Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2022 16:01 - © Политически "клюки" от bTV–то
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3297 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 06.11.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.11.2022г.

     При Жени Баджакова е "поразяващата уста", лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева
image
: "Нямам надежда, че ще излъчи кабинет
[Народното събрание], който да може да върши каквато и да било работа, включително и стабилен.
Ако разглеждате кабинета като списък, и съберете гласове за списъка, с имена, това ще ви даде ли стабилност?
Ако направите Стефан Янев министър–председател, щото той е бил в два служебни кабинета, това ще ви даде ли стабилност? Едно е да те назначава президента и да те уволнява и ти дет се вика в мълчанието си изглеждаш много убедително. В момента, в който си отвориш устата, работата става страховита. Щот става ясно, че няма възгледи, няма въобще разбиране за държавен механизъм, няма нищо.
Имате една втора политическа сила, която като "дете инатче" на всяко нещо казва "не". Лансира някакви идеи, които за всеки нормален човек биха били странни : Трябвало да се излъчват всички техни разговори, щото те били "трансперънси". Ма моля ви се, дайте да не обръщаме живота си на "Биг брадър" … Дори целия политически живот да превръщаме в "Биг брадър" щот на Асен Василев така му се струвало по прозрачно, нема нужда.
ГЕРБ знаят, какво искат (което навежда на мисълта, че другите не знаят, какво искат), но няма как да го стигнат. Защото имат прекалено малко депутати. Като има прекалено малко депутати, тази работа не става.
ДПС знаят, какво искат. Но там също не излиза сметката.
Замисълът (чии не казва) бил да се състави правителство на ГЕРБ+СДС с ДПС и ИТН и "Български възход" "да допълнят мнозинството", ама не станало.
Ние трябва да се докараме на евроатлантическите партньори. Защо да се докараме? Никой не може да обясни смислено, какво ще вземем и какво ще дадем, с тази помощ за Украйна.
НАТО не дава оръжие. Оръжието го дават страните–членки. Дават го с договор, с плащане. Добре, ние като даваме оръжие, имаме ли договори?
Но аз искам да знам, кой данъкоплатец – френския, холандския, германския, кой ще каже, или американския, подарете им на тия българчета бе, подарете им едни десет самолета.
Политическата безизходица е плод на националната глупост! На националната глупост.
Не може ти да търсиш лекар, когато ти трябва; учител за частните уроци на децата си; да търсиш майстор за в къщи. И всичко това да го търсиш като хора, които стават за тази работа.
А да повериш държавата на напълно невнятни хора? Как сега?
Сега са се хванали едните в хартиената бюлетина. Ма сериозно ли Корнелия … Защото няма изход, защото няма представа какъв е реалния проблем. И тя смята, че губи гласове от това, че хората на БСП са възрастни и не могат да гласуват. А не казва най–нормалното нещо : Партията е раздирана от вътрешни противоречия, страничните хора не искат да я погледнат, защото смятат, че тя няма нищо общо с леви идеи и нищо общо с ценности. Поради което хората казват : "Ами като няма идеи и ценности, дай поне да … ".
Какво е ГЕРБ, какво е ГЕРБ? ГЕРБ е една машина за бизнес, и цялата тъкан, организационна, на ГЕРБ, е изградена върху някакви бизнес зависимости. При нови избори, съвсем не е изключено те да почнат да падат, даже преди местните избори … С фалшификации, както им надуваше [резултата хартиената бюлетина].
Три дена пуйчеха дали да канят руската посланичка на първото заседание. Въпрос, който е за половин час. Както искате така го решете. Но той е въпрос за половин час. Че митинги … .
С тези играчи, може да се получи това [перманентни парламентарни избори]. Това е все едно да искате да качите класата на националния отбор по футбол. Това са играчите в първенството с български паспорти … Трябва да се извадят други ресурси от нацията. И те да се вадят не на принципа "Абе дай да пробваме нещо ново". Значи, като чуя как ще пробваме нещо ново, стомаха ми се обръща. Какъв национален капацитет имаме? Колко души тука живеят? Какво е това нещо ново? Вие нямате деца за да попълните училищата. За да попълните паралелките на първокласниците. И искате нещо ново. Къде се учи това ново? 
Слави Трифонов е просто една маша. На едни хора, които са големи фенове на лидерството. И смятат че това е модерната държава. Нищо такова. Нас ни управлява Бойко Борисов дванайсе години. С едната си прочетена книга. Това беше ли добре за България? Това в което в момента се балтавим, то има пряка връзка с тези дванайсе години. В които ГЕРБ обясниха, че парламента е една говорилня, че това било излишно, че нямало какво да се обсъжда.
Кои? Кои са тия дет са прочели повече книги? Айде, бе? Техните книги, като им чувате несвързаните изречения [на Харвардци]. Аз на Кирил Петков цяло изречение не съм чувала. Дислексия му викат някои … Но той няма цяло изречение. Мерките, които са виждат. До нещо да водят? Да ви обяснява нещо? Ми тези хора са недоучени от всяко положение. Но иначе са схемаджии, разбирачи, как да събереме ресурса на едно място и да си го делиме само ние си, говорейки за корупцията. Моите уважения.
Няма такъв филм. Те не само не са подготвени, една голяма част от тях просто не стават. Нямат качества. Няма и филтър, няма и сито. В старите партии имаше някакво сито, в което не може случаен човек да стигне до парламента. В тези [новите партии], това всичкото са проекти за еднократна употреба. Това е модела на захарния памук.
Не вярвам в следните неща : Реформи може да вършат хора, които са запознати с детайлите в една сфера. Факта че в правосъдната реформа се блъскат няколко човека поред в няколко поредни парламента, които не знаят къде се застава в съдебната зала и коя зала за какво служи, за мен обрича това начинание.
Явор Божанков не е лукав, нито Корнелия Нинова. Това просто е наистина едно дете, което не знае на кой е свят и което Корнелия Нинова използва по един безобразен начин … Корнелия Нинова няма самочувствие в правосъдието, независимо че има диплома за юрист, да се обгради със сериозни хора.
Тези хора не могат да победят Гешев, защото те нямат представа от стъпките си. А нямат представа от стъпките, защото не са влизали в тази сфера. Явор Божанков кво е работил преди да стане депутат? Кво е работил Крум преди да стане депутат? И Христо Иванов, какво е работил преди да стане депутат? … Аха, адвокат някой друг път. Къде сте ги виждали в залите, къде сте ги виждали? Значи те в залата не са, в университета не са, съдии не са, прокурори не са. Какво практикуват? Че да го реформират. Тая работа с реформирането изисква детайлни познания.
Няма дума "Взехме политическо решение, поради което не можем да ви кажем аргументи". Щом не моем да им кажем аргументи, значи нямаме аргументи. Значи ние просто си смучем от пръстите желанията си и ги налагаме на обществото, и като не можем да дадем аргументи, и казваме "ооо", ми ние сме с политическото решение.
В политиката не може да има социални несретници, не може да има хора, които от нищо не разбират и само си дрънкат "напред–назад" и се правят на остроумни".
Досега Корнелия Нинова беше ревностна защитничка на тоя главен прокурор. И на Цацаров  апропо. Тя стана причината квотата във Висшия съдебен съвет да бъде изцяло доминирана от ГЕРБ. Тя беше причината Иван Гешев да бъде избран и сега, когато Иван Гешев обърна палачинката щот така му изнася … и изведнъж той стана крив.
Не може да си така безпринципен бе. Не може твоят възглед за съдебна реформа и нейната необходимост да се диктува от битови елементи. Той трябва да се диктува от държавни".
Татянчето Дончева се чувства и наистина е подценена от обществото и избирателите като професионалисти в юриспруденцията, и в политиката.

