Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2023 20:01 - © Джо отново разсмя мислещите хора
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1082 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 20.11.2023 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.11.2023г.

     Сътрудниците на Пръдливия лъжлив Забраванко Джо написали статия и я публикували от негово име в централния печатен орган на ЦРУ The Washington Post : "Джо Байдън : САЩ няма да отстъпят пред предизвикателството на Путин и "Хамас"
image

Джо Байдън е президент на Съединените щати.
Днес светът е изправен пред инфлексна точка, където изборите, които правим – включително в кризите в Европа и Близкия изток – ще определят посоката на нашето бъдеще за идните поколения.
Как ще изглежда нашият свят от другата страна на тези конфликти?
Ще откажем ли на "Хамас" способността да извършва чисто, неподправено зло? Ще живеят ли израелци и палестинци един ден рамо до рамо в мир, с две държави за два народа?
Ще подведем ли Владимир Путин под отговорност за неговата агресия, така че хората в Украйна да могат да живеят свободни и Европа да остане опора за глобалния мир и сигурност?
И основният въпрос : Ще преследваме ли безмилостно нашата положителна визия за бъдещето или ще позволим на тези, които не споделят нашите ценности, да завлекат света към по–опасно и разделено място?
И Путин, и "Хамас" се борят да заличат съседна демокрация от картата. И както Путин, така и "Хамас" се надяват да сринат по–широката регионална стабилност и интеграция и да се възползват от произтичащия безпорядък. US–Америка не може и няма да позволи това да се случи. Заради собствените ни интереси на националната сигурност – и за доброто на целия свят.
Съединените щати са основната нация. Сплотяваме съюзници и партньори, за да се противопоставим на агресорите и да постигнем напредък към по–светло, по–мирно бъдеще. Светът очаква от нас да разрешим проблемите на нашето време. Това е задължение на лидерството и US–Америка ще води. Защото, ако се отдалечим от днешните предизвикателства, рискът от конфликти може да се разпространи и разходите за справяне с тях само ще се увеличават. Ние няма да позволим това да се случи.
Това убеждение е в основата на моя подход към подкрепата на народа на Украйна, който продължава да защитава свободата си срещу бруталната война на Путин.
От две световни войни през миналия век знаем, че когато агресията в Европа остане без отговор, кризата не се изчерпва сама. Привлича US–Америка директно. Ето защо нашият ангажимент към Украйна днес е инвестиция в собствената ни сигурност. Предотвратява по–широк конфликт утре.
Ние държим us–американските войски далеч от тази война, като подкрепяме смелите украинци, защитаващи свободата и родината си. Предоставяме им оръжия и икономическа помощ, за да спрат стремежа на Путин към завоевания, преди конфликтът да се разпространи още повече.
Съединените щати не правят това сами. Повече от 50 нации се присъединиха към нас, за да гарантираме, че Украйна има това, от което се нуждае, за да се защити. Нашите партньори поемат голяма част от икономическата отговорност за подкрепата на Украйна. Ние също така изградихме по–силно и по–обединено НАТО, което повишава нашата сигурност чрез силата на нашите съюзници, като същевременно даваме ясно да се разбере, че ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО, за да възпрем по–нататъшната руска агресия. Нашите съюзници в Азия също са с нас, за да подкрепят Украйна и да държат Путин отговорен, защото разбират, че стабилността в Европа и в Индо–Тихия океан са неразривно свързани.
В историята също сме виждали как конфликтите в Близкия изток могат да отприщят последствия по целия свят.
Ние стоим твърдо с израелския народ, докато той се защитава срещу убийствения нихилизъм на "Хамас". На 7 октомври "Хамас" изби 1200 души, включително 35 американски граждани, в най–лошото зверство, извършено срещу еврейския народ за един ден след Холокоста. Бебета и малки деца, майки и бащи, баби и дядовци, хора с увреждания, дори оцелели от Холокоста бяха осакатявани и убивани. Цели семейства са избити в домовете им. Разстреляха младежи на музикален фестивал. Тела, надупчени с куршуми и изгорени до неузнаваемост. И повече от месец семействата на повече от 200 заложници, взети от "Хамас", включително бебета и us–американци, живеят в ада, нетърпеливо чакайки да разберат дали техните близки са живи или мъртви. По време на писането на това писмо моят екип и аз работим час по час, правейки всичко възможно, за да освободим заложниците.
