Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2023 08:01 - © Телевизионно бърборене с мощност от порядъка на мегатонове
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2396 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 27.02.2023 08:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.02.2023г.

     В петък "Денят започва" издави рибата. В студиото бяха събрали накуп, наведнъж и заедно четирима телевизионни бърборковци – "поканили сме тук дипломатите Елена Поптодорова и Стефан Тафров, здравейте. Както и военният експерт полковник Владимир Миленски, здравейте и на вас, и колегата журналист Валери Тодоров" обявява водещият. На тоя последния бърборенето по телевизията му е професия. Да отбележат Годишнината.
Като ги видях, мед ми капна на душата – появи ми се жестока тема за постинг. Такъв дюшеш. Няма да ви изпусна, казах си! Ще ви ощавя мозъчетата по надлежния ред.
Всичките те тържествени. Развълнувани и в трепетна готовност да отговорят на очакванията.
"Западът се обедини (след началото на СВО), Западът се сплоти, Свободният свят действа единно", твърди Тафров.
image

А ние българите, както винаги, сме на кестерме 

"Неефективността на европейската дипломация, като започнем от Минските споразумения и всички останали дипломатически стъпки", избърбори журналистът Валери Тодоров.
Абе, Тодоров! Каква неефективност, бе? Саботаж, саботаж на Минските споразумения от страна на Меркел, Оланд и целият Евроколхоз. Самата Меркел си го призна пред Die Zeit.
Що за диви петли в любовния си период по време на токуване ни информират?
"Трябва да сме ясни и категорични! Тази война е по вина на Русия!", ясно и категорично започва военният "експерт" полковник Владимир Миленски.
"Не по вина на сепаратистки настроения, не по вина на поведението на Украйна".
Какво да му кажеш на такъв с липсващи му интелигентност, способност за разбиране, разум, ум или трезва преценка? Военен, "експерт", полковник, а ми отговаря на въпрос за причините за войната, използвайки думата "вина" – понятие от областта на морала. Чьорт побери́!
Членството му в Атлантическия съвет компенсира изброените по горе липси на качества.
И тоя : "Този индикатор [войнолюбивият Путин] трябваше да го видим много по рано".
Трябвало било?! И аз трябваше да направя или да не правя много неща през живота си, но не съм. За което не обвинявам никого – само себе си.
А объркани мисли като "кръвните банки … за кръводаряване на своите собствени войници, които се нуждаят от кръвопреливане" е необходимо условие за членуване в Атлантическия съвет, както и в Атлантическия клуб, където овчите мозъци са за предпочитане.
Смотаните изказвания на полковника изнервиха Христинка и тя нетърпеливо го прекъсна.
"България също … има своята отговорност за подценяване на фашисткия режим на Путин. Щото става дума точно за един фашистки режим, който е изцяло отговорен за агресията и за страданията на украинците и на всички европейци и на целия свят", изтресе Тафров.
Изразът "фашисткия режим на Путин" е принос в тълкуването на процесите в Русия и въобще доказателство за това, какво фашистките режими не са.
А Поптодорова изнася лекция за мира : "Но мира не е абстракция. Той не е категория извадена от контекст. Мира е желанието, амбицията, целта, която трябва да регулира, да отстрани грозната страна, върху която стъпва мира. А това е войната. Тоест нужни са международни здрави строги договорености, които да могат да бъдат проследявани, да бъдат контролирани, да бъдат защитавани. Така че, говорейки за този мир, ние при всички случай трябва да се позовем включително на предишни практики".
Тодорова, кой ще "проследява" и "контролира" "международните здрави строги договорености"? Кажи го, де! Не се притеснявай. Приятел ти е. Била си посланик при него.
А "предишните практики" са :
– "Как завърши войната във Виетнам? Изтегляне на Съединените щати от там", пита тя.
В атлантическите среди на позорното бягство на us–войската му викат "изтегляне".
"Как завърши войната във Виетнам?", пита Поптодорова. "Изтеглянето" никак не е просто. Ето така протича Операция "Frequent Wind" [Чести ветрове] невежа ми Елена :
"Нещата обаче се обърнаха към най–лошото като всичко започва на 27 април :
Северно–виетнамските сили бяха достатъчно близо, за да изстрелят ракети по Сайгон. С това приключи използването на самолетите С–141 за евакуацията … [въпреки че] самолетите C–130 … продължиха да евакуират хора към Филипините … Условията в Сайгон се влошиха на 28 април, когато самолет на Северен Виетнам бомбардира Тан Сон Нът и унищожи един C–130 … До рано сутринта на 29 април приключи използването конкретно на самолетите за евакуации", разказва Chronicle.BG.
image

