Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2023 15:01 - © Министър Тодор Тагарев спъва НАТО
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1924 Коментари: 16 Гласове:
12

Последна промяна: 21.06.2023 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.06.2023г.

     "САЩ подготвят Румъния и България за война с Русия", пише Владислав Гулевич в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры».
Румъния и България се наричат ​​портите на Алианса в Югоизточна Европа, през тези страни минава пътят от Черно море към сърцето на Европа. Според западни военни експерти, заедно с Балтика и Северния Атлантик, те ще станат първите бойни полета.
България се смята за слабото звено в тази конструкция. Българската армия не разполага със съвременни зенитни и противоракетни системи, а първите осем F–16, които българите ще получат от съюзниците, ще застанат на бойно дежурство чак през 2028–2030 година. Румъния и България възнамеряват да отразяват хипотетични морски атаки на руския флот с противокорабни ракети, брегова артилерия и минни полета.
Министерствата на войната на двете страни сега се фокусират върху развитието на тези видове оръжие и авиация. Към 2024–2028 година румънските ВМС ще бъдат оборудвани с противокорабни ракети от последно поколение "Naval Strike Missile". Румъния също така ще купи два употребявани миночистача от Обединеното кралство по силата на сделка G2G и две френски подводници "Scorpene" за 2 милиарда евро за осем години.
image

Противокорабната ракета норвежко производство "Naval Strike Missile"

Най–уязвимата точка е Добруджа, област на кръстопътя на границите на Румъния и България. Чрез Добруджа двете страни получават излаз на море (така наречения трако–илирийски коридор). Тук Румъния има две военни бази – 86–та авиобаза в Борча и 57–ма авиобаза "Михаил Когълничану" на 26 км от Констанца. И в двете участват военновъздушните сили на САЩ и други страни от НАТО. Тук, в Добруджа, е дислоцирана френската система за ПВО SAMP /T MAMBA. В Румъния има 3000 американски войници, включително 101–ва въздушнодесантна дивизия. Тази част е разположена най–близо до румънско–украинската граница.
В България няма американски бази, но има така наречените "обществени военни съоръжения"  : логистичен център в Бургас на брега на Черно море, военновъздушните бази в Граф Игнатиево край Пловдив и Безмер край София (?) (последната се счита за една от най–важните американски бази извън САЩ).
У нас има две села с име БезмерЯмболско и Толбухинско. Летище има край ямболското село Безмер.
Черноморското направление, където Русия запазва изгодна позиция, ще бъде ключово при евентуален сблъсък. Балтика и Северният Атлантик ще бъдат от второстепенно значение. Подкрепления за румънските и българските войски и контингента на НАТО в Добруджа ще бъдат прехвърлени от Германия транзитно през Чехия, Австрия и Унгария и от Италия през Гърция и Северна Македония.
За НАТО проблемът е, че в случай на война Унгария, която смята румънска Трансилвания за унгарска земя (загубена след поражението на Будапеща в Първата световна война по силата на Трианонския договор), може да се окаже повод за конфликт. Както и Сърбия, която при нови обстоятелства със сигурност ще започне да решава проблема с Косово и Северна Македония, и Турция, която има териториални спорове с Гърция.
При неуспех на румънско–българската групировка Русия ще стигне до южните граници на Германия и ще бъде на 700 км от Париж плаши съгражданите си румънското издание Defense Romania. А нас министър Тодор Тагарев меко ни успокояваВ предаването "12+3" на БНР министър Тагарев опроверга категорично разпространяваното твърдение за изпращане на български войски в Украйна : "Призивът ми е и медиите да спрат да разпространяват тази пропагандна дезинформационна теза. Няма дискусия, няма планове и подготовка, няма и да има изпращане на български войски за участие във войната в Украйна. И премиерът Николай Денков го заяви, и аз го заявявам. Това е теза, която се разпространява единствено и само в интерес на Кремъл от руски източници и за съжаление и от български източници. Това е елемент от хибридната война срещу България", каза министърът пред Снежана Иванова.
image

