Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2022 15:01 - © Ще заиграят ли заедно българските политически Меси и Бекенбауер
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 818 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 09.12.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
09.12.2022г.

     Имало съмнение кой ще взема решенията в предлагания от ПП ГЕРБ–СДС кабинет.
Как кой? Аз имам фаворит. Но да видим кой какво мисли и да направим изводите :  
"Просто като виждаме колко е активен господин Борисов, ние очакваме и мисля, че е съвсем ясно, че човекът, който ще взима реалните решения ще бъде Той!", каза Киро Харвардски.
И е прав Кирето – в централната емисия новини на bTV Баце го показаха три пъти –  най–напред са произнесе за Шенген : "Докато отговарях аз за България, беше нулева миграцията и всички даваха пример България, как се справя с опазването на шенгенска граница. Последния месец, виждате и филми на Запад, една много мощна атака, и тя, когато е и слаба границата, като липсва им капацитет, след чегъртания, махания и уволнения. Първо уволниха хората, които са управлявали с нас; после Рашков назначи едни; после уволниха хората на Рашков".
След това го появиха да коментира сглобяването на кабинета : "Професор Габровски има всички права, да си търси хора, да си търси експерти, да си организира среща с партиите, защото ние сме обещали, че в рамките на първия мандат, ще се направи експертно, програмно, както искате го наречете, правителство".
Е, че по–голям експерт в управлението на държавата от Баце няма – Той е с най–дълъг стаж като министър–председател и с най–много успехи.
За трети път го видяхме и чухме да казва : "Днес в комисията по енергетика "Лукойл" коалицията", партия на промяна, БСП, "Възраждане" и "Възхода", не подкрепиха да връщаме един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина А95. Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милярди долари да изтичат през "Газпром" и неговите дъщерни фирми. И "Лукойл" през неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна. Искам специално да благодаря на колегите от "Да, България!" и ДПС. Всъщност за пореден път евроатлантическите партии се откроиха. От едната страна ГЕРБ, СДС, "Да, България!" и ДПС , от другата – партиите на "Лукойл".
БНТ–то го показа само два пъти в централната емисия "По света и у нас", защото спестиха подробности около усилията на Николай Габровски за съставяне на кабинет.
Забелязах, че до Него стоеше само Десито Атанасова, председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ+СДС. Това са двамата, от които зависи политическото бъдеще и успех на кандидата за министър–председател Николай Габровски.
image

Засега въпросът намери отговор. До следващото му възникване 

Кой може да върже Баце и да му залепи устата да не дума? Никой!
Кой може да възпрепятства мисирките да не го показват по медиите? Никой!
Дори да не привиква Габровски по тъмна доба в зайчарника в Банкя, евентуалният министър–председател не може да се абстрахира от публичните внушения на Светиня Му.
Защото знаем, че чрез устата бокови глаголи Началникът, което означава Истината.
Вричането на Николай Габровски на ГЕРБ, което означава на Борисов, не е станало от само себе си. Тук несъмнена е намесата на герберасткия министър на здравеопазването Костадин Ангелов, който е настоящ върл герберастки дупедат.
"Професор Габровски има всички права да си търси хора, да си търси експерти. Той е 100% упълномощен да направи това, което е необходимо, за да има редовно правителство", декларира Борисов. Което не означава, че на търсещия няма да му бъде подсказвано.
Познаваме си го Баце – селски тарикат – не ме гледайте какво върша, слушайте ме, какво ви говоря; днес каже едно, утре каже обратното; знаем измислената от него история с дядо му, убит от комунистите като николапетковист през 1945–та година, когато самият Никола Петков е министър без портфейл в правителството на Отечествения фронт.
Така че делегираните на думи днес права на Николай Габровски, утре могат негласно да бъдат суспендирани, ако Светиня Му реши, че не се следва начертаната от Него партийна линия.
И не само Той – "Твърдото ядро на ГЕРБ–СДС имаха нагласата за номинация на Бойко Борисов, но ситуацията изисква различен подход", издал дупедатът от ПП ГЕРБ Димитър Николов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR и добавил :
"В нашата политика ни трябва Франц Бекенбауер. Така бих определил хода на Бойко Борисов [с предлагането на Николай Габровски за министър–председател] Това правителство може да бъде инструмент за постигане на стратегически цели".
Инструмент, ръчен уред за извършване на някаква работа; използва се, употребява се, износва се, поврежда се, бракува се … стратегически цели, тоест дългосрочни цели.
Така, де, така, де! Кой може да има стратегически цели? Избирателите нямат стратегически цели. Техните цели са умишлено ограничавани от политиците до връзване на семейния бюджет месец за месец. Така че и Николай Габровски се явява само средство към целта.
"Ако целта е спасението на душата, то целта оправдава средствата" е казал Игнасий Лойола.
А целта е спасение на душата на грешника Борисов. В този смисъл е и интересния коментар (струва си да се прочете) на Даниел Смилов в Дойче Веле : "Колко дявола могат да се съберат на върха на безупречната репутация на един безгрешник? И може ли репутацията на професор Габровски да изпере репутацията на генерал Борисов?", задава въпроси авторът и заключава : "през последните месеци българската политика се върти около един централен проблем – препирането на репутацията на Борисов, за да се преодолее политическата изолация на партията му …Интересното е, че и самите ГЕРБ не смятат, че репутационните проблеми ще изчезнат – просто ще бъдат затрупани от други теми".

https://btvplus.bg/produkt/novini/44139/btv-novinite-centralna-emisija-07-12-2022
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-7-dekemvri-2022-g-312739news.html
https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/287974-deputat-ot-gerb-ako-borisov-e-mesi-gabrovski-e-bekenbauer-takav-chovek-ni-tryabva-sega
https://www.dw.com/bg/moze-li-reputaciata-na-profesor-gabrovski-da-izpere-reputaciata-na-general-borisov/a-64025630




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Може, на терена в с. Бистрица и Меси ...
09.12.2022 16:54
Може, на терена в с.Бистрица и Меси играещ треньор.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
09.12.2022 19:30
Е, е! Селската агитка ще вика "Само Баце"!
цитирай
3. missana - Случващото се в момента е симптоматично.
09.12.2022 20:28
На следващите избори ПП и ДБ ще се сринат. Ще се срине и БСП во главе с Корнелия Нинова. Така всички партии на изчегъртването ще се самоизчегъртат.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
09.12.2022 21:01
И Баце ще тържествува.
цитирай
5. born - В кучкарника в Банкя Баце отглеждал ...
09.12.2022 21:37
В кучкарника в Банкя Баце отглеждал тайно няколко бели коне.
ПП. Вещи комшии подшушват, че били понита.
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
09.12.2022 22:00
Подготвя се за Връщането.
Ама ще трябва доста да заслабне, щото иначе ще счупи гърба на горкото пони.
цитирай
7. mt46 - ===
09.12.2022 23:18
Ходът с Габровски е добър. Но по-важно е кои дърпат конците...
цитирай
8. leonleonovpom2 - Филов е най-яркото доказателство, ...
10.12.2022 00:24
Филов е най-яркото доказателство, че един професор от класа трябва да си гледа науката и да не се занимава с политика! И други има, но той изпъква!
А, вече се и вживява в ролята на бай Ганьо, като тръби навсякъде, че е най- добрият, човекът с нощното шкафче, което Гешефтов не може да види! Ще вземе и да прави избори като него! Не ,че не ги е правил, но безпардонно, даже ще подчертава, как!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5908252
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930