Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2023 07:01 - © Евреите се връщат на правия път
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1691 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 03.01.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.01.2023г.

     "Бенямин Нетаняху положи клетва за шести мандат като министър–председател на Израел", съобщава пръв Financial Times 
image

Бенямин Нетаняху положи клетва в четвъртък 29–ти декември като министър–председател на Израел, запечатвайки забележително завръщане на лидера–ветеран, който ще оглави най–дясната администрация в историята на страната.
Неговото коалиционно правителство, съставено от еврейски ултранационалистически и религиозни партии, обеща да преразгледа съдебната система на страната, да ускори изграждането на селища в окупирания Западен бряг и да подчертае еврейската идентичност в обществения живот. Тези и множество допълнителни планове вече предизвикаха безпрецедентна критика от отбраната, бизнес общността, образователната система, групите за защита на правата на ЛГБТ+, съдебни служители и други кръгове на израелското общество.
"Чувам виковете на опозицията за края на държавата и края на демокрацията. Загубата на изборите не е краят на демокрацията – това е нейната същност", казал Нетаняху в Кнесета.
image

Бенямин Нетаняху полага клетва за шести мандат като министър–председател 

Несъмнено ще има ревизия и на външната политика на страната провеждана от предишното правителство на либераста Яир Лапид.
Членът на Ликуд Ели Коен е назначен за министър на външните работи; бившият посланик на Израел във Вашингтон Рон Дермър беше назначен за министър по стратегическите въпроси, пост, който традиционно се фокусира върху борбата с усилията за международен бойкот; а Цачи Ханегби, дългогодишен високопоставен служител на Ликуд и довереник на Нетаняху, е назначен за съветник по националната сигурност, а Йоав Галант за министър на войната.
image

Бенямин Нетаняху представя новото правителство пред Кнесета на 29–ти декември 

Междувременно най–ярките антируски агитатори в Израел днес са именно избягалите от Русия "поп звезди" – Максим Галкин, Алла Пугачова, някои от които са признати за чужди агенти – Андрей Макаревич например. Влиянието на тези хора върху настроението на други експати през 2022 година може да е доста голямо – но в местното израелското общество то може да се счита за незначително.
Северът е много неспокоен. Има съобщения за прехвърляне на части на Хизбула към израелската граница. Всичко е заради съобщенията в саудитската преса, че Израел е заплашил да удари летището в Бейрут, ако там бъдат транспортирани ирански оръжия. Хизбула, в случай на удар по летището в Бейрут, обещава да удари летище Бен Гурион. Добре изградената верига за доставки през Сирия почти престана да функционира поради постоянните удари на "неизвестните" военновъздушни сили. Контингентът на Хизбула в Сирия изтегля своите части и оръжия от района на Дамаск. В небето над Ливан има висока активност на "неизвестни" самолети.
"Непознат самолет" е някаква местна шега. Официално Израел не признава, че неговата авиация периодично нанася удари в Сирия и Ливан. Неофициалната истина е известна на всички. Както всички знаят, че е възможно и по–лошо от сега, изостряне на ситуацията и открита война между Израел и основния му враг – Иран.
Техеран е очевиден съюзник на Москва. Оттук и основното разклонение, в което се оказа еврейската държава : какво следва от съюза на Русия и Иран?
"Ястребите" и клиентелата на Демократическата партия на САЩ в израелската политика смятат, че тъй като врагът на моя враг е мой приятел, за да дразнят Иран, на Украйна трябва да бъдат доставени модерни оръжия. Киев, представляван от Зеленски, пита Тел Авив за това от март.
Засега без никакъв особен успех. Защото "ястребите" остават в малцинство, а всяко искане за допълнителна помощ на Украйна е последвано от твърдо "не" от израелското министерство на отбраната. Те разбират, че влошаването на ситуацията ще означава участие на израелски войници във военните действия – при това далече от дома. Те също разбират, че Тел Авив не може да си позволи да изнася оръжия безплатно или на кредит. Безплатните подаръци на гои не се вписват в манталитета на евреите.
Израелските оръжия може да попаднат в Украйна. Ако трета страна го купи за реални пари и го достави в Украйна. Сега, например, възможността за доставка на противотанкови ракети Spike на Финландия (в навечерието на присъединяването ѝ към НАТО) активно се обсъжда от израелския концерн Rafael. Стойността на договора е 224 милиона евро. Израелски военни експерти посочват, че въпреки че ракетите са предназначени да укрепят отбраната на Финландия, "Израел не може да бъде държан отговорен, ако тези оръжия попаднат в Украйна". Но това може да стане само ако Хелзинки, след като се е изплатил на Тел Авив, реши да хвърли парите си на вятъра.
И все пак "Израел атакува и унищожи летище  "Димас" в Сирия, където се произвеждаха боеприпаси и резервни части за иранските дронове–камикадзе, които масово се използват от Русия в Украйна", съобщи на 24–ти октомври проукраинският вестник СЕГА.
Украински официален представител, говорейки неофициално, каза, че Израел е предоставил разузнавателна информация, полезна за прицелване срещу иранските дронове, писа и The New York Times.
"Много опасната близост, която се създава между Русия и Иран [не] е нещо, което ще пренебрегнем или няма да предприемем нищо", каза министър–председателят на Израел Яир Лапид в интервю пред The Jerusalem Post на 28– октомври, когато заемаше поста.
"Ние, разбира се, говорим с американците за това. Така че това, което трябва да направим, е да преоценяваме всеки ден и да реагираме".
"Ние сме на страната на Украйна. Ние ги подкрепяме. Току–що гласувахме в [Общото събрание] на ООН и казваме на света, че никога няма да приемем анексирането на четирите региона [на Украйна от Русия]. Все още сме единствената страна в света, която построи полева болница в Украйна", казал още той в интервюто.
"Така че ние ще подкрепим Украйна. Ще бъдем проактивни в подкрепа на Украйна и ще вземем предвид интересите на националната сигурност на Израел", допълнил Яир Лапид.

