Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02 11:01 - © Пробитата атлантическа антируска преграда
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 547 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 07.02 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.02.2024г.

     "Руско гориво влиза в Британия през "вратички" от Азия", докладва непримиримата към всякакви нарушения на санкциите срещу Руската федерация газета
image

Милиони барели гориво, произведено от руски петрол, продължават да се внасят в Британия, въпреки санкциите, наложени заради войната в Украйна, съобщава BBC, като се позовава на изследване по въпроса, обяснява информационният ресурс на евроатлантиците и проукрите.
Тичаме към първоизточника – легендарната The British Broadcasting Corporation (BBC).
Кой любознателен гражданин на социалистическа България не е слушал със затаен дъх правилните новини от новинарските емисии на британското радио или "легендарното съботно поп шоу, което събираше пред радиоапаратите почти цялата българска младеж в онова време"  "Вашата Ани", както казва вестник 24 часа – "Поздрави, приятели, от Лондон и от мен – вашата предана Ани" – беше нейната запазена марка.
Ехе, ама тогава бяха романтични времена, а сега се води безмилостна война.
Милиони барели гориво, произведено от руски петрол, все още се внасят в Обединеното кралство въпреки санкциите, наложени заради войната в Украйна, твърди проучване.
Така наречената "вратичка" означава, че руският суров петрол се преработва в страни като Индия, а продуктите се продават в Обединеното кралство.
image

Всеки 20–ти полет в Британия е осъществен с реактивно гориво от руски петрол

Аха, Индия значи?!
А какъв е министър–председателят на Британия? Индиец значи. Ми тя схемата и връзката е от ясна по–ясна. Значи MI от 1 до 6 и агент 007 са или корумпирани или некадърни.
Това е отмъщението на бившата колония – англичаните са изпаднали в дълбоко заблуждение като си мислят, че колониите са лоялни към някогашната метрополия. Само я използват, както тя някога ги е използвала. Само че много по–фино и интелигентно.
Това не е незаконно и не нарушава забраната на Обединеното кралство за руски петрол, но критиците казват, че подкопава санкциите, насочени към ограничаване на военните средства на Русия, оправдава се информационният ресурс.
Говорител каза, че международно признатите "правила за произход" определят, че суровият петрол, веднъж рафиниран в друга страна, се класифицира за целите на търговията като произхождащ от страната на рафиниране.
Може да "не е незаконно и [да] не нарушава забраната", ама пълни хазната на Злото жоже и косвено финансира агресията му срещу героична Украйна, която Обединеното кралство подпомага материално с пари, оръжие, командни кадри, висококвалифицирани солджъри и с морална подкрепа. И със загинали британски наемници.
Правителството на Обединеното кралство отрече да е имало внос на руски петрол от 2022–ра година насам, пише BBC. Ще отрича ами, няма да си признае. А то правителството, както се вижда не знае. Само министър–председателят, който движи контрабандата, знае. Ако се съмнявате, питайте Баце за тънкостите на презграничната търговия.
image

В рафинерията "Jamnagar" в град Гуджарат, Индия, която е най–голямата рафинерия в света, преработваща 1,4 милиона барела на ден, се преработва и руският петрол

"Петролът помага на Путин да плаща за войната", прозряла и BBC.
Данните на Международната енергийна агенция показват, че индийският внос на руски суров петрол се е увеличил след началото на войната в Украйна. В отговор на санкциите Руската федерация свали цените на суровия петрол, за да привлече нови потребители от цял свят.
След инвазията британският внос на индийско реактивно гориво и дизел също се е увеличил.
Но има въпроси относно това дали мерките са толкова сурови, колкото се надявахме, след като Международният валутен фонд наскоро повиши прогнозата си за икономическия растеж на Русия през 2024–та година от 1,1 % на 2,6 %.
Знае се, че директорът на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева е агент за влияние на бившето КГБ.
Санкциите също оказаха въздействие върху страните, които ги налагат, като цените както на петрола, така и на газа скочиха, тъй като икономиките, главно тези на държавите от Евроколхоза, се борят за нови доставки далеч от Русия.
То и затова МВФ не съобщава данни за упадъка на икономиката в Евроколхоза.
image

Графика за вноса на руски петрол по море

Мат Смит, анализатор в Kpler, който е източник на голяма част от изследванията е на мнение, че "Невъзможно е руският суров петрол или продукти, създадени от руски материали, да бъдат извадени от световния пазар. Русия също е толкова ключов играч, че властта не иска напълно да изкорени руските доставки от световния пазар, защото това би довело до скок на цените", разказва британската медия.
И трите индийски петролни рафинерии не отговориха на исканията на BBC за коментар, жалва се BBC. Ей го на, британският леон с катаракта на дясното око гледа унило. Никоя от някогашните послушни колонии вече не го ебава. Злепоставят метрополията с контрабанда на санкционни стоки, не ѝ обръщат внимание, не отговарят на исканията ѝ, очаква се скоро да отказват да удовлетворяват и молбите ѝ
image

Преди време в «17.01 11:01 – © Класика : От "Осанна!" до "Разпни Го!"» писах как и в САЩ прокарват схема за доставки на руски петрол. Пропада атлантическата солидарност.
За капиталистите частното е по–важно от общото. И за това не ги интересува авторитета на държавата и обществото сред другите страни и народи.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/rusko-gorivo-vliza-vuv-velikobritaniya-prez-vratichki-aziya
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/5910357
https://www.bbc.com/news/business-68018660
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-60783874 
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2024/01/17/klasika-ot-quot-osanna-quot-do-quot-razpni-go-quot.1895414

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. icansing - Индия, бивша британска- настояща руска колония.
07.02 11:12
В Индия, след английският е най-разпространен руският. Дори се предпочита.
Пък и делата с Британия поприключиха (убийствата, експлоатацията, имперщината).
Сега индийците са на път да грабнат Британия- докато Русия "се спуска" към Бенгал.
цитирай
2. iw69 - Накрая
07.02 11:25
на тия педали ще започне да им влиза руската енергия направо от отзад...
цитирай
3. bojinkata - В Индия внезапно откриха огромни ...
07.02 14:55
В Индия внезапно откриха огромни залежи от петрол! Официално го обявиха!? Това е божата воля!
цитирай
4. nedovolen - В Индия много милиони хора се сам...
07.02 17:06
В Индия много милиони хора се самоопределят като Българи. Не помня цифрата, може 50.
РАЩ и компания много обичат санкции. Още повече да смучат, като пиявици и кърлежи.
Ама бумеранга се завръща.
:-)))
цитирай
5. kvg55 - До 1. icansing
07.02 17:09
Такива са геополитическите процеси. Мечтата на Руската империя за излаз на топлите морета.
цитирай
6. kvg55 - До 2. iw69
07.02 17:10
Ха–ха–ха!
И газ ще пикаят.
цитирай
7. kvg55 - До 3. bojinkata
07.02 17:12
Колективният Запад ще им наложи ембарго и санкции заради климата.
цитирай
8. kvg55 - До 4. nedovolen
07.02 17:14
Българите сме в основата на човечеството.
Обичат, обичат, ама им пресяда вече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5959640
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930