https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/video-sabota/tatjana-doncheva-goljama-chast-ot-horata-v-novite-politicheski-proekti-prosto-ne-stavat-njamat-kachestva.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. missana - Дончева е типична политическа въртиопашка.
06.11.2022 19:03
Стара муцуна - много противна при това.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
06.11.2022 19:22
Не си прав.
Татянчето е праволинейна.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.11.2022 20:25
Тази Татяна е млада, а вече я гони деменцията?
Как може да задава такъв въпрос Какво практикували ,да не ги изреждам ,тези дето имали дипломи за адвокати Тя, като е в Народната събрание, спи ли там?
Как така , какво практикували? Практикуват същото като нея, професионални депутати са! И то от години? Каква друга практика търси от тях, тези безценни за обществото хора Зарязали всичко в наше име, как да ни вкарат в правия път?? Какво иска, да правят шмайзери за нацистите ли?
Тя ли не знае как, с какви усилия се става депутат? Що не хване някой от улицата и да го вкара в Народното събрание като депутатин?Ще го направи, ама на куково лято На пет метра от входа с ритници ще го изхвърлят!

Лека нощ!
цитирай
4. mt46 - ...
06.11.2022 20:33
В случая Т. Дончева е права... Политиците ни са калпави, не стават... Това е!...
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
06.11.2022 21:54
Е, да, това работят – професионални дупедати.
И тя прекара доста време в Народното събрание – шест пъти.
Затова пиша, че се чувства подценена, защото сега не е.
И не е чак толкова млада, прехвърлила е шестдесетака.
цитирай
6. kvg55 - До 4. mt46
06.11.2022 21:59
Не стават! Трябват други, не нови, а други.
цитирай
7. sorossadistfucking - Депутатите, които реално не са друго освен ДУПЕДАТИ лъсват най-вече с грапавите си и прости словосъчетания
06.11.2022 23:43
Беше време, когато дипломата правеше качеството. Отдавна обаче качество няма, има украсени килистури с некъпани мишници и задници, неотличаващи се от украинските си възлюбени.
цитирай
8. missana - Праволинейна
07.11.2022 01:58
и хоп - при МУЛТИГРУП! Само че накрая стана МУЛТИТРУП!
цитирай
9. kvg55 - До 8. missana
07.11.2022 06:24
За "Мултигруп" не знам, но се сетих за поправката "Ванко 1".
Но не можеш да отречеш, че е цапната в устата и говори истината.
цитирай
10. kvg55 - До 7. sorossadistfucking
07.11.2022 06:26
Във всичко качеството падна – в храните, в изкуството, въобще в живота.
цитирай
11. kvg55 - Благодарности!
13.11.2022 08:42
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5857454
Постинги: 2831
Коментари: 26054
Гласове: 34371
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930