Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2023 08:01 - © Още един магистрален маниак
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 589 Коментари: 13 Гласове:
11

Последна промяна: 18.10.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.10.2023г.

     Какви хора ни управляват? На разпит в "Защо, другарю министър?" е министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който каза : "Моята амбиция е ние да правим правилните неща, да полагаме основите, върху който да стъпат тези, които ще дойдат след нас".
А за тези "преди нас", министърът се изказа така : "В регионалната политика не може да се работи ден за ден. И това е една изключително често повтаряна грешка на политическите ръководства на министерството на регионалното развитие през годините. В регионалната политика само лошите неща стават бързо. Хубавите неща изискват планиране, изискват преминаването през различни фази на инвестиционния процес … Липса на планиране, например. Възлагани са договори без да има завършени териториално–устройствени процедури, без да има извършени отчуждения … Имаме договори които са сключвани в условията на съмнителна законосъобразност. Най–класически пример са инхаус договорите … Това което направихме за разлика от нашите предшественици е, че започнахме проверки на пътни участъци, които са в гаранционна поддръжка".
Евала, типичен българин на власт – всичко започва от мен, аз полагам основите, предишните само са грешали. Както казваше баща ми : Дай на българина власт и му гледай сеира.
"Последните двайсет години България не е инвестирала достатъчно в поддръжка и в основни ремонти на републиканската пътна мрежа", твърди министър Цеков.
Не е съвсем така. При управлението на Троегъзата коалиция се преасфалтира здраво пътят от Панагюрище до Баня, асфалтира се пътя Оборище – Мухово; при Баце се преасфалтира пътя Дупница – Гюешево, участъци от Подбалканския път и други.
"Ако изградим магистралите, нашата икономика ще може да нарасне експоненциално. В момента тя расте с едни добри темпове, бих казал. Но ако имаме транспортна свързаност, ако имаме магистрали, шестте основни магистрали, които желаем да имаме; ако имаме скоростни пътища. То тогава икономиката ни може да расте с темпове (вече ги каза – експоненциални), които далеч ще изпреварят настоящите. И това ще ни даде възможност най–после да се доближим икономически до европейската, до голямото европейско семейство".
Когато министър Цеков набразди Родината с магистрали и скоростни пътища ще започнем да се доближаваме "до голямото европейско семейство" изразено графически така :
image

"Дано, дано, дано, дано, дано, дано …
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

Сайтът на Министерство на регионалното развитие и благоустройството съобщава новината "Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков инспектираха отворената за движение магистрала "Европа" между Калотина и Драгоман.
Там министър Андрей Цеков изрекъл култово изречение : "Магистралите са кръвоносната система на икономиката и на стандарта ни на живот", който стандарт някои разбрали като скоростни пътища с препускащи бързи коли с хубави мацки в тях.
Министър Цеков, там с колегата си министър Гвоздейков не се ли раздумахте за железопътната инфраструктура? Железопътният транспорт е по–екологичен и по–евтин.
В "кръвоносната система на икономиката" железопътният транспорт е аортите, а магистралите и другите пътища са вени и капиляри.
А Българският морски флот май разполага", поне в движение, само с един кораб – "Рожен". "Рожен" блокиран в украинско пристанище, "Рожен" блокиран в израелско пристанище. Само корабът "Рожен" се споменава.
С израза "Истината е, че" на два пъти министърът ни разкри светата истина от последна  инстанция.
Министърът на финансите Асенчо Василев "декларирал намерение за теглене на дълг от 7,5 милиарда лева и това не е било съгласувано с партньорите от ГЕРБ–СДС", изнася bTV по донесение на Баце, "че никой не го е питал да се взима или не дълг от 7,5 милиарда".
Само че за този заем било отбелязано в Закона за държавния бюджет на република България за 2023–та година – "Член 69 алинея (1) : Максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде поет през годината по реда на Закона за държавния дълг, е 7,5 милиарда лева" и е обнародван в Държавен вестник брой 66–ти от 1 август. И партията на Баце целокупно е подкрепила закона, контрират от партията на Асеня.
Понеже е проспал събитието – "Той не е внесен, как да знаеме, дали има заложено нещо в бюджета, което го няма. Той не е внесен за да мога да го коментирам", обясни се объркано   Баце и заплаши с приказки за дългова спирала, която "разклаща държавата".
"Подкрепа за Борисов и коментар за дълга и стабилността на властта дойде и от третия елемент на сглобката – ДПС" : "Тези неща да няма информация трябва да приключат. Министър Василев за нас е длъжен да ни информира за тези неща – не да ги научаваме от медиите", произнесъл се дупедатът Делян Пеевски.
А генерал–губернаторът съвсем се е отнесъл в печалбарство ("сделка за 7,2 милиона долара за инфраструктура свързана с поддръжката на изтребителите F–16 блок 70", сделката за самите самолети F–16 блок 70, доставка на us–американски туристи) и въобще не си върши работата по управлението на държавата : "Не бих казал застрашена [от Руската федерация] (Само ни били дезинформирали?! Айде, бе! Къде гледа тоя? А апетитите на Злото жоже да възстанови Съветския съюз и социалистическия лагер?) … Мога да ви уверя, че ролята ни тука не е да се намесваме във вътрешната политика. Ние не избираме хора. Не избираме партии (Ами какво правите тогава? Нищо не правите. И се радвате на българската политическа неразбория) … Радваме се да видим правителство формирано в съответствие с конституцията, отразяващо ролята и гласа на българските граждани от последните парламентарни избори. Радваме се да видим това правителство да работи и да се старае да направи възможно най–доброто за българите … [И въобще] Радваме се, че беше избрано правителство … Не обсъждаме планове за добавяне или не на нови имена [към списъка на закона "Магнитски"] (А борбата с корупцията, зарязахте ли я, а?) … Няма намеса на Съединените американски щати в завръщането му [на Васил Божков] (съвсем сте се отпуснали от апатия и мързел) … Много хора, както вероятно знаете, имат склонност да твърдят, че има намеса от страна на Съединените американски щати в много неща, в които не сме замесени", доверил се искрено за тези и други неща генерал–губернаторът на Лорчето Крумова по телевизия NOVA.
Мда–а–а! Навъдили са се много психически болни лица по целия свят, които си въобразяват неверни неща за Джо Байдън, Антъни Блинкен, Виктория Нюланд, ЦРУ–то и въобще за us–американската външна политика, дипломация и неправителствени организации (USAID).
А ние, ние най–безотговорно сме изоставени на произвола на съдбата – на манипулациите на родните политически популисти възрожденци, на руската агресия, на корумпираната мафия. 

