Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2023 11:01 - © Жельо Желев без да иска за ФАЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 971 Коментари: 16 Гласове:
12

Последна промяна: 04.10.2023 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.10.2023г.

     "На всички съвременни изследователи вече е ясно, че в единната теория за фашизма наред с икономическите и политическите аспекти трябва да намерят подобаващо място психологическите, социалнопсихологическите и културологическите страни на това явление. Но за да не се получи еклектика вместо естественото и органично обединяване на посочените елементи, нужна е сериозна теоретическа база, каквато може да предложи само историческият материализъм. Колкото и предубедено да звучи на пръв поглед, истината е, че никое друго направление в съвременната социологическа мисъл освен него не би могло да изпълни с успех голямата и сложна задача по изграждането на единна теория на фашизма, понеже единствен той [Историческият материализъм] позволява : 1. Органично свързване на икономическата основа на фашизма – финансовия капитал – с неговата политическа надстройка преди всичко със специфичната държавна система. 2. Да се покаже и обратното влияние на вече изградената политическа надстройка, главно фашистката държава в нейните основни институции върху икономиката", пише Желката във "Фашизмът".
Та кой управлява във Фашистките американски щати? – управлява "Дълбоката държава".
И какво представлява "Дълбоката държава"? – представлява политически организираните финансови корпорации, чието занимание е да правят пари от парите. И не само – те контролират индустрията, доколкото е останала във ФАЩ и най–вече Военно–промишления комплекс. Контролират политическите партии, сенаторите, конгресмените,  президентите и най–вече Демократическата партия и Пръдливият лъжлив Забраванко Джо. Ох, бабанко!
Те, финансовите корпорации финансират и контролират идеолозите и апологетите на буржоазното общество и капитализма. И не само във ФАЩ, а въобще по целия свят.
И как политическата надстройка на Фашистките американски щати обслужва интересите на "Дълбоката държава"? – като предлага и гласува стотици милиарди, клонящ към трилион, бюджет на Пентагона. Отделно са ЦРУ и останалите агенции за сигурност, които защитават сигурността на ФАЩ по цялата планета. Па то са Американската агенция за международно развитие (USAID), то са Радио "Свободна Европа" и Радио "Свобода" (Radio Free Europe / Radio Liberty), "Америка за България" (America for Bulgaria Foundation) и други страни, то са Организацията на обединените нации (ООН) и особено фракцията ѝ Световна здравна организация (СЗО), то е Световната търговска организация (СТО). Ами СатаНАТО–то, ех
image

"Политическото изживяване на фашизма има своите дълбоки основания в икономиката, в онези процеси на централизация и концентрация на капитала и собствеността, които са дълбоко присъщи на империализма. Не се касае за анахронични явления, а за обективна тенденция, която да подхранва държавния капитализъм. Колкото по–голяма е централизацията и концентрацията на средствата за производство в ръцете на монополите и държавата, колкото по–голяма е тяхната икономическа мощ, толкова по–широки са възможностите за унищожение на либералната демокрация, за ликвидиране на гражданските и политическите свободи на личността, а следователно за фашистки тоталитаризъм", продължава Жельо във "Фашизмът".
Ехе, във ФАЩ "либералната демокрация" е заменена от либерастка и глобалистка диктатура, която се налага и на останалите страни – Евроколхозът я е прегърнал и възлюбил.
"… монополът в икономиката по необходимост прераства в монопол в политиката и оттам във всички останали сфери на обществения живот. А известно е, че монополът в политиката има една–единствена форма : диктат, диктатура", потвърждава Желката и пророчески произнася : "Разбира се, възможността за фашистка диктатура не винаги се реализира в политическия живот, но тя съществува като обективна възможност, която може да ни заплашва в периоди на големи социални сътресения, така характерни за нашия век (ХХ–ти век). Във всеки случай тенденцията към тоталитаризъм в съвременния свят е толкова силна, че дори и традиционните буржоазни демокрации вече далеч не са така идилични, както през XIX–ти век; много често в техния политически живот могат да се забележат постъпки и действия, които напомнят по–скоро диктатура, отколкото демокрация".

