следва да продължи да експлоатира "за България и за българския народ".
Гадничко звучи декларацията "Русия е приятелска държава", когато с българско оръжие и боеприпаси произведени в подопечните на КорНи държавни заводи се убиват руски войници.
За възможността "прогресивната" буржоазия и "ретроградната" буржоазия да се сдушат в следизборна коалиция в друг постинг.

https://bsp.bg/news/view/22779-korneliya_ninova__trygvame_na_izbori_s_tsel__borba_s_bednostta_inflatsiyata_i_spekulata.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - По-добре е да вървиш сам, отколкото ...
01.08.2022 08:47
По-добре е да вървиш сам, отколкото с тълпа в неправилна посока.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
01.08.2022 09:56
Накъдето вървят другите, натам ще вървиш и ти. Няма начин. Робинзон Крузо е измислен герой.
цитирай
3. nedovolen - K2
01.08.2022 10:15
Благодаря за благородната забележка, но в случая ще опонирам.
Стадото, знае не знае, овчарят винаги го води към кланицата.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
01.08.2022 10:39
Нещата трябва да се разграничават.
Към кланицата стадото го водят джамбазите.
Овчарят води стадото към тучна тревица и бистра водица.
цитирай
5. mt46 - ...
01.08.2022 14:01
Аз не виждам коренни, съществени промени...
У нас няма никакви условия, предпоставки за социалистическа държава. Нито пък в Русия...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
01.08.2022 14:17
Както няма условия, така виж се създали.
А имаш ли ясна представа, какви обществено–икономически процеси текат в руската федерация?
цитирай
7. missana - Виждам, че Корнелка е мобилизирала целия останал електорат на БСП,
01.08.2022 20:12
извън болниците. Но дамата няма да просъществува дълго политически, защото лично Радев се е заел с това. Видно от състава на служебния му кабинет.
цитирай
8. kvg55 - До 9. missana
01.08.2022 21:20
Това гледам и аз – всичките противници на КорНи от БСП са в служебния кабинет. Обаче, ако харвардци и герберасти не се сдушат, без КорНи правителство няма да има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5905287
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930