https://www.btv.bg/shows/zashto-gospodin-ministar/videos/zashto-gospodin-ministar-gost-e-andrej-cekov.html
https://www.mrrb.bg/bg/cekov-i-gvozdejkov-inspektiraha-otvorenata-za-dvijenie-magistrala-evropa-mejdu-kalotina-i-dragoman/
https://btvplus.bg/produkt/novini/52263/btv-novinite-centralna-emisija-16-10-2023
https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137235202
https://www.youtube.com/watch?v=BlozBkGY9G0

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
18.10.2023 09:12
Това, което се полага в пътната настилка, не е асфалт! Ще го нарека корупционни интереси Година работих по рецепти за битуми Комбинатът се бореше да спечели концесията за тях ?
Което по начало е смешно, той е единственият производител на тях в България
Постарах се, две рецепти предложих, едната на световно ниво, другата, да речем- на европейско!
На приемането ги оцениха, но казаха, че е удар в празно пространство, не е спечелил комбината концесията? И губи интерес към тях! А единият битум беше и за летища, там пукнатините са недопустими в асфалта! Знам какво стана с него, но няма да коментирам
Оттогава внимателно наблюдавам асфалтовото покритие на пътищата, по които пътувам Българското е под всякаква критика Съмнявам се, освен в качеството на битума и в количеството му?
Нашите магистрали, по качество, както и футболът ни поставям на последно място в Европа!?
Относно магистралите, пред нас са румънците , но с уговорката, че асфалтът им е безупречен изпълнението им е Българско?
Да, нормално, коренът им е такъв!
Шегата настрана, Българска фирма строеше магистралата Ниш- Калотина! Теренът е изключително труден, а е поверена на наша фирма?
Следователно можем, не моженето е причина за качеството на магистралите
Турците строят по километър на ден магистрали, безупречни!
Магистрала Тракия ще я направят за една година, безупречна и по- евтина!?
цитирай
2. leonleonovpom2 - А Дилян Пеевски е важен фактор Кр...
18.10.2023 10:25
А Дилян Пеевски е важен фактор Краси, не само България!
При него и Магнитски не пее и ако, все пак запее, ще е фалшиво!
И Пеевски дава тон за песен, не някакви там министри, с лопата да ги ринеш!
цитирай
3. morskipesni - БДЖ е на свободно падане.
18.10.2023 10:57
На никого на му дреме обаче. 35 години само СЕ ЗАКРИВАТ участъци.
Единствено бе спасено ж.п. трасето до Панагюрище, слава на Господа!
Елхово, Нови Пазар, Смядово, В. Преслав, Старо Оряхово и колко други
градове и села бяха ЛИШЕНИ от това благо- железницата. И погинаха.
Слънчев бряг имаше теснолинейка до Каблешково, оттам влак за Бургас.
Закарай им ти влака до Поморие, та да се опулят като козлета на афиш.
Цитатът на мЕнистеро е заимстван от Др. Георги Димитров (инак бива ли?)
Гласи: "Транспортът е артериалното русло по което тече БУЙНАТА ЖИВА
кръв на НАРОДНОТО СТОПАНСТВО." Висеше над магистралата за Стражица
по време на нашите бригади за възстановяване след земетресението.
Колкото до "качеството" на "асфалта", вече стана ясно че който пенкилер
не се е пробвал да прави "битуми на световно ново", той не е упоразил работите.
Няма какво да се чудим защо всичко ни е такова, скапано, пенкилерско.
Както викаше ротния: Ето, имаме си тука ви'шисти- даже и среднисти!
Или друго : Може да си завършил ви'ше, ама как ти личи че нямаш средно..
цитирай
4. nedovolen - Не съм чул настоящ министЕр да каже ...
18.10.2023 11:32
Не съм чул настоящ министЕр да каже нещо добро за бивш. Ама и него това го чака.
:)))
цитирай
5. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
18.10.2023 11:38
Ама много дупки и неравности по тия "корупционни интереси", бе?!
Като се движа по тях гледам, че мият мантинелите, които ги ограждат и пазят.
цитирай
6. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
18.10.2023 11:41
А–а–а, генерал–губернаторът каза, че за политическа активност и политически коректно политическо поведение няма да те извадят от списъка "Магнитски". Трябвало документални доказателства, че не си корумпирал.
цитирай
7. kvg55 - До 3. morskipesni
18.10.2023 11:46
На пловдивската гара продаваха топли питки със сирене; на много гари продавачи с табли предлагаха топли наденички. А на новата софийска гара за пръв път ядох шунка.
Пътувал съм във вагон–ресторанта от гара Левски до София. Само в спален вагон не съм пътувал.
цитирай
8. kvg55 - До 4. nedovolen
18.10.2023 11:50
Надали ще и да чуеш.
цитирай
9. kvg55 - До 9. loop1
18.10.2023 13:40
Като не си чул, иди да чуеш и тогава ела да се произнасяш.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Така, относно висококомпетентния и "мъдрите" му приказки
18.10.2023 15:01
Не е закрит участъкът от линията Пещера -,Пловдив, от Пещера до Стамболиски !!
До Слънчев бряг от Каблешково никога не е имало теснолинейка! А до Каблешково- пътнически влак!?
Това са някакви бълнувания!