Посолството на САЩ в Сайгон

"В американското посолство обаче нещата бяха наистина зле : "хиляди [хора] … се качиха по оградите и притиснаха охраната от морската пехота в отчаяния си опит да избягат от града" …
Тъй като северно–виетнамците наближаваха, президентът на Съединените щати трябваше да издаде строги заповеди : В 03:45 часа на 30 април, президентът Форд нарежда на посланика Мартин да спре евакуацията на чуждестранни граждани. Всички полети вече трябва да евакуират американците … въпреки че посланик Мартин искаше да евакуира всички приятелски настроени южно–виетнамци. Президентът нареди на Мартин да тръгне със следващия хеликоптер … Пехотинците имаха специални заповеди да арестуват посланика, ако той откаже да изпълни заповедта", продължава разказа Chronicle.BG 
image


image
image
image

"Абсолютна суматоха из улиците на Кабул, хиляди хора, опитващи се да се измъкнат от града по суша и въздух, опашки пред банки и банкомати, американски хеликоптери и самолети панически се опитват да евакуират служители на посолства и граждани.

Така изглеждаше афганистанската столица в деня, когато талибаните влязоха в нея. Така приключи и най–дългата война в американската история – с отстъпление и поражение. Деветнадесет години, десет месеца, една седмица и един ден – точно толкова време бе необходимо на талибаните да издържат, за да обезкървят и сломят вероятно най–мощната военна сила в човешката история", разказва за "изтеглянето" на us–войската от Афганистан WebCafe BG.
image

Две десетилетия на грешни решения 

И лекцията на Ленчето за мира продължава : "Мирът стъпва на конкретика. На конкретни действия, които трябва да бъдат изискани не от другиго, а именно от Путин и Кремъл".
Е само от "Путин и Кремъл"?! От демократичния режим на Зеленски нищо ли няма да искате? Поне съгласие за сключване на мир? Все пак мир се сключва най–малко между две страни.
"Проблем е, че така с лека ръка беше разрушена тази система от сигурност, която беше след Втората световна война и ние сега виждаме резултата от тази система. Няма гаранции, няма начин, по който със силата на международното мнение, с всички средства, които тогава бяха уговорени като международни действия, да се спре тази война", дудне Тодоров.
Журналистът, какво означава изразът "система от сигурност"? За "система на сигурност" знам, ама за "система от сигурност" го чувам за първи път от теб. Словотворец си ти!
И какви резултати "сега виждаме … от тази система?". Виждаме война. Мътно ти е в главата и говориш безсмислици и глупости, защото се опитваш да прикриеш "ръката", която разруши системата за сигурност създадена след ВСВ.
Като си казал А, кажи и Б. Кажи са неоправданото разширяване на сатаНАТО, за въоръжаването и фашизирането на Украйна. Кой пренебрегва "международното мнение", кой обезличи международните институции? Кажи, бе, Тодоров!
Смешни сте вие всичките пропагандисти с тези нескопосани опити да внушавате на публиката несъществуващата вина на Русия "за страданията на украинците и на всички европейци и на целия свят", както по–горе изтърси Стефанаки Тафров.
"И в момента е неясно, какво цели Кремъл с тази война", изблейва Тодоров.
Тодоров, иди си изясни целите на Кремъл и тогава се явявай пред зрителите да им даваш ум.
"Застанал "специалистът" пред камерата и първите му думи са : "Аз не знам … и така нататък". Защо, като не знаеш, си се изтъпанил в телевизора да ни поучаваш? А?", съм казал на страница 20–та в Книгата ;–). Защо, бе, Тодоров? Защо се излагаш като кифладжия без кифли. Или казано по друг начин като "Кифладжия на завой". Велик е българският език.
И Тодоров отново изпада в "една дилема, която се засилва" : "… ние произвеждаме най–много боеприпаси и сме специализирани, които са калибрите за тези оръжия. Тоест, ясно е, че ние нито имаме достатъчно оръжие, нито може да произведем достатъчно боеприпаси, освен да продаваме. Така че, единият вариант е ние да се освободим от тях, но това означава, че ставаме все по зависими от това как ще се гарантира нашата вътрешна сигурност и е ясно, че превъоръжаването ще стане със западни образци. Тоест и тези боеприпаси, които произвеждаме, по нататък вероятно няма вече да произвеждаме. Тоест ще се преструктурира целия Военно–промишлен комплекс. Именно отчитайки тази перспектива, трябва да се вземат решения", каканиже Тодоров.
Всичкото това изказване е една "тунджа–манджа" от боеприпаси, калибри, оръжия, образци, производство, продажби, зависимост, вътрешна сигурност, превъоръжаване и прочие.
"… ясно е, че ние нито имаме достатъчно оръжие, нито може да произведем достатъчно боеприпаси, освен да продаваме". Ясно е, че Валери Тодоров безнадеждно говори глупости и безсмислици, както вече казах по–горе.
"Да се преодолеят тези нагласи към Русия, които имат така известна носталгия, но политиката в момента е съвършено друга и ние сме обвързани по друг начин с глобалните проблеми".
Ама защо положителните нагласи към Русия, както и положителните нагласи към социализма ги отдавате само на носталгия? Защо не допуснете, че има обективни исторически процеси, които водят към първенство в света на Руската федерация и Социализма в близко бъдеще?
Защото сте буржоазно ограничени умствено. Това едното. И защото сте лакеи по манталитет. Това другото. Не допускате нелоялност към господаря, а вие без господар не можете.
И както сме обвързани със сатаНАТО–то и Евроколхоза, така можем и да се отвържем.
Вече сме го правили – с Германия, със Съветския съюз. Така че имаме исторически опит.
И всички те казват, какво трябва да се прави за да се разсипе Руската федерация. Но никой от телевизионните бърборковци, не само тези, не казва, че трябва да даде личен пример като трябва да отиде на фронта като тези наши български момчета 
image

