Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2023 08:01 - © Какво обясни Батька на украинката
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 551 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 26.08.2023 08:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.08.2023г.

     Батька уважил украинската журналистка Диана Панченко със сочно и дълго интервю с продължителност 1:50:32 часа.
image

Украинската журналистка Диана Панченко е задоволена от продължителния разговор с президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко

"Във всеки момент. И сега може да бъде спряна и тогава можеше да бъде избегната".
Лукашенко го играл пощальон между Владимир Владимирович и Петро Порошенко : "Бягах между Порошенко и Путин. Отивам при Путин … Ето защо бях наясно с всички въпроси … Казвам ви абсолютно откровено това, което не знаете и никой не е чувал. Обсъдихме тези въпроси с Порошенко, с Путин : Не тримата, а поотделно. Но си спомням разговора с Путин. Казах му : Слушай, това е добър вариант (според Минските споразумения се е предвиждало законодателно да се уреди специалният статут на определени райони на Донецка и Луганска области и да се проведат местни избори там). Защо не? За да не се оспорва постепенно в течение на година–две–три тази територия и така нататък, както беше тогава".
Тогавашният президент на Украйна Петро Порошенко обаче отказал да проведе такива избори. "Порошенко ми казва това : "Защо трябва да правя избори? Те ще бъдат под контрола на Русия". Казах му : Петро, добре, тази година уж ще бъдат под контрола на Русия. Това е, за което можем да се съгласим. И аз им предложих : ще направя избори там, ще направя както се договорите – Путин, Порошенко. И ще го направя както вие решите. Порошенко отказа. Путин се съгласи на всичко", казва държавната глава на Беларус.
Отговаряйки на уточняващ въпрос дали Руската федерация е възнамерявала да спазва Минските споразумения, Александър Лукашенко каза : "Сто процента. Не можете да я упреквате, че не е имала намерение. Нямате факти за това. А фактът, че Украйна не спази Минските споразумения – купчина доказателства".
В същото време Беларус винаги се е държала много достойно по отношение на Украйна, подчерта Александър Лукашенко, което не може да се каже за Украйна по отношение на Беларус. "Обвиняват ни, че сме допринесли за началото на войната тук. Не, войната вече беше започнала. И вие я развързахте. Украинците я отприщиха – тази война срещу Беларус. Икономическата война преди всичко. Обявихте ни блокада на юг. Не пропускахте нашите самолети още преди европейците? Не пропускахте нашите товари. И тогава въобще хиляди вагони с минерални торове, които натоварихме у нас в Беларус, в пристанището на Одеса бяха арестувани", каза президентът.
Той припомни и историята със задържаните в Украйна беларуски шофьори на камиони, от които няколко души бяха убити. Беларуската страна, след многократни предупреждения, трябваше да проведе операция за освобождаване на повече от 70 души. "Вие дори не забелязахте, че ги отвлякохме. Едва когато ги показаха в Минск, вие разбрахте. Тоест, ние се държахме много внимателно. Не сме извършили никакви действия срещу вас, нито икономически, нито политически, нито дипломатически", каза Александър Лукашенко.
"И защо Путин започна да изтегля войските (участвали в съвместно учение в Беларус) към Далечния изток през Киев? – задайте този въпрос на Зеленски. Той ще ви отговори по–бързо. Но да ме обвинявате, че Путин отиде към Владивосток през Киев … Е, можете да попитате Путин за това", предложи президентът.
Диана Панченко отбеляза, че много би искала да попита Владимир Зеленски за някои неща, но той не бил толкова отворен за комуникация като президента на Беларус.
"Е, преди той беше толкова открит. Защо сега е затворен? Нека отговори на този въпрос на украинците. Не можете да предявявате претенции към мен. Нито един беларусин от нашата армия не е бил там. Ние вашата граница не сме преминали … Но вие ни провокирате", подчерта беларуският лидер.
Той припомни, че много преди 24 февруари 2022 година близо до границата на територията на Украйна са били дислоцирани четири украински дивизиона с ракетни системи "Точка–У". "Ние ги проследихме – нашето разузнаване. Те се приближиха, след което, грубо казано, свалиха брезента покриващ ракетите. След това развърнаха ракетите в бойна позиция. След това ги обърнаха срещу нас. И ние трябваше да се справим с тях по време на Руската операция. Руснаците ги унищожиха първо тях", отбеляза Александър Лукашенко.
Диана Панченко също попита какво е струвало на президента на Беларус "осем години да не признае Крим", въпреки че президентът на Русия теоретично би могъл да настоява за това : "Не, никога не е настоявал", отвърна беларуският лидер.
Президентът на Беларус в интервюто за украинската журналистка каза, че руският президент Владимир Путин мисли за събитията в Украйна и се тревожи от това : "Последният разговор беше. Отново засегнахме ситуацията. И някак си в сърцата си седяхме заедно дълго време (последния път, когато се срещнахме с него в Санкт Петербург, след това Валаам и така нататък), той седи и казва : "Лошо е, че се сблъскахме – два народа. И вие (Беларус) участвате. Е, славяни!" И той така замислено казва (предавам информацията) : "Там никой не е мислил да покорява, да поробва, да лишава Украйна от независимост. Не ни трябваше. Но ние трябваше да се държим подобаващо и да не си създаваме проблеми", предава думите на Владимир Владимирович Александър Лукашенко.
image