Ха–ха–ха! Та фон дер Лайнен и Борел не налагат ли икономическа, политическа, културна и ценностна, тоест идеологическа диктатура над страните членки в услуга на ФАЩ? Налагат!
Желев цитира Антонио Грамши : "… с неговото име е свързано и едно друго определение на фашизма като "несанкционирано от закона насилие от страна на капиталистическата класа".
А–а–а, днешните фашаги са поумняли. Легитимират го насилието на властта, легитимират го : Сега всяко несъгласие с официалната политика, какво остана за съпротива, се подвежда под знаменателя "симпатизиране на Путин и сътрудничество с Русия, въобще на авторитаризма".
Посочва се и "Херман Раушинг – бивш гаулайтер на областта Данциг, прозрял още преди войната целия авантюризъм на националсоциализма и избягал отвъд океана – определи германският фашизъм като "революция на нихилизма", "революция на отрицанието".
И тоя Раушинг е писал за ФАЩ – в целия Колективен Запад наблюдаваме революция на "отмяната" – отменя се класическата западна култура, където може да се редуцира в политически коректна – редуцира се – в произведенията на Марк Твен думата "негър" е изхвърлена; Отело не е мавър, а бледолик; Офелия и Жулиета са афроамериканки и прочие.
В усилен ход е "революция на отрицанието" – отрича се руският народ и неговият принос към човечеството, отрича се реалния социализъм и марксистко–ленинското учение. Отрича се  съществуването на фашизма и нацизма в Италия, Германия, Испания и Латинска Америка.
И турското иго се отрича. Както и съществуването на фашистко–нацистки режим в Украйна.
"Именно финансовият капитал е този, който стои в основите на фашизма и определя неговата програма. Без присъствието на финансовия капитал фашизмът би загубил своята природа, политическата същност и съдържание. Без финансовия капитал фашизмът изобщо не би могъл да се превърне в общонационално движение и да завладее държавната власт. Не е случайно, че фашизмът възниква в епохата на империализма, в условията на една дълбока социална криза, която заплашва самото съществуване на капиталистическата система …
Затова социалната криза по принцип може да се разреши или в пролетарска революция, или във фашистка диктатура. Тази последната представлява именно решението на финансовият капитал", връща се към значението и ролята на "финансовия капитал" Желев.
А има ли във ФАЩ "социална криза"? – Има! Има ли в Евроколхоза "социална криза"? – Има!
Не е като да няма. И как я решават? "… във фашистка диктатура", както посочва Желката.
Ама той, подиграваният доктор по философия Жельо Желев бил пророк, бе. Я вижте, вижте какво пише : "Вярно е, че фашизмът е преди всичко власт, диктатура на финансовия капитал – и това е най–същественото от социално–класовата му характеристика – но вярно е също така, че във всяка съвременна високоразвита капиталистическа страна държавната власт представлява власт на финансовия капитал със съответните ограничения на демокрацията, гражданските и политическите свободи и прочие. Това се отнася в еднаква степен за всички развити капиталистически държави в съвременния свят".
"Книгата ["Фашизмът"] беше написана през 1967 година", споделя Жельо Желев във "Вместо предговор". Ехе, виждаме докъде са стигнали нещата във високоразвитите капиталистически страни за 56 години. Ама пророк, бе, пророк, и то на научна марксистко–ленинска основа.

https://chitanka.info/text/16259-fashizmyt/2#textstart

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. morskipesni - Всяка една дума в прокламацията
04.10.2023 11:05
означава МАФИЯ. Сборът от думите образува ГЛОБАЛНА МАФИЯ, произведението ФАШИСТКА МАФИЯ. Самата овехтяла дума "демокрация" означава ЧЛЕНСТВО В МАФИЯТА.
цитирай
2. bojinkata - И вече се възражда на Запад и у нас! За ...
04.10.2023 11:24
И вече се възражда на Запад и у нас! За фашизма става въпрос! Много пари, зависими политици, зомбиран народ - положителен резултат!
цитирай
3. анонимен - означава МАФИЯ. Сборът от думите ...
04.10.2023 12:43
morskipesni написа:
означава МАФИЯ. Сборът от думите образува ГЛОБАЛНА МАФИЯ, произведението ФАШИСТКА МАФИЯ. Самата овехтяла дума "демокрация" означава ЧЛЕНСТВО В МАФИЯТА.

