Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2023 19:01 - © Остров Невезения
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2350 Коментари: 20 Гласове:
8

Последна промяна: 08.01.2023 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.01.2023г.

     Географи и пътешественици посочват различно местоположение на острова :
Едни го позиционират тук 
image

Други са го видели в Средиземно море
image
За трети остров Невезения е този остров 
image

Читатели го възприемат като книга с комикси 
image

Но! "Остров "Невезения" в океане есть …", твърди Андрей Миронов
image
А на него може да му се вярва, защото пее песен за този остров, значи островът съществува :

"Весь покрытый зеленью, абсолютно весь
Остров невезения в океане есть
Остров невезения в океане есть
Весь покрытый зеленью, абсолютно весь

Там живут несчастные люди–дикари
На лицо ужасные, добрые внутри
На лицо ужасные, добрые внутри
Там живут несчастные люди–дикари

Что они ни делают, не идут дела
Видно в понедельник их мама родила
Видно в понедельник их мама родила
Что они ни делают, не идут дела

Крокодил не ловится, не растет кокос
Плачут, Богу молятся, не жалея слез
Плачут, Богу молятся, не жалея слез
Крокодил не ловится, не растет кокос

Вроде не бездельники и могли бы жить
Им бы понедельники взять и отменить
Им бы понедельники взять и отменить
Вроде не бездельники и могли бы жить

Как назло на острове нет календаря
Ребятня и взрослые пропадают зря
Ребятня и взрослые пропадают зря
На проклятом острове нет календаря

По такому случаю ночи до зари
Плачут невезучие люди–дикари
И рыдают, бедные, и клянут беду
В день какой неведомо, в никаком году

И рыдают, бедные, и клянут беду
В день какой неведомо, в никаком году".

Обаче, видно от статията на Александър Хабаров "Британия се превърна в остров на лошия късмет" в РИА "Новости", действителният остров Невезения е Големият британски остров.
Сред неизпратените колети и писма лисица се лута в търсене на нещо годно за храна. В снежна задънена теснина замръзват влакове, застинали без движение.
Снимки-изображения на "зимата на недоволството", която дойде в Англия. Поздравителните картички се препоръчва да се предават лично от ръка на ръка : така е по–надеждно, защото кралската поща стачкува, пише колумниста на РИА "Новости" Александър Хабаров.
Все още не си струва да използвате железопътния транспорт, защото рискувате да се разболеете : медицинските сестри и линейките стачкуват. Докато треперят от студ – сметките за парно вече са неприлично високи – разбира се, британците трябва да знаят, че за всички тези несгоди е виновен Владимир Путин.
Това е логиката на изявленията на британския кабинет. Системна криза в Лондон отказват да признаят.
Столът на министър–председателя на Британия тази година е като катапулт : поредният му  собственик още не се настанил удобно, и щрак – вече е изхвърлен от "седлото".
Щастливците се приземяват със златен парашут под формата на хонорар за лекции от няколкостотин хиляди долара (Борис Джонсън), но има и просто безславен полет до никъде (Лиз Тръс).
Риши Сунак не е изключение – него също го завъртя самсара в кабинета : преди да има време да затопли достатъчно седалката, тя се размърда тревожно, причинявайки му чувство на дискомфорт.
Вчера Сунак се зае да извърши постъпка, която в британските консервативни среди трябва да бъде представена като подвиг. Правителството подготви план за борба с нелегалните мигранти, щурмуващи британското крайбрежие с гумени лодки.
image
"Ще сложим край на кризата в пролива", казал Сунак