Уморих се и нямам сили да кажа нещо и за другите двама телевизионни бърборковци, които се изявиха преди това пак по въпроса за Украйна – Бойко Василев и Тодор Тагарев ;–) .
Попитали древен мъдрец, защо е зачервен, потен и уморен. Препирах се с глупаци, отговорил.

https://bnt.bg/news/edna-godina-ot-voinata-v-ukraina-kak-se-prenaredi-geopolitikata-315420news.html
https://e-vestnik.bg/34736/saygon-nyu-york-kabul-imperiite-sashto-plachat/
https://chr.bg/istorii/voenni-hroniki/posledniyat-dah-na-vietnamskata-vojna-operatsiya-frequent-wind/
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/03/17/neznaeshti-politici.1809190




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Извинявай, опитвах се да изчета ...
27.02.2023 08:26
Извинявай, опитвах се да изчета статията подробно, не изтраях. Тези зомбивизионери ми вдигнаха кръвното.
По-добре да отида на пазара да си побъбря с някоя баба, ще науча повече.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
27.02.2023 08:59
Е. П, тя самата има нужда от строг контрол, в луксозните магазини! За да не краде!
А пък който краде, няма как и да не лъже! Защото кражбата по начало си е лъжа!
Та, една крадла, обикновена, да учи на морал и поведение е смешно, ако не е и тъжно!

А относно латриотизма на тази ш., се носят легенди, вече 33 години! Заемала синекура длъжност в посолството, да има достатъчно време да" работи" в римските магазини, тя оревала посолството, като и съобщили ,че трябва да се върне в България даже няколко души и посланикът, който и съобщил новината се хлъзнали по стълбите

Някои от съвременните пЪтриоти/ любов към пътищата/, мъдро ще обясни ,че е от пЪтриотизъм! Да, но не искала да се връща в България, не искала да бие напразно пътя до тук, по и Аресвал пътя до магазините в Рим! Българските магазини, информирана била, че са празни!
А Нейстинската ,тя не е ли взела също, мъдро отношение по въпроса? Посраничката в Турция по време на преврата, петното на задника и не не било като това на Хиларито, а цял декар! Тогава!

