Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2023 19:01 - © За срещата на Билдербергския клуб
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1960 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 24.06.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.06.2023г.

     Световното задкулисие крои заговор да настрои Русия и Китай един срещу друг и по този начин да разшири глобалната си хегемония и да спести парите си. Има основание да се смята, че именно това е била целта на годишната среща на Билдербергския клуб, проведена наскоро в Лисабон. Въпреки че съдържанието на подобни срещи винаги се пази в строга тайна и е обвито в мистерия, изтекоха достатъчно неща, за да се направи подобно заключение
image

Прегледах списъка на участниците (127 имена) публикуван на следния адрес :  https://bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2023/participants-2023
Представители на Руската федерация и Китайската народна република не открих. На Израел – също. Няма индийци и японци, както и бразилци. Отсъствието на представители на тези две страни (Русия и Китай) потвърждава и Игор Пшеничников в статията си "Две държави трябва да управляват : Планът "Слийт" за световно правителство", поместена в Tsargrad.tv.
Руски имена имаше, но представляващи разни US–американски организации като Фондация Карнеги за международен мир, Хувър институт, Станфордски университет, институт Хъдсън.
Но затова пък срещнах, предизвикващи у мен усещане за морална нечистоплътност, имена : Борел, Жозеп (INT), вицепрезидент, Европейска комисия; Каспаров, Гари (САЩ), председател, Инициатива за подновяване на демокрацията; Кулеба, Дмитро (UKR), министър на външните работи; Столтенберг, Йенс (INT), генерален секретар на НАТО.
В списъка е и Кисинджър, Хенри А. (САЩ), председател на Kissinger Associates Inc., "който на 27–ми май навърши 100 години и който де факто ръководи тази неофициална тайна организация, участвайки в нейните срещи от 1957 година. Именно той формулира "заданието" за участниците в срещите на Билдербергския клуб, повечето от които не са тези, които вземат "съдбоносни" решения, а тези, които идват да получат инструкции и си тръгват да ги изпълняват", отбелязва Игор Пшеничников.
Основните теми за обсъждане тази година посочени на официалния сайт на клуба са обозначени не само с теза, а буквално с една дума. Между тях са :
– Китай;
– Европа;
– Индия;
– НАТО;
– Русия;
– Транснационални заплахи;
– Украйна;
– Лидерството на САЩ 
image

Самият клуб официално се представя така : "Билдербергската среща е годишна конференция, предназначена да насърчи диалога между Европа и Северна Америка … Срещата на Билдерберг е форум за неформални дискусии по важни въпроси … не се предлагат резолюции, не се гласува и не се издават политически изявления".
Айде, бе! Внушават ни, че тези сбирки са срещи на празни безделници. За какво се събират, ако не планират практически действия и резултати. Да си начешат езиците и егото, ли?
"Клуб за вечеря от време на време", според Дейвид Ааронович, автор на "Voodoo Histories"
image

