Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2023 17:01 - © Пряко в ефир : За Русия и Китай срещу САЩ и други теми
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3439 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 02.04.2023 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.04.2023г.

image
     Теми за дискусия : Китайският лидер Си Дзинпин отлетя за Москва за разговори с Владимир Путин. Президентът на Китайската народна република заяви, че "В един далеч не спокоен свят Китай е готов заедно с Русия да стои на стража на международното право". Какви изявления да очакваме след разговорите между двамата лидери?
Преди 20 години Съединените щати, без разрешение от ООН, нападнаха Ирак под пресилен претекст, обвинявайки Саддам Хюсеин в разработването на химически оръжия, което по–късно се оказа лъжа. Защо Международният наказателен съд в Хага, който издаде заповедта за арест на Владимир Путин, не разследва престъпленията на САЩ в Ирак и другаде?
Масови протести се проведоха пред Белия дом в Съединените щати, посветени на годишнината от американската инвазия в Ирак. Протестиращите поискаха да се спре участието в конфликти и да се спре финансирането на войната в Украйна. Доналд Тръмп също призова за протест, като каза, че планират да го арестуват.
Между другото, посещението на Си в Москва все още се обсъжда. Той разбуни обществеността.
Аз обаче съм убеден, че Китай няма да реши проблемите на федерацията и не трябва да прави това и се оказах прав, когато казах, че Зеленски няма да има среща със Си.
Въпреки това се надявам, че предпазливостта ми относно помощта и политическата подкрепа на Китай за Руската федерация няма да се потвърди.
Не е изключено обаче нейното завъртане и активиране. Освен това е неизбежно.
Що се отнася до САЩ : "те пропускат своя шанс" … "историята не "играе" за тях."
Отделен разговор беше проведен за решението на МНС в Хага за заповед за арест на Путин и неспособността на Запада да преговаря, което само по себе си блокира възможността за диалог с Руската федерация.
После имаше подробности за случващото се на фронта от Алексей Живов. Трябва да се отбележи, че в тази тема той е силен.
В същото време Съединените щати също го разбраха : "US–Америка е отпадъчна държава …  определено ще се бием с US–Америка и определено ще я победим", каза Живов.
След това имаше разговор за децата на войната и предполагаемата кражба на деца.
Постепенно обаче градусът се повишаваше.
Първата стъпка към това беше една пространна реч на Алексей Живов за разликата между Руската цивилизация и US–Американската цивилизация.
"В сравнение с тях ние [Руската цивилизация] сме добри", констатира Алексей Живов.
Естествено, за сравнение. И ако не го сравнявате, не е много добре, съдейки по историята от последните години. Дори по отношение на себе си.
Олигарсите няма да ви позволят да лъжете.
След това въпросът се обърна към "финансовата диария" в САЩ и продажбата на швейцарската банка "Credit Suisse" за 3,5 милиарда с активи под един трилион. Добро начало за нова Голяма депресия и срив на долара, който се обещава почти от седмица на седмица.
Хатем започна да говори за борбата на Киев с православието. Точно по тази тема имаше спор, който обявих в началото. Повод за спора беше изключително твърдата позиция на Алексей Живов по отношение на религията, когато той започна да обвинява всички (впрочем и себе си), че "ние сме атеисти–сатанисти". "Ние сме постхристияни".
image
Сатанисти подкрепиха губернатора на Флорида, планират митинг, съобщава Novini.bg 