Но Израел днес очевидно е единствената влиятелна страна в колективния Запад, която си позволява да има собствено виждане за Украйна. И вместо "придържайки гащи, да тича като комсомолец" – тоест след Лондон, Брюксел и Вашингтон, доколкото е възможно, запазва неутралитет спрямо Русия.
Междувременно в аналитичните кръгове на Запада твърдението, че Русия не може да бъде победена на украинското бойно поле, става общо място. Последният пример за разсъждение по тази тема беше публикуван наскоро в Newsweek. В тази ситуация Израел може да бъде пример за изграждане на отношения с Русия след победата ѝ в Украйна.
С грижата за собствената си сигурност Израел изведнъж може да даде добър пример на останалия свят за прагматично отношение към военния конфликт между Русия и Украйна.
И затова да припомня, че Бенямин Нетаняху, който спечели последните избори начело на партията Ликуд и състави правителство, упорито е наричан "приятелят на Путин" 
image

https://www.ft.com/content/6ed1b03e-413f-429b-a4ac-b36f5a476f5a
https://tsargrad.tv/articles/a-chto-tam-u-evreev-izrail-otkazyvaetsja-vooruzhat-ukrainu_68404




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. nedovolen - По нов Паламуд ли са тръгнали, бр...
03.01.2023 08:13
По нов Паламуд ли са тръгнали, братчед.
:)))
цитирай
2. iw69 - Юдеите
03.01.2023 08:25
винаги са били много хитри.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Добър ден!
03.01.2023 09:24
Добър ден!
цитирай
4. lieutenantbenz12345 - Ционистката държава Израел, няма нищо общо със Старозаветното царство Израил
03.01.2023 09:47
Нека се знае тази разлика. Нетаняху обслужва богатите ционисти, които искат да заграбят повече земя и да превърнат Израел в империя, която контролира арабите.
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
03.01.2023 14:47
Връщат се в правия път в отношенията си с Руската федерация.
цитирай
6. missana - С евреите никога нищо не се знае. Ще поживеем, за да видим
03.01.2023 15:44
наистина ли се връщат в правия път отношенията им с Русия.
цитирай
7. kvg55 - До 2. iw69
03.01.2023 15:46
Е, и умни са и талантливи, не може да им се отрече.
цитирай
8. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
03.01.2023 15:48
За много години живи и здрави.
цитирай
9. kvg55 - До 4. lieutenantbenz12345
03.01.2023 15:51
Всеки политик обслужва нечии интереси.
цитирай
10. kvg55 - До 6. missana
03.01.2023 15:52
Пиша конкретно за Нетаняху естествено.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760146
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031