Капиталистите никога не си губят времето без полза, в главата им винаги витае печалбата.
Разглеждайки конспиративните теории около клуба, изданието пише : "Но вижте списъка с участниците. Тези хора са "измъкнали" дни от изключително натоварените си графици".
Вижда се, това са заети хора, отделили четири дни за да поклюкарстват  за другите.
На въпрос на журналиста Джон Ронсън, британецът Денис Хийли, член на управителния комитет на клуба повече от 30 години, казва : "Да кажем, че се стремим към едно световно правителство, е преувеличено, но не и напълно несправедливо. Всеки от нас в Билдерберг чувстваше, че не можем да продължаваме вечно да се бием помежду си за нищо и да убиваме хора и да правим милиони бездомни. Така че почувствахме, че една общност в целия свят би била нещо добро". Така, де. Всичките си низости буржоата оправдават с борбата за мир.
The Guardian го определя като "елитно нетуъркинг, дипломатическо и лобистко събитие и  елитният форум, който помогна за изграждането и насърчаването на западния световен ред в продължение на почти седем десетилетия".
И още : "Тази годишна тридневна конференция е много неща – елитно мрежово събитие, дипломатическа среща на високо равнище, възможност за лобиране за транснационални финансови интереси, интензивен фокус на клюки за теории на конспирацията – но преди всичко 69–та Билдербергска конференция в славния дворец "Пестана", изглежда като военен съвет – Министърът на външните работи на Украйна не беше дошъл в Лисабон, защото обича веселото тракане на трамваите, а върховният главнокомандващ на съюзническите сили в Европа не беше тук за тортите с крем", пуска кодоши британската газета.
"В навечерието на стогодишнината на Кисинджър, бившият държавен секретар на САЩ и дългогодишен крал на Билдерберг ще бъде възхитен или каквато и да е тъпа болка, която изпитва вместо наслада, да види толкова много служители на американското разузнаване на тазгодишната среща – Байдън изпрати своя директор на националното разузнаване Аврил Хейнс и своя старши директор по стратегическото планиране в Съвета за национална сигурност Томас Райт, плюс сенчеста група от стратези и призраци на Белия дом. Сред тях Джен Ийстърли – директор на Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност, която наскоро каза, че западният свят е изправен пред две "определящи епохата заплахи и предизвикателства" – изкуственият интелект и Китай, като и двете фигурират в тазгодишния дневен ред … Основната цел на Китай е "да пренареди световния ред", каза присъстващата в Лисабон Елизабет Економи, която участва в своя втори Билдерберг като старши съветник на Байдън за Китай в Министерството на търговията".
Загрижеността за хегемона The Guardian коментира така : "Интересното е, че въпросът за "Лидерството на САЩ" е в дневния ред на конференцията тук, в Билдерберг, въпреки че с предстоящото пускане на следващото поколение ChatGPT–5 на OpenAI, президентските дебати през 2024 година може да бъдат спечелени от остроумен и харизматичен чатбот".
"Както винаги големият петрол имаше силно присъствие в Билдерберг, като ръководителите на Total, BP и Galp получиха място на масата. Голямата фармацевтична индустрия имаше стабилно присъствие с ръководителите на Merck и Pfizer и директора на AstraZeneca в списъка. Международната химическа индустрия е представена от главния изпълнителен директор на BASF и член на борда на Coca–Cola".
Това че капиталистите не си губят времето в празни приказки го потвърждава и вестника : "Естествено, вероятният основен интерес на тези председатели, директори и изпълнителни директори е тяхната крайна сметка, за която цел те винаги се стремят да гарантират, че индустриалните разпоредби са наклонени в тяхна полза. За щастие, много от тях са високопоставени членове на търговски федерации и търговски лобистки групи", се казва там.
А как да бъде иначе? – "Когато испанският министър на външните работи обсъжда Украйна с Генералния секретар на НАТО, той го прави в присъствието на някои от най–ненаситните инвеститори в света, като Хенри Кравис или шефа на хедж фондовете Кенет Грифин, 21–ят  най–богат човек в Америка", отбелязва компетентно газетата и обяснява : "Това са хора, чиито милиарди зависят от това да имат информационно предимство пред конкурентите си и е не е трудно да се знае какво изобщо правят Грифин и Ван Рапард там, освен да събират геостратегически лакомства, за да направят бързи пари".
"Институции като Билдербергската група играят жизненоважна роля в изграждането на глобален идеологически консенсус сред елитите, който след това се пренася у дома и се прилага към "нацията" е мнението на The Wire.in/macro.
image

Хотел "Pestana Palace Лисабон" и национален паметник

Разбираме, че "тайнствените" ги тресе и параноята : "Невероятно, но Кисинджър посещава конференциите на Билдерберг периодично от 1957 година насам. Неговата "загриженост за секретността и личната дипломация", както се казва в профила на противоречивия държавник от 1975 година, пасва идеално на яростното желание на Билдерберг да запази годишните разговори в тайна. Но това е желание, което понякога се превръща в параноя. В четвъртък "Гардиън" срещна европейския ръководител на "Билдерберг" Виктор Халберщад, който излизаше от аптека в Лисабон, стискайки пакет с крем за защита на кожата. Халберщад не просто пренебрегна учтивия медиен подход, той категорично отрече, че е Виктор Халберщад, след което се метна в мерцедес, който го измъкна през охранителния кордон", разказва The Guardian.
Фактът, че в продължение на много десетилетия глобалистите и техните съучастници се опитват да осмиват "теорията на конспирацията", която изглежда е измислена от някого, всъщност е заговор. Това е заговор на шепа най–богати хора на планетата – американски "собственици на пари", собственици на транснационални корпорации, представители на кралските семейства на Европа и ръководители на водещи международни организации, които съставляват финансовата и военно–политическа рамка на Колективния Запад.
Тези герои, въпреки театралната секретност на дискусиите в стените на Билдербергския клуб, всъщност не крият целите си за глобално господство и подчиняване на планетата на своите егоистични, продажни интереси. Тези цели, за формалност, прикрити със злобни фрази, се излъчват открито от говорителите на Световния икономически форум в Давос, бюрокрацията на ООН, Европейския съюз, НАТО, Международния валутен фонд и други организации. Просто трябва да четете между редовете, да сравнявате фактите, да не бъдете мързеливи да обръщате внимание на детайлите и дреболиите. И най–важното, да прекарате цялата тази информация през духовна призма, за да оцените нейното съответствие с Божиите заповеди. И тогава всеки човек, дори и без опит в политиката и икономиката, няма да се остави да бъде измамен, смята Игор Пшеничников.

