Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2022 17:01 - © Американският чук и европейските пирони
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1827 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 09.10.2022 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.10.2022г.

     За първи път след Френската революция има признаци за възможен крах на европейската цивилизация.
Превръщането на Европа в индустриална полупустиня, нуждаеща се от долари (и не само от пари, а и от суровини), за да възстанови икономиката си и LNG от чужбина за отопление на домовете, изглежда здраво е завладяла умовете на политиците във всички столици на Европейския съюз под командването на Урсула фон дер Лайен. Само това може да обясни икономическата безизходица, в която се намира Европа.
Deutsche Bank наскоро отмени собствената си прогноза за лека рецесия, тъй като беше твърде оптимистична. Сега анализаторите очакват БВП на еврозоната да спадне с 3 процента до средата на 2023 година. И това ще се случи поради налагането на санкциите срещу Москва и отказа от руското гориво. Промишлеността на Европа, губейки своите конкурентни предимства (включително евтината руска енергия), срина всички сектори на икономиката.
За първи път след Френската революция има признаци за евентуален крах на европейската цивилизация, изградена върху "свещените" принципи на частната собственост, свободния пазар и демокрацията.
На какво се надява Старият свят, отрязвайки корените на собствената си икономика? За демокрацията, която се превърна в свой антипод, преобърна нормите на морала и сега вдига шум по европейските площади? Демокрация, която се е откъснала от демоса, който някога я е родил и унищожава икономиката на Европейския съюз според американските "правила"? Трябва да се признае, че Вашингтон изигра политическа партия за контрол над Европа не без блясък.
Упоритостта на Ангела Меркел в опитите да спаси енергийната независимост на Германия от Съединените щати беше последната надежда за изтръгване на еврозоната от американската примка. Напускайки двора на сградата на Министерството на войната в Берлин под "дъжда от червени рози" (хит от 1974 година, популярен в ГДР), Ангела беше сигурна, че е спечелила, изоставяйки забраната за пускане в експлоатация на "Северен поток–2". Тя обаче подцени евроатлантическата вярност на Олаф Шолц. Този е готов за ликвидация по–бързо от Урсула : на 4 април той реши да прехвърли активите на "Газпром" в Германия под контрола на Федералната мрежова агенция на Германия. Всъщност той национализира имуществото на руските акционери. Сега германската агенция назначава членове на борда на руската компания и дава указания на ръководството.
image

Германците са недоволни 

Последният телефонен разговор между президента на Русия и канцлера на Германия се състоя на 13 септември и продължи, отбеляза Шолц, както винаги, в приятелски тон. И три дни по–късно канцлерът обяви, че експроприира "Роснефт Германия"
image
и предава за управление на същата Федерална агенция неговите рафинерии "PCK Schwedt", "MiRo" и "Bayernoil".

Както съобщава признатият в РФ за чуждестранен агент радио «Свобода», Германия направи това като стъпка по укрепване на енергийната сигурност на страните на фона на съкращаването на добива и нефта от Москва в отговор на западните санкции. "Rosneft Deutschland" представлява около 12 процента от рафиниращия капацитет на Германия и е една от най–големите рафинерии в страната. Сега "администрацията на попечителя ще противодейства на надвисналата заплаха за сигурността на енергийните доставки" – същата заплаха, която Германия сам създаде за себе си.
"Собствеността е свещено и неприкосновено право", гласи член 17–ти от Декларацията за правата на човека и гражданина. Този основен принцип на западната демокрация – неприкосновеността на частната собственост – се преобръща за първи път. "Това решение е незаконно и всъщност е експроприация на дялово участие в резултат на ситуация, умишлено създадена от съответните санкции на ЕС и действията на германските и полските регулатори, чиято цел беше конфискуване на активи", се казва в изявление от централата на "Роснефт". (Интересно, но преди никой не предполагаше, че руските компании, работещи на Запад, могат да бъдат експроприирани?).
Санкциите, които нарушават принципа на свободната търговия, са познати на Запада. Те са приложени към Съветска Русия още през 1917 година. И сега те се превърнаха в основен инструмент за разваляне на енергийните договори с Русия. И на Брюксел изглеждаше, че сега санкциите със сигурност ще "разкъсат руската икономика на парчета". Но нещо започна да се разкъсва вътре в самата Европа.
Италианските власти се разбунтуваха : за разлика от германските, те отказаха да ограничат правата на собственика на рафинерията на "Лукойл" в Сицилия. Този завод представлява около 20% от преработвателния капацитет на Италия, а заводът получава до 40% от суровините от Русия.
И в Дъблин Комисията за регулиране на обществените услуги (CRU) се разбунтува, заявявайки, че няма да изключи захранването на никого по време на криза, въпреки дълговете по плащанията. Правителството в паника намали ДДС върху природния газ, дървесните стърготини (пелети, трици и талаш) и дървата за огрев за вътрешно потребление от 21% на 5%, спестявайки на потребителите близо 210 милиона евро.
Мадрид намалява спешно данъците върху електроенергията с 80%, "за да помогне на семействата и бизнеса в лицето на енергийната криза", каза премиерът Педро Санчес.
В Братислава децата няма да могат да ходят на училище в петък, защото държавните служители вече ще работят дистанционно в понеделник и петък.
Е, Брюксел готви нови санкции срещу Русия. Следващият пакет от наказателни мерки ще бъде насочен към "по–значимите сектори на руската икономика и ще продължи да е насочен към хората, отговорни за агресивната война в Украйна", обеща Жозеп Борел от Ню Йорк.
Ако се върнем към Германия, канцлерът Шолц, след като разруши отношенията с голям доставчик на гориво, пожертва интересите на страната. Отговорът на въпроса "защо" не е труден : функцията по защита на националните интереси във всички сфери на живота на европейците е деградирала и се прехвърля на Брюксел, който следва указите на Вашингтон.
През октомври 2015 година при сключването на споразумението за Транстихоокеанското търговско партньорство президентът на САЩ Барак Обама каза : "Не можем да позволим на страни като Китай да пишат правилата на глобалната икономика. Ние трябва сами да напишем тези правила …". Същият Обама, говорейки пред военните в Уест Пойнт на 28 май 2014 година и казвайки, че Съединените щати са готови да използват военна сила "едностранно", добави : "Това, че имаме в нашите ръцете най–добрият чук на света, не означава, че всеки проблем е пирон". Изминаха обаче осем години и сега американският чук уверено удря европейските ръждиви пирони.

