Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02 07:01 - © Информационен Дайджест
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 632 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 04.02 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.02.2024г.

     Във Встъпителни бележки от председателя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер и заместник–генералния секретар на НАТО Мирча Джоана на срещата на Военния комитет на началниците на отбраната от 17–ти януари, в които бележки думата "война" (war) е употребена 12 пъти, адмиралът казал : "Заедно трябва да се уверим, че политическата воля е съчетана с военните способности. И тъй като базираният на правила международен ред (Тоя в кое време живее? Териториално този базиран на правила свят се свива като шагренова кожа) е под огромен натиск, значението на това не може да бъде надценено … За да бъдем напълно ефективни и в бъдеще, се нуждаем от военна трансформация на НАТО … За да укрепим нашата колективна защита и в същото време да подкрепим Украйна в нейната екзистенциална битка, се нуждаем от цялостен обществен подход. Имаме нужда от публични и частни актьори, които да променят начина си на мислене от епоха, в която всичко беше планирано, предвидимо, контролируемо, фокусирано върху ефективността … към ера, в която всичко може да се случи по всяко време. Епоха, в която трябва да очакваме неочакваното"
image

На следващия ден на Съвместна пресконференция от председателя на Военния комитет на НАТО, адмирал Роб Бауер с върховния главнокомандващ на съюзните сили в Европа, генерал Кристофър Каволи и заместник–върховния главнокомандващ на съюзните сили по трансформацията, генерал Крис Бадия, на която думата "война" (war) е употребена още 7 пъти, адмирал Роб Бауер добавил : "НАТО е по–силен и по–готов от всякога. Заедно направихме огромен напредък в нашата колективна отбрана … Но искаме и трябва да направим повече, за да възпираме и защитаваме всяка потенциална заплаха … Както казах вчера : това изисква подход, обхващащ цялото общество".
"За първи път от 30 години имаме стратегия – възпиране и защита на евроатлантическата зона – и имаме планове да направим Алианса годен за целите на колективната териториална отбрана. Сега сме в процес на превръщане на нашите планове в изпълними … Алиансът ще демонстрира способността си да укрепва евроатлантическата зона чрез трансатлантическо движение на сили от Северна Америка. Това подсилване ще се случи по време на симулиран възникващ конфликтен сценарий срещу близък противник (По време на учението Steadfast Defender 2024). Steadfast Defender 2024 ще бъде ясна демонстрация на нашето единство, сила и решителност да се защитаваме един друг, нашите ценности и международния ред, основан на правила", снесъл яйце в "атлантическото кукувиче гнездо" и генерал Кристофър Каволи.
"Тъй като военните действия на утрешния ден стават по–сложни в много области, ние трябва да гарантираме, че във всеки аспект сме по–бързи и по–добри от нашите конкуренти … Това върви с трансформацията на нациите и това е непрекъснато пътуване, а не еднократно събитие. Нашето пътешествие за трансформация на войната разширява границите Правим това чрез интегрирани операции с много домейни, което означава безпроблемна война по море, суша и въздух … Светът изисква още по–голяма подвижност и гъвкавост … Първо, ние гледаме много на взаимодействието. Така засилено сътрудничество с невоенни участници. Как да си сътрудничим с гражданския свят и да намерим всички тези синергии? (Тоест ангажира се и цивилното население)", подредил в строй атлантическите мътоци по големина заместник–върховния главнокомандващ на съюзническите сили по трансформацията – Крис Бадия.
Думата мир (peace) общо е употребена 3 пъти, като единият път е в цитат от генерал Брадли, лидерът на [us]американските сили в Нормандия и първият председателят на Военния комитет на НАТО : "Мирът е нашата цел, но готовността е цената, която трябва да платим", казал Брадли. Вторият път в латинската сентенция "Ако искаш мир, готви се за война" и в изречението "Днес нашият мир е застрашен". Техният мир или техният свят?!
Да, говори се за защита на основания на правила международен ред, разбирай съхраняване хегемонията на Съединените щати. Говори се, че "всичко може да се случи по всяко време",  за "превръщане на нашите планове в изпълними", за "военните действия на утрешния ден", за "трансформация на войната", която "разширява границите", за трансформацията на нациите. И изобщо, най–паче се говори за война – за "безпроблемна война по море, суша и въздух".
В "безплатна статия, обикновено запазена за абонати", Politico разбрало приказките на видните атлантици така : "Страните от НАТО трябва да бъдат в червена тревога за война и "да очакват неочакваното", каза в сряда председателят на военния комитет на алианса на националните началници Роб Бауер".
"Висш военен служител на НАТО призова в сряда публичните и частните участници на Запада да се подготвят за ера, в която всичко може да се случи по всяко време, включително водене на война", като подготовка за близка предстояща война ги разтълкувала и Reuters.
Защо тогава още не е започнала ядрената война?, пита от последния ред Николай Сорокин в Газета "Завтра".
Спокойно!, отговаря заместник–министърът на войната на Украйна Иван Гаврилюк в интервю за германският Tagesspiegel Plus : "Заместник–министърът на войната на Украйна : "Тази война трябва да приключи, като Русия се откаже от ядрените оръжия" … Споразуменията ще бъдат подписани, от една страна, от коалиция от държави, подкрепящи Украйна, а от друга – от Русия. Този документ трябва да включва отказ на Русия от ядрено оръжие, тъй като то представлява заплаха за мира", нарисувал картинката на капитулацията на агресора от изток маестро Гаврилюк 
image