И докато израелците все още са в шок и страдат от травмата от тази атака, "Хамас" обеща, че безмилостно ще се опита да повтори 7–ми октомври. Той каза много ясно, че няма да спре.
Палестинският народ заслужава собствена държава и бъдеще, свободно от "Хамас". Аз също съм разбит от снимките от Газа и смъртта на много хиляди цивилни, включително деца. Палестинските деца плачат за изгубени родители. Родителите изписват името на детето си на ръката или крака си, за да могат да бъдат идентифицирани, ако се случи най–лошото. Палестинските медицински сестри и лекари се опитват отчаяно да спасят всеки ценен живот, който могат, с малко или никакви ресурси. Всеки загубен невинен палестински живот е трагедия, която разкъсва семейства и общности.
Нашата цел не трябва да бъде просто да спрем войната за днес – тя трябва да бъде да прекратим войната завинаги, да прекъснем цикъла на непрекъснатото насилие и да изградим нещо по–силно в Газа и в Близкия изток, така че историята да не се повтаря.
Само седмици преди 7–ми октомври се срещнах в Ню Йорк с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Основната тема на този разговор беше набор от съществени ангажименти, които биха помогнали както на Израел, така и на палестинските територии да се интегрират по–добре в широкия Близък изток. Това е и идеята зад иновативния икономически коридор, който ще свърже Индия с Европа през Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Йордания и Израел, който обявих заедно с партньори на срещата на върха на Г–20 в Индия в началото на септември. По–силната интеграция между държавите създава предвидими пазари и привлича повече инвестиции. По–добрата регионална връзка – включително физическа и икономическа инфраструктура – подпомага по–високата заетост и повече възможности за младите хора. Това е, което работихме, за да реализираме в Близкия изток. Това е бъдеще, в което няма място за насилието и омразата на "Хамас" и аз вярвам, че опитът да се унищожи надеждата за това бъдеще е една от причините "Хамас" да предизвика тази криза.
Това е ясно : решението за две държави е единственият начин да се гарантира дългосрочната сигурност както на израелския, така и на палестинския народ. Въпреки че в момента може да изглежда, че това бъдеще никога не е било по–далеч, тази криза го направи по–наложително от всякога.
Решение за две държави – два народа, живеещи рамо до рамо с еднаква степен на свобода, възможности и достойнство – е мястото, където трябва да води пътят към мира. Постигането му ще изисква ангажименти от израелците и палестинците, както и от Съединените щати и нашите съюзници и партньори. Тази работа трябва да започне сега.
За тази цел Съединените щати предложиха основни принципи за това как да се премине от тази криза, за да се даде на света основа, върху която да гради.
Като начало Газа никога повече не трябва да бъде използвана като платформа за тероризъм. Не трябва да има насилствено разселване на палестинци от Газа, никаква повторна окупация, никаква обсада или блокада и никакво намаляване на територията. И след като тази война приключи, гласовете на палестинския народ и техните стремежи трябва да бъдат в центъра на следкризисното управление в Газа.
Докато се стремим към мир, Газа и Западният бряг трябва да се обединят отново под една структура на управление, в крайна сметка под съживена Палестинска власт, тъй като всички ние работим за решение с две държави. Бях категоричен пред лидерите на Израел, че екстремисткото насилие срещу палестинците на Западния бряг трябва да спре и че тези, които извършват насилието, трябва да бъдат подведени под отговорност. Съединените щати са готови да предприемат собствени стъпки, включително издаване на визови забрани срещу екстремисти, атакуващи цивилни на Западния бряг.
Международната общност трябва да отдели ресурси за подкрепа на хората в Газа непосредствено след тази криза, включително временни мерки за сигурност, и да създаде механизъм за възстановяване, за да посрещне устойчиво дългосрочните нужди на Газа. И е наложително никога повече да не произтичат терористични заплахи от Газа или Западния бряг.
