Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2023 15:01 - © Тричането като подход в международните отношения
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 379 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 03.05.2023 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
03.05.2023г.

     Я да видим как Сергей Викторович трича Колективния Запад и неговият му хегемон от високата трибуна на ООН–то по темата «Поддържане на международния мир и сигурност, ефективен многостранен подход чрез защита на принципите на Хартата на ООН» :
image

«Сега централната система на ООН преминава през дълбока криза. Основната причина беше желанието на отделни членове на нашата организация да заменят международното право и Хартата на ООН с един вид "ред, основан на правила". Никой не видя тези "правила", те не бяха предмет на прозрачни международни преговори. Те са измислени и прилагани, за да противодействат на естествените процеси на формиране на нови независими центрове за развитие, които са обективна проява на мултилатерализма. Те се възпират от нелегитимни едностранни мерки, включително прекъсване на достъпа до модерни технологии и финансови услуги, изтласкване от веригите за доставки, конфискуване на имущество, унищожаване на критичната инфраструктура на конкурентите и манипулиране на общоприети правила и процедури. В резултат на това фрагментацията на световната търговия, колапсът на пазарните механизми, парализата на СТО и окончателното, вече без прикритие, превръщане на МВФ в инструмент за постигане на целите на САЩ и техните съюзници, в това число военни цели». Само така другарю Лавров, точно и конкретно, по ленински"САЩ и техните съюзници".
«В отчаян опит да утвърдят господството си чрез наказване на непокорните, Съединените щати тръгнаха към унищожаването на глобализацията, която в продължение на много години беше рекламирана като най–висшето благо на цялото човечество, обслужвайки многостранната система на световната икономика. Вашингтон и останалата част от Запада, който му се подчинява, използват своите "правила" винаги, когато е необходимо да оправдаят нелегитимни стъпки срещу онези, които изграждат политиката си в съответствие с международното право и отказват да следват егоистичните интереси на "златния милиард". Несъгласните биват вкарвани в "черните списъци" на принципа : "който не е с нас е против нас"».
А така : Право куме та в очи. Сега вече понятието "златен милиард" е извадено от сумрака на конспирациите и е вкарано в международните отношения. В постинга си «07.04 07:01 – © Как другарят Путин изигра Колективния Запад» писах : "Когато срещу теб тайно се крои заговор и подмолно ти подготвят и осъществяват на твоята територия терористични актове и коварно ти гласят война и разчленяване на държавата, най–правилното действие е да изкараш враговете си наяве. Отношенията трябва да са ясни за да се вземат обосновано необходимите мерки. Противоречията не се примиряват, а се преодоляват.
Е, точно това направи Владимир Владимирович Путин със Специалната военна операция.
Изяви подлостта и лицемерието на Колективния Запад пред света. Разкри картите им
".
Сергей Викторович продължава политиката на открит бой срещу враговете на прогреса от трибуната на световната организация.
«Срещи на върха за демокрация», «Алиансът за мултилатерализъм», «Глобалното партньорство за изкуствен интелект», «Глобалната коалиция за свобода на медиите», «Парижкият призив за доверие и сигурност в киберпространството» – всички тези и други не приобщаващи проекти са замислени, за да подкопаят преговорите по съответни теми под егидата на ООН, за налагане на неконсенсусни концепции и решения, изгодни за Запада. Първо се договарят за нещо насаме, в тесен кръг, а след това представят тези договорености като "позиция на международната общност". Да наричаме нещата с истинските им имена : никой не е позволил на западното малцинство да говори от името на цялото човечество. Трябва да се държим прилично и да уважаваме всички членове на международната общност».
Ха–ха–ха! "Международната общност"! И тя доби конкретно измерениеНаглосаксонско говорещите и държащи се по наглосаксонски територии и население + Евроколхоза и СатаНАТОто + единични подметки от Азия, Африка и Централна Америка.
«С насаждането на "правилен ред" неговите автори арогантно отхвърлят основния принцип на Устава на ООН – суверенното равенство на държавите. Квинтесенцията на "комплекса за изключителност" беше "гордото" изказване на ръководителя на дипломацията на Евроколхоза  Жозеп Борел, че "Европа е райска градина, а останалият свят е джунгла". Ще цитирам и Съвместното изявление НАТО–ЕС от 10 януари тази година, в което се казва : "Обединеният Запад" ще използва всички икономически, финансови, политически и – обръщам специално внимание – военни инструменти, с които разполагат НАТО и ЕС, за да гарантира интересите на "нашия един милиард"», посочва другарят Лавров.
И лепкавата смрадлива тинеста утайка Жозеп Борел си го получава право в челото.
«На миналогодишната среща на върха в Мадрид НАТО, който винаги е убеждавал всички в своята "миролюбивост" и изключително отбранителния характер на военните си програми, декларира своята "глобална отговорност", "неделимостта на сигурността" в евроатлантическия и в така наречения индо–тихоокеански регион. Тоест сега "линията на отбраната" на НАТО (като отбранителен алианс) се измества към западните брегове на Тихия океан …