Да, значи ядрената война не е започнала и такава въобще няма да има, защото Руската федерация ще се откаже от притежаването и ще унищожи, но по вероятно е да ги предаде доброволно на Незалежната, ядрените си арсенали.
В "незалежните" войски има все по–малко бойци, а качеството на подкрепленията става все по-ниско. Това пише британският вестник The Times, цитирайки украински командир : "Хората свършват, а качеството на подкрепленията става все по–ниско и по–ниско всеки път. Средната възраст на войник в моя батальон е 45 години … На тази възраст е трудно да се изпълняват задачи. За някои дори носенето на боеприпаси и бронежилетки до предните позиции е трудно", Дмитро Берлим, командир на 32–ра бригада на Украйна 
image

Ама това е путинска дезинформация.
А защо заместник–министър донася благата вест за ядрената демилитаризация на Русия?
Защото украинските мисирки и мисири се питат едни други : "Зеленски уволни ли Залужни? Информационното пространство гръмна от слухове; В интернет се разпространяват слухове : уж президентът на Украйна Владимир Зеленски е уволнил главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни от поста му. Бившият народен депутат Борислав Береза ​​пръв съобщи за освобождаването на Залужни от длъжността командващ на Въоръжените сили на Украйна, като се позова на източници в кабинета на президента. Тази информация беше допълнително разпространена от телеграм канали и някои медии вече с позоваване на свои, но неназовани източници" 
image

Береза ​​съобщил за предполагаемото уволнение на главнокомандващия на ВСУ по следния начин : "Информацията се потвърди. Зеленски отстрани главнокомандващия Залужни".
Информационният хаос стигнал кулминация, когато "Министерството на отбраната на Украйна публикува съобщение, в което, без да споменава фамилията на Залужни, се посочва : "Уважаеми журналисти, веднага отговаряме на всички : Не, това не е вярно". Потребителите заключиха, че става дума за опровергаване на информация за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили.
Към 20:18 часа президентът Володимир Зеленски публикува вечерно обръщение, но [в него] няма информация за освобождаването на Залужни".
В играта "тука има – тука нема" се включил и народният депутат Алексей Гончаренко.
"Както уточни народният депутат Алексей Гончаренко, на Залужни уж е била предложена позицията на посланик в една от европейските страни, но според народния депутат той е отказал", разказва Онлайн–медіа «Інформаційне агентство «Главком» image

Активното мероприятие започна [us]американското списание Newsweek, което още на 26–ти август миналата година публикува статията "Ключовият призив на Зеленски за контранастъпление заплашва да раздели ръководството", в която се казва : "Президентът Владимир Зеленски е в безизходица … Липсата на напредък засили стратегическия дебат на най–високите нива на украинското правителство, казаха пред Newsweek източници, запознати с дискусиите, настройвайки някои в кабинета на президента срещу военното командване … "Определено има някои различия сред украинското ръководство относно военната стратегия", каза източник, близък до украинското правителство, който говори с Newsweek при условие за анонимност, тъй като не е упълномощен да говори публично … в Киев назрява игра за обвиняване (Заради провала на контранаступа) … Запитан дали незадоволителното представяне на бойното поле може да предизвика промени в украинското военно командване, източникът отговори : "Не съм чул нищо конкретно, но може да се предвиди нещо подобно" (Аха, да се предвиди! А може би и да се работи за това? Защо не, при добро заплащане)
image

"Синопсис : Председателят на военния комитет на НАТО адмирал Робърт Бауер подчертава необходимостта домакинствата да се подготвят за война, призовавайки членовете на алианса да имат основни неща като вода, суха храна, радиоприемник и фенерче с батерии. Тъй като опасенията за риска от конфликт в Европа и Тихия океан нарастват, военни лидери от различни нации, включително Обединеното кралство, Швеция и Германия, обмислят възможността за повторно въвеждане на наборната военна служба … "Трябва да имате вода, трябва да имате радио и фенерче на батерии, за да сте сигурни, че можете да оцелеете през първите 36 часа", каза той [адмирал Робърт Бауер], добавяйки, че във всеки голям конфликт нациите–членки може да се нуждаят да въведат наборна повинност, за да поддържат армията си в битката", изнася още информация за подготовката на Алианса за война The Economic Times
image