За битумите явно коментиралият има предвид себе си и в такъв случай е прав, напълно!
Защото при мен не става дума да съм, " опитвал", а за реален резултат, придружен с всички неоходими изследвания и протоколи от анализи! Но за невеж човек като изказалия се, нещата са такива, каквито си ги представя! Или сънува?Няма как да са други!
И ги бълва, като дим от комина на парния локомотив на влака до Каблешково!

Толкова е забавно това, като детска приказка са тълкуванията за битума и бълнуванията за Каблешковския влак!
А , Тодор Каблешков е работил на гарата, но в Саранбей, по памет, без да правя справка! Да, той е посрещал влака, но не в Каблешково!

ПП- на гара Белово е работил Каблешков!
цитирай
11. morskipesni - Има и такива диванета от Пом.,
18.10.2023 16:10
дето освен че не знаят за (бившата немска) теснолинейка от Каблешково до морето,
ами дори удобно забравят че самото градче Пом. е имало влакова връзка с Бургас.
През Сарафово, с товарни отклонения за Винпрома и за Каблешково.
Аз лично съм чакал на тоя ж.п. прелез, до Атанасовското езеро преди Бургас.
Изобщо теснолинейки в морските райони е имало и други, напр. в Странджа.
Хорицата от Пом. са средня ръка, къде учили-къде попрочели. Имат будка за книги
в центъра до чалготеките. Опърпаните четива се предават от ръка на ръка. Култура!
Бързат да фащат попа за дървения (бастун). Освен пенкилери, но и битумци-бастунци.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Ха, ха - ха!
18.10.2023 21:23
Товарни отклонения за Каблешково? И ти с какъв товарен вагон си пътувал до там ? За говеда или в цистерна? А теснолинейката от Каблешково до Слънчев бряг, къде спираше в Слънчев бряг? А в Каблешково?
Изобщо, поне за в този район, зле си с географията!
Но това не ти пречи да го правиш компетентно!

Знаеш ли, много години се занимавах с прозрачността на медицински банки и спринцовки от пластмаса, произвеждани у нас за България и за износ! Спрях внос на продукт за тази цел от ФРГ!
Получавал съм за работата си благодарствени писма от заводите, които ценя най- много!
Много си жалък, на космически разстояния си от мен и за да скъсиш разстоянието, се мъчиш напразно да ме омаскариш!
Няма да можеш, нямаш база, да постигнеш нещо значимо , като мен!
Лайняната уста само ще размирише около тебе!

Не съм бил учил? Че ще ми поверят ли дипломантка от Монпелие в такъв случай? Университетът, Кралският, във Валядолид, ще ми предлага ли договор, без да се моля и предлагам? Недоучили и елементарни по разсъдък са такива като тебе!
Много време ти отделих, твори си простотииге, ти за мен просто си нищо!
А щом се занимаваш с мен, явно за тебе съм нещо много значимо!
Жалък си!
Че ти правиш точно това, което изтъкваш като причина да не пишеш? И отвличаш вниманието от себе си
Коментари, съобщения при мен ще бъдат трити, още като видя нелегалното ти име
Достатъчно боклук получих! И все пак, внимавай в картинката!
Пиши, където те приемат и си добре дошъл! Истинските хора ще ти затворят вратата!
цитирай
13. kvg55 - Благодарности!
25.10.2023 15:37
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5937913
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930