Чикиджийчо,вчера в фалшивият си профил nedovolen споделяш,че си имал"РИТУАЛ".
Първо трябва да запознаеш читателите ,че си психично болен от много години за да си направят извод хората какви ''РИТУАЛИ'' ти се въртят в главата.......и ,че причината да не работиш е именно тежката форма на шизофрения от която страдаш...
АМА КАЗВАЙ ГИ ТЕЗИ НЕЩА,НЕ СЕ СРАМУВАЙ....
цитирай
4. nedovolen - Недоволното 3 подхвана друг, че аз ...
04.10.2023 13:25
Недоволното 3 подхвана друг, че аз позакъснях :)
Желю (+), Господ да го прости, имах случайността да го познавам.
Веднъж в Д-град присъствах на презентацията на книгата му "България в голямата политика". Взех я с автограф ./така и не съм я прочел/. Зададох въпроса, г-н Желев, като сте се срещали с големи политици, това значи ли, че България е в голямата политика. Взе да казва как признали Македония от самолета...
На 06.01. 2000г бяхме заедно в Сф на един Иванов ден. Тъкмо разговаряхме, когато му се обадиха по телефона. Каза, трябва да тръгвам, Илия Минев е починал. Попитах го, как можахте да го оставите да почине в такава мизерия...
Беше ми дал номера си, за особено важни случаи. Такъв според него не се случи.
Да оставя въпроса, че бях за известно време в неговата партия, което ми бе за последно

:)))
цитирай
5. kvg55 - До 1. morskipesni
04.10.2023 15:22
Държавна мафия.
цитирай
6. kvg55 - До 2. bojinkata
04.10.2023 15:23
Има признаци затова.
цитирай
7. morskipesni - Или: държава-мафия?
04.10.2023 15:26
?
цитирай
8. kvg55 - До 3. nedovolen3
04.10.2023 15:27
Ти съвсем побесня бе, човече. Обадих се 112, линейката е на път.
цитирай
9. kvg55 - До 4. nedovolen
04.10.2023 15:34
Ха–ха–ха!
Ако продължаваш да правиш такива врътки на клонинга, ще докараш нещастника до раздвоение и разтроение на съзнанието му.
А Жельо беше един идейно объркан човек. Но добър по душа.
цитирай
10. kvg55 - До 7. morskipesni
04.10.2023 15:35
Анджик, де.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.10.2023 16:38
Да, Жельо беше идейно сбъркан човек!?Но не и злобно, да съска например и да стряска?! Кротко, буква по буква или на срички, произнасяше думите!
Например, ако вълк му даде поръчка, да разруши кошарата, защото му пречи да има пряк достъп до овцете, в добрината си, ще свърши работата! Няма да му разваля хатъра я!
Как няма да предложи Семерджиев за свой вице? Нали соцкомунистите, сега капиталистите, ще се обидят и ще станат зли?
Както направи и със селското стопанство и както затвори книгата Македония с прочитането й!? Демек, признаването й!
Характеристиката му се изчепва само с една дума, казвана от Бай Иван, тъстът му, по негов адрес- Диването!
Ха, бай Иван познаваше човекът що за стока е, от пръв поглед, ще се остави на зет си, да го метне и излъже!
Това нямаше, как да се случи!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
04.10.2023 16:44
Ха–ха–ха!
Диването!
цитирай
13. mt46 - Интересно...
04.10.2023 23:13
Водачите на българската демокрация Желев и Костов са били марксисти...
цитирай
14. emelika - Та това е следствието
05.10.2023 07:50
Едни думи се пъчат важно с големината си, надути отвътре, а други като професионализъм, талант, етичност... се смаляват срамежливо. "Дали пък умишлено не концентрират енергията си, за да изгърмят и пукнат балоните. Ха, дано!" – търси успококоение позитивния наивник.
цитирай
15. kvg55 - До 13. mt46
05.10.2023 10:37
Били са – единият объркан, другият кариерист.
цитирай
16. kvg55 - До 14. emelika
05.10.2023 10:38
И думите като хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5983504
Постинги: 2840
Коментари: 26160
Гласове: 34457
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930