Това Иля Головньов в "Царьград" го разбрал като "Превземане на Калининград и блокиране на корабоплаването в Балтийско море : как НАТО ще побеждава Русия".
Пак Головньов, пак в "Царьград", разказва за обявената от наглосаксите терористична война на Руската федерация : Британското разузнаване MI–6 подготвя украински диверсионно–разузнавателни групи (ДРГ) за провокации срещу руските АЕЦ. Това се потвърждава от факта, че Лондон пое водеща роля в надзора на Украйна. "Ще се взривяват автобуси, а мигрантите ще създават хаос", предрича апокалиптична картина из руските градове той
image

Тази подлост на британците им се връща : "Британците са уплашени. Кампанията "Руснаците идват!" отиде твърде далеч", пише Владимир Корнилов в РИА "Новости".
– Руснаците идват! – цял век след началото от влизането в употреба на тази стандартна история на ужасите Западът не е измислил по–ефективна стратегия за печелене на избори.
В Албиона заплаха от руснаците е регистрирана за първи път през 1924–та година, когато консервативната върхушка измисля фалшиво "писмо на Зиновиев", за да подкопае първото лейбъристко правителство. И сега, точно сто години по-късно, в Британия, на прага на поредната предизборна кампания, торите пуснаха същата грамофонна плоча.
Стогодишна традиция, ама нали британците тачат и съхраняват традициите.
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се оплакал на арменския поп : "Възходът на Китай и реваншизмът на Русия поставят плашещи геополитически предизвикателства в свят на интензивна стратегическа конкуренция, в който Съединените щати вече не се радват на неоспоримо надмощие … В свят, в който основните съперници на Съединените щати – Китай и Русия – се ръководят от персоналистични автократи, работещи с малки и изолирани кръгове от съветници, придобиването на представа за намеренията на лидерите е едновременно по–важно и по–трудно от всякога", написал [us[шпионинът в статията си "Шпионско и държавно майсторство" публикувана във Foreign Affairs.
И тоя психар е обсебен от Владимир Владимирович – в статията си е употребил името му 20 пъти. Обсесивно–компулсивното разстройство Бърнс получил, когато "президента (Пръдливият лъжлив Забраванко Джо) … реши да ме изпрати в Москва, за да предупредя Путин и неговите съветници през ноември 2021–ва година за последствията от атаката, за която знаехме, че планират". Тогава Владимир Владимирович уплашен от заплахата на Бърнс за "последствията от атаката" дори не успял да си го премести от единия в другия крачол.
Европейският парламент влезе в галошите на Андрей Вишински – Европейският парламент започна разследване на новинарски съобщения, че латвийски член на парламента Татяна Жданока е работила като руски агент от няколко години … Руски, скандинавски и балтийски новинарски сайтове съобщиха в понеделник, че Жданока е била агент на руската Федерална служба за сигурност или ФСБ поне от 2004–та година (Леле, тая що рубли е гушнала, може и твърда валута. Ей, върви им на хората, умеят да се уреждат), донася The Associated Press.
image

Докторът по физика и математика, съпредседател на управителния съвет на партията RuSoL от 2004–та годинапървият руски член на Европейския парламент

И ние се поддаваме на путиновия натиск : "Има тежко напрежение по линията за даване на българско гражданство. Тук има някакъв митичен човек, който се занимава с това. Казва се Глеб Мишин, който е по рождение украинец, но май е руснак. Той осигурява цяла кавалкада от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, подават документите, пращат му ги по DHL, той ги подава в министерството на правосъдието  и те стават български граждани" – рапортува генерала от запаса Атанасов, съобщава вестник СЕГА.

В интервю за немския телевизионен канал ARD Наполеончик взел че се изфукал – "Това е въпрос номер едно, но ние имаме 880000, имаме милионна армия" – значително повече от 617000 нахлуващи войници, за които руският президент Владимир Путин каза, че се бият в Украйна миналата седмица
image