Разгръщане на НАТО около Украйна 

В началото на юни аналитичният център New Strategy Center ("Център за нова стратегия",  Румъния) с участието на европейски експерти проведе в Тимишоара конференция "Предизвикателствата пред сигурността в Балканския регион". Беше отбелязано, че Румъния играе важна роля в случай на влошаване на стратегическата позиция на НАТО на Балканите, а Полша играе важна роля в случай, че Западът загуби контрол над Украйна.
Букурещ и Варшава са стратегически съюзници, Вашингтон и Брюксел работят за модернизиране на военно–логистичните връзки между двете страни. Проектът Rail2Sea ​​​​("Железопътна линия до морето") ще свърже полския Гданск с румънския Констанца, трансевропейският пътен маршрут Via Carpathia ("Карпатският път") ще свърже пътната мрежа. Това ще се използва за бързо прехвърляне на танкове и артилерия от Полша в Румъния и обратно, за противопоставяне на Русия, посочва "Центърът за нова стратегия".
Строителството се финансира от Вашингтон като част от Инициативата на трите морета, американски проект за политическа и инфраструктурна интеграция на страните, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Третият коридор ще минава от италианския Триест през Адриатическо море и въздушното пространство на Албания и Република Северна Македония 
image

За да балансират военния потенциал на двете страни, САЩ разположиха системата за противоракетна отбрана "Aegis Shore" в Северна Полша в Редзиково и авиобаза в Ласка, а в Южна Румъния в Девеселу и в авиобаза "Кампия Турзи" в Трансилвания. Това споразумение позволява на НАТО да контролира целия източен фланг, заключава Владислав Гулевич.
"Ученията в Полша са блъф. Изглежда, че някой ще отвори друг фронт", пише Хана Крамер в полското издание  Niezalezny Dziennik Polityczny. 
А Боковите магистрали оказва се, не са атлантическо–стратегически. Защо? Защото ги прокарва от Запад на Изток, а не от Юг на Север. И по тази причина свършват в морето. А трябва по–нататък, към вражеската Руска федерация. Автомагистрала "Струма" и тя – свършва в София. Трябва да се свързваме със свободния и прогресивен свят на Запад и Север.
За да бъдем ефективен член, лоялен сме, на СатаНАТО, е необходимо да се свържем с шосе и железопътна линия с Джорджия. И така да сгащим вражеска Русия в клещи от Юг.
image

Българската войска на път да дебаркира Черно море

https://fondsk.ru/news/2023/06/18/ssha-gotovyat-rumyniyu-i-bolgariyu-k-voyne-s-rossiey.html
https://www.defenseromania.ro/
https://bnr.bg/horizont/post/101836648/ministar-tagarev-prevaorajavaneto-na-suhopatni-voiski-e-kategorichniat-ni-prioritet