Както тогавашният държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър докладва на президента Джордж У. Буш–старши : "Основната заплаха за НАТО е ОССЕ" (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа). От себе си бих добавил, че днес както ООН, така и изискванията на нейния Устав представляват заплаха за глобалните амбиции на Вашингтон …
Съединените щати са натрупали богат опит относно "спрете да се обиждате". Япония отдавна мълчи срамно кой все пак е бомбардирал Хирошима и Нагасаки. Нито дума за това в училищните учебници. Американският посланик в Белград К. Хил чрез медиите призовава сърбите да "обърнат страницата" и "да спрат да се обиждат" за бомбардировките през 1999–та година с използване на бойни глави съдържащи обеднен уран …
След Втората световна война имаше десетки престъпни военни авантюри на Вашингтон без никакъв опит за осигуряване на многостранна легитимност. И защо, когато има "правила", които никой не знае? …
Позорната инвазия в Ирак от водената от САЩ коалиция през 2003 година беше извършена в нарушение на Устава на ООН, както и агресията срещу Либия през 2011 година. Резултатът е унищожаване на държавността, стотици хиляди смъртни случаи, ширещ се тероризъм …
Англосаксонците, които уверено ръководят целия Запад, не само оправдават всички тези престъпни приключения, но и парадират с линията си на "насърчаване на демокрацията". Но пак по собствените си "правила" : Косово – да му се признае независимостта без референдум; Крим – не се признава (въпреки че имаше референдум); Не пипайте Фолклендските / Малвинските острови, все пак там имаше референдум (както наскоро заяви британският министър на външните работи Джеймс Клевърли). Смешно …
За да отхвърлим двойните стандарти, ние призоваваме всички да се ръководят от консенсусните споразумения, договорени в рамките на Декларацията на ООН за принципите на международното право от 1970–та година, която остава в сила».
Ето, и понятието "двойни стандарти" получи легитимност в международните отношения.
«Днес на всички е ясно, макар че не всички говорят за това на глас : не става въпрос изобщо за Украйна, а за това как ще продължат да се изграждат международните отношения: чрез формирането на стабилен консенсус, основан на баланса на интересите, или чрез агресивно и експлозивно насърчаване на хегемония. Невъзможно е да се разглежда „украинският въпрос“ изолирано от геополитическия контекст».
Само на нашите телевизионни бърборковци не им е ясноте продължават да си говорят за оръжия, територии, лудостта на Путин, разпадът на Русия, неизбежната победа на Украйна, за международната изолация на Руската федерация и прочие фантасматории.
«Истинският мултилатерализъм на съвременния етап изисква адаптиране на ООН към обективните тенденции при формирането на многополюсна архитектура на международните отношения. Необходимо е да се ускори реформата на Съвета за сигурност чрез разширяване на представителството в него на страните от Азия, Африка и Латинска Америка. Настоящото прекомерно свръхпредставяне на Запада в този основен орган на ООН подкопава принципа на многостранността».
Това е капиталистическият буржоазен Западда разпространи властта си по целия свят.
«Наш общ дълг е да запазим Организацията на обединените нации като трудно извоюван пример за многостранност и координация на световната политика. Ключът към успеха е съвместната работа, отказът от претенции за нечия изключителност и – повтарям още веднъж – зачитането на суверенното равенство на държавите».
Няма да има доброволно отказване от САЩ за изключителност. Необходимо е постоянно тричане, нашокване на репата и набиване на канчето им до смачкване и продънване.
Това е единствения ефективен начин, който Руската федерация и Китай вече прилагат.
«В заключение искам да се обърна към всички журналисти, които сега отразяват нашата среща. Вашите колеги от руските медии не бяха допуснати тук. Американското посолство в Москва подигравателно обяви готовността си да им издаде паспорти с визи в момента, в който нашият самолет излиташе. Затова огромна молба към вас : да компенсирате липсата на руски журналисти. Опитайте се да правите докладите си по такъв начин, че да предадете на световната аудитория пълната гъвкавост на преценките и оценките».

https://www.mid.ru/ru/press_service/video/view/1865243/

https://mid.ru/en/press_service/minister_speeches/1865243/
https://novini247.com/novini/tsyaloto-izyavlenie-na-sergey-lavrov-po-vreme-na-otkritiya-debat_6259224.html
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/04/07/kak-drugariat-putin-izigra-kolektivniia-zapad.1863126




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Самолета на руската делегация, ...
03.05.2023 16:38
Самолета на руската делегация, прелитайки над статуята на свободата, тя му намигнала.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
03.05.2023 16:54
Намигнала му и повдигнала факлата нагоре в знак на поздрав.
От вълнение насмалко да изпусне книгата.
цитирай
3. mt46 - ...
03.05.2023 22:33
Май всеки иска да се разпростира по-нашироко... И така е от древни времена... Грешка е да търсиш причините все в капитализма, в "буржоазията", в Запада...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
04.05.2023 05:14
А бе, не търся причини. Просто изтъквам една характерна черта на капитализма. То дори се говори, че Вселената се разширявала.
Има място за всеки, който зачита другите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5980334
Постинги: 2840
Коментари: 26158
Гласове: 34457
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930