На 24 юли президентите на Беларус и Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин посетиха Спасо–Преображенския Валаамски манастир, разположен на остров Валаам (Ладожкото езеро) в Карелия

"Слушайте, и аз нямам какво да му възразя. Въпреки че обикновено се караме, възразяваме си един на друг. Защо да му възразявам? Аз, напротив, го подкрепих", каза президентът. "Виждате ли, така, просто нормален разговор, без никаква причина. Нямах намерение да лишавам независимостта там, защо се държаха така? И видях как се държаха, като се започне от Леонид Данилович Кучма (вторият президент на Украйна). Аз съм уникален човек за вас – 30 години съм гледал всичко, което се случва, и беше свързано с тези събития. Всичко започна, за съжаление, с Леонид Данилович Кучма".
Журналистката попита какво мисли Александър Лукашенко за пропагандираната в Украйна теза за имперските амбиции на Владимир Путин и твърденията, че той уж си е загубил ума : "Не. Фактът, че Путин не е полудял, мога да ви кажа на сто процента. Да има някакви имперски обноски, това не съм го наблюдавал. Но аз самият смятам, че ръководителите на големи държави винаги се тупат в гърдите. Наистина, като човек го мисля. Това важи и за Съединените американски щати. Какво, да не би да не е така? Няма как да се измери какво искат изобщо. И какво правят. Русия е огромна империя, какво, не мога ли да кажа? Разбира се, това налага своя отпечатък върху характера на човека. Празни приказки, фалшификати, измислици, че Путин "бърза". Особено сега", разочаровал я Александър Лукашенко.
Говорейки за някои вътрешни преживявания на президента на Русия, беларуският лидер отбеляза, че колкото и близки приятели да са, Владимир Путин все пак е начело на една държава, а той начело на друга. "Чуждата душа е тъмна, както казваме у нас и у вас. Не мога да кажа в детайли. Но това, през което преминава във връзка с тези събития, не е лесна ситуация. Като човек, който е абсолютно адекватен, опитен, който , анализирайки, опитва се да гледа напред, изчислява той. Той е имал такъв живот. Той е мъж, считайте го за военен. Имал е живот и работа, където е било необходимо да се гледа много напред. Той наистина изчислява. Но той никога, сигурен съм, никога не е пресмятал, че е необходимо да се пороби някого, нещо. После Украйна, после Беларус, нещо друго. Това са глупости", обяснил ѝ държавният глава.

https://president.gov.by/ru/events/intervyu-ukrainskoy-zhurnalistke-diane-panchenko

© Красимир Говедаров, Главен експерт

Продължава в следващия постинг





Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Типичен представител на мисирк...
26.08.2023 12:39
Типичен представител на мисирките.
Какво й трябва на Русия. Територия има бол. Богатства, несметни. Народ, чудесен.
Да нареждам ли още.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
26.08.2023 13:53
Русия и руснаците искат мир, да ги оставят на мира да си живеят живота. Ама наглосаксите не ги оставят – все ровят около тях и вътре в самата Русия.
цитирай
3. nedovolen - К2
26.08.2023 14:26
Да, така е.
И Пригожин е жив.
Наскоро гледах руски филм. Гл. герой олигарх на олигарсите. Шейховете ряпа да ядат. Пиршества... Инсценира си убийството. Една вечер отива на гроба си, накичен с венци, портрет. С бутилка водка, посред нощ. Минават патрулка с двама милиционери. Питат, ти какво правиш тук. Ами на гости съм си. Единият, я, ама той си прилича. И го затупа с палката...
Номера на коня малцина го знаят.
Така че.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
26.08.2023 15:48
Руските филмови комедии са неотразими и неповторими.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5915209
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930