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   България,   германия,   Париж,   Румъния,   брюксел,   Унгария,   Чехия,   Добруджа,   Украйна,   НАТО,   кремъл,   милиард,   черно море,   САЩ,   Русия,   Гърция,   Европа,   Турция,   Полша,   подводници,   ВМС,   констанца,   Джорджия,   Адриатическо,   Обединеното кралство,   Българската армия,   Съединени щати,   Тодор Тагарев,   21 юни,   Руската федерация,   Балтийско и Черно море,   Румъния и България,   F–16,   вашингтон и брюксел,   южен фланг,   Владислав Гулевич в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры»,   Алианса в Югоизточна Европа,   Министерствата на войната,   G2G,   ПВО SAMP T MAMBA,   Naval Strike Missile,   Балтика и Северният Атлантик,   Австрия и Унгария и от Италия през Гърция и Северна Македония,   Ямболско и Толбухинско,   премиерът Николай Денков,   предаването 12 3 на БНР,   New Strategy Center,   НАТО на Балканите,   а Полша,   Via Carpathia Карпатският път,   Албания и Република Северна Македония,   Триест през Адриатическо море,   Niezalezny Dziennik Polityczny,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - САЩ искат да хвърля България във война с Русия.
21.06.2023 15:39
Така са писали военните кореспондентки Галима Мастурбатовная и Тамара Гонореевная. Борн има оригиалите на техните статии. Предполагам, той Ви е запознал с тях и затова сте написал този постинг.
Аз Ви подкрепнувам. Гласувам за блога Ви!
цитирай
2. iw69 - Тоя
21.06.2023 16:45
е с най-различни отклонения...
цитирай
3. 1997 - Правителство, одобрено от Козяк не може да спъва НАТО
21.06.2023 17:46
"няма планове и подготовка, няма и да има изпращане на български войски за участие във войната в Украйна"
Каква ти Украйна, Тагарев? Става дума за война НАТО- Русия, а ти ни будалкаш.
цитирай
4. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
21.06.2023 19:18
Бае Коста, не съм казал такова нещо. Даже заглавието не си прочел. Ама че си латерна.
цитирай
5. kvg55 - До 2. iw69
21.06.2023 19:19
Де да е само той?! С мед да го намажеш.
цитирай
6. kvg55 - До 3. 1997
21.06.2023 19:21
Тоя се има за голям тарикат.
цитирай
7. mt46 - ...
21.06.2023 19:28
Навярно няма да участваме директно, а индиректно...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
21.06.2023 19:43
Ще поживеем – ще видим.
цитирай
9. zarabotka - Призракът на демоНкрацията броди по света и се създават порнолюбени, порнокирета, порноленчета
22.06.2023 01:27
Микола Дулски, поредния украински многострадалец под игото на нео-колониалните по цял свят рижаво-сламени англета и техния кръп еврейски надзирател в провинция Окрайна...ах, твойта май(да)на ?
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
22.06.2023 06:36
Да, оттук ще излитат натовските самолети, ще се изстрелват ракети, резервът ще е тук! Ще има и ответни удари, по базите естествено, но, покрай сухото гори и мокрото!
Що се отнася до пряко участие, нашите " героични "на приказки генерали, като този, няма да пропуснат да уведомят натовския генералитет, че Българи не бива да се пращат срещу Русия! Ще припомнят думите на цар Борис,казани на Хитлер, че ще преминат на страната на Русия!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Но може друг номер да скроят!
22.06.2023 06:46
Най- проруски настроените да ги пратят в самоубийствен десант!
Както са постъпили през ВСВ с парашутистите при Страцин!
Немски възпитаници, искат елегантно да се отърват от тях Историята с подробности я знам от пряк участник- бай Желязко - Императора!
Пускат ги над немски бункери, да ги атакуват! Германците още във въздуха убиват много от тях! Нямат избор, трябва да се бият!
Министърът като руски възпитаник, трябва да ръководи лично този десант!
цитирай
12. nedovolen - Директно или индиректно участие би ...
22.06.2023 08:05
Директно или индиректно участие би отприщило народното недоволство и да грабне сопите.
Ако не, си заслужаваме съдбата и няма що да мъркаме.
:)))
цитирай
13. kvg55 - До 9. zarabotka
22.06.2023 10:18
Тая дума "кръп" (къс) си мислех, че се употребява само в моето село.
Буржоазната порнография е абсолютна.
цитирай
14. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
22.06.2023 10:21
Едва ли ще стигнем до преки сблъсъци на жива сила.
Войната пряко с натовски страни няма да е конвенционална.
цитирай
15. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
22.06.2023 10:23
Ей, това потурнаците и дьонметата са подъл народ.
цитирай
16. kvg55 - До 12. nedovolen
22.06.2023 10:24
А бе недоволството расте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5923744
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930