Той плаши нарушителите с подсилване на бреговата охрана : ще бъде сформирано ново звено от 700 души, оборудвано с "най–новите технологии, включително дронове, за откриване на малки лодки". А мигрантите обитаващи скъпи хотели ще бъдат преместени в свободни летни лагери, военни казарми и изпратени в Руанда веднага щом приключат съдебните процедури, свързани с този противоречив проект.
Сунак също възнамерява да депортира нелегалните албанци в родината им ("Албания е безопасна и просперираща страна") и като цяло законодателите ще закрепят нормата – "ако сте пристигнали в Британия нелегално, тогава не можете да останете тук".
За беда, в деня, когато Сунак обяви програмата за решителни действия, в Ламанша се случи катастрофа. Около три часа през нощта една от гумените лодки с мигранти – както винаги препълнена – започна да изпуска въздух и да потъва под водата.
Четирима души загинаха, повече от четиридесет успяха да бъдат спасени. Случилото се може да се тълкува като лош знак, тъй като съвпадна с обявяването на предстоящата реформа.
Работата е, че само репресивните мерки не могат да решат проблема с нелегалната миграция. Говоренето на Сунак за "просперираща и сигурна Албания", която само "благоухае" на членство в НАТО и таи надежди за прием в Евроколхоза заедно с Македония, противоречи на съобщенията на британски журналисти за пустеещи албански села, бедност и безработица.
Усилията да бъдат натикани мигрантите в импровизирани лагери тази година завършиха с огнище на дифтерия в претъпкани казарми на бивше военно летище в Кент. Мигрантите, излезли оттам, разказаха ужасни истории за това как са спали един до друг и са яли храна с изтекъл срок на годност.
Съдебните спорове около проекта за изпращане на нелегални имигранти в Руанда ще се проточат дълго време – и е вероятно схемата за ускорено депортиране да не заработи, меко казано, в обозримо бъдеще.
Темата за миграцията е традиционен дразнител в отношенията между туземците на острова и кабинета на министрите. Сега обаче позиционната война между синдикатите и правителството е много по–належаща.
Стачкуващите настояват за по–високи заплати в съответствие с инфлацията, министрите казват, че сега е невъзможно икономиката да се насища с пари – паундът ще се обезцени още повече. В играта "кой мигне пръв" пак е равенство. Британците в неравностойно положение са губещите.
Националната здравна система все повече изпада в криза : над 100 000 са свободните места, лекарите работят усилено, милиони пациенти чакат своя ред за лечение с месеци. Бунтът, вдигнат от медицинските сестри, няма прецедент – такова нещо не е имало в британската история. И няма кой да ги замести – армията може да осигури само шофьори 
image

Правителството на Сунак обещава репресивни мерки и тук. Има шанс да бъде прокаран през парламента законопроект, който значително ще ограничи правото за организиране на стачки в жизненоважни области на обществото.
На хоризонта отново надвисна Третата политическа сила : един от основните пропагандатори на Брекзит Найджъл Фараж се кани да "изцеди" гласовете на недоволните. Той вече обяви, че възнамерява да придаде импулс и засили оборотите на създадената от него партия Reform UK.
Не се знае в какво да се преобразува сегашното недоволство : те вече се разделиха с Европейския съюз, уморени са от Украйна, конфронтацията с Русия им носи само загуби, освен ако санкционираният петрол не се прелее подмолно някъде далеч в морето.
В британската преса Сунак е наричан "невидимият премиер". Не защото се крие от обществото, а защото не може да се разбере дали има представа как трябва да се развива страната.
Както показа опитът на нещастната Лиз Тръс, днес кредиторите изпитват голямо недоверие към светлото бъдеще на Британия. Не е ясно какво друго, освен увеличаване на данъците и намаляване на държавните разходи, е програмата за действия на сегашния кабинет за извеждане на страната от кризата?
Вместо това има постоянни криволичения и отмяна на вече взети решения : строителството на обещаните 300000 къщи е отложено за по–добри времена; понякога заплашват, понякога не се решават да сложат нови вятърни мелници на шелфа.
Потънаха в забрава и екстравагантните идеи на сегашния премиер да настанява мигранти на круизни кораби и да глобява пациенти, които не са се явили навреме на профилактичен преглед.
Способността на новия премиер да взема радикални решения е принципно ограничена. Той не е получил мандата на общи избори : Риши Сунак е просто назначен от партията, който мечтае да оцелее на поста до предстоящите редовни избори след две години.
Има голяма опасност да бъде издухан при натискане на грешен бутон, а желанието да оцелее на всяка цена определя обхвата на действията на този политик.
Осъзнавайки, че основната заплаха идва от собствената му партия, Сунак прави всичко възможно да бъде "дамата, приятна във всички отношения" на Гогол или поне "просто приятна дама", опасявайки се, че както своите го поставиха, така своите могат да го изхвърлят.
Така протича животът на остров Невезения :
"Целият покрит със зеленина, абсолютно целият
В океана има остров на лошия късмет
В океана има остров на лошия късмет
Целият покрит със зеленина, абсолютно целият