Цялата работа сега прилича на оная работа, курвета да те учат на морал!?
Тук, в блога , гледам един И
Кибрикчиев, той още не може да прости на тези ,които не са му подарили защитата на дисертацията без да се явява на нея, както очаквал, та не зноел дори и заглавието й!
Уж от стар комунистически род, а го пренебрегнали! И подозира ,че Путин е замесен в провала му Написал е по темата два доктората материал, който сега ще мине и без да се явява на защита! Да се излага!? Дори и с признанието, че няма някаква новост в тях ,като негов принос!
Няма нужда! Важни са хъсът, нястървението, които извират от тях!
От комунизма се отървахме, но от американският постдемократизъвм или посткомунизъм отърване няма! Мазни са, изобщо не са постни!
цитирай
3. leonleonovpom2 - На Кибрикчиев подарявам една дума, ...
27.02.2023 09:24
На Кибрикчиев подарявам една дума, която той може да ползва като новост в звата си доктората
ПЪтриотизъм!- любов не към отеца, а към пътищата! Такива безпътни иначе, много обичат пътищата!
цитирай
4. panazea - Така и нашите предатели ще се редят пред американското посолството , за да ги евакуират, когато започне да им пари под г.за!
27.02.2023 10:30
А ние обикновените Българи , не продали се на никого , ще им чиниме сейра , как падат като зрели круши от въртолетите им , защото няма да ги пуснат вътре на сушина ! Ха ха !
И други подлизурки са се държали за самолетите на своите любимци и са падали , когато излетят , без да ги вземат на борда !
Когато господарите бягат , слугите гинат , гОрките
Ленчето е известна като крадла , а Тафров , подготвян за ченге , но като се смени посоката на вятъра , как ще се присламчи към новите господари? Дали е достатъчно гъвкав и лицемерен , да се врътне като фурнаджийска лопата на 180%.
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
27.02.2023 10:49
Здравето преди всичко!
И аз обичам да си говоря с бабите в магазина, на пазара, на спирката, на улицата.
То не че аз съм млад, де.
Само че с изключение на кварталното магазинче, все по рядко посещавам тези места.
цитирай
6. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
27.02.2023 10:55
Ха–ха–ха!
Добре казано.
Ленчето е личен кадър на Тодор Живков. Забелязъл я, когато превеждала при посещение на чуждестранна делегация.
Тия видеокамери въобще не подбират кого да изложат.
цитирай
7. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
27.02.2023 10:57
Такива никак не са безпътни в живота при преследването на личния интерес.
цитирай
8. kvg55 - До 4. panazea
27.02.2023 11:03
Виждал съм една снимка, която не мога да намеря сега в Интернет, как бягащи от Виетнам, висят на колесника на издигащият се нагоре хеликоптер.
Нашите ще бягат, я. Само че, интересно къде? Защото палачинката се обръща.
А у нас съд, Народен съд.
цитирай
9. dovolen - Извинявай, опитвах се да изчета ...
27.02.2023 12:22
nedovolen написа:
Извинявай, опитвах се да изчета статията подробно, не изтраях. Тези зомбивизионери ми вдигнаха кръвното.
По-добре да отида на пазара да си побъбря с някоя баба, ще науча повече.
:)))

Тато,не ми дреми в блога а се хващай на работа.Чистач на входове на блокове
цитирай
10. leonleonovpom2 - Да, да! Тази Елена, в литературата, ...
27.02.2023 15:05
Да, да! Тази Елена, в литературата ,за да я различават от Хубавата Елена, както впрочем едни партийци са я и наричали, е преименувана на Крадливата Елена!
Да се знае, че не е персонаж от " Илиадата", да не я бъркатс истинската Елена! И ,че Парисът, който пък нея да краде, не е още роден!
цитирай
11. kvg55 - До 9. dovolen
27.02.2023 18:52
Татовото, пенсията ми е прилична, но си хванах любовница, така че не разчитай повече на мен за издръжка.
цитирай
12. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
27.02.2023 18:55
Минала е покрай "Илиада", на не е харесала нищо за крадене.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
27.02.2023 19:47
kvg55 написа:
Минала е покрай "Илиада", на не е харесала нищо за крадене.

Да и тук въпросът опира до нещо много важно!
Какъв личен пример дават подобни демонократи, че искат и да им се вярва? Ако имат откровени примати насреща си,
мчогат да очакват вяра на лъжите си?
цитирай
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
27.02.2023 20:41
Това са примитивни хора, които не се усещат, да не говорим за самоконтрол.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5900677
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930