Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2020 11:01 - © Началникът на Нейно Кралско Величество Б2
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1240 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 06.11.2020 14:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
06.11.2020г.

     Началникът на военното разузнаване на Обединеното кралство Генерал-лейтенант Джеймс Ричард Хокенхъл, който ползва същият барбър :
image

който вчесва и премиера Борис Джонсън, разкрил руската военна тайна, че Русия разработва ракета с ядрено задвижване, която може да лети около атмосферата години наред, готова да нанесе удар всеки момент :

image
В първия по рода си открит брифинг в разузнавателния център 5-Eyes, базиран в RAF Wyton, Cambs, началникът на военното разузнаване (CDI) заявил : "Москва тества подзвукова ядрена крилата ракетна система, която има глобален обхват и позволява атака от всякакви посоки" :

image
Като се има предвид нейният източник на ядрена енергия, ракетата ще осигури "почти неопределено време за забавяне". The Telegraph разкри, че генерал Хокенхъл е имал предвид ракетата 9M730 "Буревестник", обозначена като SSC-X-9 Skyfall по стандартите на НАТО. Началникът на разузнаването подчертал също така стратегическите разработки на Русия в подводници и "безпилотни подводни апарати, способни да доставят полезен ядрен товар до крайбрежни цели или дори групи превозвачи в морето" и способността да заплашва подводни кабели, както наскоро беше съобщено в The Telegraph.

"Тези способности заедно позволяват на руснаците да държат Обединеното кралство и гражданската и военната инфраструктура на съюзниците му в риск от директна атака както с конвенционални експлозиви, така и с ядрени оръжия, ограничавайки възможностите или увеличавайки залозите по време на криза", казва уплашено генерал-лейтенант Хокенхъл.
Описвайки как въоръжените сили на Путин нямат нищо подобно на мащаба на Студената война, CDI каза, че Русия "е разменила маса за темпо", тоест количество за качество.
След като съобщил основното, Хокенхъл се отплеснал в общи приказки за това, как Руската федерация изненадала запада с нестандартни оръжия, как отделът за военно разузнаване (DI) на МВ включва няколко хиляди военни и цивилни служители, включително от британските разузнавателни агенции. Как той работи в тясно сътрудничество със съюзници и анализира всички източници на разузнаване, включително от спътници, радари и шпиони. Обхватът на дейност варирал "от космоса до дълбоките океани, физически, виртуален и познавателен" и се стреми да използва по-добре публично достъпната информация, включително социалните медии. Строго секретният интелект "придава дълбочина, цвят и емоции на информацията с отворен код", казал той.
И най-накрая генералът си дошъл на думата : Подобно на коментарите на министъра на отбраната, генерал Хокенхъл заяви, че "руският клон на военното разузнаване ГРУ е особено активен в опитите да дестабилизира чуждестранните държави". Така, агресивното ГРУ мъчи постоянно мирно отбраняващите се британци с "Новичок", хиперзвукови ракети, подводници. Русия представлява най-голямата "геополитическа заплаха за европейската сигурност", но той запазва специално предупреждение и за "все по-авторитарен и категоричен" Китай.
"Това било най-голямата заплаха за световния ред", за техния световен ред естествено, "Китай да налага своите стандарти и норми и използва икономическата си сила за въздействие".
Центърът на RAF Wyton, базиран в сградата на Pathfinder (съкратено на PF в официалните документи), е уникален в НАТО. Отворен през 2012 година, в него "работят" 700 анализатори от разузнавателната група 5-Eyes на Британия, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/09/13/russia-has-nuclear-powered-cruise-missile-could-circle-globe/




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Баси!
06.11.2020 11:46
Целият свят се насра от страх. Мужиците им разказаха играта!
цитирай
2. kvg55 - Благодарности!
07.12.2020 11:37
Благодаря на Постоль!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5907157
Постинги: 2838
Коментари: 26152
Гласове: 34447
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930