Там живеят нещастни хора – диваци
Ужасни на лице, добри по душа
Ужасни на лице, добри по душа
Там живеят нещастни хора – диваци

Каквото и да правят нещата не вървят
Изглежда майка им ги е родила в понеделник
Изглежда майка им ги е родила в понеделник
Каквото и да правят нещата не вървят

Крокодилът не се хваща, кокосът не расте
Плачат, молят се на Бога, не пестят сълзи
Плачат, молят се на Бога, не пестят сълзи
Крокодилът не се хваща, кокосът не расте

Изглежда, че не са безделници и биха могли да живеят
Те трябва да вземат и отменят понеделника
Те трябва да вземат и отменят понеделника
Изглежда, че не са безделници и биха могли да живеят

За съжаление на острова няма календар
Децата и възрастните отиват по дяволите
Децата и възрастните отиват по дяволите
На прокълнатия остров няма календар

И затова от мръкване до съмване
Нещастните диваци плачат
И плачат бедните, и кълнат бедата
Но кой ден е, никой не знае, и годината също.

И плачат бедните, и кълнат бедата
На кой ден е, никой не знае, и годината също".

https://www.gazeta.uz/ru/2018/11/06/island/

https://rua.gr/news/sobmn/17397-ostrov-nevezeniya.html
https://www.meme-arsenal.com/create/meme/4690171
https://www.labirint.ru/books/871229/
https://norg-norg.livejournal.com/779480.html
https://sputnik-georgia.ru/20221215/273075375.html
https://www.youtube.com/watch?v=_1fiNnTCnCk
https://www.bta.bg/bg/news/world/UK/376530-malka-lodka-s-migranti-e-potanala-kray-yugoiztochnoto-kraybrezhie-na-angliya-im
https://novini.bg/sviat/eu/755587
https://parafraz.space/ostrov-nevezeniya-original-i-peredelki-pesni/