Значи ако Залужни още не е уволнен, незабавно следва да бъде уволнен. В ексклузивно есе за CNN опровергал думите на Зеленски като написал : "Трябва да признаем значителното предимство, на което [Русия] се радва в мобилизирането на човешки ресурси и как това се сравнява с неспособността на държавните институции в Украйна да подобрят нивата на човешкия ресурс на нашите въоръжени сили без използването на непопулярни мерки".
В Китай призовката за разпит от "органите" се нарича "покана за пиене на чай". Темата за такива "чаени партита" рядко се обсъжда в пресата и дори в мрежите. На 30–ти януари обаче Министерството на държавната сигурност публикува списък с 10 причини за покана за "чаена церемония" в популярната мрежа WiChat : Те включват всякакви действия, които застрашават държавната сигурност, незаконно придобиване и съхраняване на държавни тайни, извършване или улесняване на шпионаж, както и отказ или укриване на съдействие на контраразузнавателните служби, изтичане на информация за текущи разследвания и дори не вземане на своевременни мерки за предотвратяване действия на шпионаж.
Освен държавните правоприлагащи агенции, в Китай има и партийна разузнавателна служба, наречена Централна комисия за проверка на партийната дисциплина (ЦКПД). Тя също кани, но само членовете на Комунистическата партия, която има около 100 милиона членове, да "пият чай". ЦКПД разполага с национална мрежа от офиси и стаи за разпити, които понякога продължават няколко месеца … При установяване на криминални престъпления, случаите се прехвърлят за разследване на държавните органи … Борбата с корупцията сред партийните кадри е наречена "лов на мухи и тигри" и засяга фигури на различни нива на управление, чак до бивши членове на Политбюро и настоящи министри … Миналата година 110 хиляди членове на партията са получили покана да "пият чай". Това е с 13% повече от година по–рано, отбелязва хонконгският вестник South China Morning Post.
И последно горещо инфо от мой доверен източник базиран в Dimitrovcity : "Ей, на, Путин издал указ, та признал Тексас". БНТ–то нека си опровергава, моят източник е по–надежден.
"Политиката стана плашещо смешна", констатира Платон Беседин в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры».

https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_221752.htm
https://dzen.ru/a/ZbEw5dBxeHqwnfJG
https://www.tagesspiegel.de/internationales/vize-verteidigungsminister-der-ukraine-dieser-krieg-muss-mit-dem-verzicht-russlands-auf-atomwaffen-enden-11066836.html
https://twitter.com/thetimes/status/1748967136880402719
https://glavcom.ua/country/politics/zelenskij-zvilniv-zaluzhnoho-minoboroni-vidpovilo-983159.html
https://www.newsweek.com/zelensky-pivotal-ukraine-counteroffensive-call-threatens-divide-leadership-1819564
https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/view-from-europe-to-the-pacific-world-weighs-mounting-risk-of-war/articleshow/107140722.cms?from=mdr
https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_221752.htm
https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_221779.htm
https://www.politico.eu/article/nato-needs-warfighting-transformation-says-military-chief/
https://www.reuters.com/world/europe/nato-needs-warfighting-transformation-top-military-official-says-2024-01-17/
https://kemerovo.tsargrad.tv/articles/zahvat-kaliningrada-i-blokirovka-sudohodstva-na-baltike-kak-nato-budet-pobezhdat-rossiju_951678
https://tsargrad.tv/articles/budut-vzryvatsja-avtobusy-i-bespredelit-migranty-london-objavil-rossii-terroristicheskuju-vojnu_952200
https://sputnik-georgia.ru/20240129/285970613.html
https://www.foreignaffairs.com/united-states/cia-spycraft-and-statecraft-william-burns
https://apnews.com/article/european-parliament-lawmaker-latvia-russia-tatjana-zdanoka-e9ecad9139a946e22895109baf6aa917
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/dans-neglizhira-kanal-za-bulgarski-pasporti-na-ruski-shpioni
https://www.youtube.com/watch?v=NnH75tFS96o
https://www.newsweek.com/zelensky-reveals-advantage-russia-1865071
https://edition.cnn.com/2024/02/01/europe/zaluzhnyi-ukraine-russia-war-analysis-intl/index.html
https://www.fondsk.ru/news/2024/01/31/kitay-10-chashek-gorkogo-chaya-dlya-shpionov-i-korrupcionerov.html

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
03.02 07:35
Трябва да ти кажа, че са прави!
Русия, след като изстреля всички налични запаси от ядрено оръжие, сама ще се откаже от него!
Просто няма да и трябва!
цитирай
2. morskipesni - На руснаците "Украйна" им трябва цяла.
03.02 12:34
И морето им трябва нерадиоактивно, с жива риба вътре.
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
03.02 14:01
Възможно е и така да се окаже.
цитирай
4. kvg55 - 2. morskipesni
03.02 14:03
Така е, ама Колективният Запад не спира да ги предизвиква.
цитирай
5. blackpredator - да ти имам
03.02 14:12
и времето, и търпението, и труда
ти требе да си въздържател и веган

льошо!
цитирай
6. kvg55 - До 5. blackpredator
03.02 15:40
Ами, набивам сланина с чесън и червено вино.
Пенсионер съм, бе, пенсионер, с достатъчна пенсия. Да са живи и здрави Асенчо Василев и предния министър на финансите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5986410
Постинги: 2840
Коментари: 26161
Гласове: 34457
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930