И тогава започна да се говори за украинския проект. И тогава веднага стана ясно, че при общо взето доста ясни възгледи за себе си, Живов познава темата крайно повърхностно. Има ли нужда?
Ето някои откъси : "Първо Кулешов измисли техния език, така наречения смешен език". И по–нататък в текста, включително "народната им история", където украинците "напълно преразгледаха своите подходи към един исторически процес" и "създадоха своя напълно алтернативна история".
За неразбралите украинската история не познава никакъв Кулешов, а Пантелеймон Кулиш, създал така наречената "Кулишовка", според която полтавският диалект е написан на принципа "както чувам, така и пиша", естествено знае. Следователно това не е измислица, а технология за създаване на писмен език.
Тогава още по–лошо :
"Ако ударът върху историята е нанесен през 2004–та година, то след това, ударът върху езика от 2014–та година е най–мощният".
Съжаляваме, но украинската история чрез замяна на руски имена с украински не започва през 2004–та година, а 130 години по–рано. Още по–зле е с езика. Пантелеймон Кулиш създава своята "кулишовка" преди 180 години.
"Момчета, ние минахме през всичко това през 17–та – 28–ма година и всичко това вече е минало и половин милион руски свещеници от Православната църква бяха изпратени на Голгота".
Половин милион, Карл, свещеници ли са убити от болшевиките? А–а–а!! Колко бяха тогава? Оказва се по–малко от 70 хиляди. И след това вик : "Наистина ли уроците на историята не учат на нищо?".
(И у нас под натиска на фактите такава редукция се получи с жертвите на комунизма).
"В Гърция свещениците застанаха в челните редици на националноосвободителното движение и победиха".
(В България също! – поп Груйо Бански, поп Харитон, поп Недельо, отец Кирил).
Не изключвам това. Но за да разберем как са се държали гръцките свещеници, трябва да си спомним какво място са им дали османците в своята система, използвайки ги за потушаване на гръцката национална съпротива.
Като цяло, тук подчертах ключовите съображения от страстната реч на Живов с някои коментари. И може би нямаше да споря с него, ако той не беше започнал да ме прекъсва, когато след речта му отбелязах, че християнството се отличава със смирение.
Не обичам да споря с пропагандисти.
Почти безрезултатно занимание.
Но трябваше да го направя, когато той ме прекъсна, заявявайки, че "първите християни отидоха на смъртта си без колебание, защото Христос обеща на християните вечен живот в рая" (всъщност това е още една забележка, хвърляща сянка както върху Исус (обещано и  изпълнено) и християните въобще (бяха съблазнени от обещанието). И в отговор на моите забележки той започна да подхвърля убийствени лозунги от Новия завет като "Не мир ви донесох, а меч".
image

"Не мислете, че дойдох да донеса мир на земятане мир дойдох да донеса, а меч". Защото дойдох да разлъча син от баща му и дъщеря от майка ѝ", Матей 10:34–39 НП 

Смешна ми се стори и забележката в отговор на моите обяснения за свещениците :
"Ако бяхте го разказали на покойния ми баща Дмитрий Смирнов, той щеше да ви отговори".
Така че оттам идват тези излияния.
Който помни скандалните изказвания на бащата на Смирнов, просто ще разбере.
А сега малко от руската история :
"Бащата на Руската православна църква, Свети Сергий Радонежски, благослови руските войници да се бият срещу неверниците на полето Куликово и присъства там духовно на бойното поле, както и своите монаси изпрати на бойното поле".
Много мило.
Съвременните историци смятат тази история за късно изобретение, което посочих.
В отговор на историческите ми разяснения по такива крайно спорни теми Живов резонно отбеляза, че "ако аз не опростявам, а вие усложнявате, тогава ще загубим не само Украйна, но и православната църква".
И сега какво да лъжа?
Между другото, той дори се обърка в описанието на своите предци, които уж идват от Полша, защитавайки православната си вяра, и се преместват в Рязан. За да е ясно. В Полша католиците управляваха всичко, а преди Люблинската уния, когато поляците анексираха 6 малоруски провинции, православни нямаше. Но в Княжество Литва те бяха. И те заминаваха за Московска Русия.
"Един свещеник не трябва да се страхува да умре за Христос. Ако се страхува да приеме смъртта за Христос, това не е истински свещеник, а фалшив". Напълно съм съгласен. Само свещениците ще протестират срещу такова мнение.
Извод : Мисля, че Живов би бил отличен проповедник с радикални убеждения. Непримирим. Войнствен. Готов за Христос да пролее тонове кръв. Идеален за кръстоносни походи, спомнете си девиза? : "Убийте всички. Господ ще познае своите".
Може би църквата има нужда от поне няколко такива, както по времето на Ян Хус. Но върхушката на Украинската православна църква (УПЦ) се обедини и не влезе в конфликт с властите, които я унищожават.
В същото време тези упреци и дори обвинения, които Живов хвърли към мен, обясняват разликата между нас. Аз съм експерт и мисля за бъдещето, разбирайки света в неговата неяснота. Той е пропагандист и мисли за настоящето, като го възприема полярно.
След неговата проповед прегледах малко историята на този въпрос, като започнах с хърватите и украинците.
Тези, които не познават историята на въпроса, ще се заинтересуват.
У Алексей Тихонов прозвуча подходяща аналогия на подобна конфронтация между протестанти и католици в Съединените щати.
Вадим Колесниченко

https://skeptimist.livejournal.com/5249898.html?utm_source=3userpost
https://novini.bg/sviat/us/112768




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5928529
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930