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. анонимен - Братчет, не мислиш ли, че си вече ...
08.01.2023 19:25
Братчет, не мислиш ли, че си вече Интернетзависим, т. нар. зомби, понеже висиш по 18 часа на ден тук? Нямаш ли си друга работа? И нямаш ли мозък да напишеш пет изречения със собствената глава, а не само да копираш?
цитирай
2. kvg55 - До 1. lieutenantbenz12344
08.01.2023 19:36
Драги, публикуването на постинг за 10–15 минути не е "18 часа на ден".
А този постинг го няма никъде в Интернет за да го прекопирам.
И е по добре да публикувам чужда умна мисъл, отколкото да пиша глупости като теб.
цитирай
3. анонимен - Публикуването на чужди мисли е б...
08.01.2023 19:57
Публикуването на чужди мисли е белег за безмозъчност и папагалщина. Присъщо е на примитивни субекти. Показва неспособност да мислиш с главата си. Копи пейстът не е творчество, а малоумие и 10 собствени думи струват повече от 10 чаршафа като тоя.
цитирай
4. анонимен - Само за секунда. Никой разумен ч...
08.01.2023 21:22
Само за секунда.Никой разумен човек в България не вярва на РИА Новости,ТАСС и руската пропаганда.За България Русия е терористична страна, обявила ни за неприятел, ние остро осъждаме путлер и путинизма и няколкото процента путиноиди като тоя са само аномалии.
Братчет, наистина ти не си българин, защото се кланяш на русия и ни тровиш с путинска пропаганда.По-добре е да се преселиш в Русия или поне в Донбас и да вземеш и другите путиноиди с теб ,специално ванката дупедалов.
цитирай
5. kvg55 - До 3. lieutenantbenz12344
08.01.2023 21:25
Желанието да се поучават другите, както ти правиш, е присъщо на глупака, братчет.
цитирай
6. kvg55 - До 4. lieutennantbenz12346
08.01.2023 21:26
Наври си експертизата в задния джоб.
цитирай
7. dupedalo - С удоволствие ще замина да живея в ...
08.01.2023 21:51
С удоволствие ще замина да живея в Донбас. Краси, хайде да вземем женорята и да отиваме! Ще стана академик в Донбаската академия на науките и ще съм вечно пиян.
Академик Леонов.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Краси, онези, големите зелени б...
08.01.2023 22:21
Краси,онези, големите зелени блокове мухи, лайнярките,са те нападнали, виждам!
Две ефективни средства има за борба с тях!
Палка, за предпочитане и висяща лента, хайде, да не е с любимите им фекалии намазана, а с мед! Дори и с отвращение, ще си я хапнат
Нали така, академик Каколов?
цитирай
9. kvg55 - До 7. dupedalo
08.01.2023 22:26
Абе, ходи на майната си.
цитирай
10. kvg55 - До 8. leonleonovpom2
08.01.2023 22:30
Палката, палката.
Като я треснеш и ти доставя удоволствие.
А аз има следната мисъл в Книгата ;–) : Независимо колко мухи си убил около себе си, броят на тези които ти досаждат е винаги постоянен.
Ха–ха–ха!
цитирай
11. born - Виждам, че гениалното лейтенантче ...
08.01.2023 22:33
Виждам , че гениалното лейтенантче е започнало да се дели еугленално и да дава още повече акъли. И то на КОГО ?
Налазват Те паразитите/завистници, Преподобни и Светлейши Ми Колега по Святост !
И това явление е заради вродената Ти толерантност !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first military reserve expert of UTTAF
цитирай
12. dupedalo - Няма да ходя на майната си, а в Дон...
08.01.2023 22:33
Няма да ходя на майната си, а в Донбас. И ти ще дойдеш, нали? Академик Леонов.
цитирай
13. dupedalo - Светейши, само ти ме разбираш, защото си почти толкова велик като мен.
08.01.2023 22:35
born написа:
Виждам , че гениалното лейтенантче е започнало да се дели еугленално и да дава още повече акъли. И то на КОГО ?
Налазват Те паразитите/завистници, Преподобни и Светлейши Ми Колега по Святост !
И това явление е заради вродената Ти толерантност !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first military reserve expert of UTTAF



Ела и ти с мен в Донецк. Академик Леонов
цитирай
14. kvg55 - До 11. born
08.01.2023 22:55
Тоя по скоро е от децата на лейтенант Шмид.
А за толерантността ми, си прав.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Как ме виждате с вас, комбина, академик Каколов?
08.01.2023 22:56
12. dupedalo - Няма да ходя на майната си, а в Дон...
22:33
Няма да ходя на майната си, а в Донбас. И ти ще дойдеш, нали? Академик Леонов.
цитирай

Заедно?
Може, в някой фантастичен или цирков сериал!? А, виж ,в последния вариант ,зеленият клоун може да ти прави качествена компания!
Ще си паснете! Но си заший джобовете, да не те претараши или иска пари даром!
цитирай
16. kvg55 - До 12. dupedalo
08.01.2023 22:57
Ходи, ходи!
Аз от България не мърдам.
Дори в Турция не съм ходил, за разлика от масата българи.
цитирай
17. kvg55 - До 13. dupedalo
08.01.2023 22:58
Къде се буташ при Светиня Му, бе, анус?
цитирай
18. kvg55 - До 15. leonleonovpom2
08.01.2023 22:59
Конските мухи за по–интелигентни.
цитирай
19. born - Къде се буташ при Светиня Му, бе, ...
09.01.2023 00:06
kvg55 написа:
Къде се буташ при Светиня Му, бе, анус?


Педерастка му работа, Сър !
Барабар Петко с мъжете ...
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.

цитирай
20. kvg55 - До 19. born
09.01.2023 00:23
Виж как парите, защото тоя задник е платен, създават фалшиво самочувствие и те правят за смях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5863241
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930