https://bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2023/press-release-2023
https://bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2023/participants-2023
https://tsargrad.tv/articles/pravit-dolzhny-dve-strany-slit-plan-mirovogo-pravitelstva_791457
https://www.independent.co.uk/news/world/europe/bilderberg-group-conspiracy-theories-secret-societies-new-world-order-alex-jones-a8377171.html
https://www.theguardian.com/world/2023/may/20/bilderberg-meeting-group-lisbon-kissinger
https://thewire.in/macro/the-secretive-bilderberg-group-is-a-key-to-the-global-power-elite

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   Китай,   НАТО,   Лисабон,   председател,   вуду,   вицепрезидент,   САЩ,   Русия,   Португалия,   Израел,   Европейския съюз,   Борел,   задкулисие,   либерасти,   глобалисти,   Международния валутен фонд,   Съединени щати,   генерален секретар на НАТО,   Руска федерация,   божиите заповеди,   институт хъдсън,   24 юни,   The Guardian,   Русия и Китай,   Станфордски университет,   билдербергския клуб,   Европа и Северна Америка,   Руската федерация и Китайската народна република,   колективния Запад,   Световния икономически форум в Давос,   Tsargradtv,   клуб на билдербергите,   Жозеп INT,   Европейска комисия Каспаров,   Гари САЩ,   Инициатива за подновяване на демокрацията Кулеба,   Дмитро UKR,   министър на външните работи Столтенберг,   Йенс INT,   Фондация Карнеги за международен мир,   Хувър институт,   Kissinger Associates Inc,   бюрокрацията на ООН,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
24.06.2023 19:28
Как може без Китай, Русия, България?... Това не е ли дискриминация?...
цитирай
2. morskipesni - Главно-експертен материал!
24.06.2023 19:50
Ей, какви шедьоври творят другите, докато аз хойкам по Созопол и Поморие на автостоп!
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
24.06.2023 21:05
Абсолютна дискриминация.
Преди доста години Николай Камов май участва в една от срещите.
цитирай
4. kvg55 - До 2. morskipesni
24.06.2023 21:09
Твоят автостоп ми дава материал за постинга.
цитирай
5. raders - Манджурия. Бая територии имат да ...
24.06.2023 22:21
Манджурия. Бая територии имат да връщат братята на всичките си съседи, а се напъват да заграбват още. Хм - зор голям. Защо им са пущинаци с това оредяло население, дявол ги знае. И после американците им били виновни :)
цитирай
6. kvg55 - До 5. raders
24.06.2023 22:46
Много е за душмани като теб е казал народът.
цитирай
7. raders - Много е за душмани като теб е казал ...
24.06.2023 23:15
kvg55 написа:
Много е за душмани като теб е казал народът.


:) Ама аз не съм душманин, бе човек. Аз съм израсъл с руската култура, докато тебе те впечатлява само военщината. Напротив - мъчно ми е за убитите - и украинци и руснаци. Война в Европа 21 век. Ти още ли не схващаш, че Путин орезили Русия пред целия свят. Никакви, ама никакви обяснения и оправдания вече не важат. Присъдата е произнесена.
цитирай
8. kvg55 - До 7. raders
24.06.2023 23:30
Та кой толкова бързо произнесе присъда? "Бързата кучка слепи ги ражда".
Присъдите ги постановяват Времето и Историята, а те още не са си взели тогите от интендантството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5921616
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930