https://www.fondsk.ru/news/2022/09/25/amerikanskij-molotok-i-evropejskie-gvozdi-57273.htm




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. missana - Несгодите, които днес търпи ЕС, са изцяло причинени
09.10.2022 17:26
от сгрешената политика на неговото некадърно ръководство. А тази фон дер Лайен е направо само за метачка на улиците. За друго не става.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
09.10.2022 18:59
Пиша за тях, но всъщност не ме интересуват.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Така е Миссана!
09.10.2022 19:44
Нея жените първи са я изхвърлили като некадърна и не искат тя да ги преглежда и лекува!
И тя, от нема и къде, е станала политик!
Всеки политик е некадърник! Само неуспял н професията си,2 я зарязва ,за да стане политик! Дори и да е успял,дълбоко в себе си знае, че е некадърник!

Краси ,чак сега ми стана ясна идеята на ам-ам-мераканците
Искат да прилапат суровините на Русия! Тоспод я е дарил с тях-платинови метали, злато, нефт, газ, аргон, литий и цялата останала Менделеева таблица
Ще успеят , ако успеят и на Създателя да наложат исканията си! Какво ще последва от това, не е във възможностите ми, не ми е дадено да предсказвам!

Хубава вечер!
цитирай
4. sorossadistfucking - Ум царува, е алтернатива на Ум робува и ум патки пасе.
09.10.2022 20:05
Отнася се за Путиновото царство, Европейския Съюз ( Колхоз) и България. Щото си е наша сентенция, не е византийско или турско робско наследство от 200+500г. робство/феодалство.
цитирай
5. missana - Така е Миссана! Нея жените първи са я ...
09.10.2022 20:45
leonleonovpom2 написа:
Така е Миссана! Нея жените първи са я изхвърлили като некадърна и не искат тя да ги преглежда и лекува!
И тя, от нема и къде, е станала политик!
Всеки политик е некадърник! Само неуспял н професията си,2 я зарязва ,за да стане политик! Дори и да е успял,дълбоко в себе си знае, че е некадърник!

Краси ,чак сега ми стана ясна идеята на ам-ам-мераканците
Искат да прилапат суровините на Русия! Тоспод я е дарил с тях-платинови метали, злато, нефт, газ, аргон, литий и цялата останала Менделеева таблица
Ще успеят , ако успеят и на Създателя да наложат исканията си! Какво ще последва от това, не е във възможностите ми, не ми е дадено да предсказвам!

Хубава вечер!


Същото е искал и Хитлер, но се провали. Тогава съюзцници на Русия са САЩ и Англия. Сега пък са Китай, Индия и Иран.
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
09.10.2022 22:50
Правилно си прозрял – заграбването на природните богатства на Руската федерация е целта. Ама не са познали. Времето на Елцин се изживя и отмина.
цитирай
7. kvg55 - До 4. sorossadistfucking
09.10.2022 22:52
Остави ги Руската федерация и Евроколхоза.
Според теб у нас има ли ум и кое от трите неща според поговорката прави?
цитирай
8. kvg55 - До 5. missana
09.10.2022 22:54
Не пройдет!
цитирай
9. mt46 - Да,
09.10.2022 23:34
Европа е под въпрос, изправена е пред огромно изпитание и няма адекватни политици
/ с малки изключения, като Орбан/...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
10.10.2022 08:27
На Евроколхоза иде да му се сложи точката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760448
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031