Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02 11:01 - © За клубовете по интереси
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 566 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 19.02 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.02.2024г.

     "Една истина, която изкуствени скандали се опитват да заглушат, а именно – че през последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. Много интереси на недосегаемите от закона бяха засегнати от прекъснатите корупционни схеми и мерките за прозрачност на публичните харчове. И това е причина за постоянните атаки към кабинета и към част от неудобните министри, които се засилиха като атаки с наближаване на ротацията", похвали се министър–председателят Де.
Един от постоянно атакуващите кабинета е Баце.
"Литнахте по студията по твое указание Найо [Птицин], да обяснявате колко сте готини, а едва ли не ГЕРБ ви пречи. ГЕРБ отговаря за външно министерство сега. Ако има корупция там, носиме отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши, всички, и последните три години са били ваши. А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там … В спортно министерство десетки хиляди лева рушвети. Колегата Денков казва : "Сглобката дори малко ни стеснява възможността". Да, стеснява ви възможността, щото вместо десетки хиляди лева рушвети, щяха да са стотици хиляди", коментира пък Баце.
За какво могат да се дърлят политиците? Разбира се за пари. За жени няма как да е. Днес имаш ли пари, това ти осигурява и достъп до жени.
Прави впечатление как професионално компетентно се изказва Баце : "… корупция има там, където са ресурсите". Естествено Баце има предвид финансови ресурси. Не човешки, което се разбира и от продължението на мислите му. А и имаш ли финансови ресурси, придобиването на човешки ресурси е безпроблемно осигурено.
А кои министерства са ресурсни? Това са министерствата, които разпределят пари за изпълнение на обществени поръчки. Не за доставка на канцеларски материали – това го правят всички министерства. За обществени поръчки поотделно за милиони, а съвкупно за милиарди левове. Като строителството на магистрали например.
Я да видим според бюджета кой министерства ще харчат най–много пари тази година :
Министерство на вътрешните работи 2767327,8 хиляди лева;
Министерство на войната 2129194 хиляди лева;
Министерство на регионалното развитие и благоустройството 1110095,5 хиляди лева;
Министерство на културата 403350,5 хиляди лева;
Министерство на младежта и спорта 137444,4 хиляди лева.
Министерството на вътрешните работи и Министерството на войната издържат многоброен персонал. Обаче Кире Петков отправи следната реплика : "Найо ми каза, да предам на Борисов да не се притеснява толкова много, че голяма част от бъдещето на това правителство, как се случи, ще се случи, когато имаме симетрия и във външните отношения, но и си говориме истината. Найо ми каза, че министъра на МВР е на ГЕРБ, така че няма смисъл, да се правим, че не–е–е".
На която реплика Баце друсна дупликата : "Вътрешния министър е министър на България! Аз не съм преговарял с него за министър". Жестоко! Желязна логика.
Която ни навежда на мисълта, че министър Калин Стоянов по молба на Борисов е спуснат от господа да служи на България, а останалите министри служат на министър–председателя.
image

Бойко Борисов се моли на господ да спусне Калин Стоянов за министър на МВР

А Министерство на младежта и спорта е само със 137444,4 хиляди лева за харчене. То затова и за него Баце казва, че е най–сиромашкото горкото – само с "десетки хиляди лева рушвети".
От ресурсните министерства остава Министерството на регионалното развитие и благоустройството с 1110095,5 хиляди лева пари за харчене. То е и министерството, което обявява най–обемистите обществени поръчки. Именно то финансира строителството и ремонтите на магистралите и останалите пътища в страната. Които Баце строи и ремонтира.
И тука нещата са засукани – в биографията на министър Андрей Цеков поместена на сайта на Министерския съвет не се посочва коя политическа партия го е предложила.
За никой министър не пиша коя партия го е снесла в министерското гнездото на Сглобката.
За Мария Габриел обаче например пише "Тя е първи заместник–председател на Европейската народна партия (ЕНП) и заместник–председател на ЕНП Жени". А коя българска партия е член на Европейската народна партия (ЕНП), при това доста влиятелен член? – ПП ГЕРБ.
И за титулярът на Министерството на младежта и спорта не пише, което означава, че думите на Баце "В спортно министерство десетки хиляди лева рушвети" се отнасят за министър–председателя Денков, чиито служител, както посочих по–горе, е министър Димитър Илиев.
А министър–председателят Николай Денков е такъв с гласовете на Сглобката. Следователно хулите на Борисов са в градината на колективния орган, от който част е и ПП ГЕРБ.
Може да се каже, че Баце е професионален министър–председател : три мандата – 9 години и 318 дни трудов стаж като министър–председател. Плюс това като кмет на столицата 3 години и 260 дни също разпределяше пари. Затова така компетентно говори за финансовите ресурси.
Затова и така компетентно обяснява къде каква корупция има. И че тя не се измерва с "рушвети" в левове, а най–малкото в "десетки хиляди лева".
"И беше акцентирано, че трябва да ми се каже това, да имам предвид че Марти [Божанов] имал много сериозни контакти, бил близък с [Иван] Гешев и [Делян] Пеевски", разправя по bTV съдия "кака Владка" Цариградска–Бировска, на което Шиши отговаря така : (Към питаща репортерка) "Вие била ли сте близка с него? [с Мартин Божанов] (Не съм) Ами и аз не съм".
А кой е Мартин Божанов? Мартин Божанов е най–новият символ (за съжаление мъртъв, поради което и безполезен) на корупцията в Съдебната система на Република България.
А кой е Иван Гешев? Иван Гешев е бивш (докато беше главен прокурор) борец срещу символите на корупцията. И не само в Съдебната система, а в цялата Република.
А Шиши пък е член на Клуба на споделящите Закона за отмяна на (поправката) Джаксън – Ваник за Русия и Молдова и за отговорност пред върховенството на закона във връзка със Сергей Магнитски, основан от Конгреса на Съединените щати и осветен от президента Барак Обама през месец декември 2012–та година
image

