Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2020 10:31 - © Как се губи първенство?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1440 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 07.11.2020 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.11.2020г.


    
US-Америка плаче! Съединените щати нямат право да ръководят света :
image
Съединените американски щати "все още могат да сядат на масата, но не начело" :

image
Това, че Съединените щати трябва да водят света, често се приема за даденост, поне във Вашингтон, окръг Колумбия. Страната играе тази роля повече от седем десетилетия след Втората световна война и повечето
us-американци не искат Китай да я поеме. Така че би било лесно да си помислим, че ако американският народ гласува против Доналд Тръмп и постави ангажирания интернационалист Джо Байдън за президент, Съединените щати могат просто да си върнат лидерството, както се казва в скорошната статия на Байдън за външните работи. Но глобалното лидерство не е американско право по презумпция. Писменото правило е, че us-американският президент управлява Съединените щати, но де факто неписаното правило е, че той управлява света. Да забравиш за неписаното, като се придържаш само към написаното, е да игнорираш голямото и да останеш в капан в малкото (皆以 不明 ), както се казва в древна китайска поговорка. US-Американците гласуват за своя президент; не us-американците не гласуват за него, но ще страдат или ще се радват на последиците от us-американския избор. Така беше в миналите години след разпадането на Съветския съюз.
Постепенно САЩ скъсаха с традициите на глобалното лидерство по дълъг и познат списък от начини. Те не са в състояние да се справят с вътрешните проблеми на страната, следователно позиционирането сред световните лидери е най-малкото неправилно.
Неприемливо е, че с куп вътрешни проблеми US-Америка се опитва да решава чуждите и непрекъснато се меси в делата на другите страни. Foreign Affairs отбелязва, че US-Америка губи вътрешната стабилност през годините и до 2020 година в нея са узрели основни проблеми, демонстриращи абсолютния политически провал на Вашингтон.
През последните двадесет години Съединените щати натрупаха съмнителен за световно лидерство багаж от постижения "Америка на първо място" : разпалиха война в Ирак и разнебитиха страната; заедно със своите палаши от Западна Европа съсипаха процъфтяващата страна Либия; водят война в Афганистан; налагат законово необосновани санкции на икономически и политически конкуренти; организират въоръжени интервенции срещу Венецуела; организират цветни революции; водят търговски войни; два пъти подлагат на импийчмънт свои президенти; не можаха да овладеят епидемията от коронавируса, поради което us-американското общество и в частност икономиката са е в упадък – безработица, фалити, масови погроми на обществено и частно имущество; двамата кандидати за президент се обиждат в предизборните кампании като хамали.
Нещо повече, през цялото това време Щатите усърдно очернят образа на Русия : те използват злонамерените руски шпиони във филмите си, като правят паралел с реалността, пълнят медиите с партенки за Руската федерация и измислят санкции от нищото.
Това е дългият и познат списък. С такъв списък, наистина е странно да се имаш за световен лидер. Но на здравомислещите хора е ясно, че населението на Съединените щати масово страда от мания за изключителност. И най-остро симптомите се проявяват в президентите им.
САЩ вече нямат стратегическото мислене за да са "лидер" на буржоазния свят. Това е проява на тоталната криза на капитализма – ограничаване на мисленето в границите на настоящето.

https://www.foreignaffairs.com/articles/world/2020-09-25/united-states-not-entitled-lead-world
https://pogled.info/svetoven/Foreign-Affairs-amerika-ne-mozhe-da-se-nareche-svetoven-lider.121261

image




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. morskipesni - Всичко изровено пада на гърба им.
07.11.2020 13:44
Едно правителство (режим) е свършено, като почнат подигравките. Една държава е свършена, когато се пренасели от мангали, които не само че се подиграват със закона, ами го правят вече организирано.
цитирай
2. apostapostoloff - Много скоро братска Русия ще
07.11.2020 14:02
ги окупира. И ще ги вкара в правия път.

А плешивият дребосък от Варна се провали, защото го спукахме от подигравки.
цитирай
3. zaw12929 - АБСОЛЮТНО СЪГЛАССИЕ: САЩ вече н...
08.11.2020 14:28
АБСОЛЮТНО СЪГЛАСИЕ: САЩ вече нямат стратегическото мислене за да са "лидер" на буржоазния свят. Това е проява на тоталната криза на капитализма – ограничаване на мисленето в границите на настоящето.
ПОЗДРАВИ!
цитирай
4. kvg55 - Благодарности!
07.12.2020 11:30
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5854710
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930