Ако можем да се споразумеем за тези първи стъпки и да ги предприемем заедно, можем да започнем да си представяме различно бъдеще. През следващите месеци Съединените щати ще удвоят усилията си за установяване на по–мирен, интегриран и проспериращ Близък изток – регион, в който ден като 7–ми октомври да е повече немислим.
Междувременно ще продължим да работим, за да предотвратим по–нататъшното разпространение и ескалация на този конфликт. Наредих на две us–американски групи със самолетоносачи да дойдат в региона, за да подобрят възпирането. Преследваме "Хамас" и онези, които финансират и улесняват неговия тероризъм, като налагаме многобройни кръгове санкции, за да влошим финансовата структура на "Хамас", като го отрязваме от външно финансиране и блокираме достъпа до нови канали за финансиране, включително чрез социалните медии. Също така бях ясен, че Съединените щати ще направят необходимото, за да защитят американските войски и персонал, разположен в Близкия изток – и ние отговорихме многократно на ударите срещу нас.
Също така незабавно заминах за Израел – първият us–американски президент, направил това по време на война – за да покажа солидарност с израелския народ и да потвърдя пред света, че Съединените щати пазят гърба на Израел. Израел трябва да се защити. Това е негово право. И докато бях в Тел Авив, аз също посъветвах израелците да не позволяват на болката и яростта си да ги подведат да направят грешки, които ние самите сме правили в миналото.
От самото начало моята администрация призовава за спазване на международното хуманитарно право, минимизиране на загубата на невинни животи и приоритизиране на защитата на цивилните. След атаката на "Хамас" срещу Израел помощта за Газа беше прекратена, а запасите от храна, вода и лекарства бързо намаляха. Като част от пътуването ми до Израел, работих в тясно сътрудничество с лидерите на Израел и Египет за да постигнем споразумение за подновяване на доставката на основна хуманитарна помощ за жителите на Газа. След дни камиони с провизии отново започнаха да преминават границата. Днес близо 100 камиона с хуманитарна помощ влизат в Газа от Египет всеки ден и ние продължаваме да работим за многократно увеличаване на потока от помощи. Също така се застъпих за хуманитарни паузи в конфликта, за да се позволи на цивилните да напуснат районите на активни битки и да се гарантира, че помощта достига до нуждаещите се. Израел предприе допълнителната стъпка за създаване на два хуманитарни коридора и прилагане на ежедневни четиричасови паузи в боевете в северната част на Газа, за да позволи на палестинските цивилни да избягат в по–безопасни райони на юг.
Това е в рязко противоречие с терористичната стратегия на "Хамас" : да се крият сред палестинските цивилни. Използвайки деца и невинни като живи щитове. Позиционирайки се в "терористични" тунели под болници, училища, джамии и жилищни сгради. Увеличавайки максимално смъртта и страданието на невинни хора – израелци и палестинци. Ако "Хамас" изобщо се интересуваше от живота на палестинците, той щеше да освободи всички заложници, да се откаже от оръжието и да предаде лидерите и отговорните за 7–ми октомври.
Докато "Хамас" се придържа към своята идеология за унищожение, прекратяването на огъня не е мир. За членовете на "Хамас" всяко прекратяване на огъня е време, което те използват, за да възстановят запасите си от ракети, да преместят бойците и да подновят убийствата, като атакуват отново невинни. Резултат, който оставя "Хамас" да контролира Газа, още веднъж би увековечил омразата му и би лишил палестинските цивилни от шанса да направят нещо по–добро за себе си.
И тук, у дома, в моменти, в които страхът и подозрението, гневът и яростта са усилени, трябва да работим още повече, за да се придържаме към ценностите, които ни правят това, което сме. Ние сме нация на религиозна свобода и свобода на изразяване. Всички ние имаме право да дебатираме, да не сме съгласни и да протестираме мирно, но без страх, че ще бъдем насочени към училища, работни места или другаде в нашите общности.