Сега, министър–председателят казва, че "през годините на прехода" България обитавала "корупционното дъно" и "през последните 8 месеца България се отлепи" [от това дъно].
Значи страната ни се освобождава от баласта "корупция", и то радикално, видно от случая Мартин Божанов–Нотариуса, оставките на прокурори, инициативите на дупедата Делян Пеевски и други негови съмишленици дупедати. В резултат се очаква Родината ни да изплува и акостира успешно в Еврозоната, Шенгенското пространство и в Съединените щати без виза.
Други пък, черногледи като мен, които смятат, че новобуржоазна България и корупцията са "дупе и гащи", виждат в това "отлепване" трансформиране на корупцията в България от дълбока в повърхностна. Може да се приеме и, че от ъндърграунда корупцията се издига към върховете. То не че досега върховете не са искали, а и могли, както грешно постулира Ленин. Тук иде реч за обективен процес на култивиране на корупцията и легитимирането ѝ законово.
Не случайно Шиши се разпореди : случаят "Мартин Божанов–Нотариуса" "трябва да бъде последният", който се разкрива. И подхвана активна законотворческа и лобистка дейност.
Но определено това издигане на корупцията от дъното към повърхността размъти средата около Съдебната система, като най–близка, която наскоро бе риформирана. И в съответствие със законите на физиката, няма как мътилката да не се дифузира и в другите системи за управление на държавата. Така Системите става еднородни и борбата и завистта породени от различието между тях изчезват. И по този начин за първи път в Новата история на държавата ни се осъществява на практика националният ни девиз "Съединението прави силата".
image 

Дифузията на корупционната мътилка – път към национално обединение! Графика на дифузията 

А министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обясни пред разследващата по bTV министри Жени Марчева, така : "Корупцията е проникнала много дълбоко в българското общество през последните десетилетия …Ние в момента плащаме данък на това, че сме гласували доверие на хора, които са назначавани преди нас (през 2018–та година) … И тук имаме тежко наследство (при обществена поръчка за физкултурни салони)".
Баце каза, за тежкото наследство да се търсят и държат отговорни Станишев и Орешарски.
Вижда се, че въпросът (не казвам проблем, защото корупцията е смазката на буржоазната държава) за корупцията е сложен и заплетен. И когато чух при Лорчето Крумова Рашков Бойко да казва "Господин Гешев е бил посетител в това заведение. И когато началника на прокуратурата отиде в един такъв клуб, ние после, нека бъдем малко по–снизходителни, трябва ли да виниме и прокурорите под него, които са посещавали този клуб", и като се повтори думата "клуб" се замислих дълбоко – пречка ли е членството на Шиши в "Клуба на споделящите" да посещава и "този клуб". Или разрешено ли му е поне да общува с членовете.
image

Щастливи членове на създадения от Конгреса от Съединените американски щати клуб

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-14-fevruari-2024-g-325942news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-15-fevruari-2024-g-325982news.html
https://nova.bg/news/view/2024/02/15/444922/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-15022024-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0/
https://www.minfin.bg/bg/1643
https://www.gov.bg/bg/pravitelstvo/sastav-na-pravitelstvoto/biografii/andrey-tsekov-ministar-na-regionalnoto-razvitie-i-blagoustroystvoto
https://www.gov.bg/bg/pravitelstvo/sastav-na-pravitelstvoto/biografii/mariya-gabriel-zamestnik-ministar-predsedatel-i-ministar-na-vanshnite-raboti
https://www.gov.bg/bg/pravitelstvo/sastav-na-pravitelstvoto/biografii/dimitar-iliev-ministar-na-sporta
https://btvnovinite.bg/bulgaria/vizhte-cjaloto-intervju-sas-sadija-vladislava-carigradska-za-zaplahite-ot-martin-bozhanov-notariusa.html
https://www.dps.bg/aktualno/narodno-sabranie/delyan-peevski-predsedatel-na-pg-na-dps-za-spora-za-rotatsiyata-sporazumenieto-e-yasno-ochakvam-v-imeto-na-balgariya-i-neyniya-evroatlanticheski-pat-vsichki-da-go-izpalnyat.html
https://nova.bg/news/view/2024/02/18/445240/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%85-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%83%D1%81%D0%B0-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2021-%D0%B3/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. morskipesni - Цоцат, ама.. изцоца се!
19.02 15:38
Той и Цацаров цацаше.. а баба ми имаше следния каламбур:
"Научил се поп, на пържен боб- свършил се боб, отучил се поп.."
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
19.02 16:47
Ха–ха–ха!
Само тоягата ще ги отучи.
цитирай
3. nedovolen - Какво отлепяне бе, братчед. На в...
19.02 17:10
Какво отлепяне бе, братчед. На входа на всяко учреждение пише на вратата - Бутни.
Като влезеш, трябва да буташ.
По западните не съм скитал. Там трябва и на вътрешните да пише.
Корупцията е като гората, не се е родил този, който да я отсече.
Един се роди, но него го отсякъха преди 151г, днес му слагат венци.
:-)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
19.02 18:10
За надписа по вратите си много прав. Ама не се сещат поне да направят вратите да се отварят автоматично, напротив – отварят се много трудно, трябва да ги натиснеш с рамо, а когато ръцете ти са заети с това, което ще бутнеш, е крайно неудобно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5973742
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930