През последните години омразата получи твърде много кислород, подклаждайки расизма и тревожното нарастване на антисемитизма в US–Америка. Това се засили след атаките от 7–ми октомври. Еврейските семейства се притесняват да не бъдат нападнати в училище, докато носят символи на своята вяра на улицата или по друг начин в ежедневието си. В същото време твърде много мюсюлмански us–американци, арабски us–американци и палестински us–американци, както и толкова много други общности, са възмутени и наранени, страхувайки се от възраждането на ислямофобията и недоверието, които видяхме след 11–ти септември.
Не можем да стоим настрана, когато омразата надига глава. Трябва без съмнение да осъдим антисемитизма, ислямофобията и други форми на омраза и пристрастия. Трябва да се откажем от насилието и яростта и да се възприемаме не като врагове, а като сънародници американци.
В момент на толкова много насилие и страдание – в Украйна, Израел, Газа и толкова много други места – може да е трудно да си представим, че нещо различно е възможно. Но никога не трябва да забравяме урока, научаван отново и отново през нашата история : от голямата трагедия и катаклизми може да дойде огромен прогрес. Повече надежда. Повече свобода. По–малко гняв. По–малко оплакване. По–малко война. Не трябва да губим решимостта си да преследваме тези цели, защото сега е моментът, в който най–много са необходими ясна визия, големи идеи и политическа смелост. Това е стратегията, от която моята администрация ще продължи да се ръководи – в Близкия изток, Европа и по света. Всяка стъпка, която предприемаме към това бъдеще, е напредък, който прави света по–безопасен и Съединените американски щати по–сигурни.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/11/18/joe-biden-gaza-hamas-putin/
https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3557560/statement-from-secretary-of-defense-lloyd-j-austin-iii-on-deployment-of-uss-eis/

Смях в залата. Джо, още на 11–ти октомври на пленарната сесия на международния форум «Руска енергийна седмица» Владимир Владимирович каза : «Имало е дума за създаването на две независими, суверенни държави : Израел и Палестина. Израел беше създаден, както е известно, но Палестина като независима, суверенна държава никога не беше създадена, не се състоя поради различни обстоятелства. Сега няма да навлизам в подробности».
Джо, та кои държави десетилетия възпрепятстват създаването на палестинска държава? Твоите Съединени щати и подкрепяният от тях Израел, разбийш.

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - Дебилният Джо
20.11.2023 20:37
може да предизвика само насмешки.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
20.11.2023 21:48
Ами, така е.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.11.2023 00:18
Той вече е забравил, какво е казал!
И ,ако някой му прочете изказването, сигурно ще поиска да се запознае с този мъж,! И оценката му за него ще е в два варианта:
Много умен или идиот?

Той обаче има друг дерт
Как да прикрие покупката на Донецка област от сина си? Тази, дето оня наглец,Путин я е окупирал, мерзавецът, без да го пита, санким, колко да плати?
Защото онези хаирсъзи, сенаторите, веднага ще разследват, с какви пари е станала сделката?
И отиде конят в ряката...., с новия мандат барабар!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
21.11.2023 10:21
Ха–ха–ха!
Сенатор Константин Долгов написал : "След като прочетох текста във WP, имах въпрос дали Байдън е прочел "своята" статия. Мисля, че е малко вероятно. Но трябва да се запознае с нея. В противен случай, нищо не се знае, ще го попитат нещо на публични изказвания или дебати, а той дори няма да може да отговори".
цитирай
5. morskipesni - На Нетаняху вече му подпира отзад,
21.11.2023 18:01
даже не може да се хване за нещо (близко, осезаемо).
Путим пак подава (спасителна) ръка. Знаем за Сирия.
Далечният задморски "приятел" най-много от глупост
да надроби по-зверска патаклама. Пази ни, Йехова от
пръдлювци и песоглавци. Да няма- Сталин дал, Путин 'зел!
цитирай
6. kvg55 - До 5. morskipesni
21.11.2023 18:16
Ха–ха–ха!
Това последното е много вероятно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5937647
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930